- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
mixyboy
tag
Hi DDL!
Huh, oké ez a Jig, de asszem várok vele! Köszi mindent, majd beszélek haverommal, hogy közösen dobjuk össze!
Amugy meg honnan szerezhetnék olyan távtartót, aminek az egyik végét be tudom csavarozni a fába, a másikba meg bele tudom rögzíteni a nyákot! Vagy ilyen kapható? Nekem olyan van, aminek mindkét végén lyuk van! Az meg nem jó... És ha teszek alá vastagabb filcet? Lehet, hogy előbb azt megpróbálom... köszi mindent! Csáó! -
DDL
őstag
Íme a JIG:
[L]http://www.gti.net/wallin/audio/audua/audua.html[/L]
Az is le van írva hogyan kell használni
Ha nyákon van a váltó akkor le kell csavarozni távtartókra és az alkatrészeket a panelre kell ragasztani pl. sziloplaszttal. Mert csak az alkatrészek is képesek zörögni. Sőt én még a tekercseket impregnálni is szoktam csónaklakkal.
A többit majd később. Nekem is össze kell szednem magam hozzá...
Üdv: DDL -
mixyboy
tag
Csao DDL!
ne hari, de en keptelen vagyok 1000 hozzaszolast elolvasni! Egyszeruen mert minden 2-ikban volt vmi, ami miatt az egeszet nem ertettem - nem vagyok akkora guru! Eljutottam vagy a 3. oldalig (ami olyan 90 körüli+a végét is megnézegettem), de nem ment...
Szal irta Alfonso, hogy kell egy JIG nevu aramkor a speaker Workshop-hoz! A kérdésem, mi kell abba, mennyi, egy NYákterv, vagy akármi! Vagy boltban lehet venni? De gondolom nem... a gond, hogy most már nyákot sem igazán tudok maratni, végeztem a középsulival...
Figyu, meg ha zörög vmi (asszem csak hangvalto) a dobozban, azt hogy kene berogzitenem! Tegyek ala vmi filcet? Mert ez nagyon zavar! Es hangvaltora gondolok, mert mindkettoben van, es kb. azonosak a zörejek! Es alul hallani!
Ranyomtam a keresesben egyebkent JIG-re, nincs valasz... lehet, hogy tul sok helyen van, es lassu a net (virusirto nagy ápgréd megy mellette).
Szal holnap is visszanezek oda, megprobalom a keresot!
Egyebkent vettem keramia kondikat, a kep nem valtozott, mindegy, nézni lehet! Es ez a legfontosabb! :-) -
ranger
csendes tag
Halihó!
Nekem is lenne egy ilyen búgó problémám.
Annyi, hogy ha kikapcsolom a gépet az erősítőn keresztüli hangfalok búgnak mint az állat. Akár hol jártam, ha a tag kikapcsolta a gépet, a százmillióezerwattos erősítője nem búgott:(( Akkor az enyém vajon miért:O
Nekem semmi nincs a géphez kötve az erősítőn kívül, se koax se semmi...
(Ha jól olvastam eddig, #1-et a koax okozta/okozza)
Mi lehet nálam a probléma:F -
DDL
őstag
Ezt, itt, leírni nincs hely. Olvasd el a [L]http://www.LX.HU[/L] elektro/hangfal hangolása topicot. Jó hosszú, mert már fölötte van az 1100 hozzászólásnak.
Röviden: Impedanciamáréskor a reflexnek 2 csúcsa van. Egyformára kell hozni. Vagy nem. Ez függ a doboz méretétől, meg a hangszórótól, hogy melyik megoldás a jobb hangú.
Ha pc-d akkor a [L]http://www.speakerworkshop.com[/L]-ról letölthető progiva tudod nézni az eredményt.
mixyboy
tag
Csao!
Majd meg akkor holnap (talan) megprobalok egy keramiakondit venni, attol elvileg jobb lehet a tuner kepe? Sajna minden csatorna elszallt... igaz a ket kondi volt 10 Ft... remélem a kerámia nem lesz sokkkalta drágább!
De most egy mas tema! Osszedobtuk a dobozt, amit egyszer kerdeztem! M.N.C. hangfalakat tettem bele (kivéve magas - DTF 12) , igy se volt olcso, es az egyik haverom asztaloskent vegzett tavaly, faterja is az, ugyhogy rengeteget segitett mind gépekkel, mind szellemi és fizikai munkában...
De boltban megdragabb lett volna - és abban nincs bennt a lelkem! :-)
Szoval a kerdesem:
Olvastam vhol, mar sajnos nemtom hol, hogy a reflexcső hosszát hogyan lehet beállítani! Valami púpokra emléxem, meg hogy egyforma magasak legyenek!
No, szóval erről szeretnék többet megtudni, milyen berendezéssel csinálják házilag mérhatő-e... Köszi, várom válaszod! Csás!
Ja, meg semmilyen csillapítóanyagot nem használtam... az mikor kell? Kellene-e bele. Mert soxor hallom, hogy nem mindig szükséges, van amikor jó anélkül is. Szal mondjuk van olyan jelenség, amit ha tapasztalok, akkor tegyek bele ''szivacsot''...
Köszike! -
DDL
őstag
Gatya a kondi, vagy sz@r a kábeltvtek. Próbáld meg 1nF kerámia kondival milyen. A feszültség nem kritikus a próba idejéig, de legalább 50 V-os legyen. Azért kell ekkora kondi, hogy beleférjenek az esetleges rádióadók is. Ha nem használják a kábelesek a ezeket a frekiket akkor elég az 1nF is.
mixyboy
tag
Csas!
Na, betettem kondit, mar nem búg, köszi az ötletet :C
De a kép rosszabb lett :F
Szal miert lehet ez? 47nF/100V-os kondik vannak a körben...
Na csas! -
mixyboy
tag
Csao!
Mivel azt mondtad, attol fugg, melyik dobozhoz akarom, nem biztos, hogy rossz lesz, beirom a linkjet, akkor ra tudnal nezni, hogy ezzel mi lenne a helyzet? Mert akkor inkabb SAL, ha nem lesz jo. Thx!
egyebkent a linkje:
[L]http://www.somogyiaudio.com/hsr7025.htm[/L]
Köszike! Csao! -
mixyboy
tag
Hi!
Akkor koszi, megprobalom a kondival, ha nem jon ossze, akkor esetleg kiprobalom azt a levalasztotapos megoldast!
Gondolom lehet nyakba ultetheto koax-aljzatot venni, mert ugy kellene, akkor mar lenyeg szep doboza, ne a levegoben logjon vmi kis kabelköteg... Koszi szepen! Sokat segitettetek...
akkor tehat MNC nem javasolt SAL dobozhoz? Kar, mert ugy kicsit olcsobban kijottem volna... SAL-bol 16E lenne egy doboz kellekekkel! Figyu, es ha MNC-t veszek, az miert lesz nem igazan jo! miben nyilvanulna meg? Megerne a dobozonkent kb. plusz 3500-öt? -
DDL
őstag
válasz
arnyeklovas #24 üzenetére
[L]http://www.freeweb.hu/clearvoice/antenna.jpg[/L]
arnyeklovas
csendes tag
Akkor most, valaki türelemes, elemi szinten írjon megoldást, kérem!
Mit kell venni és hogyan kell bekötni, ugyanis hasonló problémával küszködök.
köszi!!! -
DDL
őstag
Hát ezért nem javasoltam én sem ezt. Mert hajlamos az ember a lustaságra és nem keresi meg az okát a dolgoknak. Viszont a ''remek'' pc-s tápok már új korukban képesek csípős kellemetlenségeket okozni ha nincs leföldelve. Nemhogy kicsit később amikir a kondik elkezdenek kiszáradni. Úgyhogy ezt most felejtsd el. Arra meg nem is merek gondolni, hogy bárki védőföld nélkül használja a pc-t!!!
A leválasztó trafó antennára párszáz Ft. Nem ezrek. Nem a 220-as leválasztóról beszéltem.
A jó trafó az audiójelben nem okoz romlást. Csak egy kis szinezetet cserél rajta. Az igaz, hogy ez drága.
salazol
őstag
A brumi problémáját úgy hívják hogy földhurok. A földelési rendszer bezáródó hurkot alkot a számítógép védőföldje - kábeltévé koax árnyékolása - kábeltévé központi elosztó földje - anyaföld útvonalon, amely lehet akár több száz négyzetméter felületű is. Minden erővonal, amely ezt a hurkot metszi, indukál benne zavarfeszültséget. 50Hz-es erővonalból van bőven a környezetünkben, ezt halljátok az erősítőből. Ezt eltüntetni úgy lehet, hogy a hurkot valahol megbontod. Legjobb minőség valóban a kábeltévé leválasztása. A több ezer forintos leválasztó átb...ás, mert te kb. 100 Ft anyag van benne, keresni kell máshol. Le lehet még választani a hangot is úgynevezett D-Box-szal, amely lehet trafó vagy elektronikus. A trafó ront a hangon, az elektronikus legolcsóbban a Behringertől kapható www.basys.hu . A legegyszerűbb megoldást még nem javasolta senki, ezen csodálkozom, mindig ez szokott jönni először, ha meghallod, felejtsd el. Ez a védőföld be nem kötése. Magyarul se a PC, se az erősítő ne legyen védőföldelve, csak a kábeltévé felől kapsz földelést. Ezt legfeljebb próbából, így is megszűnhet a brumm, de ne hagyd így hosszú távon, mert veszélyes.
-
mixyboy
tag
Csao!
Figyu, elmentem, hogy veszek 100nF/1600V-os kondit - aszondtak nekem olyan nincs! most akkor ez itt eliras, vagy csak hulye volt az elado??? Ha eliras lenne, akkor mar kijavitottak volna, szal ez a nagy gondom... ehh. Na mindegy, amjd megegyszer visszamegyek a heten, hatha az az emberke lesz, akit ismerek.
Egyebkent megmertem a feszt a fold es a koax arnyekolasa kozott, nem volt jelentos feszultsegkulonbseg - legalabbis nekem nem tunt jelentosnek a 80mV. Ez egyenallasban volt merve, de valtora is attettem, ott majd 1 volt volt a zavar, szal nem ertem! Es ha mar a gep hattuljahoz erintem, az is eleg a bugashoz...
Amugy egy kicsit mas tema, de meg az erositovel kapcsolatos. Pontosabban inkabb a hangszorokkal! Doboztervet talaltam neten (somogyis), ahhoz azondban somogyis termekeket irt. Most van egy jo bolt, de nem igazan vannak somogyis termekeik, helyette ajanlotta M.N.C.-t. Ezek ugye nem rosszak, esetleg velemenyeket! gondolom hangzasban kicsit ternek csak el, nem lesz veszes. (egyebkent kevlarokra gondoljatok, olyant veszek)
de a legfobb kerdes most, hogy akkor nem ertett hozza az elado, es aze mondta hogy nincs, vagy telleg nincs. Ill. az is lehet, hogy elfogyott! Na mindegy! Szal kondi ugyben meg jarkalok.Csas -
mixyboy
tag
Csao!
Hogy erted, hogy minden keszulek eloirasszeru? Mind gyari, es nincs benne semmi mahinacio, tehat akkor elvileg jo lesz!
Ja, es hatalmas otletet adtal, meg az elagazasok ele tegyem be, de hulye vagyok, ez eszembejuthatott volna! :O
Na mindegy, megprobalom! Megegyszer kosz! -
mixyboy
tag
Csao!
Tisztaban vagyok vele, hogy majd' 10 nappal ezelott kerdeztel, sorry, most vettem eszre...
Szal megneztem, koaxot kozel tettem a jack-hez, nem lett zajos - csak ha hozzaert - de ez jogos...
Szoval mivel tanultam elektrot, de sajnos nem ugy ahogy kellett volna (nem az en hibam - igy tanitanak nalunk - sulit nem mondok). Es az ilyen gyakorlati dolgokrol nem volt szo, es ezert akarom megkerdezni, hogy tuti jo lesz attol a kondenzatoros levalasztotol? Mert nem akarok kidobni penz feleslegesen.
Es ugye most azt a zajt fogja a kondi kiszurni, ami okozza a bugast, de hogy kerul ra a zaj? Vagy ez ''altalanos'' egyes helyeken - a kabeltv-system hibaja?
(Ja egyebkent kozben eszrevettem, hogy ha VGA tv-kimenete is hasznalatban van, akkor is búg! (de valszeg a tv-rol kap vissza zavart - ott is a koaxrol).
Hisz ha megy a tv-kimenet, akkor is ''zajos'' a kep, amig bennt a tv-ben a koax!
Egyebkent sajna van egyeb brummja is. Van bennt egy arnyekolatlan vezetek, azt meg ki fogom cserelni, mer vege lesz a nyarimunkamnak, es arra is lesz idom. Ha utana is lesz brumm, akkor majd beviszem Kanizsara, szkoppal vegigmerem. Mar ha nem a halozat zajos - ha jol tudom van ilyen is.
(mellesleg megjegyeznem, hogy olvastam egy cikket egy kimondottan audiotechnikai ujsagban, ott volt egy ilyen berendezes, ami ezt a zajt csokkenti le ~120E-ért! Kicsit meglepodtem) Szal esetleg tudtok ilyen tippet adni (halozati zaj ellen) akkor azt is varom. Es most majd gyorsabb leszek a valaszokkal a feltett kerdesre, megegyszer sorry... Csao! -
rigoci
csendes tag
Annyit azért még én is kérdeznék, hogy akkor is búgás van, ha a közelében van a koaxnak a hang kábel?
-
ISZOLE
senior tag
Az kábeltévés koaxok legtöbbjének az árnyékolásán 110V van az okozza azt a rohadt nagy búgást.
(A régi tévékben a ''sasszit'' a 220 két pontjához egy-egy kondival ''földelték'' ami ugyebár egy csodás váltóáramú osztó és amennyiben a két kondi egyforma akkor megcsinálja a 110 voltot. Elég az egész kábeltévé hálózatba egy ilyen TV-t bekötni és máris mindenhol megjelenik.) -
mixyboy
tag
Csao! Koszi a tippeket!
Tehat azt mondod, vegyek egy ilyen levalaszto tapot! Megprobalok utana jarni, mert nem lakom egy gigapoliszban, nem biztos, hogy kaphato ez itt.
Dehat probacseresznye!
Thx mindent... ugyan meg mindig van egy kis zaja, feltehetoen a halozatbol is kap... Erre vmi tipp? -
mura81
senior tag
felénk az ÉDÁSZ szolgáltatja az áramot és pont ilyen problémám volt (attól eltekintve hogy nem én raktam össze az erőlködőt). Arra gyanaxom hogy valami zavarjel van az áramban, vagy a tápom ra bele valamilyen zavarjelet. Mindenesetr az lett a megoldás hogy az NF7-S lapomon van optikai kimenet van egy Jazz dolby boxom ami rá van kötve az erőlködőmre. Így kristály tiszta jelet kap a hangcucc és a mélyláda sem akarja összedönteni a házat idle menetben.
-
Santses
aktív tag
mikrofont némítsd le a windowsban
-
mixyboy
tag
Csao! Megvan a hiba! En is egyebkent vmi fold-dologra gyanakodtam, de nem!!!
a gepben van egy tuner! Es ha bedugom a koaxkábelt, akkor elkezd bugni! Ez rohadt szar, mert szerintem nem lehet ellene semmit tennit! Vmi arnyekolasszeru kene az egesz kore, vagy nemtom... De hat a kari köré?? Mer ha kicsit bedugom, akkor mar kicsit jobban bug, ha meg begudom teljesen, akkor meg nagyon baratsagtalan! :-(
Ez van... Majd ki-be kell dugdosnom... De erdekes, hogy az asztali speakeren nem hallok semmit, es ha annak a fulhallgatokimenetebe teszem, akkor is zajos... Fogsincs... Na csa, es koszi mindent!!! -
neduddki
nagyúr
válasz
tothjozsef #2 üzenetére
HI!
jaja fodfeszutseg vala valahol a cuccok kozott, tegnap en is hajkurasztam, szerencsere csak nemi kontaktbaj vala!!!
udv
neduddki
p.s. na eszt szepen megaszontam -
mixyboy
tag
Csao! A gondom az, hogy van egy erősítom, amit én építettem! A suliban lett kipróbálva, ott a hangkártyakimenetről volt meghajtva! asszem az is vmi integrált vmi volt...
Hazahoztam, igaz, rég nem próbáltam, és moszt, amikor tettem rá hangfalakat, és bedugtam a line outba, mélységesen megdöbbentem... Búgott, mint atom...
Nemtudom mitol lehet ez, vkinek vmi tippje? egyebkent azon gondolkodom atcipelem, es megprobalom a masik gepen...
De addig is, ha vkinek volt mar ilyen tapasztalata, plz valaszoljon, irja meg sikerult-e megoldania ezt a problemat! kösz előre is! Csao!
Egyebkent integralt 6 csatornas hangkartyam van... vmi AC '97-es. Többet nemtudok rola - mer integralt VIA 3059 audio contoller, AC kodek: ALC 650!
Csás!
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Windows 11
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest