- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Ha eGPU-ról van szó, akkor az OCuLink a teljesítménybajnok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Annyira nem rajong az Intel és az NVIDIA közös PC-s projektjéért az Acer
- Részesedést szerezhet az AMD-ben az OpenAI
- OLED monitor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Kindle
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dabadab #1721 üzenetére
jaja, néztem is először, hogy ezt így hogy
.
más: nyaralok, szóval találtam egy könnyű esti olvasmányt, Robert C Martin -- Clean Code című művét, ismeri valaki?
igazából ami nekem szöget ütött a fejembe, hogy az egy funkció - egy cél gondolatmenetet az extremitásig viszi, pontosabban nagyon rövid funkciókat ajánl. ami az olvashatóságot javíthatja, viszont sebesség szempontjából nekem eléggé problémásnak tűnik. másik oldalról persze az érthetőség/sebesség/kompaktság hármas korántsem egyértelmű problémakör, amíg elég gyors a program, addig igazából nincs baj.
persze a példákon keresztül (illetve saját tapasztalatok alapján is) indokolt a dolog, csak mégis... amire még gondoltam, hogy a compilerek elvileg eléggé sokat fejlődtek sebesség terén, funkcióhívások még mindig annyira kritikusak sebesség szempontjából, mint mondjuk 10 éve? elsősorban itt most nem olyan helyzetekre gondolok, ahol általában nincs szűk keresztmetszet a rendszerben végrehajtási sebesség szempontjából (tehát pl nem a grafikáért felelős részre egy játéknál).
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3305
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook S762 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I DP I W10 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M WIFI R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS Chieftronic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest