-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom120514
őstag
válasz
Mardel #17799 üzenetére
Egy élmény volt uraim (és hölgyeim, ha vannak itt), már megint vége, viszlát...
Komolyabban: történelmi idők ezek olyan szempontból legalábbis hogy emlegetni fogjuk, örülök hogy a részese lehetek. Nem mintha jó lenne ránézni a Blockfoliora mostanában de ha valaki úgy gondolja hogy a BTC meg a kripto, altok általában valami komoly dolog lesz egyszer, annak nagy lehetőség beszállni most vagy ha már benne van, vagy növelni a kriptoban számolt portfóliót.
-
Mardel
őstag
Igen, sajnos. Buktam is vele kb 240 $-árt Binance-on margin walleten. 440 $-nyi BTC-re felvettem 600 $ BUSD-t éjszaka vettem rajta 7000 $ körül BTC-t, délután 6000 körül adtam el 600 $-nyi BTC-t hogy ne bukjam el a teljes 440 dollárt.
Most apránként próbálom visszahozni mikor 100-200 dollárt ingadozik, és most csak 180 dollára vettem fel 300 dollárt. -
Zsoxx
senior tag
Na megint bedőlt a bitcoin?
-
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
Ha szeretnék 2 egész bitcoint venni, akkor ezt hogyan tegyem meg? Többször vásároljak kisebb összegekben, vagy egyszerre? Ha egyszerre, akkor mire kell figyelnem?
Vagy kicsit konkretizálva:
1 bitcoin 8000 USD, mondjuk krakenre beutalok 16000 USD-t. (kezelési költségeket most nem számolom). Hogy intézzem a vásárlást, ha a végén ~2 bitcoint szeretnék magamnak tudni, nem pedig pl. 1.6-ot, mert a vásárlás közben elfogyott a kínálati oldalon a 8000 dolláros bitcoin és csak drágábban van eladó? Vagy ez ekkora összeg esetében nem fordulhat elő?(Korábban aprópénzért vásárolgattam már, de most az összeg nagysága miatt gondoltam kikérem a rutinos fórumközösség tanácsait).
Köszönöm előre is!
-
Neo76
tag
válasz
csaba951 #17792 üzenetére
Köszönöm! Nagyon jól látod a dolgot. Kiutalást kértem, ahol nem rezidens idegenként 30% adót kell fizetni. A jogi rész is ezt mondja, azonban arra vonatkozóan nem találtam semmit, hogy ezt külön be kell fizetni a kivétel előtt.
Azt tartom helyesnek, ha a képződött nyereség után levonják az adót, amiről természetesen hivatalos számlát kapok.
Mivel ilyen lehetőség jelen esetben részükről nem biztosított, így nem hiteles a dolog.
Természetesen ezt nem fogom befizetni, mert semmi garancia nincs arra nézve, hogy a folyamat így végig fog menni úgy, ahogy kellene.
Elméletileg hatalmas lehetőségek vannak a kripto világban, de úgy néz ki, más is áhítozik erre a nagy vagyonra.
Az esetet természetesen jelentettem a Nemzeti Kibervédelem Intézet oldalán, mert mindent meg kell tenni azért, hogy tisztázódjon ez az ügy. Még akkor is, ha pici esélye van.
A "kollégát" a Hangouts-on ilyen néven lehet megtalálni: Micheal Sutherland
Vigyázzatok vele! -
csaba951
veterán
Ez olyan, mint a bruttó/nettó bér. Tulajdonképpen megkapod a bruttó béred, csak a munkaadó rögtön le is vonja/befizeti belőle az adókat+járulékokat+stb.-t. Ha visszajár valami, azt majd te elintézed az adóhivatallal.
Tulajdonképpen mi a történt?
Beutaltál neki 1 BTC-t, ő sikeresen eladta és most van nála számlapénzed. Most amikor ki akarod utalni bankszámlára, akkor kéri, hogy az összeg adó részét külön küld el neki? Ilyen egyszerűen nincs! Neki annyi dolga van, hogy levonja a számlapénzedből a maximális adó részt (+költségek), és a maradékot meg elutalja neked a bankszámládra. Ha kell az adó rész is, akkor te majd visszaigényeled az IRS-től.
Olyan nincs, hogy neked most el kell küldened az IRS-nek járó pénzt, és ő meg utalja neked a nála lévő teljes számlapénzed (-költségek).
A másik eset az, hogy beutaltál neki pénzt. Adtál folyamatosan kripto vásárlási/eladási megbízásokat. Itt most az összes nyereséges eladás után kéri az adó megfizetését? Szerintem ilyen nincs! Azt kell néznie, hogy összességében keletkezett-e nyereséged a kezdeti befizetésedhez képest. Ha igen, akkor abból nyilván meg kell fizetned az adót. De ezt is csak akkor, amikor ki akarod utalni a pénzt. És itt is egyből automatikusan kell levonnia az adót, nem pedig úgy, hogy előbb utald be még neki az adó összegét.
-
Neo76
tag
válasz
vismaior04 #17790 üzenetére
Valószínűleg igazad van. Azért érdeklődtem itt az oldalon, hogy erre megerősítést kapjak.
Ez esetben mit lehet tenni? Kinek kell, és mit jelenteni? IC3? Hogy lehet elkapni a tagot? Vannak e-mail címek, Instagram címek, és Hangouts kontakt adatok, tehát visszakövethető a nyom. Szerencsére mindent dokumentáltam. -
vismaior04
tag
Na várjál. Jól értem? Bitcoint küldtél valakinek aki tradernek mondja magát, aki gondolom szép hozamot igért. Mostanra "realizálodott" ez a hozam (tippelhetek, még az ígérthez képest is jobban teljesített), de mivel adózni kell utána, ezért azt kéri, hogy a nyereség 30%-át küld el neki kifizetés előtt.
Stimmel, vagy félreértettem valamit?
Mert ha stimmel téged nagyon átvertek, klasszikus scam. -
tom120514
őstag
válasz
csaba951 #17787 üzenetére
Jóvan, nem beszólás volt, tényleg nem tudom. Azért fontos mert kripto jövedelem nincs úgy tudom. Amikor FIAT kerül a képletbe, vagyis eladod, akkor van jövedelem. Ha pl. utalt 1 BTC-t és lett belőle 2, az még nem adóköteles jövedelem, ha viszont USD be, több USD ki akkor igen.
-
csaba951
veterán
Tavaly ősszel, teljesen más vonalon találkoztam a problémával. Ismertebb/felkapottabb magyar www.twitch.tv-erek egyszer csak azt vették észre, hogy a nekik járó előfizetési díjakból 30%-ot levon a Twitch. WTF? Kiderült, hogy nem USA állampolgároknál ennyit vonnak le az IRS előírása szerint. Viszont van az IRS oldalán egy nyomtatvány amivel ezt az összeget visszaigényelheted. Ha minden rendben van, akkor simán visszakapod.
-
Neo76
tag
Sziasztok!
SOS választ kérnék tőletek az alábbiakkal kapcsolatban.
Egy trader által haszonra tettem szert. A kereskedési időszak végén jött a meglepetés, hogy bitcoin tax-et kell fizetni, ami nem honos amerikai lévén részemre 30%. A jog valóban azt mondja, hogy ennyi adót kell fizetni, azonban számomra az a furcsa, hogy ezt még a kifizetés előtt meg kell tenni.
Ha van közületek olyan, aki jártas a témában, kérem privátban írjon rám. Ide is írhattok, azonban a részletekkel nem szeretném terhelni a tagokat.
Ha összeáll a kép, mindenképpen szeretnék róla írni egy cikket, hogy mindenki tisztán lássa, hogy mi van a dolgok mögött.Várom a válaszotokat!
-
tom120514
őstag
válasz
jackbacsi87 #17775 üzenetére
-
jackbacsi87
senior tag
Krakenre befizetni milyen módon érdemes? Van revolutom, otp kártyám. És kb mennyi a díja?
-
tom120514
őstag
válasz
jackbacsi87 #17772 üzenetére
Nem azért mert baj van vele hanem mert a kriptot nem tudod ki-be utalni, nincs private key. Kraken +Exodus wallet pl. jó pár.
-
margithid
veterán
válasz
jackbacsi87 #17772 üzenetére
Kraken, Binance, kucoin, én ezeket használom.
Ha HODLer vagy, akkor nézz valami tárcát, mobilt vagy asztalit.
Revolutra én sok pénzt nem mernék bízni. -
jackbacsi87
senior tag
válasz
tom120514 #17771 üzenetére
Gondoltam!
Azt látom, hogy pumpálják a revolutba a pénzt a befektetők, ugyan akkor ha jól tudom egyelőre veszteséges. Sok pénzt nem biztos, hogy rá mernék bízni.
Összefoglalót nézegettem (elég sok link halott), meg a fórumot elkezdtem átolvasgatni. Váltóból melyik ajánlott/gazdaságos? Kraken? -
tom120514
őstag
válasz
jackbacsi87 #17770 üzenetére
Ott biztosan nem. Rendes váltó, aztán minimum egy desktop wallet.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Bitcoint vennék befektetés céllal pár százezer ft értékben. (Iletve gondolkodom egyéb kriptovalutákon is.) Hol érdemes vásárolni?
Revolut? -
butch3r
senior tag
[link] Bitcoin @ simspons
-
Ferdzsoo
addikt
Micsoda FUD cikket hozott le a Portfolio.
-
Luperator
tag
Sziasztok!
Másik topikban említettem a Blockstock témát, de hátha olvassa itt valaki hozzáértő, hogy érdemes e vele foglalkozni. Állítólag pár héten belül tőzsdére lép és a befektetés arányában jó hasznot ígér. Mit gondoltok?
-
vismaior04
tag
válasz
janos666 #17711 üzenetére
Most küldte szét a Fortress a legújabb, rendkívül sürgető, rövid határidős ajánlatát az Mt Gox claimek felvásárlását illetően.
1300 USD/goxcoin az új ár.Levélben egyébként szokás szerint kicsit kreatívan adják elő a kalkulációt, ez az ajánlat véleményük szerint a várható kifizetés 88%-át teszi ki, míg a valóságban még mindig csak 58% körül van.
Kicsit feledékenyek amikor a matekra kerül a sor, valahogy elfelejtették hozzáadni az alap, dollárban kifizetésre kerülendő 450USD/coint, meg a BCH után járó összeget is, de ki emlékezhet mindenre ugye...
Komolyra fordítva egyébként, ez az a szint ahol ha most tényleg szükségem lenne pénzre már tényleg elgondolkodnék az ajánlaton, mert ez a móka még pár évig tuti eltart.
-
kem
addikt
válasz
nihill #17720 üzenetére
Nincs direkt BTC ara semminek (kiveve a minimal aras tranzakcionak ahol 1sat/byte van beallitva de az ugye nem mukodik BTC-n), mert mindig minden a helyi valutabol van atvaltva. Mellekesen ha vasarolni szeretnel BTC-vel, akkor a purse.io-rol tudsz vasarolni barmit a UK Amazonrol, amit kiszallitanak magyarorszagra(teszteltem tobbszor), es 5-33%-t kapsz, attol fuggoen milyen surgos a dolog.
-
Ferdzsoo
addikt
Nah hát ebbe belevettek.
-
Ferdzsoo
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest