Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
Fektetve tárolják, megfelelő pincében. Ami a polcon van, az cserélődik.
A tecsóban vagy a Spar-ban sokszor hónapokig porosodik a polcon, de előtte simán állhat egy napot is akár a tűző napon, amíg Kázmérka, az árufeltöltő szakmenedzser eszébe nem jut, hogy beállítsa egy polcra, pont a lámpa alá.
Sok a beragadt tétel, olyan, ami akár évek óta náluk van ilyen és hasonló körülmények között. -
ronin s8
senior tag
-
lajafix
addikt
szerintem csak el kellene kocogni egy szaküzletbe. Ahogy a multik a bort tárolják, könnyen csalódás lehet a vége. A szaküzletekben általában van 'fröccs' kategóriás 1-1,5-2 literes kiszerelésű bor 1300-1600 között, tehát 1000 FT/liter alatt, amik tudnak pozitív meglepetést okozni.
-
Lortech
addikt
Épp ma voltam tescoban, ezért szétnéztem, 1000-2000 között inkább Feind, Frittman, Figula, Laposa, Nyakas.. Tőlük leginkább friss, reduktív fehérborokat lehet venni, a nyári szezonra tekintettel ajánlom őket.
Ha olcsó, de jó vörös, akkor pl. Szent Andrea, Bolyki, Heimann, Mészáros valamelyik belépő tétele.Bock emlékeim szerint ennyiért olaszrizlinget, esetleg portugiesert ad, mindkettő felejthető. Münzer > Günzer(?) elvileg nekik van néhány alacsonyabb árkategóriás, de vállaható vörösük is, de én nem szoktam választani egy két rossz tapasztalat miatt. Villány hasonló kategóriából inkább Polgár. Varga (Péter) inkább 1000 alatti kategória, de némelyik vállalható meglepő módon, leginkább fröccsnek.Meg van másik Varga is, de még hiperben nem láttam. Thümmerer ok, Bertram cuvée szokott lenni 1000-1500 körül, de semmi extra. Lővért, galamvári > Garamvárit (?) elvétve ittam eddig, nem mondanék véleményt. A Hilltop könnyű, egyszerű borokat csinál, nem drágák, többnyire elviselhetőek, de nem választanám őket a fent említettek helyett. Egri korona utóbbi időben sokat romlott véleményem szerint, őket se választanám alsó kategóriában (se), a fehér cuvéejük szokott lenni akcióban és általában (3 évjárat alapján) tűrhető, de összességében igen vegyesek a tapasztalataim velük...
-
j.bravo
addikt
Ne érts félre
igyál magyart! 95%-ban én is azt iszom.
Csak ha gyanúsan olcsó, akkor légy óvatos. 1500 alatt észnél kell lenni, 1000 alatt gyanúsan olcsó.
A nagyobb, nagyon befutott nevek (mint bock) gyakran elhanyagolják az alap borokat, mert a komolyabb, drágább borokkal szerzett hírnév eladja azokat is, még ha nem is kiemelkedők. Kb. mint hogy a Sennheisernek az alap, olcsó füleseit nem érdemes megvenni, kevésbé menő márkából ugyanannyiért jobbat kapsz.
Persze vannak náluk is nagyon korrektek.
Ja és persze ahogy egy étterem is X ételt finoman készít, Y-t meg nem feltétlenül, itt is lehet hogy egy pince egyik bora közepes, a másik szuper.
Vagy, egyszerű matek: idehaza még a nagy borászatok is töredék méretűek a közepes chilei vagy hasonló borászatokhoz képest. A fajlagos költségek jóval nagyobbak itthon, főleg az érdekesebb, kisebb pincéknél.A legbölcsebb, amit mondhatok: ne sajnáld a pénzt a magyarra
kóstolj bátran, és írd fel mit ittál és hogy ízlett! Nyilván ami nekünk ízlik, neked nem biztos és vica versa.
-
j.bravo
addikt
Inni vagy ajándékba? Úgy értem, ha rá van írva hogy Tacskó Finest, vagy selected by Tacskó, az baj-e?
Nyilván nem mind, de némelyik elég jó ezekből, jó áron. Ezek külföldi, nagyüzemi, de jól sikerült borok, pl. a Cotes du Rhone Villages, vagy megnemmondommianevénekazeleje Carignan, vagy Ogio Primitivo.Itthoniakból inkább az általad megjelölt sáv magasabbik fele ahol már nyugodt szívvel lehet vásárolni, 1500 alatt csak akkor ha kipróbált tételre mész.
pár vörös tipp: Heimann alap kékfrankosa 1800 Ft a Sparban, szerintem rendben van.
Pósta borház (szintén Szekszárd) kékfrankosa vagy Cabernet Franc-ja is rendben van.
Weninger "Sopron" házasítása is jó szokott lenni.Ezekből mondjuk mostanában, most kapható évjáratból csak a Heimannt ittam, a többi régebbi emlék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI RC2 drón távirányító
- Studiologic SL88 Studio MIDI billentyűzet
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest