Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- SONY LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Nos, akkor az én véleményem továbbra is az, hogy AOWD kártyát, tengerben való merülések nélkül NEM szabadna kiadni!

Ha egy kicsit vissza olvasol, többen is kifejtettük hogy miért is.
-
Yushchenko
őstag
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Persze hogy ajánlják,
hisz pénzt hozz a konyhájukra!Tengeren volt kint az ismerősöd, mert anélkül AOWD vizsgát tenni, nonszensz.
-
Yushchenko
őstag
válasz
Sanyabá
üzenetére
Nagyon ajánlgatták OWD végén. Volt olyan (egyébként én sem értettem először), aki előző héten tette le az OWD-t, és velem meg csinálta az AOWD-t.
Pompi: most főleg közeli programok lennének jók, és az aquanauta olyat most pont nem kínál. Plusz náluk felszerelést csak a saját programjaikra lehet bérelni.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Yushchenko
üzenetére
"esetleg valami tipp "búvárklubra"?"
Hát hol vizsgáztál le?
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
AOWD szerintem az idén egy kicsit hamar lesz, nem?
Hacsak nem vagy oly szerencsés helyzetben , hogy tengerben is tudsz merülni 30-40-et.Ha vidéki vagy , akkor tudok 2 lehetőséget is, Debrecen, Miskolc viszonylatban.
-
Yushchenko
őstag
Köszönöm a tanácsaitokat! Természetesen nem akarok függni az aquanautától (bár AOWD-re lehet még idén visszamegyek), ezért is kértem ki a véleményeteket. Körbe nézek kicsit, csak most nagyon szeretnék gyakorolni, csak októberig most nem tudok rendes szabadságra menni...
Sanyabá: esetleg valami tipp "búvárklubra"?
-
gonger
senior tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Cuccot bármelyik bp-i búvárboltban tudsz bérelni, míg nincs sajátod, ezzel nem lesz gond.
Nem is gond, ha többféle gyártó termékeit megnézed, pláne ha ismerőstől tudsz kölcsönkérni ezt-azt.
Nincs semmi bajom Attiláékkal, kicsit már-már az Ő fórumuk ez
de azt javaslom, hogy nézz be más boltokba is. A Király utcában ott a Szenteltvíz is (csendes profik) de baromi nagy árukészlettel rendelkezik a seawatch búváráruház is, ahol sok mindent tudsz próbálni és könnyen találni olyan oktatót, akitől kaphatsz 15-20 % kedvezményre jogosító kártyát hozzájuk.
Uszonyban én is használtam cressi pro lightot, most a párom nyúzza, jó tolóereje van, sokáig megfelelő lesz, de ha még egy picit rászánsz, akkor ott a mares avanti quattro, ami szerintem a legjobb univerzális uszony, talán ebből adtak el a világon legtöbbet rekreációs búvároknak..nem véletlenül. -
Sanyabá
senior tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Elsősorban búvár kluboknál érdeklődj , hogy hol és mikor terveznek merüléseket. Ha meg velük mész, ők biztosan tudnak felszerelést is biztosítani.
Saját felszerelést meg apránként is meg tudod venni, akár még használt is szóba jöhet.
Elsőként én a ruhát , maszkot , javasolnék beszerezni.
-
Yushchenko
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
Köszi! Ha van még valami hasonló, azt nyugodtan lőjétek.
Ezen kívül lenne még egy kérdésem: ilyen egy-két napos magyarországi vagy szlovákiai merülésekről hol lehet informálódni? Illetve amíg nem áll össze a felszerelés, addig honnan érdemes bérelni, ha a szervező nem biztosítja?
Egy kezdő felszerelés, hogyha jól számolom alsó hangon is 300e Ft: 7mm száraz ruha+egyéb ruha kiegek(csukja, kesztyű, cipő, shorty), computer, jacket, 1+2lépcső, stb... Nagyjából ez is a vásárlás sorrendje, amit a tanfolyamon ajánlottak. Ezeket jóárasítva össze lehet vásárolgatni, vagy felejtsem el és menjek be pl. az aquanautába (egyébként itt most eléggé lementek az árak, érdemes megnézni - szerk. ezzel együtt megszünt minden kedvezmény)?
szerk: cressi pro light-tal lehet rendesen is haladni? olvastam a leírását, de jó lenne egy felhasználótól megtudni

-
Pompi
nagyúr
válasz
Yushchenko
üzenetére
Lehet sokat nem fog segíteni, de én Cressi Pro Light-ot használok. Miért nem nézel szét és kérdezel az Aquanatuánál, főleg ha már ott vizsgáztál. Talán még valami kedvezmény is bejátszhat

-
t72killer
titán
válasz
Yushchenko
üzenetére
Nekem Mares Superchannel-em van, van még egy pár öreg jetfin is, de a Maresszel jobban boldogulok mozgó vízben/gyorsan úszó csapatban.
-
Yushchenko
őstag
Tudnátok jó áron (vagy inkább jó ár/érték arányban) pántos uszonyt ajánlani? Olyan kéne, ami viszonylag merev, mert a lábam erős, viszont cserébe van egy kis közegellenállás.
-
F-ECT$
titán
válasz
Yushchenko
üzenetére
Gz. No és hány kérdés volt, mennyi jó válaszod lett?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Yushchenko
üzenetére
Gratula! És most irány minél előbb merülni sokat hogy megmaradjanak a dolgok!

-
t72killer
titán
válasz
Yushchenko
üzenetére
Üdv a kiváltságosok között

-
Yushchenko
őstag
Siker! Meglett az OWD minősítés! Nagyon boldog vagyok!
-
Sanyabá
senior tag
Hétvégén nem akar valaki jönni merülni Rudabányára?
-
F-ECT$
titán
válasz
Yushchenko
üzenetére
1-2 abból is volt, pl "kinek a törvény mondja ki, hogy...", de a 90%-a fontos és egyértelmű dolgokra kérdez rá.
-
F-ECT$
titán
válasz
Yushchenko
üzenetére
Én 1x elolvastam a könyvet, meg odafigyeltem amikor Attila beszélt, és így asszem 3 kérdésre nem sikerült jól válaszolni a 70-ből. Szóval pár elolvasás után nem lehet gond.
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Hétvégén megyek Gyékényesre vizsgázni. Abban tudtok segíteni, hogy aquanauta elméleti tesztnél milyen részek hangsúlyosak? Elolvastam már párszor a könyvet, de nem akarok hibázni!
Üdv. Yush
-
Djuree
félisten
srácok bulgáriába lehet valahol búvárkodni? csak pipás merülés, szval nem nagy búvárkodás kéne nekem.

legalább pár féle hal látszódjon, esetleg még valamilyen tengeri herkentyű, csillag, sün, csikó, vagy rák vagy valami szépség (horvátországban se volt sokminden csak halak de nagyon élveztem, eszeveszett jó volt.
)
oda szeretnénk menni nyaralni, párom a homokos sekély tengert kedveli én meg inkább a mélyebb vizet. létezik-e ahol mindkettő van, vagy nem olyan távol egymástól?
-
t72killer
titán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Én azt használom, ami az első, 10bar házikómmal jött, de nagyon ritkán. Pl a legutóbbi egyiptomi túra kb 20 kamerás merülése között 1x sem pasztáztam.
Csatlakozom a kollégához, bármelyik, nem túl kemény/durva szilikonzsír jó, ami nincs teleszórva homokkal és hajszálakkal
Ha nagyon biztosra akarsz menni, vehetsz pl ilyet. (v bármelyik házikó/vakugyártó által nevesített darabot)Amúgy O-ringje válogatja, hogy mit szeret, pl a gopro fehér teflon o-ringjét nem szokás zsírozni, csak édesvízzel tisztítani.
-
Ferdzsoo
addikt
Van valakinek tapasztalata itt Sony SPK-AS1-es vízalatti tokkal?
Lett egy AS200V-nk és lehet elvinném majd a túrára is. Ahogy elnéztem kb ilyen 5-6 méterig egész jó felvételeket lehet vele csinálni, alatta természetesen nincsenek színek, viszont a nagyobb bajom olvastam itt-ott hogy a 60m-ig hitelesített tok megnyekkent több embernek 25-30 méter körül. Ez azért elég rosszul hangzik. Persze másnak meg nem.
Emiatt kérdezem vitt e le magával valaki már ilyet itt?szerk.: nem összeroppant hanem egyszerűen beázott, beszivárgott a víz nekik.
A felhasználói kézikönyvben kotta bennevan hogy nem vállalnak a tokra garanciát, hiába vízállónak van tervezve... azért egy akciókameránál ez is no komment kategória nem?
-
WiZARD
veterán
-
t72killer
titán
válasz
Sanyabá
üzenetére
+1, bár a "távolságot" inkább $-ban mérném. Ha 3-4k€-t kiadok (repjeggyel együtt), akkor az az út minimum 2, de inkább 3 hetes legyen. Különben 1hét arra elég, hogy az ember újra belejöjjön a dolgokba, szórakozzon egy kicsit. A februári egyiptomi túrán az első héten nem is vittem a kamerát, csak élveztem a műsort

Családi nyaralásokkal is így vagyok. Szerencsére elég sok szabit össze tudok gereblyézni a melóhelyen, úgyh a család is kap min 2 hetet és nekem is legyen egy full 2hetes túrám.
-
t72killer
titán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
" ár nem tartalmazza:
- Repülőjegyet ..." - az all incl-t erre értettem.
Akkor 500eFt egy túra, ha a túra végén max ennyivel van kevesebb a számlámon: hiába kapnék ingyen merüléseket Bora-Borá-n, ha odajutni 3k$
Amúgy 1hetes túrára ez tényleg reális ár. Maldívon jó nagyot lehet szívni a transzferek árával, ha vmelyik eldugott atollra kell repülni még Malé-ból. (sajna még nem saját tapasztalat, csak az árajánlatokat nézegettem)
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Nem sokkal több, szerintem nagyon jó árban van.
Januári- februárira esélyünk nincs eljutni, ilyenkor is jobb mint soha..
De valszeg egy héttel később lesz mint a feltüntetett dátum... -
t72killer
titán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Van szerviz (=alkatrészcsere) és van tisztítás. A tiédnek ilyen kevés merüléssel sztem csak egy tisztítást javasolnék, az eredeti gyári o-ringek nagyon jók, kár lenne kidobni őket. Én a 3éve újonnan vett mk19+g250 párost még sose szervizeltettem (kb 100-120merülés lehet benne), a használtan vett Apeks xtx100-asokat viszont tavaly kibeleztettem (egyiküket asszem 4, másikat 5éve szervizeltette az előző tulaj), de előtte azokba is tettem 50+merülést.
Ha már pénzköltés, inkább egy új tartalék automatára ruháznék be, ha neadjisten rájönne az "ereszthetnék" a fő reg-edre. Én min 1db extra 2.lépcsőt, autós túránál egy teljes szetet tartok magamnál.
-
Ferdzsoo
addikt
Srácok ti milyen időközönként szervizeltetitek a légzőautómatát?
Enyém idén lesz 3 éves, de csak 40-45 merülés van benne.
Apeks Tungsten. Ahogy néztem majd 20k a szervíz.
Mi a fontosabb a merülésszám vagy az évek?Úgynézki augusztusban összejön a maldív túránk, semmit nem vártam még ennyire...

-
t72killer
titán
-
WiZARD
veterán
válasz
Sanyabá
üzenetére
Hogy tovább bonyolítsam a kérdést, én még a Gitup Git2-t is megnézném. A normálisan működő stabilizátort én nagy plusznak látom az összes többi action cam-hez képest, valamint a képe is talán jobb, bár nem merültem el a témában...
(nálam egy hero3+ silver volt kölcsön, amikor merültem, nem vagyok elájulva tőle, bár nincs mihez hasonlítanom) -
t72killer
titán
válasz
Sanyabá
üzenetére
SJ-ben nem vagyok annyira jártas, az 5000-es topicjában kéne belekérdezned. Itt azt írja egy felhasználó, hogy a 4000-essel gondjai voltak víz alatt, úgy néz ki, h a 4000-essel még nem forrott ki a rendszer, az 5000es viszont drágább.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Meg néztem elég sok videót, elolvastam sok hozzászólást, és arra a következtetésre jutottam hogy csinál olyan jó felvételeket mint egy GoPro Hero mit tudom hogy hanyas gép, fele árban.
Meg aztán elvesztem a rengeteg adat halmazban.

Ha lenne egy kis időd, rá tekintethetnél erre az oldalra:[link]hogy mégis árban és minőségben melyik ami elfogadható?
Te csak jobban értesz hozzá, mint én.
-
t72killer
titán
válasz
Sanyabá
üzenetére
Nekem nincs velük tapasztalatom, a topicjuk nagyon aktív, sztem nyugodtan kérdezz be hozzájuk/keress rá, h víz alatt használja-e valaki. Kérdés, hogy éles képet adnak-e egyáltalán víz alatt (mivel koppintott gopro, valószínű), ill elég nagy-e a videó bitrátája, hogy utólag rendbe lehessen rakni a színeket, mint a goprónál (nem mintha a silvernek olyan nagy lenne a videó-bitrátája).
Az olcsóság előnye, hogyha véletlen beázna (előfordul...) akkor nem kerül egy rakás $-be a kamerát pótolni...
-
t72killer
titán
válasz
Sanyabá
üzenetére
A 3 Silver sztem túl drága, ezt a szintet hozzák a jobb kínai kamerák, pl SJCAM is, itt van topicja.
-
t72killer
titán
válasz
Sanyabá
üzenetére
Tény, a sony drágább - most így fejből nem tudom nyomni, mennyiért láttam legutoljára használt rx100-at, de mivel házikó is kell hozzá, a hero3black duplája körül saccolnék egy rx100ii készletet 2odkézből.
Szimpla megörökítéshez a gopro jó, szűrő viszont nagyon kell hozzá. Ez nem bonyolult cucc, egy ilyesmi is megteszi.
Ami nekem nagyon hiányzik a gopróból a zoomolás lehetősége, és egy kicsit jobb színkezelés.
-
Sanyabá
senior tag
-
t72killer
titán
válasz
Sanyabá
üzenetére
Jó kis eszköz, de nem voltam/vagyok elájulva tőle, úgy sem, hogy van hozzá egy spéci korrekciós lencse, ami sokat javít a képszélek minőségén - ennek ellenére a képminőség még 4k-ra állítva is elmarad egy sima rx100 fullHD képétől. - Ha belefér egy ilyen (II verzió asszem, azóta használja a jobbféle , BSI szenzorokat a sony), inkább egy ilyet javasolnék. Használtan a kamerát és a házat is be lehet szerezni épeszű árakon.
Ami érdekes, hogy a gopro (4, de gondolom a korábbiaké is) színkezelése nagyon gáz. Én egy Lee 008-as szűrővel használtam, de nem tudta rendesen belőni a színeket víz alatt, míg az rx100iv fél m-től 15m-ig használható eredményt adott.
Jobban eltalált (gopro-ra tervezett) szűrővel sztem 15m-ig simán használható a gépezet tiszta trópusi vízben szűrőzve, azalatt már kell a világítás (erre nekem egy Archon D32VR lámpám van).
-
t72killer
titán
válasz
Sanyabá
üzenetére
Ha már félelem: úristenúristen, JAWS támad
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Természetesen csak az x-edik bekezdésből derül ki, hogy szigonyoztak és hal meglövése után jött oda érdeklődni a jószág.
-
t72killer
titán
válasz
Sanyabá
üzenetére
Igen, sajna pont a túra közepén volt telehold. Ezekután újholdkor megyek.
Akksik: nem a szigorúság a gond, hanem a hozzánemértés/gyenge felszereltség, ami jókora pánikkal párosul. Elvileg a leg1xerűbb reptéri röntgennek meg kéne mondania, hogy valóban akksi-e a cuccos, vagy vmi huncutság.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

hisz pénzt hozz a konyhájukra!
Hacsak nem vagy oly szerencsés helyzetben , hogy tengerben is tudsz merülni 30-40-et.
de azt javaslom, hogy nézz be más boltokba is. A Király utcában ott a Szenteltvíz is (csendes profik) de baromi nagy árukészlettel rendelkezik a seawatch búváráruház is, ahol sok mindent tudsz próbálni és könnyen találni olyan oktatót, akitől kaphatsz 15-20 % kedvezményre jogosító kártyát hozzájuk.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én csak akkor cserélek, ha sérült.