Új hozzászólás Aktív témák
-
noterepair
tag
válasz
turnesjoska #499 üzenetére
Pontosan úgy ha megy örülsz ha nem megy hagyd úgy
-
turnesjoska
csendes tag
Hello
Egy régi lenovo r500 ban cserélnék T3000 CPU--> t9*** sorozatból amit sikerül szerezni.
Azt olvastam előtte érdemes bios frissíteni, de látom elég sok gond lehet, főleg hogy nem mértek hozzá.
Mennyire szükséges ez a frissítés vagy honnan tudhatom hogy lehet nem is kell?
Aida 64 szerint
BIOS verzió 7YET78WW (3.08 )
Rendszer BIOS dátuma 09/16/09Javaslata hogy frissítsem...
Mit ajánlasz? Tegyem bele a procit ha megy akkor hagyjam úgy.
Most gond nélkül megy minden.
köszi -
maxrad1580
aktív tag
válasz
noterepair #497 üzenetére
Azt tiszta sor. De mikor ér ide?
-
noterepair
tag
válasz
maxrad1580 #496 üzenetére
kell béééééle tenni vízhütéses internetet, mert nincs térerü
-
maxrad1580
aktív tag
válasz
noterepair #495 üzenetére
Az,meg a bikitököm. Mi van a Dell 1018-al?
-
noterepair
tag
válasz
maxrad1580 #494 üzenetére
óóóóóóóóóóó bikicsunáj
-
lapitopis
csendes tag
válasz
maxrad1580 #492 üzenetére
Látom Maxrad unatkozol.
-
maxrad1580
aktív tag
válasz
noterepair #490 üzenetére
"Helo. Aztat akkarnám kérdezni érrdekklödésböl hogy talátam a netten eggy ien bijosz frisítő programmot.Kaptam nemrégg egy új laptopott és aztat akarnám frisiteni,és egy jo heker oldalon írták hogy lehet eztez a ácser laptopott kétszer gyorsabá tenni.levan oda pontosan irva hogykell megtenni. Aztaz akarnám még kérdezni hogy egy kingztón pendrájvom van és az jó hozzá mer aztat nem irják hogy jó. monták hogy ne csinájjam de szerintem az jolesz ha gyorsab lesz a gép és a szomszédom asztmondgya hogy ö meg tugya csinálni mert ő má megcsinát eccer egy rosz laptopott amit a kutya megrágot véletlenű. Akkor ha jó ez hozá holnap meg is csinájjuk
. Elöre is kösz a seggitséget."
-
maxrad1580
aktív tag
válasz
noterepair #490 üzenetére
-
noterepair
tag
válasz
maxrad1580 #489 üzenetére
nem nem!!! az a laptopok megmentöje aki nem vesz laptopot
-
zozo6767
csendes tag
Ismét itt vagyok.
Annyira jöttem rá, hogy a HP 250 G1 laptop BIOS-ban a System Configuration menüjében van egy LEGACY SUPPORT opció. Ez alapból tiltva van, de ha engedélyezem akkor aktívvá válik a Legacy Boot Order és tudok módosítani a boot sorrenden. Ezután, ha így indítom a gépet akkor egy esc billentyű lenyomásával be bootól a gép és szépen bejön a windows. Igen ám csak hogy a következő újra indításkor már megint nem látja a vinyó boot particiós tábláját és újra be kell lépnem a BIOS-ba ahol a Legacy Support le van tiltva megint, hiába mentem úgy el, hogy engedélyezve van. Már többször visszaállítottam a BIOS-t default állapotba nem segített semmit. Bármit állítok csak engedélyezett opcióban lehet pendrive, vagy cd-ről telepíteni a vinyót viszont utána már megint nem bootól a gép. Nem tudom mi tévő legyek ezután. Nagyon jó lenne, ha valakinek lenne valami okosságra erre az egészre, mert ez így nem adható vissza a gazdájának. -
zozo6767
csendes tag
Sziasztok!
Én is mint itt sokan segítséget szeretnék kérni. A laptop egy HP 250 G1 amin
egy gyári win8 volt. Csak annyira lassú volt már a gép, hogy szinte a használhatatlanság
határát súrolta. Megnéztem a HP oldalán, hogy lehet-e rá tenni win7-t, mert szerintem azzal
jobban menne. A lényeg NEM FRISSÍTETTEM BIOS-t, hanem tettem rá egy win7-t ami után
egy örök ciklusba került, mert állandóan újra indította magát, pedig a win7 szépen felment.
A gép bios-ában továbbra is win8 van írva a MAIN menüjében és a System log-ba ez kerül be
minden újraindítás után: 03F0, ami annyit jelent, hogy nem látja a vinyó boot particióját.
Már azt is megcsináltam, hogy kivettem a vinyót, az asztali gépemen formáztam, újraparticionáltam
és utána telepítettem win7, majd mivel az sikertelen volt win8.1. Majd vissza a laptopba, de
változás nem történt. Nem tud be bootolni, és ennek a bios az oka. Csak szegény annyira primitív,
hogy szinte semmit nem tudok állítani rajta. Most ott tartok, hogy már nem tud a telepítő win
boot sectort létrehozni, mert a bios nem engedi. Ha kiveszem a vinyót akkor ez a probléma egyből
megszűnik. A lényeg, hogy minden hardver jó, mert teszteltem is, csak a bios-ban valami történt
ami miatt nem látja a vinyó boot részét és emiatt nem tud töltődni a win befele.
Minden építő jellegű ötletnek nagyon örülnék, mert emiatt nagyon kellemetlen helyzetbe kerültem,
ugyanis a laptop nem az enyém én csak felajánlottam a segítségemet!!!
Emiatt nem szeretnék venni egy másik laptopot a gazdájának. -
kocska86
csendes tag
Sziasztok! Van egy MSI 970 Gaming lapom, amit tegnap egy bios frissítéssel hazavágtam. - köszönhetően az MSI Live update-nek - Bár garis, mivel nem csak játékra van a gép, nem akarnám hetekig nélkülözni. Van esély a házi helyreállítasra? A hiba: nincs kép + 2 rövod csippanás.
Előre is köszi!
-
ricsike81
aktív tag
Segítségeteket szeretném kérni. Dell inspiron n5520 latopom van. Áramtalanitás után bekapcsolva 5 ször csipog, és nem jön be semmi sem ha kikpacsolom a csipogások során után normálisan betölt, és elindul, és működik tökéletesen a gép. A dátum idő megmarad. Mit tegyek, mi lehet a hiba, hogyan lehet orvosilni a hibát ?Várom válaszotokat!Előre is köszönöm!
-
letepem
aktív tag
válasz
noterepair #479 üzenetére
Nos nem igazán szeretnék ennyire "mélyre" menni! Tudtommal van BIOS BLOCK az epromban hacsak nem azt is megcímezte a progi amivel csinálta!
-
letepem
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy hp 8510p notebook, amin a gazdája a hp heath *** program jelzésére biost frissítet! Így került hozzám, nos azóta POST-nál újraindul a gép! Hogyan tudnám ezt helyrehozni? Alap dolgokkal próbálkoztam már (hard reset,etc), valamint phoenix recovery-vel is kevés sikerrel!
Tudnátok segíteni merre induljak el?
Előre is köszönöm!
-
azse
csendes tag
válasz
tibor.adam #475 üzenetére
Szia.Nekem még jótállás alatt volt a gép,így hát visszaküldtem.Ma hozta vissza a futár.Diagnózis: hibás elektronikus komponens (alaplap). Úgyhogy kicserélték az egész alaplapot,úgy néz ki,hogy minden működik rendesen.
-
azse
csendes tag
Sziasztok.
Adott 1 Lenovo B590 laptop,ami bios frissítés után nem indul el.A bekapcsoló gomb világít,a ventik felpörögnek,de a képernyő fekete marad,semmi nem jön ki,a lenovo felirat se.Újra lehet valahogy éleszteni? Amúgy a gép még garanciás,érdemes próbálkozni,vagy inkább reklamáljam.Köszi
-
lapitopis
csendes tag
válasz
noterepair #469 üzenetére
Látom már a bga-sok is ide kerülnek.
-
T.Dansz
újonc
Üdv. mindenkinek!
Egy olyan ügyben érdeklődnék, hogy van egy Dell 15R N5110-es laptopom A11-es BIOS-sal. Sajnos valami hiba lépett fel a BIOS frissítésekor. Eleinte nem is akart elindulni a leptop, de egyszer nagy nehezen csak sikerült neki. Egy jó ideig el is voltam ezzel, mondom működik az a lényeg. De nem minden oké, van hogy az USB-k nem működnek, van hogy néha merevre fagy a gép, és a touchpad is néha megőrül, a SATA vezérlőmnél is néha hibát ír a szervizmenüben. A gyári A11-es BIOS-t ha megint leakarom futtatni akkor azt írja, hogy azonos verziót észlelt így nem telepíthető...
Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e valamilyen program és a programhoz leírás, amivel újra tudom telepíteni az A11-es BIOS-t?A választ előre is köszönöm!
-
Doctor46
csendes tag
Sziasztok!
Nekem nem notebookom ment tönkre hanem egy pc alaplapom mikor bios frissítés közben jött egy áramszünet és azóta nem ad képet nem világít a billentyűzeten caps look semmi.
Az alaplap típusa MSI FM2-A85XA-G65.
Nagyon jó lap remélem helyre lehet valahogy hozni.Köszönöm a segítséget.
-
hanley
csendes tag
Tiszteletem az uraknak !
Samsung NP355V5C fekete képernyő, nem gpu, nem cpu, s nem chipset hiba, hanem a biosával van baj.
A következő a kérdésem. Letöltöttem a netről a hozzá tartozó bios-t .bin kiterjesztéssel, s ha jól gondolom, akkor ezt a bináris fájlt egy külső programozó segítségével is felpörkölhetem rá direktbe!?
Tehát ic kiforr. programozóval xxx.bin rá, visszaforr. örül. Járható út?Választ előre is köszönöm...Üdv !
-
uregpapa
csendes tag
válasz
noterepair #459 üzenetére
Köszönöm.
-
noterepair
tag
válasz
uregpapa #458 üzenetére
jujjj
lenovo, asus, nem szereti a nyuka piszka biost. vedd ki az akksit,ramot, vinyot,.bios elemet, majd tartsd lenyova 5 másodpercig a power gombot de ne legyen benne a töltö zsinor se,. utána rakd vissza a ramot ,dugd bele a töltöt és kapcsold be,. ha megy, akkor pakolj bele vissza, ha nem indul sehogy, mármint nem ad képet akkor ha garis visza kell vinni,. ha azt mondják nem csinálják meg gariba, akkor szolsz és megoldom, . da ha most garis nem tudok mit tenni vele igy,.
-
uregpapa
csendes tag
válasz
noterepair #457 üzenetére
Bocs! Pont a lényeget hagytam ki. Lenovo G500.
-
uregpapa
csendes tag
válasz
noterepair #455 üzenetére
Sziasztok! Ma letiltottam integrált vgat a biosban, van mellette dedikált is. Azóta csak fekete képernyô van, próbáltam monitorral is, de semmi. Hiába próbálom a recovery a fekete képernyô miatt semmit sem tudok csinálni. Kivettem pár percre az elemet de így se. Van vmi ötletetek, vagy küldjem szervízbe még garis.
-
Vandit2
csendes tag
Sziasztok!
Javításra van nálam, HP pavilion DV5. Bios hibás! Ledek 2-öt villannak! Az aljáról hiányzik h melyik modell, még a gyártási szám is!! A hdd-je jó! Hogy tudom kideriteni h melyik verzió??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- L14 Gen4 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest