Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnywalker
őstag
Sajnos az olcsósítás (kicci, occó piaci) rendszere pár éve a normál trend része. nincs is használható, valóban elfogadható lemez a piacon!
-
johnywalker
őstag
-
johnywalker
őstag
Joshi keményen és sarkosan fogalmaz! De sajnos vagy nem sajnos, sokban igaza van...!
-
johnywalker
őstag
Jó cucc a mai piacon!
-
johnywalker
őstag
válasz
XIII Ramses #4117 üzenetére
Miért ne lehetne annyi...? Átlagos bd25-ős lemez, valszeg CMC Mid-es. Japánban azért általában véve mindig olcsóbbak voltak a Bd lemezek mint európában.Szabadkereskedelmi megállapodásunk van velük (mármint az uniós országoknak), ezért kis mennyiségnél még Vám sincs rajta.
-
johnywalker
őstag
válasz
idrimbe #4100 üzenetére
A kérdésed a fórum témáján túlmutató kérdéseket feszeget. De majd ha kell, nem baj ha moderálnak...
Ráadásul nagyon szubjektív tényeket illetve választ tudok megfogalmazni, de mások is fognak még segíteni...
- Ha lehetséges, olcsóbb és jobb minőségben (talán tartósabban is) lehet archiválni egyrétegű lemezekre
- A kétrétegű Verbatimok nem a legjobb minőségüek - tudjuk nincs más - preferált (volt) a Panasonic
- Íráshoz inkább belső író ha lehet! Abból is preferáltan a Pioneer
- Nero íróprogram helyett ImgBurn, mindenképp.
S még lehetne folytatni... -
johnywalker
őstag
Az organikus lemezek kicsivel később érkeztek mint a HTL, ilyen könnyebb gyártási vagy olcsósítási megoldásból.
-
johnywalker
őstag
Ha valakinek volna feleslegben, néhány darab 4X-esen írható Panasonic 25 Gigás lemeze, szívesen átvenném.Privátba jöhet az üzi!
-
johnywalker
őstag
Kodekhiba szerűség az. Power Dvd és MPC ami lemezes formátumokhoz kiváló. Blu-ray, tehát Mpeg-Ts fájlok, sem a h265 nem szerepel a Vlc hivatalosan támogatott formátumai között.
-
johnywalker
őstag
válasz
kareszkaresz #3926 üzenetére
A maxell gagyi volt , és ma is az...nincs mit ezen szépíteni.Olcsó és gagyi
Remélem felpezsdítem a topikot! -
johnywalker
őstag
Nahh jóhh. Akkor gg72 is szóljon hozzá...Hogy ez mennyire jó lemez, meg a itmedia készlet is.De felelősségvállalással tegyétek!
Nálad még a neten sokszor is, nem elég megfelelőnek minősített LTH lemezek is a minőségi megfelelőségi tanúsítvány 5-ös fokozatát kapták.De nemzetközi fórumokon adatvesztő hulladéknak titulálták őket.Valahol komoly hiba van... -
johnywalker
őstag
Nekem csak pár darabra volt akkor szükségem, amikor vettem belőle. Akkor még ilyen: CMCMAG-DI6-00 Mid volt.Lassan persze már harmadik éve írtam, de akkor is...Az asztali olvasó csak 2- 3-szori berakásra tudja elindítani.Tehát nem csak rétegváltáskor jelentkezik a probléma.Persze lehet a bd olvasóm kényes nagyon?? Pana dmp-ub400
Pio íróm van, sajnos nem tesztképes.
Aztán Pc-n tökéletes olvasás, újraírás japán Pana lemezre.Hibátlan. -
johnywalker
őstag
De az mindenképpen jobb.Viszont ha már japánból rendel az ember, akkor legyen a lúd kövér ...és Pana.Két-három éves Verba bd50-et sokadjára olvassa csak be az asztali.Mid szerint is Verbatim.
Sima egyrétegűt panát az itmediásoktól veszek, van egy féltucat kétrétegűm azt pedig csak tényleg fontos cuccokra tartogatom. -
johnywalker
őstag
-
johnywalker
őstag
"bluray lemezek kísérleti technológián alapulnak"
-ez mekkora lózung... -
johnywalker
őstag
Hmm. Lassan a Verbatimot is a kuka kategóriába kell sorolni....Nem hittem volna, de nálam is tapasztalat...lett!
Most Pana BD50 jön hozzám Japánból.Ez tuti nem csalódás, bevált széria.!! -
johnywalker
őstag
válasz
tomajer #3671 üzenetére
Ha visszakeresel az lth szóra, gyakran olvasol róla, hogy abban az időben mikor is forgalomban voltak, sokszor úgy szerepeltek mint nem ajánlott típus.Mivel szerves adathordozó réteggel rendelkezik, és lehetséges az hogy hamarabb bomlik, veszt adatot mint a nem szerves.Bár M107-nek vannak vele nem rossz tapasztalatai, én pl. lehetőség szerint kerültem.
-
johnywalker
őstag
Srácok, használ valaki Maxell újraírható 25Gigás BD-RE lemezt?Milyen MID-je van neki?Verbatim-ot használtam eddig, de az nem volt túl hosszú életű...
-
johnywalker
őstag
Valószínűleg gyenge minőségű Sata kábel okozza, főleg meghajtójel eltűnés esetén kell erre gyanakodni.De hosszabb ideje használt pörkölőket érdemes évente egyszer tisztító Cd-vel átfuttatni.M107-hez hasonlóan én is évek óta egy 206D-vel írok, szinte hibamentesen.Bár az ő által írt darabszámot meg sem közelítem.
-
johnywalker
őstag
Nah mondjátok már meg magyarul, egyszerű fórumértők számára is...
Ez egy szar író? -
johnywalker
őstag
válasz
kalaposember #2951 üzenetére
Nero Burning helyett használj inkább ImgBurn-t íróprogramként, ráadásul valóban a Samsung Blu-ray írói nem igazán remekelnek...ahogyan gg72 is írta.Az alkoholos filc nem volna szabad hogy problémát okozzon egy nyomtatható felületre!
#2954 A mappa nem a legtökéletesebb tárolóeszköz. Viszont megvédi a lemezeket a két legfőbb hibaforrástól, ami a hő és a napfény(mechanikai sérüléseket nem számítva)! -
johnywalker
őstag
válasz
ForróTibike #2925 üzenetére
Nem túl régi az író, és az írott lemezmenyiség sem jelentős.A HP az ugye a Cmc alapanyagot kapta, az utolsó Panán azért látszik valamilyen elfogadhatóbb íráskép.Jellemzően a lemezek második fele picivel mindig rosszabb.Nem topiktéma, de egy én egy mechanikus tisztító Cd-t mindenképp megpróbálnék.
-
johnywalker
őstag
válasz
ForróTibike #2923 üzenetére
Számomra gyanús az író.Milyen régen használod, kb mennyi lemezt írtál vele?
-
johnywalker
őstag
válasz
ForróTibike #2919 üzenetére
Milyen típusú íróval hozta ezt?Illetve csak ez az egy lemez lett ilyen, vagy próbáltál többet is írni?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"
-
johnywalker
őstag
válasz
gyulank #2885 üzenetére
Az LTH típusú (szerves) hordozórétegű lemezek egyáltalán nem javasoltak.Ez viszont HTL és fémbázisú.De a különböző márkák, különböző gyártói hordozóréteget alkalmaznak.Ezek az írási tesztek mutatnak egy viszonylagos írási minőséget.El kellene olvasnod hogy melyek az ajánlott szériák, ezek hordozófelület alapanyagát gyakran azonos gyártók biztosítják.
-
johnywalker
őstag
válasz
johnywalker #2865 üzenetére
Bocsi, LTH az a LHT...
-
johnywalker
őstag
válasz
Daywalkerke #2864 üzenetére
Átlagos minőségű lemez.A nem ajánlott LHT (szerves hordozórétegű) vagy az ellenébent igen, HTL szavakra a googliban vagy a fórumban rákeresve is olvashatsz.
A többi ilyen-olyan, Mabl reklámnév stb. pedig üres marketing.
Jah, és még annyi ami nem szerves hordozóréteg az általában fémalapú (ritkábban kő).
-
johnywalker
őstag
Hasonlóban gondolkodó topiktársaknak 4K lejátszáshoz:
legújabb alaplapok már lehet rendelkeznek 2.0-ás Hdmi kimenettel, vagy mondjuk legalább egy nvidia 950/amd 460 vidkari (azért ezek, mert nem csak a felbontást ismerik, hanem mert már hardveresen gyorsít is), plusz egy 5 méteres Hdmi kábel a 4K-s Tvbe.És örülsz... -
johnywalker
őstag
válasz
mimic1979 #2823 üzenetére
Kicsit "nagyon" kevered a dolgokat...! Egy két alapvetés
1.- 50 gigásnak hívott lemezre valójában 45 GB-ot lehet felírni.
2.- Nem hinném hogy lenne 4K képes asztali lejátszód, ami bármilyen valós 4K-s fájlt le tudna játszani, emlékeim szerint Sony BDP-S790-d van...az pedig csak felskáláz. -
johnywalker
őstag
válasz
mimic1979 #2791 üzenetére
Nos, szóval, ami válaszokat kaptál az arra volt jó hogy a lemez(eke)t tartod hibásak.Már az első hsz-ed után gyanús volt a Bd lejátszód, ami Philips gyártmányú.Ára alapján középkategória környéki, viszont nem tudom milyen alapokra épül.Sanszos hogy ő lesz itt a ludas!Próbáld meg ezeket a lemezeket más lejátszóban is lejátszani, akár Pc-s vagy asztali készülékkel...
-
johnywalker
őstag
válasz
slaci007 #2774 üzenetére
Igen, igy van! Hasonlókat írtam le talán 6 hónappal ezelőtt.Nem szoktam márkákat sztárolni, vagy blődölni.
Jó fél éves Hsz-em, amiben most megerősítesz...! (#2578) johnywalker -
johnywalker
őstag
Nahh, azért ezt a Philips lemezt nem tenném az ajánlott és elvárt minőségű lemezek közé...mégha van nála rosszabb is..De sztem már nem is kapható...bár nem tom.
-
-
johnywalker
őstag
válasz
leslieearth #2739 üzenetére
Nem.Az egyik Premium, a másik Pro, valamint fényes fehér ill. matt fehér a nyomtatható felület...Röviden.
-
johnywalker
őstag
válasz
patroly61 #2694 üzenetére
Tudtommal lemezírás közben kikapcsolunk minden futó alkalmazást, legfőképp a torrentet, ami folyamatosan terheli a merevlemezt.4 giga Ram ebben az esetben talán elfogadható, de az Img progi pufferméretet is fel kell emelni az alapszintről.
Ebay-en pedig ilyenkor jön jól PayPal garancia. -
johnywalker
őstag
válasz
patroly61 #2688 üzenetére
Ritkán előforduló, durva gyártási hiba az.Ha az asztalain nem jól játszható, az nem sok jót jelent.Meo elsiklott fölötte, viszont ha tudod garanciában cseréltesd.
(#2689) tbalint3: Nyugodtan írhatsz rá alkoholos filccel, jó festékszívó a nyomtatható felülete, nem lesz baja.
-
johnywalker
őstag
válasz
ExciterSoul #2651 üzenetére
Az Összefoglalót érdemes elolvasni, jó pár ajánlott-nem ajánlott típus szerepel benne.Kiemelten a kb 10.sor: LTH-s lemezek nem ajánlottak egyáltalán!
-
johnywalker
őstag
válasz
arnie555 #2635 üzenetére
Az általad linkelt lemezekről volt már szó korábban is, és sohasem az ajánlott értékelést kapták.Kivéve talán a Verbatim amit nem minősítettek egészen nem ajánlottnak.Pedig az is ugyanaz a kategória: ha tetszik ha nem, a "jóárasított" 200Ft-os kategóriás lemezek ennyit tudnak...
Ugyanakkor jócskán írófüggő is a dolog, az én 5 éves Pio íróm a legritkább esetben vacakol bármelyik alapanyaggal is. -
johnywalker
őstag
válasz
zozopapa68 #2623 üzenetére
Nem csak más fórumokon....:#2578. Itt is volt már róla szó.Valóban, olcsó húsnak híg a leve kategória...
-
johnywalker
őstag
válasz
zozopapa68 #2618 üzenetére
Szia Zozo! Nem olyan rossznak látszik, de Blu-Ray vonalon a Ritek inkább hanyagolandó, mert mostanság még ilyen átlagos eredmény is ajánlhatónak tűnik, pedig nem az...
-
johnywalker
őstag
-
johnywalker
őstag
válasz
taurus1962 #2607 üzenetére
Nem rossz lemez az!Nem szeretnélek rábeszélni, de le sem!Nyugodtan vedd meg és használd, a Verbatim blu-ray lemezek elfogadható minőséget képviselnek.
2608 Beni2360: A Dvd lemezek minősége, főképp a régebbi sorozatoké nem összehasonlítható a Bd lemezekével.Nekem is van 10 éves Princo lemez ami simán olvasható, pedig a saját idejében is a legolcsóbbak közé tartozott.Viszont van olyan 4 éves BD lemezem (pár Hsz-el korábban írtam róla) ami már kuka...
-
johnywalker
őstag
A hirdetésében konkrétan az szerepel, hogy "eredeti MID-el, nem az olcsósított CMC mides"- ennyire nem átverős az oldal...!
Bár az már más lapla tartozik, hogy a "V" nevű cég japániában a Mitsubishi Kagadu Co. nevű társasággal kizárólagos szerződést kötött.Persze még nem használtam ezt a lemezt, inkább míg elérhető, addig Pana... -
johnywalker
őstag
válasz
Forestal #2585 üzenetére
Minden "ingyenes" program kér valamit cserébe a szolgálataiért, külön kiemelve a Win 10-et...!De azért egy valódi kémprogram sokkal agresszívabb.Nem is kell neked a Google Chrome, elég ha IExplorer-ben a google keresőbe bemásolod az oldal teljes címét, fog az is fordítási lehetőséget felkínálni az első találatok között.
-
johnywalker
őstag
Egy kis érdekesség: Néhány éve amikor még nem volt BR pörkölőm (ez kb. 4-et jelent), az egyik környékbeli dvd tékás sráccal írattam magamnak pár filmet.Többek között a Terminátor trilógiát.Eléggé pénzszerető emberke volt, sejthető volt hogy a legolcsóbb lemezeket preferálja, és nem a minőséget.Ezeket az általa írt lemezeket ellenőriztem a napokban.Kapásból egy lemez olvashatatlan volt, akár asztali akár akár számítógépen szerettem volna megnézni!Mindhárom lemez azonos gyártótól származik, megegyező middel: MAXELL, Ritek BR2-000.
-
-
johnywalker
őstag
-
johnywalker
őstag
Én idestova tíz éve vásárolok az itmediatól.Az alsóbb kategóriás, olcsóbb (hitvány) lemezeknél írják ki az ezekhez hasonlókat. ha az ember normális minőséget, nem fityinges árut vesz tőlük, az ritkán rossz.Nekem törzsvásárlóként 2 éve, egy 32 gigás hibás pen. és egy rossz sorozatú patron jött össze 8 év alatt,
Ezeket természetesen gariban, kérdezősködés nélkűl cserélték. -
johnywalker
őstag
-
johnywalker
őstag
A megfelelő író program használata is elsődleges fontosságú, egy lemez írás sikerességéhez pl: ImgBurn
-
johnywalker
őstag
Ne haragudjatok, srácok!Rossz nézni, olvasni ezt a személyeskedést!Nekem is van ám elég korrekt véleményem mindenféle lemezről.Ha ez mások számára is értékteremtő, akkor megosztom.Persze néha a saját véleményem szubjektív, ha úgy érzem rossz minőségű lemezt vettem.Ilyenkor persze úgy érzem kicsesztek velem.Vagy esetleg nem tudok megvenni egy drágább, de jobb minőségű márkát.Van aki benne van a dvd, cd lemezírás témában évtizede, vagy blu-ray írásban jó néhány éve és megpróbálja az eddig felmerült tapasztalatait megosztani.Ne menjünk át az új évbe rossz szájízzel.Peace!Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest