Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
Plusz kérdés:
Ha az alaplap legújabb BIOS-a van fent, akkor hogyan lehet korábbi értékre visszaállítani? Azért kérdem, mert procicsere után vagyok, és valahogy nem tetszik a rendszer...teszt eredmények sem. Core temp indítása után pl szétfagy a rendszer, csak reset segít. Asrock lapom van, ami sajna csak USB-ről engedi a BIOS-t frissíteni, de csak átnézi a pendrive-ot, oszt nem csinál semmit, nyilván, mert a legújabb van fent.
Nagyon sürgős lenne, várom a szakértő segítséget! -
Hunork
veterán
Üdv!
Pár kérdésem lenne, mert már igencsak kiestem a ritmikából, rég volt a jó öreg Award bios turkálás...

Ezeket, ha csak GTX660-at használok, ki lehet kapcsolni nyugodtan?
Render standby
Deep render standbyTovábbá: ilyen memóriákkal (KIT), van-e jeletősége, hogy a Bios-ban 1333 vagy 1600 MHz-re állítom? Alapból ugye ez 1333-as, viszont gyártó által tesztelve bírja a magasabb frekvenciát.
-
Hunork
veterán
köszi a segítséget!
szerintem is így jó, de holnap (most melózok), azért nyomok egy Bios Default-ot, csak kíváncsiságból, aztán meglássuk, mit ír ki, de szerintem ez annyi volt korábban is. (bár ettől nem értem, hogy miért aktív egy ilyen opció, mikor nem húzható proci kerül a lapba...
) -
Hunork
veterán
Értem. Viszont hol a bánatban lehet ennek utána nézni? Minden hivatalos dolgot elolvastam már az i3 2100-ről, de ezt nem találtam sehol, vagy rosszul kerestem...

Azonban, ezt a procit nem lehet húzni, meg hát H61 chipset, ezért gondoltam, hogy sok jelentősége nincs ezen opciónak, nem? -
Hunork
veterán
Üdv mindenkinek!
Egy kérdésem lenne ismét, mindig akad valami, ha kutakodok...
Adatlapomon a konfig látható, és a kérdés BIOS lesz.
Van egy sor, a Core Current Limit, ahol nincs automatikus beállítás, hanem egy változtatható érték, ami most 150.
Kézikönyv szerint ez arra való, hogy használjuk ezt az eszközt, hogy több feszültséget adjunk a CPU-nak, mikor Turbo mode-ban van. Ennyi lejött.1. Most ilyenkor a Turbo boost-ra gondol a Bios ezen opciója?
2. Ez az érték jó? (150) (Mert nem én írtam be, az szent!
)
3. És mire ez az egész, hiszen ez egy H61 lap, a proci nem tuningolható, szóval mire szolgál?Csak azért érdekel, mert ugye az i3 nem támogatja a Turbo boost-ot, és a Bios-ban meg a fentebb van, és nem lehet kikapcsolni....szóval, egyáltalán számít-e ez az egész? Vagy ne foglalkozzak vele?
(a gép amúgy flottul megy, még semmi sem akasztotta ki FullHD-ban!
)
Várom szakértő válaszotokat!
-
Hunork
veterán
Sziasztok!
Létezik, hogy egy procicsere esetén a Bios-ban a CPU szorzó átállítódik??
A helyzet ez volt:
G840 a gépben, csere, és i3 2100 került a helyére. Ezzel együtt memóriacsere is történt, 2x2Gb helyett belement 2x4Gb GEIL Corsa. Nem is foglalkoztam a dologgal, minden szépen ment. Ma délután egy hsz miatt elindítottam a CPU-Z-t, és nézem, hogy folyamatosan 1600MHz-en jár, a szorzó ilyenkor a minimális 16. Ezzel sem törődtem, hiszen a Speedstep és a C State engedélyezve van. Igen ám, de terhelésre sem változott a helyzet. Gép újraindít, Bios-ban a szorzó Manual-ra állítva, ott meg 16-ra.
Én biztos nem állítottam ezt az opciót át, mert nem tuning-prociról van szó, és az Auto-n volt!!
Mi okozhatta ezt az átállást? A processzor csere? Ezt jelenleg nem tudom elképzelni...
Adatlapomon a teljes konfig!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

még jó, hogy nem mindent Thaiföldön tolnak össze...
)
)