- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hfeco01
tag
Sziasztok! A probléma megoldódott bár a miértjét nem értem. Szóval a lényeg: Bios frissítés után a 3200 MHz-es memóriából max 3133-at tudtam kipréselni. A gépet tavaly szeptemberben raktam össze, azóta a memória nem volt kivéve sem megmozdítva. Bios frissítésig semmi gond nem volt, utánna viszont váratlan leállások és újraindulások jöttek sorozatban. Azóta már próbálkoztam sokmindennel (idözítés és feszültség változtatás) de nem vezetett erdményre. Utolsó lehetőségképpen megcseréltem a két memóriát a slotban és azóta megint stabil. Rendesen megy 3200-on, sőt kipróbáltam 3400 MHz-en is és ott is stabil, bár így csak 3 napig használtam. Volt Aida stressz teszt, Prime 95 és játék valmint videókonvertálás (közben filmnézéssel) és egyszer sem dőlt össze. Na most hogy egy Bios frissítés mennyiben függ össze azzal hogy melyik slotban van a memória, arról halvány elképzelésem sincs? Midenesetre köszönöm a segítséget.
-
vighdavid
csendes tag
Igen XPM-vel használtam!
Megoldottam végülis, adtam neki plusz feszültséget a gyári értékeken felül. Mondjuk vicc hogy 2400-as ram 1866-on ment 1.2V-on.... 1,25V-on stabil 2400 mhz. Sajnos valszeg valamit elrontottak a biossal, mert előtte simán ment 1.2V@2400mhz. Ez van
-
hfeco01
tag
Az XMP profil 3200-ra állítja a memóriát és addig míg fel nem raktam a 3803-as BIOS-t ment is problémamentesen. Próbáltam a manuális beállítást de így is állandóan összeomlik a rendszer, hiába játszom az időzítésekkel is, semmi eredmény. Ezért is gondoltam hogy visszarakom a 3401-es BIOST. Valamikor régen volt egy ASROCK 870 Extreme 3-as alaplapom amihez kiadtak egy BIOS frissítést de semmi nem úgy működött utána mint ahogy kellet volna. Akkor minden gond nélkül visszaraktam a régebbi BIOS-t, gondoltam most is úgy van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest