Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
tothjozsi96 #41398 üzenetére
-
TeeJay
félisten
Amikor nem bírja a HDD akkor szokott ilyen I/O hiba lenni, vagy ha bad/gyenge szektor van egyik részen
Csinálj egy HDSentinel felület ellenőrzést és meglátod mi a szitu
Néha nekem akkor volt ilyen mikor már csurig volt szinte a HDD és egyszerre autoDL bedobott vagy 20 lassú torrentet, egyszerűen nem győzte a HDD csapkodni a fejet és pár torrentre piros hibát dobott
amint töröltem valamit és csináltam rá ellenőrzést folytatta simán -
BBéci
legenda
válasz
tothjozsi96 #41396 üzenetére
Köszi a tippeket!
Az eddigi I/O hibák egy idő után mindig megoldódtak, legtöbbször a beavatkozásom nélkül.
Az nem létezik, hogy bármit kitöröljek. Tároló probléma lehetséges, bármikor adódhat.
A mostanit megvizsgáltam, semmi hibát nem találtam. -
tothjozsi96
addikt
Az I/O hiba az arra vonatkozik hogyha kitöröltél egy fájlt mondjuk ami a torrent-hez tartozik, de az is lehet hogy problémás a HDD/SSD. Jobb klikk és kényszerített újraellenőrzés, hogyha nem tudja betölteni 100%-ig akkor valami probléma van a fájlokkal. Lehet ez akár vírusirtó is ami kigyomlálta azt amit nem kellett volna.
-
BBéci
legenda
válasz
tothjozsi96 #41394 üzenetére
Ebben az esetben valóban nincs, mivel tudom, hogy törölték az nCore-ról.
-
BBéci
legenda
válasz
tothjozsi96 #41387 üzenetére
Nem működik és unregistered.
Két napja többször laptam üzenetet, hogy az egyik torrentem I/O hibás. Korábban már találkoztam ilyennel, az igazi okokat sosem tudtam kideríteni.
-
TeeJay
félisten
válasz
tothjozsi96 #41391 üzenetére
8 hét és igen vissza tudod állítani csak kövesd a leírást belépés után
-
tothjozsi96
addikt
nCore-on hogyha 12 hét után valakit felfüggesztenek, akkor a legkisebb prémium csomag megvásárlása is megoldás? Valakinek van tapasztalata? Gondolom rossz helyen kérdezősködöm, én sem jártam így, csak érdekelne hogy mennyiért adják vissza az account-ot.
-
adika4444
addikt
válasz
tobias40 #41382 üzenetére
Hali!
Nem a legjobb megoldás, de ha nincs más, valahogy célszerű lenne figyeltetni a letöltéseket tartalmazó mappát, és ha új fájl kerül bele (qBit létrehozza), akkor arról már lehet küldeni értesítést.
Melyik qBit konténert használod? Én a gists/qbittorrent-et.
-
BBéci
legenda
válasz
tothjozsi96 #41385 üzenetére
Hogyan kell a státuszt ellenőrizni?
A mostani konkrét esetben valóban törlés áll a háttérben, tegnap felkerült két No1 változat, emiatt eltávolították a több hetes PTHD-t, amit 4-500-an osztottunk meg. Nem értem, miért volt jó, de nem lepődöm meg, sokadik ilyen balgaságuk. -
BBéci
legenda
Amikor egy torrent hiba jelzést kap, arról ki lehet deríteni a kliensben, hogy mi a baj?
-
tobias40
veterán
Arra van lehetőség hogy a qbit üzenetet-emailt küldjön mikor elkezdi a letöltést?
-
havri1
félisten
válasz
Aurig@ #41376 üzenetére
Szerintem csak nincs kinek tölteni.
Lefelé jön, mert pl 10-en seedelik. Ha becsatlakozik egy leecher, eloszlik az adat.
Minél több a seeder, annál rosszabb a feltöltési arány.
A régi torrenteket sokszor hetekig hónapokig kell seedben tartani, hogy elerje azt, amit egy top torrent órák alatt. -
Aurig@
őstag
Igen. Gyerekeknek mesefilm, zene, vagy régebbi film, ami esetleg felkerül.
Nem minden hónapra igaz, van úgy, hogy csak 15 torrent jön össze.
Hónap elején megnézem mi van visszatöltve, kicsi torrenteket /pl. zene, esetleges mesefilm/ törlöm, a nagyon nagy 50-60 GB, netán nagyobb torrenteket szintén.
Jelenleg 213 torrentet seedelek. Törlés után nagyjából 170-180 marad hónap elején. -
BBéci
legenda
válasz
Aurig@ #41353 üzenetére
A havi 40-50 mit jelent? Annyi darab filmet és egyebet töltesz le?
Nálam ez 10-15 darab, néha 20, ha felkerülnek olyan könyvek, amikre már vadásztam.Annak volt igaza, aki a portable kliens telepítettre cserélését javasolta.
Ezt tegnap déltájban megtettem, azóta négyszer kapcsoltam ki és vissza a laptopot, mindannyiszor nyitott porttal indult a qBittorrent.
Talán nem korai azt mondani, hogy megoldódott! -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Calogero #41370 üzenetére
Felesleges kérdés volt, mivel írta ezt: - port átirányítás meg van csinálva, portcheck oldal mutatja is, hogy nyitva van. Ha natolva lenne, akkor zártnak jelezné az oldal.
#41369 Dzsano89
Nincs túl seedelve, amit vissza szeretnél osztani? Értsd pl van 1000 seeder és erre van 10 letöltő. Ha sok letöltőt ír, akkor nincs nagyon sok 99% körül, mert akkor kiegészítőket nem szedték le, így valójában ők is seederek csak nincs meg az nfo, sample, meg a többi felesleges fájl nekik..... -
Dzsano89
tag
igen, most néztem meg, ott is ugyan ez az ip címem
-
Dzsano89
tag
77.234. így kezdődik a www.whatismyip.com szerint a címem!
-
Dzsano89
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítségt, hátha volt már itt téma, vagy találkozott már valaki ilyesmivel:
HIba: Nem tölt felfele a torrent (pedig szeretnék normális arányt)
- Windows 10 mögül megy a torrent
- Digi a szolgáltató
- sajnos Digis routerből megy a rendszer (HG6544C)
- lefele tudok tölteni 60-80megával is
- port átirányítás meg van csinálva, portcheck oldal mutatja is, hogy nyitva van.
- QBItTorrent 4.3.3 a program (régen az uTorrenttel nyomtam, azzal ment a feltöltés, csak azzal meg nem pörgött fel a letöltés) itt most fordítva sikerült...
- kapcsolati szálak is be vannak állítva.remélem nem hagytam ki semmit! Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
Egész nap megy a torrent, és szinte minden nap töltök le! -
vgabhu
újonc
Sziasztok nem tud valaki segíteni utorrentel 3.5.5 szívok. az elmúlt 2 órába 3x fagyott ki. Ablak nem válaszol.... mit kell módosítani a beállitásokon hogy jó legyen. köszönöm
-
vesir
tag
válasz
Cs1csó #41362 üzenetére
Kevered a megabitet (Mb) es megabyte-ot (MB).
(A mebi- és kibibyte-ot meg már nem is keverném ide.)60 megabit (Mb) = 7.5 megabyte (MB) = 7 500 kilobyte (kB)
60 megabyte (MB) = 480 megabit (Mb) = 60 000 kilobyte (kB)
(A google-be beírod, hogy pl. “100 megabit in megabyte” és kiszámolja neked.)Az írásod alapján valószínűsítem, hogy 500 megabites neted van, tehát ~60 megabyte-ot (MB) bír a letöltésed, tehát az 50 000 kilobyte-os (KB) limit kellene neked (ahogy írtad is). Kattints bele a rublikába és írd át. Emlékeim szerint bármit elfogad, a csúszkával ne foglalkozz!
-
Cs1csó
titán
Üdv, Qbittorrent 4.3.4.1. (már egy-két verzióval korábbiban sem) nem működik a globális és az alternatív sebességkorlát.
Az is érdekes hogy 60Mbit-es a letöltési sebességem de a globális sebesség csúszka csak "tízezer" 10000Kb/s értékig megy el pedig elmehetne kb. 60 ezerig.
De így sem működik, még akkor sem ha beírom pl. hogy 50 ezer (hogy a netezést egy nagyobb letöltés alatt se zavarja, viszonylag jól elvan egymás mellett a letöltés és a netezés, de több eszköznél már érezhető a letöltés.
-
BBéci
legenda
válasz
tothjozsi96 #41359 üzenetére
Működik. Ugyanaz, mint az összes többinél.
-
BBéci
legenda
Hogyan lehet kideríteni, mi az oka annak, hogy egy bizonyos torrent (ebook) a ncore szerint "stopped" és a legutóbbi frissítés 20 órája történt? Délután óta legalább 4x nyomtam kényszerített újrajelentést, aminek semmi eredményét nem látom.
-
mpo
veterán
válasz
Aurig@ #41353 üzenetére
Akkor te is saját routert használsz, a modem meg úgy viselkedik, mint a Diginél az FTTB vagy az ONT bridge módban.
A felét töltöm le annak, amit te, mert meg is nézzük, van 15 ami erre vár, addig nem is szedek le, de a seedelés megy.
A szolgáltatóival csak annyi a baj, hogy mindent nem lehet beállítani, ők a gazdái.
A sajátnak meg igény szerint lehet venni és beállítani.
Az AC65P-re lett cserélve a TP-Link C2 AC750, amit elajándékoztam. -
Aurig@
őstag
válasz
norba69 #41351 üzenetére
Viszont akkor nem kell úgy beállítani, hogy e nélkül nem lehet. Hiszen Bécinek is működött eddig. Egyébként agyba-főbe nem töltök ez igaz, 40-50 a havi. A szolgáltatói csak modemként üzemel, minden funkciót kikapcsoltattam. Úgy működik, mint egy 12 éved modem. Ezért vettem az ASUS-t, hogy lehessen használni a telefonokat wifivel.
Sajnos azért kellett kikapcsoltatni mindent mert a nélkül nem ment a net csak 50-60 kilobittel!!! Nem elírás, az oldalak betöltése is volt, hogy percekig tartott. Hatszor volt kint szerelő 14 nap alatt, nem tudta, hogy mi a baj. Speedtesztnél ritka volt ha 150 kilobit fölé ment. Mondtam nekik, hogy kivágom a hatodikról ha nem csinálják meg. Ekkor az ügyfélszolgálatos srác azt mondta, hogy meg tudja csinálni úgy, hogy csak sima modemként működjön, de akkor nem lesz se wifi se egyéb funkció. Mondtam, hogy nem érdekel csak az előfizetett szolgáltatást kapjam. Azóta a 490-510 megabit mindig megvan, amikor mérek. -
norba69
senior tag
válasz
Aurig@ #41350 üzenetére
Ilyen havi egy két torrent lehúzást meg lehet oldani úgy is, ahogy te csinálod.
mpo kicsit többet torrentel, ahhoz meg kell a saját router.
Én még egy "kicsivel" többet torrentezek, nekem két router is kell hozzá (meg pár egyéb holmi).
Az, hogy neked elég a szolgáltatói szutyok, az nem jelenti azt, hogy másnak is jó. -
Aurig@
őstag
15 éve router nélkül torrentezek. Itthon router kizárólag telefonokhoz van. Másra nincs használva.
UPC modemből egy madzag a routerbe /ASUS AC57U/, telefonoknak elég. Egy madzag megy a PC-be egy pedig a PS4-be. A többi eszköz /TV, Blu-ray lejátszó, médialejátszó és AVR/ nincs netre kötve. -
BBéci
legenda
Köszi mindkettőtöknek!
Telepítettem, bemásoltam mindent, ott vannak, de az utóbbi napokban letöltött 8 db kivételével piros az összes, hiányzó fájlokat ír. Megvizsgáltam, a C meghajtó program fájljaiban keresné az anyagokat.
Ha megint egyesével kell megadni a helyeket, abba bele fogok őrülni. -
Dragon3000
nagyúr
Ha natolva vagy az max annyit okoz, hogy passzív leszel. Ez annyit jelent, hogy csak aktív kapcsolatokhoz tudsz csatlakozni torrent esetében. Így torrent kapcsolataitól függően ilyen esetben is tölthetsz 100MB/s sebességgel akár le és fel is, ha viszont alig van aktív kapcsolat, akkor lehetnek lassú töltések. Ezek után, hogy mennyivel tudsz tölteni semmit nem jelent ebből a szempontból.
De, hogy ne csak a levegőbe beszéljek, 1000 torrent mellett kiszedtem a port nyitásom és nem változott semmit a sebességem, mert bőven vannak aktív kapcsolattal a torrenteknél. -
BBéci
legenda
Azt kapásból tudom, hogy 64 bites operációs rendszer, x64-alapú processzor, de számomra abból nem teljesen egyértelmű, hogy melyik qBittorrentet ajánlott választani. Azért nem, mert egyéb programmal már volt ebből nyűgöm, az x64 nem ment normálisan a sima igen.
Tehát az x64 legyen?
Köszi! -
BBéci
legenda
válasz
Dragon3000 #41339 üzenetére
A rendszerrel nem műveltem semmit, csak a szükséges frissítéseket, drivereket, szoftvereket telepítettem. Úgy gondolom, ezekhez nem kell különösebb hozzáértés.
Napi 100-150 GB feltöltés ment a tűzfal ki-bekapcsolása után, leszedtem egy sorozat évadot és egy filmet, 50-90 MB/s sebességgel hasítottak, ha natolva lennék, ez nem igazán jött volna össze. Telekom, nem Digi.Melyik qBittorrentet töltsem le Windows 10 Pro-hoz? A simát, vagy az x64-et?
#41340mpo
Megköszönve a segítségedet, arra kérlek, hagyjuk a routert! Hacsak nem vagy arról meggyőződve, hogy a Windows tűzfal ki-bekapcsolása befolyásolja a router működését. -
mpo
veterán
Nem csak én ajánlom a saját routert, más is azt írja, hogy a saját hálózatát nem bízza szolgáltatói eszközre.
Ha saját routered lenne (TP-Link vagy ASUS) már raktam volna be képet, hol kell beállítani a portnyitást.
Most jön az, hogy a Sagemcomba soha nem léptél be.
Olyanom nem volt, abban nem tudok segíteni.Ha a buvosszakacs-nak írnál cikkeket, akkor nem számít az adatlapod, de a házimozi technikai "sport", a számítógép-ismeret 2021-ben a szakmádban elvárható.
-
Dragon3000
nagyúr
Fogalmam sincs, hogy hozzá nem értőként miket műveltél a rendszerrel. Amúgy egyszerűen ki lehetne deríteni, ha a routerbe be tudsz lépni, akkor kiírja, hogy mi a külső ip-d és megnézel egy whatismyipaddres oldalt és ha egyezik az ip, akkor jó, ha nem, akkor natolva vagy. Ha digid van, és a routerben 100-zal kezdődik az ip-d, akkor natolva vagy.
-
BBéci
legenda
válasz
Dragon3000 #41337 üzenetére
Ha a szolgáltató natolna, akkor Windows tűzfal ki-bekapcsolása után menne a feltöltés?
Letakarítom a portable változatot, felteszem a telepítettet, utána meglátjuk, mi változik.Más.
Hiába másoltam be a hiányzó torrentek adatait az AppData mappába, 1195 darabot látok, amikor ismét elindítom a qBittorrentet, eltűnnek és csak a korábbi 798 darab marad benne. -
Dragon3000
nagyúr
Csak a qBitorrent port nyitásával van bajom, semmi mással.
A legegyszerűbben megoldható dolog, elvégre 1000+1 videó van róla a neten. Ha pl asus routered van, akkor egy asus routerrel kapcsolatos videót megnézel és kész, mert szinte mindegyiknél ugyanazok a menük (ha más márka, akkor arra keresel rá)..... De könnyebb erre több oldalon beírni, hogy ehhez nem értesz és eddig így is ment. Pedig 1 perc alatt megtudnád oldani, ha továbbra is fent állna a gond, akkor vagy a szolgáltató natol vagy a windowsodban van valami elállítva.
-
BBéci
legenda
Na, most kárörvendhet, aki hajlamos rá.
Eltűnt 200 darab torrent a kliensből. Amikor ma éjjel kettőkor kikapcsoltam, még megvolt az összes. Az egy órával ezelőtti indításkor felugrott egy ablak, arra figyelmeztetett, hogy legutóbb nem megfelelően lett bezárva a qBittorrent, azért takarításra van szükség.
Vártam fél percet, majd újra rákattintottam kettőt a parancsikonra és elindult, betöltődött. Megnéztem az említett mappát (qBittorentPortable\Data\settings\LocalAppData_qBittorrent), ott is 2x200-zal kevesebb tétel van, mint a korábbi mentésben. Onnan átmásoltam a hiányzókat, kikapcsoltam és újraindítottam a klienst, de nem változott semmi, még mindig 200-zal kevesebb a tartalma. Azt hiszem, kihagytam egy lépést, de mit?#41335mpo
Lehet, hogy általad ajánlott, de nem kötelező, mert a szolgáltató által adott Sagemcom dobozzal is működik a torrentezés. Például a szomszédomnál, bár uTorrentet használ.
Nálam 14 hónapig kiválóan ment minden, csak a W10-re váltás óta van gond. -
BBéci
legenda
válasz
zsolt_64 #41331 üzenetére
Ezeket már megbeszéltük.
Egyértelműen nem normális állapot, hogy ki-bekapcsolni kelljen a tűzfalat, pont ezért kértem segítséget, ötleteket.
Az is egyértelmű, hogy telepítettre fogok váltani.
Amióta felmerült a kérdés, minden alkalommal amikor elindítottam a klienst, pár másodperc után megjelent a zöld villásdugó, tehát ez rendben van.
Guru haverom és én is oltottak vagyunk, nem gond a személyes találkozás. -
BBéci
legenda
Csak a qBitorrent port nyitásával van bajom, semmi mással. Ennek mi köze van ahhoz, hogy a 71 éves hölgy gond nélkül használja a Windows 10-et?
Annak mi köze van ehhez, hogy mi van az adatlapomon?
Mi a bánatért kellene saját router, amikor 14 hónapig remekül ment Windows 7-en a qBittorrent. Igaz, nem portable volt.
Csak kötözködés a részedről, nulla segíteni akarás! -
Űrvándor
csendes tag
Mia baj a portable qbit-tel?
-
zsolt_64
senior tag
Hát tényleg jobb ha átviszed a laptopdat a "Guru" hoz , mert az nem normális hogy a tűzfalat kelljen piszkálni. Szerintem rajtad kívül senki ilyet nem csinál. Mindenképpen legyen telepített qbit. Mégjobb ha teamviewerrel vagy bármi mással ideiglenesen beegeded a "guru"-t , a gépedre mert Covid van, és a saját routereddel/külső meghajtóiddal kell a konfigurációnak jónak lennie . Akárhogy is ha elindítod a qbitet a zöld villásdugónak lenni kell. A torrentek megmentéseét már leírtam.
Én is szeretem a portable cuccokat, de a qbit Na az pont nem ilyen...
-
mpo
veterán
Amikor a Windows 7-ről a Windows 10-re váltást javasoltam, és nemet mondtál, akkor is rá hivatkoztál.
Ő a közös ismeretségi körünk IT guruja, legalább 15 éve mindenkinek segít, megoldja a felmerülő problémákat.
Ha a javaslatokra azt válaszolod, hogy nem értek hozzá, sose csináltam, akkor hogy fog megoldódni?
A torrentezéshez ajánlott egy saját router, azt be kell állítani és utána föltenni a qbit-et, majd elintézni a portnyitást.
Körülbelül ennyi.
Ha ez nincs, akkor nem működik jól.Ez van az adatlapodon:
Bemutatkozás
1999-óta autóhifis, majd hifis, házimozis szakújságíró, 2011-től az AV-Online szerkesztője, korrektora, szaklektoraA nem technikai képzettségű nyugdíjas ismerőseim (a 71 éves nő is) gond nélkül használják a Windows 10-et, amit az ingyenes váltás idejében tettem föl a gépükre.
-
BBéci
legenda
Megtaláltam.
qBittorentPortable\Data\settings\LocalAppData_qBittorrent mappában van minden.
Le fogom törölni a portable változatot és telepítem az Official Website-ról letöltöttet.
Remélem azzal megoldódik a port probléma is!#41328Dragon3000
A Windows telepítést is sk végeztem volna, de a szomszédom vett két aktiváló kulcsot (azt most hagyjuk, hogy jó ötlet vagy sem), nála volt letöltve, egyszerűbbnek tűnt átvinni a laptopomat. Ez húsvét hétfőn történt, mikoris délután fél 4-kor szolgáltatói hiba miatt bedöglött a netkapcsolat, másnap délben jött helyre. Ezért nem tudta befejezni a telepítéseket, rám szakadt a feladat. Ami nem gond, mert ugyanezt megcsináltam korábban a W7-tel, ment, mint a karikacsapás. -
Dragon3000
nagyúr
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
zsolt_64 #41316 üzenetére
1. Rákerestem, amit találtam az letöltöttem és elindítottam. Igen, onnan, amit írtál.
2. Nem állítom, azt írtam, hogy alighanem, mert sosem figyeltem a villásdugót, de legközelebb ránézek. Ránéztem és akkor is zöld, amikor a port zárva van.
A tűzfalat csak pár másodpercre kapcsolom ki, annyi elegendő ahhoz, hogy a port nyitva legyen a következő leállításig.
A haverom minden efféle programot portable változatban használ, sosem volt gondja, azért ajánlotta. Ő a közös ismeretségi körünk IT guruja, legalább 15 éve mindenkinek segít, megoldja a felmerülő problémákat.#41317ggg666
Nem küzdök vele, se kedvem, se időm nincs rá, szakértelmem meg pláne nincs. Átviszem a laptopot a haverhoz, oldja meg.#41318mpo
Az részemről barokkos túlzás volt, sokszor segítettem a nálam is kevésbé hozzáértőknek, mindig sikerrel. A routerhez nem értek, soha, semelyiket nem konfiguráltam, mindig volt valaki a közelben, aki megoldotta helyettem. Ez a mostani szívás a Windows csere miatt alakult ki, ettől féltem, ezért nem akartam 10-re váltani. 10 napja minden időmet azzal töltöm, hogy a korábbi szintre hozzam a rendszert. -
ggg666
őstag
-
tobias40
veterán
válasz
enginev3.0 #41321 üzenetére
Restart segített,mitől áll át mikor hozzá sem nyúlok?
Már vagy 2 napja így volt de az rss dolgozott de néha olyat is töltött amit nem kellett volna.. -
ggg666
őstag
válasz
zsolt_64 #41316 üzenetére
Az a baj, olyat szeretne csinálni, amihez nagyon nem ért, de akkor is nagyon szeretné, be kellene látni, hogy inkább hagyja békében és hívjon, keressen hozzáértőt!
Linuxot én is így kezdtem, teamvieweren segítettek, stb. Most már azért nagyjából kapizsgálom, azt a szintet ami nekem fontos. -
zsolt_64
senior tag
1 : hogyan csináltál portable változatot ? portableapps.com ?
2 : Tehát azt állítod hogy zöld villásdugó csak kikapcsolt tűzfal mellet van ? ha ez igaz akkor az lehet a baj hogy a tűzfal-bejegyzés nem arra a portable qbitttorrent.exe-re mutat amit elindítasz.Kezdem sejteni mi van nálad. Mindenesetre csókoltatom a haverodat aki rábeszélt erre a portable marhaságra, jól felültetett a szopóroller-re. Te meg csapágyasra hajtod...
A túzfalat meg ne kapcsold ki.Ha megírod hogyan tetted föl a portablet megpróbálok rájönni hol lehetnek azok a bizonyos mappák. keressél a külső meghajtókon olyan könyvtárat, talán bt_backup néven (ott keresgélj ahol a qbittorrent.exe van) amiben rengeteg torrent és fastresume kiterjesztésű fájl van pl:
0006b36228e629deb4299770b037faddfc1bc66f.fastresume
0006b36228e629deb4299770b037faddfc1bc66f.torrent -
BBéci
legenda
válasz
zsolt_64 #41314 üzenetére
Lehet, hogy nagy hülyeséget írtam, a korábbi, telepített kliens anyagai voltak a rendszermeghajtó AppData/Local mappájában. Azt nem tudom, hogy jelenleg merre vannak.
Pedig valahová bemásoltam mind az 590-et a mentésből.Szerinted hol lehetnek?
Most zöld a villásdugó (konnektornak a fali aljzatot nevezzük), feltehetően nem az, amikor zárva a port. Majd a legközelebbi indításkor megfigyelem.
Mit nem értek? Azt magyarázom két napja.
Bekapcsolom a laptopot, elindítom a két merevlemezt, utána a qBittorrentet és nem megy a feltöltés. Portot a teszt zártnak mutatja. Ekkor kikapcsolom a tűzfalat, majd pár másodperc múlva vissza, ezek után megy a feltöltés, teszt alapján a port nyitva. -
zsolt_64
senior tag
1. ha a qbittorrent.exe a külső metevlemezen van,a két könyvtár meg a rendszermeghajtón [C:] a megadott helyeken, annak nagyjából semmi értelme. Tessék már végre rendesen leinstallni a qbitet.
2. a zöld konnektor jó, ez azt jelenti hogy aktív üzemmódban van a qb.
3.ha zöld konnektor van, ne piszkáld a tűzfalat. minek kapcsolgatod ki , be ?
4.ha zöld konnektor van , nem kell ellenőrizgetni hogy nyitva van-e a port. minek ?Egyébként mi az amit nem értesz ? az install mizériától eltekintve rendben van minden.
-
BBéci
legenda
válasz
zsolt_64 #41311 üzenetére
Azok a könyvtárak most is az SSD-n vannak, a mentésből oda másoltam őket. Viszont a portable program azon a külső merevlemezen van, amin a filmek. Ez így nem jó?
A meghajtók betűje csak az operációs rendszer cseréjekor változott, előtte és azóta soha.
A zöld villásdugó ikon a helyén van.Ma bekapcsoltam a laptopot, utána bő fél órára magára hagytam, ezalatt frissítéseket töltött le, majd alvóba tette magát. Miután felélesztettem, ki és bekapcsoltam a tűzfalat, utána el akartam indítania klienst, de felugrott egy ablak, hogy a frissítések miatt indítsam újra a rendszert. Megtörtént. Ezután elindítottam a qBittorrentet, hasított a feltöltés, nyitva volt a port. Nem értem.
-
zsolt_64
senior tag
Azt hiszem itt van egypár kavarodás:
1. ha átállsz portable-ról installáltra, az csak jó, ennek övetkezménye hogy az általam megírt 2 könyvtár az ssd-n lesz, ez is jó, mert a sok kis .torrent és .resume fájlokat gyorsabban tudja elérni. ezek kicsik , 1-2 Gbyte ról lehet szó még többszáz torrent esetén is.
2.Ebből következik hogy magukat a letöltött torrenteket külsős meghajtón tárolod, ez lehet eSata, vagy Usb , mindegy, mindkettő hotplug , azaz menet közben fel-le csatlakoztatható. És itt kezdődnek a problémák, ugyanis nem garantált hogy egy hotplug eszköz ugyanazt a meghajtóbetűt kapja vissza. Ebből aztán támadhat a zűrzavar3. Akár installált , alár portable a normális működés alapja az hogy a qbi aktív üzemmódban menjen, tehát alul a státus sorban egy zöld konnektor ikonnak kell lennie. Az aktív üzemmód beállítása egy másik, soxor kivesézett téma.
apropó: találtam 1 ilyen filet:
.ba74871684750027daf0e401393bbbf352ff7105.parts
az egyik torrentben , és máskor is láttam már ilyet . mi m *** ez ? nem engedi letörölni -
BBéci
legenda
Arra már rájöttem, hogy nem volt jó ötlet a portable, ezért amint lesz rá időm és kedvem, váltok telepítettre.
Total Commanderből egy újabb változat került fel, nem tudtam megbarátkozni vele, az agyamra megy. Valami módon vissza fogom tenni a régit. A mappába csatolás bizonyára remek megoldás, de 12,5 évig tudtam anélkül torrentezni, a hátralévő kis időben is maradnék a hagyományos, betűjelzésesnél.#41309woodworm
Javíts ki ha tévedek! Mivel az oprendszer váltás múlt hétfőn történt, utána két nappal mindegyik torrentem a helyére került és rendben megy a seedelés, jelen pillanatban nincs értelme a betűjeleken változtatni.
Igen, minden külső merevlemezeken van, mivel a laptopomban csak egy 250 GB-os SSD üzemel. Ennek ellenére nem vagyok elégedett a portable változattal. Részben az általad írt lassú betöltés miatt. Hiába csatlakozik eSATA-val a merevlemez, SSD-ről sokkal gyorsabban ment.Mindenkinek köszönöm az eddigi és a jövőbeni segítséget!
-
woodworm
veterán
Két szavas utasításoknak nem lesz jó vége! Elmondása szerint gőze sincs, hogy mit szeretnétek tőle, azt sem érti, ami eddig történt. Ha megvan az előző rendszer alól a mentés, akkor a meghajtó betűjelének a visszaállítása a legegyszerűbb megoldás.
Ha pedig külső drive-on van a letöltött anyag, akkor pont a portable kliens a legjobb választás, mivel soha nem fog hamarabb indulni a lemez csatolásánál.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest