-
PROHARDVER!
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Én 6X Philips BD-lemezt még nem láttam, a 4X lehet CMC, vagy Infomedia is, ez utóbbit az Optiarc 5300S szebben írja meg, mint a Pioneer! Viszont a többi lemeznél (amiket én eddig próbáltam) jobb volt a Pioneer, az 50 gigás Verbatim-ot pedig sokkal szebben írta meg, mint az Optiarc).
Így általános írónak én Pioneer-t javaslom, viszont az Optiarc mellett szól a gyorsabb olvasás és a megírt lemezek minőségét is le tudod tesztelni vele (DVD-ket is), a Pioneer erre nem képes. -
-
gg72
veterán
Nálam járt már Philips 4X CMC MID-del, ez 10-es kiszerelés volt, a normáls CD-tokos pedig Infomedia. Pioneer íróban közel azonos minőségben lehet megírni őket, Optiarc-ban (5300S) az Infomedia nagyon szépen teljesít, pl.:
Valdez: próbáld ki ezeket a Philips-eket, árban és minőségben sem rosszak, tartósságról nem tudok mit mondani, mindenesetre ezekre nincs 50 év TÜV garancia, mint a Panasonic lemezekre.
-
Valdez
őstag
Sziasztok!
Látom nem nagyon pörög a topik! Melyik lenne jelenleg az a márka ami ár/érték arányban megéri az árát? Még nincs íróm, de tervezem a közeljövőben, csak nem tudom milyen lemezt vegyek hozzá.
-
slaci007
senior tag
Philips 4x-es médiakódú lemez.A 4x philipsek,érdekes módon infomer30 kódúak.Philips médiakódúak jobb írásminőségüek,de a verbatim és főleg a panasonic közelébe sem érnek.A név már nem biztosíték,Sony bd-r lemez is van ritek médiakóddal ami nem túl jó minőség.
Írtam már nyomtatható tdk-t tdk médiakóddal de sokkal rosszabb lett mint a philips. -
gothic20
aktív tag
Sziasztok
Ma vettem 10db 4x-esen írható TDK lemezt. A MID a lemezen PHILIPR04. Ez rendben van vagy valami hamisítványt sikerült kifognom?
Mert azt hiszem ez a MID szerepel a MediaRange lemezeken is. -
gothic20
aktív tag
Sziasztok
A Philips 4x írható lemezekről mi a véleményetek ? Menyire megbízhatóak?
-
looser
addikt
Értem. A minőség idővel biztosan változik, ahogy kiforrottabb lesz a technológia. Őszintén szólva még be sem szereltem az írót; a kíváncsiság bennem van, de pazarolni nem szeretnék. Lemezt sem, de legfőképpen adatot :-)
Temérdek flac formátumú zeném van, amik jelenleg hordozható merevlemezen pihennek, őket szeretném blu-ray lemezre kiírni és ezt a formátumot támogató lejátszót az erősítőre kötve hallgatni. Mondjuk még megfelelő lejátszót sem találtam (az írót ajándékba kaptam). Nem sürgős :-) -
gg72
veterán
Azt nem mondanám. Egyelőre nincs hosszútávú tapasztalat az írott BD-k tartósságáról, a Panasonic 50 évet ígér a lemezeire, de erre térjünk majd vissza mondjuk 45 év múlva...
Sajnos az olcsóbb lemezek kapcsán viszont elég sokat hallani, hogy már pár hónap után olvashatatlanok lesznek, ezért intek is óva mindenkit a 300 Ft-os lemezek tömeges használatától.
-
looser
addikt
válasz
Realradical #21 üzenetére
Őszintén szólva nekem még egy lemezem sem ment tönkre, bár van egy rakat, amit nem ellenőriztem évek óta :-)
Pld. 14 éves TDK Reflex még vígan pörög, minden olvsható rajta. Szóval én bizakodó vagyok. -
King Unique
titán
válasz
Realradical #24 üzenetére
Akkor hajrá!
Ára is OK szerintem.
-
Realradical
őstag
válasz
King Unique #23 üzenetére
Ez nagyon durva. Na ideje megdolgozni az asszonyt, hogy nincs is tisztességes háztartás ilyen nélkül.
-
King Unique
titán
válasz
Realradical #21 üzenetére
Mármint ugye BD-nél? Arra ott a Verbatim,v a Panasonic, 50 év archiválási idővel. Egy hozzáértő,tapasztalt fórumtárs tud rendelni egész jó áron,ill. szlovák shopokban is láttam,persze drágábban.
-
looser
addikt
válasz
Realradical #18 üzenetére
Pont tegnap néztem meg én is :-)
A cd volt 150KB/s, a dvd 1,4MB/s és BR 4,5MB/s. Szóval a legnagyobb ugrás azért csak a cd->dvd között volt.
Emlékszem, évekkel ezelőtt írt már az index egy tesztelési fázisban lévő 100GB-os korongról, még sehol sincs. Hiába, ki kell futtatni a technológiákat :-) -
whitehand
senior tag
jvc-vel valaki tapasztalat?
-
Realradical
őstag
válasz
King Unique #17 üzenetére
Mondjuk rosszabbra tippeltem. Köszönöm az infót.
-
King Unique
titán
válasz
Realradical #16 üzenetére
Egyrétegűre kb. 23 perc alatt kúszik fel az a 23 GB.
-
Realradical
őstag
Sziasztok!
4x-esen mennyi idő kb. megírni egy lemezt kb.? Soknak tűnik az a 20Gb... -
-
slaci007
senior tag
Madaras teszkóba[link]akciós blu-ray lemez verbatim 6x bd-r 10db 1990ft.
Felhívtam a közeli boltot azt mondták,hogy annyi lesz amennyi az újságba megjelent.
-
gg72
veterán
Milyen meghajtóval írtad a lemezeket?
Az Omega szeritem erősen felejtős kategória, a Verbatim a legjobb, a másik kettő egy szinten van, amit közepesnek mondanék.
A BD-teszteknél soha nem szabad megfeledkezni a tartóssági tényezőről, időnként (2-3 havonta) érdemes újra lefuttatni a teszteket, ui. érhetik meglepetések az embert, különösen az olcsó lemezeknél. Ezek eleinte lehetnek jók, aztán hirtelen eltűnik róluk az adat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen házat vegyek?
- Napelem
- Milyen asztali médialejátszót?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- További aktív témák...
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba P300 3.5 2TB SATA3 (HDWD320UZSVA) új, 3 év gar
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged