Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Notebook hibák
- Milyen monitort vegyek?
- Apple MacBook
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
shiftac
aktív tag
válasz
atesz19910 #496 üzenetére
-
calf
tag
válasz
atesz19910 #496 üzenetére
Sziasztok ez gyenge szektorra is jo?
-
-
atesz19910
tag
sziasztok. Egy kis segitséget szeretnék kérni tőletek.
adott egy Seagate Barracuda vinyó, ami 232 gb-os. a pontos tipusa: ST3250820AS.
A következő a probléma vele: HD Sentinel szerint, 73 szektorhiba van jelen rajta., a kondíciója pedig 24%. Beleolvastam a topic-ba, és ott a HDD Regeneratort ajánlottátok. na most, lefuttattam egy scannelést, és nem talált bad sector-t. és abban szeretném a segitségeteket kérni, hogy ilyenkor mi a teendő?
-
Zotya984
senior tag
Sziasztok.
Gyenge és bad sector-os merevlemezt nem lehet úgy megcsinálni hogy ahol bibi van azt megjelölni és aszt a HDD figyelmen kívül hagyná?
Nagyon régen flopival lehetett csinálni ilyen. Le kellett progival formázni az javította amit lehet amit nem az pedig megjelölte és a hibátlan helyet használta. Norton Disc Doctor volt ha jól emlékszem. (15 éve volt) Van erre megfelelő progi. -
szajbely
csendes tag
Sziasztok!
Épp futtatom a HDD Regenerator-t egy 1TB WD myPassport-on, mert úgy gondoltam, hogy az USB 3.0-hoz képest lassú az adatátvitel. A teszt első 2%-ában talált is 74 hibás sectort, amit ki is javított azonnal. Most jár 4%-nál több mint 2 millió hibás sectort talált, viszont a 74 óta újabbat nem javított ki. Ez normális, és majd a végén küzd vele, vagy ez azt jelenti, hogy nem is tudja kijavítani?Előre is kösz a segítséget
-
csori23
aktív tag
Sziasztok.
Mostanában olyan problémával szembesülök és egyre gyakrabban, hogy pc bekapcs után amikor töltödnek be a windowsban a programok/alaklmazások, fogja magát és lefagy. Hard reset segit rajta csak. Újrainditom és elindul a chekdisk automatikusan sektor hibára hivatkozva át kell vizsgálnia a merevlemezt.-valami ilyesmit ira win boot előtt. Amióta ssd van benne, azóta csinálja ezt és hova tovább, egyre gyakrabban.
Egy éves kb az SSD és lefutattam rajta HD sentinelt is, de semmi hiba -
-
Szeszil
csendes tag
Üdv!
Érdekelne h, hogy lehet megoldani a vizsgálatot úgy, hogy marad az AHCI mód?
Sajnos nekem nem bootol be a gép IDE módban. Nincs DVD olvasóm se floppym. HA kell hozzá valami csak USB-s megoldás a nyerő. -
KisDre
senior tag
Úgy bőven volt értelme, utána pikk-pakk letudtam menteni az adatokat
Most pihen szegény vinyó, de van valakinek valami jó ötlete ..
(Hogy ne csak egymagamba beszéljek már itt)
.. hogy mit tudnék kezdeni ezzel a vinyóval? HDD Regenerator? Tudok még bármi olyasmit kezdeni vele amitől ha jobb nem is lesz, de használhatóbb? Tehát tegyük fel ha 250gb-ból 50 vagy 100 el is veszik, a maradékot még esetlegesen használhassam valamire?
Kezdő vagyok a témában, bármi segítséget megköszönnék -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
oraihunter #480 üzenetére
Mivel ez nem kizárólag HDD regenerator téma, szerintem előbb kapnál választ a fő topicban: [link]
-
KisDre
senior tag
Hali !
kép
Az volna a kérdésem, hogy ez menthető?250gb-os WD vinyó mikor pár éve vinyót cseréltem kezdte beadni a törölközőt majd be is adta, nem régibben újra elővéve furcsa mód életre kapott
(Sajna amint a képen is éppen látszik, a fő vinyóm se 100% hanem csak 98, annak 1 hibás szektora van)
-
oraihunter
aktív tag
Sziasztok.
Kipróbáltam ezt a Hdd Regenerator 1.71 progit.
Mert volt 1db gyenge szektor egy 2tb -os vinyón.
Amúgy a HD sentinel szerint 100/100Amikor ráengedtem a Regenerator progit akkor a vinyóból 931,5GB-ot látott amit ugyan furcsáltam, de gondoltam az a vinyó egyik tányérja, aztán majd jön a másik. A progi valami 8 óra alatt futott le a 931,5Gb-on. Persze nem is talált rossz , vagy hibás szektort.
De a nagyobb baj, hogy azóta a 2TB-os Vinyót bármelyik particionáló progi, vagy teszt progi, vagy Windows 931,5GB -osnak látja. Sőt még a BIOS -ban is csak 1000,2 Gb -nak ismeri fel a lapom.
A vinyó pontos típusa: Samsung HD204UI
A kérdésem a következő, történt már ilyen vagy hasonló itt valakivel a fórumon?
Mit kellene csinálnom a vinyóval szerintetek?A segítséget előre is köszi!
-
Mici80
tag
válasz
nokia3650365 #474 üzenetére
Hali!
Tulajdonképpen a legtöbbször a kettő között van az igazság. Mind a kettő progi által érzékelt információ fontos lehet és sokszor benne is van a megoldás. Van, hogy csak az elektronika hibás és egy panel csere megoldja a bad sectorokat.
üdv.Mici
-
MasterHUn
senior tag
válasz
nokia3650365 #472 üzenetére
igen létezik. a HD sentinel elektronikából olvas HDD Regenerator meg felületről (én így hallottam)
-
nokia3650365
aktív tag
Az hogy lehet, hogy HD Sentinel 17 bad sectort ír, a HDD Regenerator meg nem talál hibát?
-
válasz
nokia3650365 #470 üzenetére
Szia!
Ezen a fórumon ezt tudom javasolni, $99.99- be kerül amúgy.
Ha nem pont erre a megoldásra gondoltál, akkor a további kérdéseid előtt szemléld meg a fórum szabályzatát! -
nokia3650365
aktív tag
Sziasztok!
Honnan tudok HDD regeneratort teljes verziósat leszedni?
Köszi -
Seikai
aktív tag
Sziasztok van egy WD 1.5 TB-os külső usb vinyóm ami tele van fontos képekkel, videókkal a családról etc.
100/100-as volt még 2 hete ma pedig lement 100/5-re ....
Hihetetlen lassúságával befagyasztja az i7-es rendszeremet, de annyira, hogy már semmi se segít csak a reset... (még, ha lehúzom a winyót akkor is fagyva marad az OS) Hd Sentinel képes volt elindulni 1x 30 perc alatt akkor ezt a képet mutatta:
Az adatok rajta lehetnek mert egyszer 2 óra alatt megnyitott 1 mappát és abban benne volt minden.
Normálisan felpörög és nem kattog, nem rázkódott soha.Próbáljam a HDD Regeneratort vagy valami mást előbb? Köszi
-
balazs1022
őstag
válasz
tothjozsi96 #466 üzenetére
Az eszköz kezelőset próbáltam többször is. Fényképezőgépnél bevált, mert azt se nyitotta meg először, aztán úgy h letöröltem meg újra minden, akkor jó lett. De vinyóval meg nem jön össze. Nem tud a windoes update webhelyről illesztőt letölteni, meg vmi MTP eszköz hibát ír ki. A sima Pre scan lefutattam, akkor talált 4 szektorhibát amit javított is. Azután tdtam csak az adatokat a gépre lementeni. Most teljsen újragenerálást csinálok minden egyes szektorra, csak az a baj h alvóállapotba került a gép íyg buktam az egészet. Majd hnap újra megpróbálom.( PC-s gép szal este nem tudnék a hangjától aludni.)
Köszi a gyors választ! -
tothjozsi96
addikt
válasz
balazs1022 #465 üzenetére
Nyilván érdemes megpróbálni a HDD Regenerator.
Én egy sima "Prescan"-t is ajánlanék hogy az mit ír ki a regenerálás után.
Még talán annyit hogy a windows 7-es gépeken az eszközkezelőben nézd meg hogy hol vannak a listában és töröld ki őket.
Nyomj egy restart-ot a gépen és utána csatlakoztasd fel.
Nekem ez segített, igaz ez telefonon volt de tök hasonló az én helyzetem ezzel szerintem.
Én ezeket tudnám így hirtelen neked javasolni. -
balazs1022
őstag
Hali!
Kicsit hosszú leszek, de ez már egy éven keresztül tartó probléma, amit most megszeretnék osztani.
Remélem tudtok segíteni. Elég nagy a gubanc. 3 gép van a lakásban. Két win7-es megy egy Machintos. Az én gépem win7 és formáztam már le vele USB-ket és egy vinyót is. Nah most a másik win7-es gép nem jeleníti meg a sajátgépben a csatlakoztatott meghajtókat. (de ismerőseim gépei igen, viszont amit meg megjelenít az minden másik gépen kiválóan megy). Ez az egyik dolog amit nem értek.A másik:
Van egy 40gb samsung vinyóm 2,5", hordozható. A probléma ott kezdődött, h adatokat akartam az én gépemről a másik win7-sre átvinni. Persze az a gép szokásos módon nem látta, nem ismerte fel a vinyót. Leformáztam meg minden, de semmi (mind2 géppel). Akkor mondom majd a Mac-el leformázzuk oszt jó lesz. Fat32-re lett lehúzva ntsf-ről (mert csak arra bírta). Persze ez után egy gép sem ismerte fel a mac-en kívül... Jóvan mondom akkor xBox360-al leformázom mert az szerencséére érzékelte. Akkor már a win7 is látta, de csak az enyém, a másik továbbra sem. Az enyém is csak néha látta, de volt, hogy eltűnt. Nah most az lett csinálva vele, h egy laptop-ba beleraktuk és xp-t telepítettünk rá. Először a Dos sem ismerte fel de aztán jó lett. Telepítés utána gond nélkül ment. Elfogadta a vinyót, azt írta megfelelően műxik, nincs probléma. Ezután már mindegyik win7-es gép látta. Az enyém is most már elsőre felismeri. Nah mondom akkor használom úgy mint eddig (filmeket tárolok rajta). Haverhoz átvittem. A gépe látta is. Nyomtuk rá a filmet, az első kettő fel is ment majd a 3-nál kiírta h nincs meg a célmappa. Amit felmásolt 1-2-t meg le sem tudta játszani. Akkor leformáztuk. fasza volt minden. Akkor megint elkezdtük másolni erre ledobláta a lemezt, ilyenkor persze kattant a fej.. Nah végül egyesével ráküzdöttük a 3x8gb-t. Akkor mondom itthon felmásolom a gépre h nehogy elvesszen ha már ennyit szenvedtünk. Persze nem sikerült.. A filmeket olvasta, le is tudta játszani, de másolni már nem engedte. Másoláskor mindig 4:30-nál megállt, tehát ugyanannál a szektornál. Nah most Olvastam itt a fórumon a HDD Regenartort. Lefutattam , 4 hibát talált is és ki is javította. Ezután szerencsére gond nélkül fel tudtam másolni a gépre. Itt még nincs vége. Apu gépe továbbra sem ismerte fel sajátgépben, csak eszközkezelőben. Viszont a ott, az övén a HDD Sentinel látja és azt írja h 79%os a lemez, valamint 18 hibás szektor van. (az én gépemen meg a Sentinel nem ismeri fel csak kérdőjeleket ír).Most egy teljese Regenerator-t lefuttattok minden szektorra. És mondom mindez akkor kezdődött amikor Machintos-sal formázva lett (pendriveok esetében is.
Ez így nem állapot. Nem tudja valaki h mitől lehet ez? Vagy egyszerűen a lemez sz@r? Meg ilyen van h minden gép máshogy kezeli és látja? Mit tudnék még tenni azon kívül h kidobnám?
Én már ezt nem értem..Köszi!
Bocsi, hogy hosszúra sikeredett. -
MasterHUn
senior tag
válasz
tothjozsi96 #463 üzenetére
a my defrag-ot próbáljátok még ki az is segít valamennyit
-
tothjozsi96
addikt
válasz
zsolnai25 #462 üzenetére
Nekem a laptopomon "delays sector"-ok vannak, azokat nem tudta kijavítani.
De volt amit írt a Hard Disk Sentinel hogy a lemez önteszten talált 10-en pár darabot azt viszont ki javította.
Az előtt nem tudtam fel telepíteni az office-t például abban a verzióban amit akartam.
A film nézés közben kifagyott a program a winchester miatt.
Azóta már fel raktam az Office-t amit eddig nem sikerült, nekem valamilyen szinten használt. -
MasterHUn
senior tag
válasz
tothjozsi96 #460 üzenetére
ment a privátba az e-mail
-
MasterHUn
senior tag
válasz
tothjozsi96 #458 üzenetére
de hol találok ilyet mert letöltöttem de nekem vmiért nem megy
-
MasterHUn
senior tag
Szisztok van egy WD FYYS vinyóm ami az elmult időben elkezdte dobálni a hibás és gyenge szektorokat. mivel lhetne ujra 100/100ra javítani a vinyót?
-
Mici80
tag
válasz
tothjozsi96 #455 üzenetére
Hogy kinek mi jó, illetve ki mit tart jó programnak az egyéni dolog.
Van millió egy progi... Én a HDD Regeneratort ajánlom.
Ez a program "javítja" azokat a sectorokat amiket a rendszered hibásnak lát, de fizikailag nem az. Ami fizikailag is sérült azt nem lehet javítani!
üdv.Mici
-
tothjozsi96
addikt
heló!
van használható winyó hibás szektor javító program ami jó is?
Köszi előre is!
üdv! -
lp640sv
tag
hello! nem probaltam masik gepbe! de szerencsere mar 3 napja rendesen mukodik!sok a hibas meg a gyenge szektor de meg mukodik! az leheteges hogy azert mukodik ujra mert miutan elindult (akkor meg eleg zajosan) letoroltem rola szinte mindent! azota ugy megy mint regen! mostam atmasoltam mindent amit akartam ugyhogy valoszinu hogy veszek egy masikat!
-
lp640sv
tag
Hello! valakinek valami otlet? a korabban feltet kerdesemre van esely?
elore is kosz! -
Mici80
tag
válasz
Steve-dkny #448 üzenetére
Helo!
Nem valószínű, hogy menthető. Látni, hogy már a merevlemez egy részét nem is látja. Csökkent az elérhető felület, a tárhely mérete...
üdv.Mici
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Wd blue 750gb 2.5 hdd
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest