Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janna01

csendes tag

Sziasztok!
    Alaplap: Gigabyte GA-880Gm-D2H
    Arra lettem figyelmes, hogy Win10-ben az óra 5-6 órával előrébb van és a dátum is a következő napi.
    Restart, Bios-ba belépve az óra perc-számlálója 2mp alatt ugrik egyet, a másodperc meg úgy pörög hogy követhetetlen. Hiába állítom, ugrik nyomban tovább.
    CMOS reseteltem, CR2032 elemet kicseréltem. A régi elem feszültsége is rendben volt 3.15V, de biztos ami biztos csere.
    Gép bekapcs, Bios-ban az óra és dátum szépen visszaállva alapértékre, a másodpercek is rendben peregnek, időt és dátumot beállítottam.
    Win10-be belépve is a rendes időt mutatja.
    Ca. 2 óra kikapcsolt állapot után a Bios-ban a dátum és idő megint megállíthatatlanul pörög. :W
    Oprendszerrel időt és dátumot vissza lehet szinkronizálni, de ha kikapcsolom 2 óra után megint rossz az RTC.
    Procit, memóriát, tápot is cseréltem már próbaképp, Bios-t is frissítettem de ugyanúgy rossz.
    Az biztos, hogy oprendszerhez nincs köze, mert az összes periféria lehúzása után is elállítódik a rendszeróra.
    Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? Talán a 32.768 khz-es RTC kristály cseréje az alaplapon megoldaná a problémát?
    Válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák