- Apple asztali gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- iPad topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
hitvanyalak
üzenetére
Alul megfogod és egy határozott mozdulattal lepattintod.
-
haverkulum
aktív tag
Üdv, szemezgetek egy Shinobi XL Window házzal és hallottam egy olyat szervizes ismerőstől, hogy a Bitfenix házaknál problémás az alaplap földelése mert nagyon vastag a festék és ettől tönkremennek alkatrészek (jobb esetben csak a mellékhatásai a rossz földelésnek). Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy ez létező probléma, találkoztatok már vele vagy hallottatok róla?

-
hitvanyalak
senior tag
Üdv
Neos-nak hogyan kell levarázsolni az előlapját, láttam azokat a (nekem fehér) pöcköket, de az úgy eléggé feszegetős lesz, csak úgy lehet?
üdv és köszi -
Ðávid
aktív tag
A Prodigy és a Prodigy M oldallapjai kompatibilisek egymással?
Mert jobban tetszik a Prodigy M-hez kapható plexis oldallap és gondoltam ha felmegy a mITX Prodigy-re, akkor inkább olyat vennék. -
Drenadar
veterán
help!
Bitfenix Shinobi házam van, de nem az XL, hanem a sima... ebbe fentre hogy lehet egy vízhűtés radiátorát betenni? fentre a ventik alig férnek el mert az alaplap táp kábele hozzá is ér... kicsit tervezhették volna magasabbra hogy több hely legyen fent
szétvágni szétbarmolni nem akarom a házat... :| -
electrodoki
aktív tag
Én most vettem egy Shinobi-t, már a javított króm logósat... CM690-en volt, szerintem fényévekkel jobb. Pedig CoolerMaster fan vagyok.. Csak ajánlani tudom!
-
Zozzant
addikt
Sziasztok! Bitfenix shinobi ház bekapcsoló gombja elkezdett beragadni, megnyomom és nem ugrik ki, csak ha kicsit noszogatom, volt valakinél ilyen? Mit lehet ezzel tenni?
-
kungzi
veterán
Hali
Hasznal valaki táp hosszabbító kábeleket a Bitfenix-tol? Mik a vélemények róla? Milyen minőség?
-
E1even
senior tag
Szia!
Itt azt írják (fentről a harmadik kép alatt), hogy max. 168mm magas CPU hűtő fér el benne, szóval elfér, mivel 160cm magas.
-
swado
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Bitfenix Ghost-ba belefér egy Nocuta NH-D14 hűtő?
-
Zamery
senior tag
Kicsit felhozom a topikot, nemrég vettem egy Bitfenix Prodigy házat, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Egyetlen hibája hogy előlapi (oldallapi) USB portok nem mindíg működnek megfelelően. De úgy látom nem csak nálam fordul elő, hanem visszatérő probléma. [link] és [link]. Másnál is előfordult már ez? Van esetleg valami megoldás?
-
karesz501
senior tag
Sziasztok,
Pár hete egy Bitfenix Outlaw tulaja vagyok és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Egyetlen "problémám", hogy a per pillanat 1 ház ventit szeretném +1 -el bővíteni, hogy rendes huzat legyen a dobozban.
Jó e az az elgondolás, ha egy 12mm -es ventit szerelek előre, így az fújja be a levegőt, a Brocken fújja tovább ugyanabban az irányban, majd a ház hátulján a gyári venti úgye kiszívja.
Kérlek erősítsetek meg vagy javítsatok ki, hogy ez így lesz jó... Lehet még felülre 2db vagy oldalra 2db ventit szerelni ha más lenne az optimélis.
Köszönöm,
Karesz -
N. A. Attila
csendes tag
Jól néz ki a ház!
Azokat a szines vászonborítású kábeleket hol kapni? Pirosat kerestem, de sehol nem találtam...
Erre a házra akkor futottam rá, amikor az Enforcereknek olvastam utána, nagyon jól néznek ki ezek a kábelek...
Most amúgy a CM Storm Enforcer és a Raidmax Raptor között vacillálok, de a Raptor jobban bejön, mert ki/be kapcsolhatók a ventik LEDjei. Ellene szól viszont, hogy nem plexi ablakos... -
Oliver95
csendes tag
Üdv.
Már egy fél éve körülbelül hogy egy Bitfenix Shinobi Window-ot használok

Tökéletesen elfér benne minden, jó szellős is.A kábelvezetés is remek(igaz én lustavoltam eddig rendesen elvezetni a kábeleket
)
Vettem még az oldallapra egy 12cm-es Cooler Master venit meg felülre egy 14cm-es Bitfenix ventit.A 2 gyári hűtővel(elől és hátul van 1-1 12cm-es) tökéletes légáramlást biztosítanak
Mindenkinek csak ajánlani tudom

-
Jim-Y
veterán
BitFenix Prodigy, már lehetett hallani róla, most itt a trailer. [link]
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani esetleg, hogy a Shinobiba előre és hátra be lehet-e tenni 140mm-es ventiket. Persze olyanra gondolok aminek 120-as méretű csavarhelyei vannak.Pl.
Noctua NF-P14 FLX vagy a Thermalright TY-140?Válaszokat előre is köszönöm!
ps.: még most jutott eszembe, ebbe a házba ha berakom a NOCTUA NH-D14 procihűtőmet akkor tudom-e használni a felső ventihelyeket?
-
Ezekyel
csendes tag
üdv!
Érdeklödnék a Shinobi honnan szedi a levegőt be? Az elején lévő ventillátorokra értem, hisz a ház elöl elég zártnak tünik.
a választ elöre is köszönöm.
-
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Előlapi USB3-as kivezetést nem tudjátok hol lehetne venni? Arra lenne szükségem, de sehol nem találom.
Köszi: Pribi
-
Jim-Y
veterán
USB3
Elforgatott HDD-k
letisztult design plus forint miatt magas, 79 euros ár :/ -
Jim-Y
veterán
Az, hogy olcsóbb sok helyen a plexis az egy maraha nagy geg, ugyanis a window verzió több helyen is eltér a simától pozitív irányban, ajánlom figyelmedbe ezt a cikket. Itt le vannak írva a különbségek. üdv
-
Genji
őstag
Mi a különbség a Window és a sima közt? Csak a plexi? Akkor nem értem miért olcsóbb a plexis.
-
Jim-Y
veterán
Na, jelentkeztem a BitFenix rating contest-re a cikkemmel. A handycap a nyelv miatt azért megvan, de remélem azért csurran, cseppen valami

-
h1n1_900
senior tag
Első gond megvan. A felső usb-k közül a bal szélső nem megy. A többi igen. Kábeleket is dugdostam már pedig a lapon

-
nismoka
addikt
Ha már ventiről van szó, hát a bitfenix ventillátorok ritka ócskák.
Amit a házhoz adnak azok is zörögnek, "klattyognak" (12cm), és amit vettem felülre a 14cm spectre-nek elég nagy motor zaja van. A ház (shinobi window) amúgy jó, egyedül a HDD felfogatás lehetne rezgésmentes. Ki fogom az összes ventit cserélni Enermax-ra, az kussban van. 
-
h1n1_900
senior tag
Beújítottam én is egyet.
Hátra beraktam egy AC F12 Pro pwm ventit. Persze a venti nem bírta el a saját súlyát így hozzáért a kerethez és iszonyat idegesítő kerregő hangot adott ki. Na ezt megfogtam és úgy kitéptam, hogy csak úgy szakadtak a ventikábelek
-
Jim-Y
veterán
válasz
Dexter-2000
üzenetére
Ezt most komolyan a BitFenix topikban kérdezed meg?
Természetesen én a Shinobira szavazok, a sourcot ha megunod se tudod feldobni, a shinobit pedig igen, szerintem less meg egyet-egyet élőben és amelyik szimpibb azt vedd 
-
Dexter-2000
őstag
bocsi rossz helyre ment

-
tatabánya
senior tag
beszálltam egy Outlaw-al, az a kék led haláli, de legalább már nincs szükségem szemműtétre

-
Jim-Y
veterán
Jó áron kapható Shinobi Window. Érdemes lecsapni rá, ennél csak drágább lesz :/
-
Jim-Y
veterán
Hát, igen ennek úgy lenne értelme
Szerencsére van ott hely LEDnek
Mondjuk így elveszteném az előről szívás lehetőségét, mert nem perforált lenne, hanem sima plexi, ugye ezen keresztül nem tudna szellőzni, de másik terv, hogy mivel nincs ODD-m, ezért kéne csinálnom egy Scythe Kama Bay szerű cuccost, amit beillesztve a 3 5.25-ös helyére, mögé egy 12-es ventit tudnék rakni, ami direktbe a cpu-ra küldené a levegőt, a megmaradó első venti pedig alulról szívna annyit, hogy hűtené a HDD-t, már csak meg kéne csinálni
-
Jim-Y
veterán
ÚJ! BitFenix kiegészítők -> link
-
Zozzant
addikt
Megvan a shinobim
Be is költöztem, Scythe Kaze Jyuni 500rpm hátul és 800rpm elöl, bántó a csend, a hűtés remek
Csavartechnikában még van mit javítani néha azt éreztem én vágom a menetet
Példás mennyiségűt adnak viszont a csavarokból. Legnagyobb sajnálatomra a 24-es tápvezetéket nem tudtam hátul vezetni mert hosszabbítóval sem elég hosszú, a 4 tűs táp sem ért el, hogy felül ki tudjam hozni hátulról így köztes megoldásként hátra vittem és feljebb előre hoztam. Bőven van hely a házban, a táp mellett el tudtam vezetni a 24-es vezetéket föl a procihoz a hátlapra gyorsrögzítővel rögzítve a pci slotok fölött. Néhány kép. -
Jim-Y
veterán
BitFenix Shinobi German edition a Casekingnél
Merc Alpha, és Merc Beta a pcgearnél on budget.
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok!
Tegnap megjött a Shinobim, az első benyomások nagyon jók, szerintem bőven ajánlható a 15K-es kategóriában, élőben az egyik boltban szemrevételeztem egy Sharkoon T5/T9 -et annál sokkal jobban tetszik, bár utóbbit nem szereltem még, csak kívülről fogdostam meg. Ami egyértelműen pozitív a házban az az alaplapi tálca mögötti hely, amely kereken 2cm, még csak a táp és a Swif2-ek vannak benne, így nem tudom, hogy mire elég ténylegesen az a 2 centi, de jónak tűnik. Ami még jó benne, hogy az összes intake fan-hez raktak porszűrőt, előre a 2 12-es venti elé, alulra a táp és a 12-es alá.
Negatívumok: a talpait felragasztani kellett, nem tudom mennyire lesznek tartósak, az elején biztosan tart a ragasztó de később?:S
Az anyagminőség a fémházat, és az oldallapokat illetően nagyon jó, de egyébként érződik a műanyagon, hogy ez nem egy harminc ezres ház, bár mást nem is vártam, ennyi pénzért ezt kapjuk, itt megjegyezném, hogy összehasonlítva egy CM 430-al, annál jobb minőségű.Előljáróban ennyit, képek és hosszabb leírás még a héten várható. üdv
-
Jim-Y
veterán
Újabb házzal bővült a kínálat:
Specs
Materials Steel, Plastic
Color (Int/Ext) Black/Black
Dimensions (H x W x D) 439 x 190 x 490 mm (ATX Mid Tower)
Motherboard Sizes Mini-ITX, mATX, ATX
5.25" Drive Bays x 3
3.5" Drive Bays x 7 (1 x external)
2.5" Drive Bays x 1
Cooling Front 2 x 120mm (optional)
Cooling Rear 1 x 120mm (included) or 1 x 92/80mm (optional)
Cooling Side Panel 2 x 120mm (optional)
Cooling Top 2 x 120mm (optional)
Cooling Bottom 1 x 120mm (optional)
PCI Slots x 7
I/O 4 x USB2.0, Audio
Power Supply PS2 ATX (bottom, multi direction) -
hoffman_
nagyúr
Szépen gyarapodnak a márkaképviseletek itt péhán, jól van, jól
A Shinobi tetszik nekem is a legjobban a formavilág miatt, árban is nagyon baráti bakker. Kíváncsi vagyok, hogy az Arc azért a +12 ezerért mennyivel jobb. Gyanítom, hogy nem annyival, majd meglátjuk 
UP! a topicnak

mod:
Azért most, hogy jobban megnéztem, a Colossus is bitang.
-
Jim-Y
veterán
Hát nézd, azért nem egy árkategória a kettő, plusz nem értem, hogy hova szeretnél több, vagy nagyobb légbeszívót, összesen 3 darab 12 centis gondoskodhat a friss levegő szívásáról, kettő elől, és egy alul, szerintem ennyi bőven elég. De én tegnap megrendeltem a házat, ha jövő héten átveszem, akkor írok egy cikket a házról

Nekem az nem tetszik a házban, hogy ennyi HDD-t és ODD-t lehet beletenni, valamint, hogy nem kivehető a HDD-bay. Egy usb3 is jó lenne a tetejére. Mindezek ellenére sokkal jobban tetszik külsőre mint a T5/T9 , szerintem azoknak jó alternatívája lehet, majd elválik

-
nismoka
addikt
Hali! Már nézegetem egy ideje ezt a kuckót de még nem tudtam dönteni, hogy ez vagy a Fractal Design ARC legyen-e.
Mindkettőnek megvannak a másik ellenében az előnyei, össze olvasztanám őket..
Kicsit hiányolom hogy a shinobi elején nincsen nagyobb légbeszívó. -
Jim-Y
veterán
Sziasztok, én a napokban szeretnék rendelni egy Shinobi házat, de nem tudom eldönteni, hogy melyik legyen
Most a felé hajlok, hogy valamelyik Core verziót veszem, ahhoz én tudom összeválogatni az alkatrészeket, csak így sajnos drágábban jövök ki :S pedig szép dolgokat lehet csinálni:Bár közben eldőlt a dolog, mert jaja1981-el megbeszéltem, és tud majd nekem plexit csinálni az oldalára, hosszútávú tervek között szerepel, hogy a külön megvehető logót:

legyártatom füstös plexi üvegből, és hátulról megvilágítom egy kék, vagy akármilyen leddel. üdv
-
Jim-Y
veterán
A TAIPEI-i székhelyű cég 2010 április 12.-én startolt, mérnökökből, hardver dizájnerekből, és játékosokból álló csapatuk elsősorban játékosoknak készít PC-s kiegészítőket, főként számítógép házakat. A "BitFenix" brendet 2010. november 11-én le is védették, így hivatalosan is beálltak a nagyobb gyártók táborába.
Palettájukon egyelőre 3 számítógép ház, és egy tucat kiegészítő található, de várhatóan ez a jövőben jócskán bővülni fog.
Specs
Materials SECC, ABS
Color (Int/Ext) Black/Black or White/White
Dimensions (WxHxD) 245 x 558 x 582 mm (ATX Full Tower)
Motherboard Sizes Mini-ITX, mATX, ATX, E-ATX
5.25" Drive Bays x 5 (1 x external 3.5"; tool-free)
3.5" Drive Bays x 7
2.5" Drive Bays x 7 (using standard 3.5" drive bays)
Cooling Front 1 x 230mm
Cooling Rear 1 x 140/120mm (optional)
Cooling Side Panel n/a
Cooling Top 1 x 230mm (or 1 x 140/120mm optional)
Cooling Bottom 1 x 140/120mm (optional)
PCI Slots 8 (tool-free)
I/O 2 x USB3.0, 2 x USB2.0, eSATA, Audio
Power Supply PS2 ATX (bottom, multi direction)Specs
Materials SECC, ABS
Dimensions (WxHxD) 230 x 502 x 510 mm (ATX Mid Tower)
Weight (Kg) 11.10 / 9.40 (Gross / Net)
5.25" Drive Bays x 3 external, x 1 internal
3.5" Drive Bays x 7
2.5" Drive Bays x 9
Cooling Front 1 x 200mm Red LED Fan (or optional 2 x 120mm)
Cooling Rear 1 x 120mm (optional)
Cooling Side Panel n/a
Cooling Top 1 x 200mm Red LED Fan
PCI Slots 7 (tool-free)
I/O 2 x USB3.0, 2 x USB2.0, eSATA, Audio
Power Supply PS2 ATX (bottom, multi direction)
Extras S2™, Lockdown™, LED on/off controlSpecs
Materials Steel, Plastic
Side Panel Solid Steel
Dimensions (WxHxD) 205 x 460 x 490 mm (ATX Mid Tower)
5.25" Drive Bays x 3
3.5" Drive Bays x 8 (1 x external, using 5.25” adapter)
2.5" Drive Bays x 1 (using 5.25” adapter)
Cooling Front 2 x 120mm (optional)
Cooling Rear 1 x 120mm (included) or 1 x 92mm (optional)
Cooling Side Panel N/A
Cooling Top 2 x 140mm or 2 x 120mm (optional)
Cooling Bottom 1 x 120mm (optional)
PCI Slots x 7
I/O 4 x USB2.0, Audio
Power Supply PS2 ATX (bottom, multi direction)
Extras N/A-----------------------------------------------------------
Kiegészítők (többek között):
Megtalálhatók még: facebook youtube twitter
Fórum:
[+]Blog:
[+]-----------------------------------------------------------
Magyarországon megtalálható termékeik (többek között):
- BitFenix az árgépen [+],[++]
- Kiegészítők és házak a PCGear-nél [+]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4377
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

szétvágni szétbarmolni nem akarom a házat... :|
Teszi a dolgát!

)