Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sztanozs
    veterán

Újabb kérdéssel fordulok hozzátok ugyanis én már nagyon belebonyolódtam a programomba és fogalmam sincs most már hogy mi a baja teljesen bele zavarodtam egyrészt azért mert pontosan 110 változó van benne ! De le írom nagyba hogy mit kéne megcsinálni szeretném ha segítenétek ebben!

Szóval van 110db szám amik ( például ) autó márkák szerint vannak csoportosítva
    Aztán a számokat egyesítem csoportba például szín szerint! ( és vannak olyan autók amikben 2 vagy esetleg 3 szín is van )
    aztán megkérdezi a program hogy melyik autót választom és az mellé választ egy olyan színű autót amiben nincs meg az a szín mint amelyiket választottam aztán ezek közül az autók közül megint választok egyet és ezek közül megint kiválogatja azokat amelyik az előző 2 választott autó színeiben nincsenek benne! tehát ha pl van 10 színem

Fehér
    Kék
    Sárga
    Zöld
    Piros
    Lila
    Rózsaszín
    Fekete
    Szürke
    Neon

( A fehér és a fekete tudom hogy nem szín de nem jutott több eszembe )

nah szóval ha ezek közül a színek közül az első autóm színe fehér/sárga ( tehát két szín van benne ) akkor a következő autóban ezek nem lehetnek aztán választok még egy autót mondjuk kéket akkor a maradék autóknak NEM szabad Fehérnek, Sárgának, vagy Kéknek lennie!

Nagyon szépen megköszönném ha valaki tudna ebben segíteni !

Ezt mind batch-ben szeretnéd megcsinálni?
    Szöveges fájlból a FOR /F -el tudsz adatbázisszerűen kiolvasni adatokat.
    Ha már nincs fejlesztői környezeted, de szeretnél valami csinálni, akkor inkább már vbs-t csinálj. Sokkal több a lehetőséged és könnyebb dolgod is lesz (pl. tudsz fejlettebb adatszerkezeteket is használni).

• Baryka007
    addikt

Újabb kérdéssel fordulok hozzátok ugyanis én már nagyon belebonyolódtam a programomba és fogalmam sincs most már hogy mi a baja teljesen bele zavarodtam egyrészt azért mert pontosan 110 változó van benne ! De le írom nagyba hogy mit kéne megcsinálni szeretném ha segítenétek ebben!

Aztán a számokat egyesítem csoportba például szín szerint! ( és vannak olyan autók amikben 2 vagy esetleg 3 szín is van )
    aztán megkérdezi a program hogy melyik autót választom és az mellé választ egy olyan színű autót amiben nincs meg az a szín mint amelyiket választottam aztán ezek közül az autók közül megint választok egyet és ezek közül megint kiválogatja azokat amelyik az előző 2 választott autó színeiben nincsenek benne! tehát ha pl van 10 színem

Fehér
    Kék
    Sárga
    Zöld
    Piros
    Lila
    Rózsaszín
    Fekete
    Szürke
    Neon

nah szóval ha ezek közül a színek közül az első autóm színe fehér/sárga ( tehát két szín van benne ) akkor a következő autóban ezek nem lehetnek aztán választok még egy autót mondjuk kéket akkor a maradék autóknak NEM szabad Fehérnek, Sárgának, vagy Kéknek lennie!

Van megoldás? :S Vagy valaki próbálgozott e már evvel? Igazából az is elég lenne ha valaki megmondaná hogy hogyan tudnám az "autókat" színek szerint egy csoportba rakni amikbe a program tud váltogatni ha pl kék színűt választok!

• Baryka007
    addikt

Fehér
    Kék
    Sárga
    Zöld
    Piros
    Lila
    Rózsaszín
    Fekete
    Szürke
    Neon

De ha valahogy meg tudjátok mondani hogy valami adatbázis félét hogy lehet csinálni amiből a batch ki tud olvasni fileokat akkor már meg tudnám oldani de nem is kell adatbázis vagy mysql vagy ilyesmi ha egy szöveges dokumentumból az adatokat már ki tudnám vele olvastatni az már jó lenne erre létezik valami parancs?

Új hozzászólás Aktív témák