Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen joysticket vegyek?
- Mini-ITX
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha esetleg valakit érdekel egy olcsó telefon.
Honor 200 Smart: [link] -
törölt tag
Hátha valaki tud segíteni.
Ügyvédet keresek. [link] -
törölt tag
válasz
tibbike01 #132595 üzenetére
Aki 70 évesen megmozdulni nem tud, annyira tönkretette a fizikai munka az tényleg nem akart semmit, dolgozni se.
Alapvető fogalmakat nem értesz meg. Ha itthon 2 ember munka mellett annyit nem keres összesen, mint amennyit kint félre tudnak tenni, akkor szerintem nincs miről beszélni.
Te öcsém nagyon furcsa világban élsz. Ezt be is fejeztem. Barilla legyen veled. -
törölt tag
Google Pixel 9 Pro XL 16GB/256GB Hazel eladó! 335 ezer Ft [link]
-
törölt tag
válasz
HUTCHDB #132574 üzenetére
Ez a rózsaszín ködös téma sok esetben akkor válik valóra, mikor olyan magyar megy ki, aki azt hiszi pár hónap alatt ott milliomos lesz. Ez nem így van. Minden kezdet nehéz. Sokan pedig összeszedik magukat és azt hiszik jöhetnek haza, habzsi dőzsi, de abba nem gondol bele, hogy a házat, autót vagy bármit, amit vesz fel is kellene tartani.
Vannak kint Németországban olyan ismerőseim, akik itthon olyan szinten el voltak adósodva, hogy a bank a házukat is vitte. Kint fél évig egy fillért nem tudtak félretenni. A nő takarított, a férfi konyhán volt segéd. Fél év után viszont lett egy minőségi életük. Jó, minőségi, egészséges kaját tudtak enni, újították a teljes ruhatárat és 3-4 hetente el tudtak menni nyaralni egy-egy hétvégére. Itthon csak szenvedtek.
2-2.5 év után a férfi, aki sima mosogatóként kezdte a főszakács mellett lett "asszisztens". Már nem mosogatott. Már nem szendvicseket, salátákat készített elő, hanem főzött rendesen. A nő pedig takarítóknál lett főnök. Ő osztotta be, hogy ki, mikor, hol és mit csinál. Kezdték 1500-1300 euró körüli fizetéssel/fő. Kevesebb, mint 3 év alatt eljutottak odáig, hogy a férfi 4000 euró felett kapott kicsivel, a nő pedig 3000 euró körül. Ez majdnem 3 millió forint most, akkor 2018-ban pedig volt mit tudom én 2,2 millió forint. Itthon nem kerestek ketten 300 nettót se.
Néhány évig nem beszéltem velük, de karácsonykor hívtak.
Vettek egy használt autót, 25000 euró körül. Családi házat bérelnek. A férfi egy nagyobb logisztikai cégnél vezető, a nő online tanít németet és egyéni vállalkozást indított, bőr táskákat gyárt. Ketten úgy, hogy ki van fizetve a lakhatás, a rezsi, be van vásárolva és mindketten azt csinálják, amit szeretnek úgy 6500-7500 euró között tudnak félretenni.
Persze, nehéz külföld. Sok esetben olyan munka jut, amit a német, az angol, a holland nem vállal el. Kulimunka. Döglik az ember, élete nincs. Megy, dolgozik, hazaér, fürdés, kaja, alvás és mehet dolgozni újra.
Viszont ott idővel lehet vinni valamire. Az általam leírt 2 ember közül az egyik érettségivel sem rendelkezett. Mindketten egyszerű emberek, mégis sikerült nekik.
Kint sem lehet 2 év alatt megcsinálni azt, hogy onnantól luxus élet, nulla munka, saját ház. Viszont párommal kiszámoltuk, ha minden így maradna, tehát nulla infláció, akkor körülbelül 15-17 év múlva (48-50 éves korunkban) lesz annyi önerőnk, ami mellé kapnánk annyi hitelt, hogy egy lelakott kis panelt tudjunk venni Budapest legrosszabb részén. Nekem senki ne mondja azt, hogy az a normális, hogy addig dolgozol, míg bele nem gebedsz és ha nincs családi segítség, nincs örökség, lottónyeremény és semmi más, akkor majd ha egyáltalán megéli az ember 70 évesen az ágytál fölött feküdve azon elmélkedjen, hogy vajon Salgótarjánban tud e venni egy kis parasztházat néhány millió forintért vagy még ott sem, amellett, hogy legjobb üzletemberünknek több pénze van, mint olyan Hollywoodi színészeknek, akik most 60 plusszosak és 5 éves korunkban már színészkedtek vagy, hogy Trumpnak, aki azért elég régóta űzi azt, amit alig van több pénze, mint ennek a .. -
törölt tag
válasz
tibbike01 #132509 üzenetére
Ha keresek kint 2200 fontot, amiből megmarad 800 font és itthon összesen 800 fontnyi nincs, amit keresek, akkor valószínűleg igen.
2018ban voltam Angliában 1 évet, de egy haláleset miatt haza kellett jönnöm. Jobb volt ott kint még konyhán is az első hónapokban, mint itthon a rendes munkahelyemen. -
törölt tag
Köszönöm szépen mindkét választ.
-
törölt tag
Üdv.
Létezik budapesten elfogadható árú magán fogorvos?
Egy fogat kellene húzni szájsebészeti úton. Ünnepekkor konkrétan a fogam 3/4 része letört. 10 éve volt gyökérkezelve. -
törölt tag
Köszönöm szépen a segítséget és a tanácsokat.
-
törölt tag
Nem tudjátok Vision Expressnél milyen áron mennek a legolcsóbb kontaktlencsék?
Jó lenne egy ingyenes látásvizsgálat, de lencse vásárláshoz van kötve. Szemüvegem pedig nincs. Vagy 7-8 éve lencsém van és azóta vizsgálatom sem volt. -
törölt tag
válasz
homerhamm #131842 üzenetére
Lassan végzünk és megyünk haza.
A belső combomon volt egy anyajegy szerű kinövés. Körülbelül 20x akkora, mint egy rendes anyajegy. És nagyon csúnya. 3 hónapja még tized ekkora méretű volt. Az elmúlt hetekben nagyon durván vérzett, tegnap este jutottam odáig, hogy már nem érdekel, hogy nem enged el a főnök és nem kapok szabadságot, az se, ha kirúgnak, muszáj megnézetnem. Rögtön írták a sürgősségi beutalót onkológiára, úgyhogy mentünk oda. Időpont persze 2 hét múlva lenne, hogy képzeltem, hogy időpont nélkül ideállítok, de sikerült elintézni, hogy megnézzék.
Bazálsejtes karcinóma, Merkelsejtes karcinóma. Ez a két opció van onkológia szerint. És rosszindulatú. Holnap ki is vágják belőlem, aztán szövettan. Az meg 5-6 hét mire lesz eredmény.
30 évesen nem túl kellemes.
És az onkológián a sebész szerint nagyon is rátett, hogy nyáron az albérletben(ahová beköltözéskor ígért a tulajdonos klímát) több hétig 35-50 fok között éltünk, bár, hogy éltünk az erős kifejezés. Nem tett neki jót se a meleg, se száraz levegő, se az izzadság. Abban az időszakban lett többszöröse a méret.
Holnap kisműtét, utána okosabb leszek.
Nem jó előjel, hogy anyum rákban hunyt el. -
törölt tag
Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
Stylewars_kp #131833 üzenetére
2re jönnek értem és megyünk ügyeletre.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #131831 üzenetére
Köszönöm.
Így esti kávézás közben jól esett észrevenni.
Remélem kutyára, macskára nem veszélyes. Elkaptam, ablakon távozott. -
törölt tag
Sziasztok!
Ez milyen pók lehet? És hogy kerülhetett be a lakásba?
A szívroham jött rám háromszor. -
törölt tag
válasz
macilaci78 #131699 üzenetére
Én csak emiatt a kép alapján rendeltem meg. Paramétereket nem néztem, illetve a teljes ár is gondolom kamu. Viszont ennyit talán így is megérhet.
Aztán rájöttem, hogy úgyis költözünk. -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy ilyen [link] Sofia asztallap rendelésem. Ha kell valakinek akkor átadom. Valószínűleg holnaptól lesz átvehető Róbert Károly körúton. -
törölt tag
Valakinek egy jó soundbar: [link] esetleg?
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #131488 üzenetére
És nekünk pont túlélni kell. Vehetek Lidlben, de nem akarom visszavinni, szerintem pofátlanság.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #131485 üzenetére
0-24be telibe süt a nap. A főbérlő ígérte a klímát, de semmi nem lett belőle. Két ablak van, egy oldalon, így a szellőztetés se oldható meg, mert nincs huzat. Redőny szintén nincs. Eddig dolgoztunk fizikailag a munkahelyen, de most home office lesz. Vettünk két ventilátort a kutyus és a cica miatt, de kibírhatatlan nekik is.
-
törölt tag
Sziasztok!
Újpesten valakinek nincs kölcsön 1-1.5 hónapra mobil klímája? Utána költözés. -
törölt tag
Valakinek egy Landmann mini grill? [link]
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy felajánlásom. Keres valaki mosogatógépet? Még 6 napig átvehető a Dunakeszi Euronicsban.
Bosch Serie 2 SPU2XMS01E nemesacél mosogatógép átvehető a rendelt áron! Bolti ár feléért! [link] -
törölt tag
Sziasztok!
Húsra, vadhúsra tudtok jó online boltot? Húsházat és matusz vadat néztem. -
törölt tag
válasz
macilaci78 #131131 üzenetére
Köszönöm, egy Isten vagy. Jelzek majd.
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #131129 üzenetére
Jogosítvány és jogosítvánnyal rendelkező ismerős hiányában hiába lenne.
-
törölt tag
Sziasztok!
Jutányos áron keresek segítséget szállításra.Egy Samsung 65 colos TV szállítása lenne a cél.
A TV a gyári csomagolásában van. Amit interneten találtam azok alapján a csomagolási adatok: Csomagméret (Szé x Ma x Mé): 1621 x 947 x 189 mm, tehát kerekítve: 165 x 95 x 20 cm. A csomag súlya kb. 36 kg. Szállítási útvonal: A szállítás a II. kerületi 1027 irsz. Gyorskocsi utcából lenne szükséges a IV. kerületi 1048 irsz. Megyeri útra. Ha valaki tud segíteni írjon. Köszönöm. -
törölt tag
válasz
macilaci78 #131098 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. A honlapjuk elég meggyőző.
-
törölt tag
válasz
KilgoreTrout #131095 üzenetére
Ofotért, Vision E. nem túl jó múltbeli élményekkel kecsegtet, de azok évekkel ezelőtt történtek Szegeden. Nem tudom nagyvárosban mi a helyzet. Árban nem vészesek, azt már néztem.
-
törölt tag
Sziasztok!
Új vagyok Budapesten, a IV.-ben lakom néhány hete. Tudtok ajánlani jó optikát? Kontaktlencsém van, sok éve lett beviszgálva a szemem, akkor -3.50, -3.50 dioptriát állapítottak meg. Azóta ez biztosan változott. Olyan helyre szeretnék menni, ahol nem megy rá anyagilag egyetlen vizsgálatra az életem és nem kell az ördögnek eladni a lelkem. Mondom ezt úgy, hogy eddig ahol sétáltam itt a IVben és beugrottam egy kérdésre minimum 30e Ft volt a válasz és vegyem tőlük a lencsét. -
törölt tag
Sziasztok!
IV. kerületben nincs valakinek Nespresso Vertuo kapszulája, csupán 2-4 db?
Ma jön egy használt gép, kapszula nincs hozzá, ahol tudnék venni onnan pedig kedd előtt biztos nem jönne meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- OLED TV topic
- The First Berserker: Khazan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Lenovo Legion PRO 7, RTX4070, i9-13900HX Gaming laptop 2027.09-ig gari!
- UniFi Dream Router 6, új, fóliás, ingyen Foxpost
- Audioquest Rocket 44 Bi-Amp 2x3m hangfalkábel
- KIEMELT AKCIÓ: kitűnő állapotban lévő iPhone 12 Pro Pacific Blue 128 GB szuper áron eladó !!! (14)
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6700 XT 12GB / RX 6800 16GB +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest