Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
mgoogyi #3600 üzenetére
Leírtam, hogy miről van szó. Ha nem tudod mi az a szimbólum tábla, akkor azt most nem tudom teljes részletességgel elmagyarázni. Nem ismétléseket kell keresni benne, hanem hanem amikor a programszövegből új nevet olvas a szintaktikus elemző, meg kell állapítani, hogy előfordult-e már ilyen nevű szimbólum. Ezt vagy azért teszi, mert új nevet definiálunk (ekkor ellenőrizni kell, hogy a scope-ban szerepel-e már), vagy azért, mert hivatkozunk rá (ekkor ki kell keresni (nem csak a scope-ból), és a tárolt attribútumai szerint folytatni a fordítást). Leírtam, hogy miért kell az összes különböző típusú szimbólumnak egy táblázatban szerepelni. Mivel különböző típusúak, ezért nem lehet őket egységesen (polimorf módon sem) kezelni. Az, hogy a szimbólum tábla most vektor-e, map, vagy hash tábla, teljesen mindegy. Nekem bőven elég a vektor. A hangsúly a heterogén tároló használatán van.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- EKWB DDC 3.1
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest