Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #18702 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat,
elgondolkodtam, rajta, valóban mire is kell. Otthoni zenélésre nem igazán, arra megvan minden. Valójában a hordozhatóság lenne a szempont, ha pár napra elutazom valahova, akár munka, akár túra, akkor este, a szálláson lehessen hallgatni valamit. Esetleg külsős munka, sütögetés, beszélgetés közben háttérzenének, ami mindig ott lapul(hat) a táskában. (Tehát nem háziubuli, nem tánc party, nem odafigyelős zenehallgatás. Arra van más. )
Amiket próbáltam (vannak):
Envaya 150/250. Mindegyikben cseréltem már aksit, de a 250-ban nem sikerült, vagy más baja van, nem megy csak töltőtől, és arról is csak félhangerőig. Amúgy a 150-nek jobban tetszette a hangja, sokkal több és szebb magasa van. Sajnos ez is "tütükézik", és a gombjai annyira átgondolatlanok, hogy vakon szinte kezelhetetlen, tehát az éjszaka 'félálom' mód kilőve.
Dockin Dfine: első szériás, valóban jó hangszórókészlettel, de igazán csak akkor szól jól, ha egy Earstudio es100 BT dac hajtja auxon. A hangminősége ilyenkor szintet lép és EQ-n levehető a basszus, amit alapból sajnos túltoltak. A legtöbb zenén élvezhetetlenül "büffög" .
Hama Pipe 2.0 Végül összeraktam, nem lett semmi baja, de meglepően kicsi hangszórókkal dolgozik. Ennek ellenére háttérzenélése alkalmas, sajnos ez is "tütükézik" a jel megszűnése után 15 perccel.
JBL Clip2, ez praktikus, igazi svájci bicska (mindig nálad lehet), azt nagyon szerettem benne, nagyon sokat elment egy töltéssel, egy (két) szinttel jobb a telefon hangszóróinál. Sajnos elhagytam.
Amiken most gondolkodom:
Van egy BO beoplay P2, ami nagyon szimpatikus
Pro: van külön magassugárzó + Peerless mélyközép, zárt dobozból is élvezhetően testes hang, nagyon jó méret, praktikus forma.
Kontra: aksi csak kb. 4 órát bír, ez is "tütükézik", amikor kikapcsol, nem vagyok beljebb, mint a Denon. Ráadásul mindenféle "fícsörökkel" lehet vezérelni, koppintani, rázogatni.
Soundcore Motion 100/300: ahogy hallgattam, sok különbség nincs köztük. A 100 valamivel kisebbe, de nem mondanám praktikusabbnak, a 300 laposabb, jobban elpakolható (akár zsebbe is). A 100 keresztmetszete négyzetes, és kb. 1-2 cm-el nagyobb a mélysége.
Pro: BT 4.3, HD kodek, 18650 aksi (legalábbis a 300-ban). és NEM TÜTÜKÉZIK, legalábbis appban kikapcsolható.
Kontra: nincs magassugárzó (bár pl az Envaya is szép hangot produkál szélessávúval, azért egy csipogó sokat tud dobni).
Motion Plus: a Dockint válthatná, a hordozhatósága már korlátos. Ha csak egyet vesz az ember, ez lenne a jó kompromisszum.
Ezek alapján az Motion 100/300 közt vacillálok, elsősorban az app és a jövőorientált technológia miatt (BT, HD) Sajnos a 100-at nem láttam szétszedve, valószínű, hogy abban is 18650 akksi van, csak egy darab (mint a Denon kicsi/nagy testérek). A hangszórókészlete is valószínűleg megegyezik, kisebb erősítő, kisebb doboz, bár a méreti előnyét lerontja a formai hátránya (négyzet alakú hasáb). -
válasz
Nem derült ki, hogy fontos-e egyáltalán a hordozhatóság, de ha nem, akkor egy akku nélküli, hálózati feszről üzemelő cumó is megoldás lehet, az biztos nem fog tütükézni hajnalban, hogy le akar merülni.
Ez lehet általánosan kinéző bt hangszóró is, de akár valami soundbar is (ha van a közelben TV és nincs csatlakoztatva rá semmi hang cucc, akkor akár pluszban hasznos lehet).
Konkrétumokat nem tudok egyikhez sem említeni, nekem is egy Dockin-om van hosszú évek óta és azóta nem is próbáltam mást.
Annyit tudok róla biztosan, hogy ez szolídan tütükézik. 😁Ha mindenképp BT hangszóró kell, akkor fekvés előtt érdemes ugye feltölteni, hogy hajnalig még legyen elég nafta, hogy jelzés nélkül zenélni tudjon.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
"Ha bekapcsolod, felvillan egy led, ott van a kezedben, látod." – egyetértek. Az első, amit én is kikapcsoltam mindkét hangszórómon.
Ezt a fizikai gombot definiáljuk!
Én egy billenőkapcsolót vagy rendes nyomógombot értek alatta, amivel így teljesen le lehet áramtalanítani a készüléket (mint pl. a PC tápok hátulján).Ha ez nem kell, akkor pénztárcádtól és igényedtől függően bármelyik Soundcore hangszóró szóba jöhet. Azért ha választottál, előtte még kérdezz itt rá, hogy "tuti legyen a tuti", mert én csak a Motion+, Boom és a Boost hangszórókra vállalok kezességet.
Esélyes lehet még az Earfun Uboom L, de itt kellene egy felhasználói megerősítés, hogy az app ennél is tudja-e (az Uboom X-nél tudja) a "tilinkózás" kikapcsolását.
Viszont – ha jól értem – arra, amire neked kell (elalváskor hallgatsz valamit) a Soundcore lesz a tuti, mert az X perc (be lehet állítani) után, ha vége a lejátszásnak, ki fog kapcsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged