Hirdetés
- Szendvics a csúcson: teszten a különleges ROG Swift PG27AQWP monitor
- Mi a különbség a szerver és a PC között?
- A cégvezetők látják az AI költségeit, csak azt nem hogyan lesz ebből haszon
- Utcakép banánnal: félrecsúszhat a Google Térkép fókusza
- ARM-os meglepetéskiadást kap az év első felében a Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- A cégvezetők látják az AI költségeit, csak azt nem hogyan lesz ebből haszon
- Akciókamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Hogyhogy be merem tenni ? Hogy a pékbe ne
Nem hinném, hogy az Ubuntu alapú Linux Mint-emen keylogger lenne, ez alatt csinálok mindent amúgy, Mint-ben például az Ubuntu "titokzatos", W10-re hajazó telemetriája sincs benne, szóval egyszerűen nem parázok, a Keepass meg rohadt ügyes kis progi, a fájljait, kulcsait tárolgatom itt-ott több helyen, melyek közül mindegyik kivétel nélkül titkosítva van LUKS2-vel, úgy, hogy annak a header fájljai szintén külön meghajtón, és ez így többszörösen backup-olva itt-ott, szóval .. én már szerintem kimerítettem a "paranoid hülye" fogalmát
de a legjobb még mindig az, ha egyszerűen valami biztonságos rendszeren (pl. szűz live linux, tails, akármi) így vagy úgy, de generálsz egy tárcát és a seed-jét bemagolod és rendszeresen magolod újra és újra. Én a gimis diákigazolványom számát már visszafele is tudom, meg a karaktereket párba állítva felcserélve a páros számúakat a páratlanra, mindezt fejben, szóval nem is tudom ... hacsak le nem ültetnek egy székre egy igazságszérum injekcióval, aminek vagy ellenállsz, vagy sem, ember rá nem jön a seed-ekre. (Legalábbis míg meg nem törik a kripto-t magát).Arról nem beszélve, hogy ha a seed-edet úgy tárolod le és/vagy memorizálod, hogy 1-2 szót felcserélsz (oké, ezt megteszi a törő ember is), vagy valami szinonímával helyettesíted, például a bycicle-t pedal-al, vagy akár kedvenc autóddal, satöbbi, és EZT tárolod le valós seed-edként, visszafejtéskor magán a seed-en kívül csak ezeket a plussz trükköket kell csak "tudni" és az lesz az igazi seed-ed nyilván.
Vagy bármilyen egyéb, saját személyedhez köthető logikát viszel bele, és a valós seed 1-2 szavát átírod másra, megesküdve Magadnak, hogy ezt tudni fogod 10 év múlva, mert nem visz el a demencia, az alzheimer, se semmi, no, szóval érted, persze ekkor a humán faktorú bizonytalanság nő, de ilyeneken simán lehet még plusszban gondolkodni.
Kérdés, hogy majd amibe 10 év múlva beütöd, mennyire biztonságos.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen routert?
- Gyúrósok ide!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Metal topik
- További aktív témák...
- IdeaPad Slim 3 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook X360 830 G10 2in1 360 fokban kihajtható tablet mód is! i5 1335U 16Gb 512GB
- ASUS VivoBook 16X Gamer Tervező Laptop 16" -30% Bivaly i7-12650H 10Mag 16/1TB RTX 4050 6GB FHD+
- Asztali PC eladó
- Új Dell G15 Gamer FHD IPS 165Hz i7-13650HX 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4050 6GB 140W Win11 Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 640 G2 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Apple MacBook Air 13 (2020) M1 8GB/256GB használt, szép állapot 87% akku (317 ciklus)
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- AKCIÓ! ASRock Formula OC RX 6900 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem hinném, hogy az Ubuntu alapú Linux Mint-emen keylogger lenne, ez alatt csinálok mindent amúgy, Mint-ben például az Ubuntu "titokzatos", W10-re hajazó telemetriája sincs benne, szóval egyszerűen nem parázok, a Keepass meg rohadt ügyes kis progi, a fájljait, kulcsait tárolgatom itt-ott több helyen, melyek közül mindegyik kivétel nélkül titkosítva van LUKS2-vel, úgy, hogy annak a header fájljai szintén külön meghajtón, és ez így többszörösen backup-olva itt-ott, szóval .. én már szerintem kimerítettem a "paranoid hülye" fogalmát