Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mepet

addikt

válasz Ciccuka #13107 üzenetére

Idézet a linkelt cikkből:
    "Ha valahogyan mégis észhez térne az emberiség, és annak látná a Bitcoint, ami – tehát egy valódi érték nélküli, pénzfunkcióját betölteni képtelen, elképesztő mennyiségű áramot felzabáló kódköteg -, akkor akár hirtelen el is illanna a bizalom, a befektetők körében eluralkodna a pánik, és támasz nélkül zuhanna bármeddig, akár a nulláig."

Te jó ég, mekkora blődség, hihetetlen!

"pénzfunkcióját betölteni képtelen": igaztalan állítás, fizettem már BTC-vel áruért, tehát a pénz funkció adott. Az, hogy megtehetem, hogy minden BTC-t tartok, mert egyelőre még a fizetésemet nem BTC-ben kapom, így ahhoz, hogy ne haljak éhen, nem kell elköltenem BTC-t, és valóban nem is érdemes eladnom/elköltenem, ettől még bármikor megvan rá a lehetőségem, hogy elkölsen, tehát a pénz funkció adott. És ezen az sem változik, hogy pl ETC-vel gyorsabb és olcsóbb fizetni. Az USD-vel is több helyen és sokszor olcsóbban is tudsz vásárolni árukat és szolgáltatásokat, mint HUF-al. Ettől még nem kérdőjelezzük meg a HUF pénz funkcióját.

"elképesztő mennyiségű áramot felzabáló kódköteg": ha máshonnan nézzük, pl. a Mcaffe féle álláspont szerint, akkor ez a fogyasztás maga a fedezet. Ráadásul nem is semmilyen fedezet, hanem teljesen transzparens fedezet! Ránézek a network hashrate-re és látom, mennyi a fedezet. Ha tudsz, menj be a fiat pénzedet kibocsátó jegybankba és mérd meg mérleggel az összes aranyat és számold meg az összes külföldi valutát. Ja, hogy nem teheted, meg, akkor honnan tudod, a fiat pénzed mögött mi a fedezet? Ja, hogy elhiszed, mert az elnök, a Kedves Vezető, vagy valaki azt mondta.... Pont ez a bitcoin lényege: transzparencia és decentralizált bizalom.

"eluralkodna a pánik, és támasz nélkül zuhanna bármeddig, akár a nulláig"
    Nulláig? Ezt le is írta emberünk? Ez most komoly? Nulláig? Tudod mit! Zuhanjon nulláig, én meg felvásárolom majd annyiért az összeset... Jó is lenne... Mekkora kamu, te jó ég!

Új hozzászólás Aktív témák