Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
Nem feltétlenül iterátorra gondoltam. Más bonyolultabb objektumnak is lehet inkrementáló operátora, amit esetleg tényleg nem lehet inline-olni (más kérdés, hogy van-e értelme). Az RVO-t csak arra írtam, hogy ha azt a fordító (és nem külön menetben az optimalizáló) végzi, akkor akár ezt is elvégezheti, amit írtam, Egyáltalán nem biztos hogy megcsinálja, de számomra ez még egyszerűbb feladatnak tűnik mint az RVO. Persze az igaz, hogy csak akkor, ha a ctor, dtor-nak nincs mellékhatása.
"Ahhoz, hogy úgy működjön a fordító, hogy detektálja, hogy most ki lehet cserélni a pre-t post-ra, úgy, hogy minden esetben működjön, ahogy te leírod, nagyon okosnak kell lennie"
Ahol nem használja a post visszatérő értékét ott kicseréli, máshol meg nem. Vagy ez nem ilyen egyszerű?
Akárhogy is van, azzal hogy "akkor ne foglalkozz vele, mert nem ér annyit", nem értek egyet. Szerintem ez nem különösebben teszi próbára a programozót, hogy adott esetben el tudja dönteni, tényleg szüksége van-e a post verzióra, vagy elég a pre is. Vagyis igenis foglalkozzon vele , mert megér annyit. Szerintem ezt hogy a post lassabb lehet, illik tudni egy programozónak. Kód review-ban én szóvá tenném, míg azt a valóban szerencsétlen bool értékadást nem.
Más, nem csak neked címezve:
Makrók és template metaprogramming használatával olyan programot szeretnék írni, amit újra fordítva, az előzőleg fordítottal funkcionálisan megegyező, azonban bináris kódjában erősen különböző kódot kapok. Ez egy kicsit bonyolult mondat lett, tehát a lényeg: makrókkal és TMP-vel bináris kód obfuszkáció. Hatékonyság nem lényeg, lehet bele (sőt...) redundáns kódot injektálni, hadd legyen minél nehezebben követhető a kód. Olyanokra gondoltam mint értékadás, függvényhívás, bool kifejezések bonyolítása, loop unrolling, stb. Ha van ezzel kapcsolatban ötletetek, ne tartsátok magatokban. Ja, és ne akarjatok lebeszélni róla, hogy ugyan minek ez nekem. Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nem minden arany, ami AI
- Windows 10
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A/C klima, with all pipes and remote
- iPhone 16 PRO 256GB fekete titán gyönyörű ISTYLE számla! Akku:99%! November 14-ig Apple garancia!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z790M i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 TI 12GB Zalman Z1 Plus EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest