Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
atiska007
senior tag
Tv-t cseréltem és azóta nem működnek a 4k Dolby Vision filmek lejátszása, előtte működött rendesen.
Emby szerver fut egy windowsos MiniPC-n és az Amazon Firesticken pedig az Emby lejátszó, ezen keresztül nézném TV-n.
Tv csere előtt ebben a felállásban tökéletesen futott.
Sajnos nem tudom ez most a tv hibája-e, de elképzelhető, hogy igen.
A tv egy LG OLED B3
Van valakinek valami ötlete, mit tudok tenni? -
DarthPeeter
aktív tag
Sziasztok!
Van egy LG OLED 65B33-am. Külső Ssd-re tettem fel 4k-s filmet, de nem hajlandó lejátszani, gyakorlatilag álló képet tudok nézni belőle ha bele tekerek, de nem indítja el. Pendriveról gond nélkül indít bármit, de mivel az elromlott így az ssd-vel próbálkoztam. Laptop tökéletesen indít róla.
Szoftvere nem szereti az ssd-t vagy van erre valami megoldás?
Másik kérdésem az lenne, hogy heti egy két alkalommal marha lassan tölt be a tv bekapcsolás után, 1-2 percet is gondolkozik mire indítani lehet a YouTube-ot vagy a tv adást, ez normális, ennyiszer frissít vagy valami gond van a tv-vel?
Köszönöm előre is a válaszaitokat! -
Gondoltam van egy kis időm végig olvasom a tapasztalatokat, hátha van benne valami jó erre 160 hozzászóláson keresztül kell győzködni a trollokat, hogy f*szságot írnak. Feleslegesen kidobott idő volt inkább néztem volna egy n+1. videós tesztet róla.
-
milestone
tag
válasz
Quadgame94 #162 üzenetére
Köszönöm.
-
Quadgame94
őstag
válasz
milestone #161 üzenetére
Megéri-e a piacon lévő egyik legjobb tévé az árát? Igen. A G3 simán. Nála az S95C lehet talán jobb de nincs DV és DTS sem. A95L illetve MZ2000 amelyek jobbak is, de nagyon drágák a G3-hoz képest is. Rtings-en tudod öaszehasinlítani őket. Vagy menj el.MM-be, euronucsba vigyél pendrive-ot és nézd meg.
C3 meg B3 mondom hasonlóak. C3 jobb, kb 20%-al magasabb a fényereje.
-
milestone
tag
válasz
Quadgame94 #160 üzenetére
Nemrég vettem egy Oled paneles laptopot (Zenbook), látom a különbséget
Elhiszem, de árban is hatalmas a különbség. Megéri a felárat?
Hasonlóan, B3 vs C3?
Van valahol egy összehasonlító oldal, ahol egymás mellé tehető a 3 modell? -
Quadgame94
őstag
válasz
milestone #159 üzenetére
Mondjuk ha azzal a IPS-el elégedettek vagytok akkor nem igazan láttatok jó tévét még. C3 nem sokkal jobb a B3-nál. Fényerőben jobb. G3 egész más kategória. Egy hatalmas ugrás még a C3-hoz is az MLA miatt. Ha van lóvé a G3-ra akkor mundenképpen azt vegyétek. Úgy 10 évet előreléptek majd
a G3 még 4.ev múlva is nagyo jó tv lesz.
-
milestone
tag
Érdemes ezt a (65") modellt megvenni vagy van valami fontos hiányossága? Jelenleg 490e az ára a MM-ban, akár kamatmentes részletre.
Megéri a felárat a C3-as (OLED65C31LA)? Az most 569e (79e a különbség)?
Esetleg a G33? Ára 740e... (250e a különbség)Hagyományos TV adást nem nézünk, csak a streaming szolgáltatókat használjuk, filmek/sorozatok . Van még egy XBOX is itthon.
Jelenleg egy 55"-es IPS LG van itthon, elégedettek vagyunk vele. Az OLED-re váltás miatt érdekel a kérdés.
Hangrendszer minősége nem fontos, van egy elég jó házimozirendszerünk (Dolby Atmos Denon/Jamo). -
Reggie0
félisten
válasz
Quadgame94 #156 üzenetére
Akkor gyusd ossze, mert en nem talalok ilyet
-
Reggie0
félisten
válasz
Neurotoxin #151 üzenetére
Nem nyuglodes, a mostanival elegedettek vagyunk.
-
Kornel
veterán
Elmondása alapján a függöny / redőny macerás.
Erre találták ki az automata árnyékoló rendszereket - akár fényérzékelővel - amivel akár részlegesen is lehet sötétíteni úgy, hogy csak a TV-re szemből érkező fény legyen megszűrve, de ne legyen bent éjszakai sötétség.
A legolcsóbb tényleg a TV / kanapé áthelyezése.
-
junkpod
veterán
Van ebben is igazság.
De a tükröződő ablakot akkor is nehezen értem. Mert ha van ilyen akkor a tv és a kanapé rossz helyen van. Attól, hogy van egy nagy ablak még nem kell tukrozodnie.
Ha szemből nézed a tv-t akkor csak a hátad mögötti ablak látszódik.
Nálunk egy 3x3meteres ablak van merőlegesen a tv-re, a szélétől 1,5 méterre. A szemben lévő kanapén nem tudok olyan szélre ülni hogy lássam az ablakot a kikapcsolt TV -n.
Az ablakok dél nyugati fekvésűek, olyan van, hogy direktben rávilágít a nap a TV -rol, arra függönyt használunk. -
Neurotoxin
őstag
válasz
iMaverick #150 üzenetére
És az még csak egy funkciókban eléggé megvagdosott model volt az 55"-eshez képest is...
Munkámból kifolyólag általában későn érek haza, akkor már eléggé lefáradok, hogy 3-4 órákat TV-zek...Van hogy egy 50 perces sorozat epizód fér bele, de legtöbbször kimarad, hogy leüljek elé. Hétvégén több időm van, ha egyáltalán otthon vagyok. Mégis, abban a heti néhány órában sem mindegy, hogy milyen képernyőt nézek. Kábeltévém nincsen, mert feleslegesnek tartom.@Reggie0: Ahogy más is írtam előttem, abba helyiségbe akkor nem kell TV, mert a szokásaid/szokásaitok alapján egy nyüglődés az egész....Attól pedig, hogy valami fényes, még látszódni fog rajta a becsillanás.
-
iMaverick
addikt
válasz
Neurotoxin #138 üzenetére
450-rt 50"? Na pont ez volt a bajom. Nekem jó 230-rt az 55" Sharp QLED.
Erre a 2-3 órára, amit a TV előtt töltök (ráadásul ebből 1-1,5 óra tényleges TV nézés...) Pénzkidobás lett volna.
-
Reggie0
félisten
válasz
Quadgame94 #146 üzenetére
Szerintem pedig ez egy mindennapos problema, nem kell kozvetlen napsutesnek sem lennie, mar az is problema ami a kornyezetbol jon. Nem mellesleg 30 az kb. a triplaja, mint amennyi jo film kijjon egy evben legfeljebb.
Amugy valo a TV, a matt felulet tenyleg jo nagyon, de a kontraszt tenyleg nem az igazi, de sajnos edge leddel nem lehet csodat tenni, de meg mindig jobb, mint tukrot nezni. Mellesleg besotetitve mar olyan aprosagok is tukrozodnek egy fenyes tv kijelzon, mint mondjuk a parasito LED-je, vagy valaki telefonja, ha eloveszi, szoval kb. agyrem, hogy vigyazzbaulve es besotetitve lehet csak nezni. Arrol meg nem is beszelve, hogy ha eg a lampa akkor azt is lehet latni bizonyos uleshelyzetekben.
-
Quadgame94
őstag
Ezt már megbeszéltük, olyan nappaliba lehet nem - vagy csak a direkt fény kitakarásával - ahol szemből direkt kapja a fényt a kijelző.
Akkor oda nem való TV. Van egy rendeltetésszerű használata ezeknek az eszközöknek. De fentebb írtam, hogy nekem nagyon gyanús, hogy ez hányszor is fordul elő az évben. Nekem egy B2-m van. Nyáron a nap 14 - 19 óra között olyan 30 fokos szögben a tévéhez képest besüt a nappaliba. Egyértelmű hogy sötétítek de nem a TV miatt hanem mert nyár van és odatűz a nap lol Ki nem sötételne be ilyet esetben? Milyen vesződésről beszél? Más hónapokban (Szept - Május között) meg alig kell sötétiteni, hiszen ősz-tél van és egy pici tavasz.
-
Quadgame94
őstag
Nem a lényegre reagálsz most sem. Senki sem kérte, hogy küld ki őket.
Eleve ez a probléma az évben alig kéne hogy előforduljon. Eleve már leírtam, hogy Október és Március között 4 után sötét van, három körül meg már félhomály. Azelőtt gondolom dolgoztok, vagy a gyerekek iskolában/óvodában. Sőt, ez az egész évre igaz, kivéve az iskolás dolog mert az szept és júliusig tart. Nyáron meg ha kint harminc fok van és oda tűz a nap ti nem sötételtek be? Namost ez alapján hány nap is van az évben amikor:
- Mindenki otthon van nappal 12 - 19 óra között
- Nyár van, vagy legalább is a nap érzékelhetően oda tud sütni
- És nem akarsz mégsem "vesződni" a sötétítéssel30? 50? Ez a 365 napból azért elég csekély szám. A reggelt és az estét ide sem kell venni eleve. Csak ezt az időintervallumot. Nem tudom milyen a napi életetek de hacsak nem egy 360 fokos függönynélkuli 2x3 méteres ablakokkal telerakott panorámás nappaliban van a TV és egésznap mindenki otthon van az év 70%-ban akkor ennek nem kell hogy gondot okozzon, mert azt a kevés napot kilehet bírni - lehet sötétíteni. Ha meg tényleg ilyen ultra-brutálisan világos nappalitok van van egy rossz hírem: TV nem való oda.
-
Kornel
veterán
Ezt már megbeszéltük, olyan nappaliba lehet nem - vagy csak a direkt fény kitakarásával - ahol szemből direkt kapja a fényt a kijelző.
Mutattam a képet, hogy egy 800 nit maximális fényerejű OLED is elég már, ha csak oldalról jap fényt, akár nag felületen is.
Amit szerintem félreértesz, hogy egy gyene fekete szinttel rendelkező IPS mondjuk semi glossy TV-n sötét jeleneteknél kevésbé tükröződik, mert a fekete minimális fényereje magasabb, ezáltal valamennyielre kompenzálja a kijelző kikapcsolt állapotban meglévő tükröződését
Szerintem:
A: vegyél egy matt Samsung The Frame-et, mást nem találtam mattba, nagy választék, 60 Hz, kis fényerő, stb.
B: vegyél egy Samsung QD-OLED-et, és rájössz, hogy jó az OLED is.
C: Csinálsz egy olyan - akár automata - árnyékoló rendszert, amivel nem sötétet csinálsz, de a szembe érkező direkt fényt megszűröd, szétszórod.
-
Reggie0
félisten
válasz
Quadgame94 #141 üzenetére
Nem vendegekrol van szo, hanem nem elek egyedul, a nappali meg nem arra van, hogy ki legyenek zavarva, az kozos ter. Nem a haloszobarol vagy TV/mozi szobarol volt szo, hanem a nappalirol
-
Quadgame94
őstag
Az anyósomék házára emlékeztet amit írsz. Átmegyünk párszor, a nappali ami egyben van az ebédlővel nekik, eléggé világos. A tévéjük egy 43" Samu kb 6 éves lehet. Megy az F1 a tévében, kb. semmi nem látszik belőle, de sötétítőt nem húzzák el mert ugye ott vannak a vendégek. Nos javasoltam, hogy kapcsoljunk villanyt. Ó villanyt nappal? Blaszfémia!
Te viszont otthon vagy emberNem másnál vendégeskedsz. Ha a saját lakásodban/házadban nem vagy ura annak, hogy a tartalmaida normálisan tudd nézni akkor ott valamit elcsesztél.
1. Kérdésem: Minek megy akkor a TV, ha eleve vendégek vannak nálatok is? Vagy ott vannak többen? Úgyse tudod élvezni sorozatot amit már amúgy is láttál sokszor.
2. Kérdés: Minek nézel átlag filmeket, meg többször látott sorozatokat nappal világosban, ha igazából annyira nem is érdekel, hogy normálisan lásd őket? Mert a sötétítés is egy vesződés? Mintha saját magaddal csesznél ki ezekkel a szokásaiddal.
Eleve ha vannak nálam, vagy nagy család lennénk ott vannak a gyerekek gondolom, akkor vagy tévézünk és nézzük vagy nem és akkor megy a zene rajta vagy valami a háttérben. Ha tévézünk akkor sötételek, ha nem akkor nem. Ja a sötételésnek is vannak ám fokozatai is
És van LED világítás és egyéb fényforrások, amelyek a TV-ben nem tükrőzödnek vagy csak minimálisan és mégsem lesz sötét.
Egyébként Ősz-Tél van-lesz. Szóval már 15 óra után ez a gondod megoldódik
.
-
Reggie0
félisten
válasz
"Mozizni meg sötétben kell, úgy az igazi."
Ez igy van, de manapsag mar egyre ritkabb a mozizas, ahogy a filmek egyre szarabbak es inkabb a sorozatok jonnek fel.
" Ezt a nappal, felhúzott redőnyökkel történő TV-zést sosem értettem...."
Azert egy sorozatert vagy atlag filmert, vagy ujranezesert nem eri meg sem a veszodest a sotetitessel, sem a veszodest az estere szervezessel es lehet csak egyvalaki nezi, addig a tobbieket nem kuldhetem "haza", hogy ha nem tetszik nekik a sotet, mert otthon vannak. (A jobb filmeket meg mar ugy is latta az ember vipben vagy vmi mozisabb helyen).
De a moziban is azert volt fontos es alakult ki a szokas, hogy sotet kell, mert gyengek voltak az eszkozok fenyereje. -
Quadgame94
őstag
válasz
Nekem zenehallgatásnál érzékelhetően rosszabb mint a Q80T-m annó.
Fényerőhöz: Írtam neki én is hogy függöny vagy ilyesmi? Nem reagált rá
Ott a QN90C. 2000 nit. Az kell a neki.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Quadgame94 #66 üzenetére
A C1 hangjával nekem nincs bajom, soundbar nélkül is megfelel számomra. 35-ös hangerőnél nem használom magasabban. (Ez is változó, mert pl. Xbox-al, Game Mode-on a 20-ast is hangosnak érzem, némelyik 4K Bluraynél pedig 25 szintre kell tennem.) Disney+-on és Netflixen így is belefutok elég pocsékul masterelt tartalmakba....A mini mélynyomó pedig egy nagyszerű dolog.
#73 @iMaverick: Tavaly lebeszéltek szerencsére a QLED-ről, de akkor is Samsungból árultak 50"-es QN90B 450-ért.....ott gondolkoztam el, hogy miért adnék ennyi pénzt gyakorlatilag egy LED-ért, ami ráadásul bleeding-el is.
#83 @Reggie0: Ha már ennyire a fényerő a lényeg, akkor tényleg venni kell egy QLED-et, úgyis erre van felépítve a marketingje, miszerint "a feketéje megközelíti az OLED-ét, de annál sokkal nagyobb fényerőt tud". Ott meg pont, hogy a részletek fognak elveszni, de az emberek többségét úgysem érdekli, mert úgyis a legmagasabb fényerejű TV-t fogják az MM-ben megvenni (ami szintén egy hazugság, mert a "kihegyezett" HDR tartalmak mennek rajtuk egyfolytában).
Mozizni meg sötétben kell, úgy az igazi. Még a LED csíkot mellé szoktam kapcsolni, hogy ne teljesen sötét szobában üljünk. Ezt a nappal, felhúzott redőnyökkel történő TV-zést sosem értettem....még ha háttérzajnak is megy, akkor sem. Híradót pedig kb 20 éve nem nézek...
Már rájöttem, egyes embereknek 'reflektor' kell, hogy kisüssék a szemüket és akkor elégedettek lesznek.
-
Reggie0
félisten
-
junkpod
veterán
Ige5, ez meg a másik, hogy matt felület az azt jelenti, hogy szorodik rajta a fény minden irányban.
Emiatt egyrészt eletlen lesz a kép, másrészt a kiadott fényerő egy jelentős része nem a szemben ülő szemébe tart, tehát fényerőt is vesztünk.Kornel
Így van, az eredeti meghatározás szerint a fényesség (brightness)a fehér fény ereje, míg a kontraszt a fekete fényereje. -
Kornel
veterán
Nyilván nem matt, de cserébe:
Gyakorlatilag korlátlan a betekintési szög, ami VA esetén 5-15 foknál már láthatóan romlik.
Gyakorlatilag végtelen a kontraszt, amit még mini LED-el sem tud a VA sem, az IPS pedig jó ha 1:1000 körül van.
Emellett fényerőben sincs már kompromisszum, gyakorlatilag vissza kell venni, egy sport vagy dinamikus mód már kisüti a retinád.Amennyiben a fekete fényerejét növeled, úgy valóban csökken a tükröződés is, cserében a kontraszt gyakorlatilag nulla lesz. Én inkább maradok a végtelen kontraszt, a korlátlan betekintési szög és a nagy fényerő mellett, cserébe nem rakom a TV-t ablakkal szembe.
Ahol ez gond, oda matt TV kell, a Frame kifut, lehet kapni értelmes minőségben? (Kontraszt, fényerő, képfrissítés)
-
Reggie0
félisten
válasz
Quadgame94 #127 üzenetére
Igen. Ezert is irtam, hogy pont ezert kene pont az oledhez(vagy igazabol barmilyen fenyes feluleto kijelzohoz) a nagy max fenyero, mert azzal lehet a kontrasztot megtartani. Persze nem a nativ kontrasztot, mert vegtelen kontraszt amugy is csak papiron letezik. A gyakorlatban mar attol no a sotet fenyereje, hogy a fenyes (kep)reszek megvilagitjak a nezoket/kornyezeteket az pedig tukrozodik a kijelzorol.
-
Quadgame94
őstag
igen, ha a fekete fenyerejet noveled.
Csak akkor szétcseszed a kontrasztot. Matt coding most is van sok TV-n de az kontrasztot ront. Fogd mar fel a tükröződést a fényerő nem fogja elnyomni. Probáld ki. Világítsd a tevebe és emeld a fényerőt. Nem fog eltünni a tükröződés.
-
Reggie0
félisten
Amugy lehetne, szerencsere monitoroknal mar kezdik behozni a matt feluletet az oledhez is. Mondjuk szerintem pont TV-nel kevesbe zavaro a matt, hiszen a filmekben azert kevesebb az eles vonal, mint a szamitogep kepernyoen.
"A visszavert fényt nem lehet plusz fénnyel csökkenteni. Fizikailag ez nem lehetséges."
Csokkenteni nem, de elnyomni igen, ha a fekete fenyerejet noveled.#125Kornel: Mondjuk nalad is latszodik a masodik kep jobb also negyedeben, de nem veri ki az ember szemet.
Sajnos meg nincsen matt oled, de monitorbol mar van, pl: 48GQ900. -
Kornel
veterán
Akkor az én példám, hogy nekem miért jó egy átlagosnál világosabb, egyik oldalról gyakorlatilag csak üveg, a másik oldalról is ablakkal ellátott nappaliba is az OLED.
Kikapcsolt állapotban természetesen van tükröződés, mivel nem matt a kijelző.
Bekapcsolt állapotban is lőttem pár képet, még sötét jeleneteknél sincs észrevehető tükröződés, a világos jeleneteknél pedig kizárt, hogy bárki bármit észrevenne ebből, mert olyan fényerőt tud, hogy kiég a retinám.
Az, hogy neked teljes szembe fénnyel nem megfelelő egyik OLED sem nyilván a te érzésed és döntésed, ebben az esetben el kell adni, és venni kell egy matt LED TV-t, ami a kikapcsolt állapotban látszó tükröződésen kívül mindenben rosszabb lesz, mint egy csúcs OLED: [link]
Kérdés: van értelmezhető képminőségű matt TV a kifutó The Frame-en kívül? -
junkpod
veterán
Végül is te nézed, neked kell eldönteni mi a jó számodra.
Nettó képességeket nézve az OLED TV -nel ma nincs jobb. Az meg hogy egy nagy, üveggel borított fekete felület tükrözi a ráeső fényt szvsz nem lehet mit kezdeni. Vagy legalábbis nehéz."es mivel oled ezert az atlag fenyerot nem lehet felhuzni a tukrozodes ellensulyozasahoz. Ezert felejto vilagos szobaban."
Itt van a kutya elásva, és valahol mélyen te is érted. A fényerő felhúzása semmit nem segít a tükröződés megszüntetésében, a világos nappalit, mint környezeti fényt tudja ellensúlyozni.
Attól ha 2x nagyobb lenne a fényerő, még pont úgy látszódna a tükröződés. A visszavert fényt nem lehet plusz fénnyel csökkenteni. Fizikailag ez nem lehetséges. -
Reggie0
félisten
Sajnos rosszul gondolod es raadasul meg rosszul is ertelmezed a szamokat (tapasztalatod meg nyilvan nincs, kulonben elgondolkodnal azon, hogy vajon az elmeleted miert nem passzol a gyakorlattal. Egyszer probald ki, hogy elmesz mondjuk az alzahoz es megnezed, hogy ott melyikbol mit latsz a hulyere kivilagitott bemutatoteremben, meg az ablaktol sincsenek messze. Celszeruen nem ilyen borus/esos idoben, ugy izgalmasabb.).
Bujd tovabb az rtings-et ott megtalalod a fenyerovel kapcsolatos mereseket is. Kezdetnek olvasd el, hogy mi a kulonbseg a sustained es a peak ertekek kozott, valamit mit jelent az SDR es HDR. -
Kornel
veterán
Szerintem te nem érted továbbra sem.
"es mivel oled ezert az atlag fenyerot nem lehet felhuzni": ez nem igaz, többször nem linkelem, olvass vissza.
Ellenben a példának felhozott matt QLED-ed él a maximális és átlagos fényerő is édes kevés világos nappaliban való használatra, ellenben egy tetszőleges csúcs OLED-el. Mivel matt, ezért kevés a fényereje.
-
Reggie0
félisten
Sehol sem irtam, hogy minden oled tukrozodik jobban (vagy kevesbe), hanem NINCS MATT belole (monitornal mar kezd elofordulni), es mivel oled ezert az atlag fenyerot nem lehet felhuzni a tukrozodes ellensulyozasahoz. Ezert felejto vilagos szobaban.
Szivesen, orulok, hogy, ha nagyon nehezen is, de vegre megertetted mit is mondtam.
-
Kornel
veterán
Ebben a listában az általad favorizált - 1 darab, már kifutott - matt típuson kívül a Samsung OLED-ke teljesít legjobban mind pontozás szerint, mind szemmel láthatóan.
A hőn áhított matt Samsung The Frame-ed valóban tükröződést tekintve mindennél jobb ebben a listában, ellenben 500 nit maximális fényerővel biztosan kevésbé ajánlott világos nappaliba, ebben gondolom egyetértünk.
Végezetül köszönöm hogy végre beláttad, hogy nem mindegyik OLED tükröződik jobban, illetve nem való világos nappaliba, maximum a tiéd, de akkor eleve így kellett volna megfogalmazni.
-
Reggie0
félisten
Akkor keresd elo az altalanos iskolai konyveidet es nezd meg, hogy a nem jo azt is jelenti-e, hogy minden mas jobb...
Raadasul azt irtam, hogy nincs matt, igy mar rogton utaltam arra, hogy a finishez is van koze es nem magahoz az oled technologiahoz."Ezt többen, többször megcáfoltuk itt, mégpedig tényekkel."
Nem cafoltatok meg, sot az altalatok linkelt rtings is azt allitja, hogy tukrozodik mindegyik kijelzo, meg fenykepeket is mellekelt hozza. A listabol egy olyat tudsz mutatni, aminel a jelenetben nincs tukrozodes es az tortenetesen nem oled(es raadasul inkabb azzal fugg ossze, hogy ez matt egyedul). De hajra mutasd melyiknel nem latsz tukrozodest a tablazatban a "reflection pictures" oszloban levo kepeken: https://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/reflections-screen-finish-matte-and-glossy -
Kornel
veterán
Általános iskola nyelvtan óra:
"Sajnos az OLED-bol nincs matt es a fenyero is keves. Ezert vilagos nappaliba nem jo."
Első mondat alanya: az OLED. Nem a Te OLED-ed, hanem az OLED. Általánosítás, ez esetben egy technológiai csoportot jelent.
Második mondtoddal csak ráérősítesz a HOAX-ra, bár vesszővel elválasztva ennek egy mellékmondatnak kellett volna lennie helyesen.
Azt ezt követő hozzászólásaidban csak tovább bizonygattad, hogy az OLED mindig tükröződik, és nem jó világos nappaliba. Ezt többen, többször megcáfoltuk itt, mégpedig tényekkel.
-
Reggie0
félisten
Nem nyitottam ilyennel, ugy nez ki rossz az emlekezeted es/vagy rosszul ertelmezed a mondatokat. Ilyenkor olvass vissza.
Amugy ezt irtam:
"Sajnos, ha vilagos a szoba, akkor az oled helybol felejto."Ebben nem latom te hol olvasol olyan allitast, hogy "minden esetben" rosszabb es olyat hogy "minden esetben rosszabb, mint mas technologiak".
Nem mellesleg az LG E6(amirol betettem a fotot) is 0.6%-os erteket es 9.0 pontot kapott reflections-ra az rtingen...
-
Kornel
veterán
Nehéz leírni, hogy nem igaz amivel nyitottál, miszerint az összes OLED tükröződésben és fényerőben minden esetben rosszabb, mint az egyéb technológiák, és nem való nappali TV nézésre?
Az lehet, hogy a tiéd ilyen, de az nem azt jelenti, hogy az összes OLED ugyanolyan.
Így születnek az általánosítások és hoaxok.
-
Reggie0
félisten
Igen, az egesz kepernyo legyen vilagosabb, ilyenkor ez a megoldas. De ezt a juzerek maguk megteszik, mert azert tudjak milyen helyre van beallitva a TV.
Nem, a vilagosabb keptol nem lesz elvezhetetlen. A fuggony valoban praktikus, ha mondjuk nem a nappaliban van a kijelzo es nincs mas a lakasban, aki szinten eli eletet(haziallat, gyerek, lakotars, naratni), hanem egy TV szobaban, igaz oda ablak se kell.
-
Reggie0
félisten
Sehol sem irtam, hogy rossz, jo az, pontosan le van specifikalvan. Csak nem terjed ki az altalanos megoldasra, miszerint ha sok a tukrozodes, akkor a felhasznalo felveszi a fenyerot. Tehat a keszulek nyers parametereit tokeletesen tudjak merni vele. A hasznalati szokasokat pedig figyelmen kivul hagyja.
-
niof
veterán
válasz
Quadgame94 #110 üzenetére
Nem neked szólt, hanem a gyártóknak. Az az egy pozitív van az LG TV-kben (de gondolom másikaknál is) , hogy eldöntheted, hogy érdekel e téged az, hogy ők mit akarnak, vagy teszel rá. Hát, én teszek rá magasról. Majd én megmondom, hogy hogyan tetszik nekem. Nagyon nem érdekel, hogy a gyártó (TV, film stb...) hogy képzelte el, hogy annak hogyan kellene kinéznie. Belőttem a készüléket nagy nehezen, hogy tetszetős legyen a színvilága, nem szeretném, ha nem úgy jelenne meg rajta a tartalom. Semmilyen szinten nem zavar, hogy nem úgy néz ki, ahogy azt valaki megálmodta.
-
Quadgame94
őstag
Pont azert van a filmmaker mód mert a színhelyes lol a túlszaturáltság és egyéb élénkítők ellen van. Minden szakértő erre esküszik de oké neked ne mondják meg. Látom az arrogáns ozzászólásodból/stílusodból hogy felesleges az eszmecsere. Ja és filmmaker mód ugyan az marad nem váltotik semmi. Az adott SDR és/vagy bemeneten marad. Ugyan úgy HDR esetében.
-
niof
veterán
válasz
Quadgame94 #106 üzenetére
Semmit nem néztem félre. Beállítottam kb. amit akartam, használtam pár napig, talán egy hétig így, majd jött egy sw update, és totál elbarmolta a színeket/beállításokat. Nem alapértékre állt vissza, az azért feltűnt volna.
Pl. határozottan emlékszem, hogy a piros olyan túlszaturált lett, hogy még nézni is rossz volt, az ilyen aranyszerű/élénk sárgás dolgok dettó.
Próbáltam egyébként ezt a Filmmaker módot, hát kösz nem. Undorító. Nekem ne egy valami sehonnai mérnököcske mondja meg, hogy mit kellemes nézni nekem. Ráadásul, ha jól tudom, ez minden filmél más lesz. Hát ki a franc akar minden filmet máshogy nézni? Vagy itt valamit tényleg nem értek ebben a módban, de végül is tök mindegy, nem fogom használni úgysem.
Amúgy mind a 2 módban amit használok a felhasználói beállítás érvényes, mert ugye külön meg lehet határozni pl. PC-re és TV-re. A TV-re egy sötétebb beállítás van megadva, talán 20-25 körüli fényerővel, PC-re kicsit magasabb, HDR be, de a fényerőt beállítottam fixre, nekem ne tolja fel, mert kivágom. -
junkpod
veterán
És hogy krpzelnéd ezt? Mérje egy kamerával, hogy a te nezopontodbol hol és mekkora a visszavert feny és azokat a pixeleket fenyesitse? Aki még 50cm-mel melletted ül az meg egy hatalmas fenyfoltot lásson?
Vagy az egész képernyő legyen világosabb? És akkor meg a tükröződő részeken kívül lesz élvezhetetlen a kép.
Sokkal olcsóbb és praktikusabb egy függöny. -
Quadgame94
őstag
Nagyon félrenéztél valamit. FIlmmaker mód és kész. Ott a legpontosabb és leghelyesebb. Semmilyen színárnyalatot nem állít el. Az én C2-m minden esetben (kivéve PS5) filmmaker módban van és egyéni kontraszt és fényerőn. És én is sötét szobában használom monitorként. Persze TV box, PS5 is rá van kötve. Nézek rajta netflixet, disneyt. Mindegyiket (kivéve PS5) filmmaker módban. A PC-n kívül pedig semmihez nem nyúltam hozzá fényerő-kontraszt ügyileg. Nem értem, hogy te mit néztél félre. A TV-t a szobához, de leginkább a tartalomhoz igazítod. PC-n alacsony fényerőn van. Netflix Dolby Vision HDR-ben meg maradt az alapértelmezett sokkal magasabb.
-
Quadgame94
őstag
Tényleg? Csak a fényerő növelése a megoldás? Nos akkor beavatlak egy kis titokba. Van egy találmány, amely eddig számodra rejtve maradt. Sötétítő az ablakra. Sok formában jön:
- Függöny
- Reluxa
- Roló-Redőny.Ha telibe süti a nap és/vagy nagy a bemeneti fény, akkor ajánlom neked ezeket a csúcstechnológiás megoldásokat.
Amúgy is ki néz filmet vagy TV-t full világosban? lol Az a minimum hogy sötételek legyen az bármilyen TV.
-
niof
veterán
válasz
#53058560 #80 üzenetére
Nálam az okozta a legnagyobb problémát, hogy az összes tesztoldal (feltételezem) és javasolt beállítás normál megvilágítású szobát és nagy fényerőt feltételez. Na most nálam a TV egy északi szobában van, ahol kb. évente 5-nél többször nincs felhúzva a redőny sem, félhomály, napnyugta után pedig sötét van. Az ember azt gondolná, hogy belövöd a színeket az ajánlás szerint, majd a kontrasztot és a fényerőt hozzáigazítod a környezeti fényerőhöz. Normáliséknál (samu) ez így működött, legalábbis a régi tv esetén így volt, ezért is volt kb. 3 perc beállítani, de az LG ezt úgy gondolta, hogy a fényerőt eltolva változnak a színek is. Szóval, ami jól néz ki az ajánlott beállítás mellett, az azon a fényerőn, ahol én használom, élvezhetetlen. Így az ajánlás még iránymutatónak sem nagyon alkalmazható. Most kb. elvagyok vele, de a jótól távol van.
-
Reggie0
félisten
Hat engem megfogott az rtings paywall barmit csinalok, dobd melle az osszehasonlitasba a 2022 the frame-t es meglatod mi a kulonbseg a bevonatok kozott, amibol lehet szart rakni ips-re is, eg oledre is...
Ha megnezed a tesztjuk leirasat, hogy a TV-t nem veszik fel nagyobb fenyerore, hanem mindegyiknel sotet szobahoz konfiguralt beallitasokkal keszitik, igy nyilvan nem jon ki a kepeken az IPS nagyobb atlagfenyerejenek elonye.
-
Reggie0
félisten
Ebbol pont az latszik, hogy nem is erted mirol beszelunk.
Az, hogy az ips-re szarabb minosegu szurot raktak egy egyeni dolog, nem is ez volt a tema, hanem az, hogy ha nagy a kornyezeti feny es tukrozodik a cucc, akkor azt csak fenyerovel lehet vegul kompenzalni, valamint ha kozvetlen tukrozodes van, akkor matt(nem glossy vagy semi glossy bevonattal). -
Kornel
veterán
Nem akarlak megbántani, de nem látod amit linkeltem? Amennyiben nem, akkor leírom: az idei Samsung csúcs OLED sokkal kevésbé tükröződik, mint a csúcs IPS QLED, úgy, hogy fényerőben kb. egy szinten vannak, de az OLED-nek természetesen végtelen a kontrasztja, míg a csúcs IPS nem éri el a natív 1:1000 kontrasztot sem.
Hiába mondasz el sokszor valamit, attól még nem lesz igaz.
-
Reggie0
félisten
Nincs itt vita, a fizikaja annyi, amennyit leirtam, akar erted, akar nem. Rtgins-nel legalabb ertik.
olednek sincs vegtelen kontrasztja a gyakorlatban, mert a kornyezo terbol vetul ra feny, amit valamilyen mertekben visszaver. Ezert latod, hogy hol van a kijelzo, akar kikapcsolt allapotban is es nem egy felismerhetetlen fekete teruletet, mint pl. vantablack festesnel latnal.
-
Kornel
veterán
A további vita elkerülése érdekében kérlek tanulmányozd az alábbi RTINGS összehasonlítást az idei Samsung csúcs OLED és csúcs IPS mini LED QLED között, kifejezetten a tükröződést tekintve:
Kontrasztról ne beszéljünk, mert amennyiben úgy gondolod,, hogy bármilyen egyeb jelenleg kapható technológia még csak meg is tudja közelíteni az OLED végtelen kontrasztját, akkor az alapokkal van gond.
-
Kornel
veterán
Látom nálad beakadt a lemez.
Előbb linkeltem neked hitelesített, mért adatokat:
LG középkategóriában idén tud 800 nit maximális fényerőt, csúcskategóriában már 1000 nit felett van. A Samsung felé QD-OLED pedig 1200 nit.
Melyik nem mini LED IPS/VA tud ennél többet? Mi a típusa annak, amit etalonként fényképeztél? Valóban tud akár csak 650 nit fényerősséget, amit a te E6-od tud? Szerintem kizárt, mert az már egy jobb FALD értéke lenne, vagy egy rosszabb mini LED-é.Mégegyszer: hol köztudottan alacsonyabb egy OLED fényereje, mint egy IPS-é?
-
Reggie0
félisten
Olyan fenyero, amit ki tud adni magabol a keszulek. Nem figyelsz mirol beszelunk? A nem tudsz jobbat dolog nem jelenti azt, hogy nincs tobbre szukseg.
"Amit meg te hozol példának, ott a képen semmilyen sötét részlet nem marad meg"
Az nem igaz, hogy nem marad meg, hanem csokken. A kivulrol jovo feny visszaverodve es a kijelzoben eloallitott kijovo feny OSSZEADODik. Ez fog a szemedbe eljutni. Azaz a sotet reszek fenyereje megno, amihez kepest a vilagos reszek fenyereje kevesbe no. Elmagyarazva kontraszt=(Pvilagos+Preflektalodo)/(Psotet+Preflekatodo) Ha nincs reflektalodo feny es oledrol beszelunk, akkor a Psotet=nulla igy jon ki a kb. vegtelen kontrasztarany. Ha van reflekatlodo feny es elvarsz egy adott elvarhato kontrasztraranyt, akkor a fenti kepletbol levezetve Pvilagos'=kontraszt*(Psotet+Preflektalodo)-Preflektalodo mertekure kell novelni es igy a kontrasztarany nem valtozik meg. Egyszeru matek es fizika.
Szamszersitve ertsd: ha van egy fekete pixeled amibol 1uW jon minimum, egy vilagos, amibol 100uW jon, tehat 100 a kontrasztaranyod, majd erre a pixelre ravetol 5uW visszaverodo teljesitmenyu feny, akkor a fekete pixeledbol 6uW, tehat ahhoz, hogy 100-szor fenyesebbnek lasd a max ferehet mar 600uW kell, azaz 500uW-al novelni kell a fenyerot.Az oledrol pedig kozdutott mar, hogy a mindenfele energiahatekonysagi hulyesegeknek koszonhetoen alacsonyabb az atlagos fenyereje pl. az ips-hez viszonyitva.
-
Kornel
veterán
Milyen fényerő kellene még? Leírtam a jelenleg elérhető értékeket, melyik nem mini LED tud ezeknél jobbat? Elárulom egyik sem.
Amit meg te hozol példának, ott a képen semmilyen sötét részlet nem marad meg, a világosak pedig szürkék, fátyolosak lesznek, és a fényerejük sem nagyobb ahogy azt tévesen gondolod.
-
omfgk
veterán
Itt van az RTINGS összesítője. Te a nagy téglalapot szeretnéd valahogy eltüntetni. Ami nem fog menni.
Van kicsit lejjebb egy matt VA. Ott a fekete semmisül meg. Meg kb minden más részlet is. Nem viccből maradt az ágazat a glossy-nál. Matt az irodába való maximum.
-
Reggie0
félisten
De segitene, ahogy a szem is segit rajta, ha matt lenne. Ha matt lenne kevesbe tukrozodne, amelle mar nagyobb fenyero kompenzalna. Abszolut fekete nem letezik, a szem pedig relativ meri ezeket. Azaz azt latod feketenek, ahonnan az atlaghoz kepest nagyon keves feny erkezik be a szembe.
Nezd meg rtings kontrolalt reflexios tesztjeit, ott ossze tudod hasonlitani. Pl:
vs -
omfgk
veterán
De ugye az megvan ,hogy sötét jelenetnél az se segítene ha egyébként 10-szer ekkora fényerőt tudna a TV? Ott függöny kell.
Tehát esetedben továbbra is nem az OLED a fő gond, hanem az ablak.
Ha az ablakok nem lennenek vilagosak, akkor ajtonak vagy falnak hivnank, esetleg festmenynek.
Filmet nézünk, függöny behúz. Filmnézés vége, függöny vissza. Híradóhoz meg teljesen mindegy.Itt ülök az asztalomnál. Balra ablak. De mivel szemből nézem a TV-t és nem jobbról így nem gond az ablak.
Jobbra a gép. RGB mindenfelé. De mivel nem balról nézem a TV-t, ez szintén nem gond.
Mögöttem fehér fal. Hiába világítja meg az ablakból érkező fény nappal, vagy az RGB éjjel, egyik se gond, mert nem direkt fény. Erre van a coating ,hogy a pofámat vagy a mögöttem lévő falat ne lássam viszont a képernyőn. És ez pipa.Nem tudom többféleképpen leírni.
Ez user error. Nincs olyan nem matt kijelző ami ne szenvedne ebben a nappaliban.
A matt kijelző pedig azzal jár ,hogy a kép is gyatrább lesz.Tessék megnézni a 27 colos LG OLED-et. Olyan az egész mintha egy takonyréteg lett volna szétkenve rajta.
-
Reggie0
félisten
Nyilvan kvantitativ osszehasonlitasra nem alkalmas, de kvalitativra igen.
Majd, ha lesz matt oled akkor lehet, hogy soteties nelkul is hasznalhato lesz, bar a fenyero azert igy is vissza van fogva egy barmilyen ips-hez kepest.
#87omfgk: Ha az ablakok nem lennenek vilagosak, akkor ajtonak vagy falnak hivnank, esetleg festmenynek.
"Úgy kell elhelyezni a TV-t és úgy kell ülni ,hogy ne tükröződjön ablak."
Ez nem minden lakasban adott. Nyilvan panel elonyben, ahol szobankent max egy ablak van. -
Kornel
veterán
Nem lenne releváns két máshogy elhelyezkedő TV-t összehasonlítani, mint mondtam, az enyém csak oldalról kapja a fényt, de még csak hasonlóval sem találkoztam.
Ami biztos, hogy a C3 már tükröződést tekintve is jobb az E6-nál:
Ahogy felettem is írják, a szemből érkező direkt fény ellen nem a magasabb fényerő a megoldás, bár az E6 fényerőben is jó 25 százalékkal kevesebbet tud egy idei C3-nál is, egy QD-OLED meg közel duplája lenne fényerőben, és az is OLED.
Mod:
Azért nézd már meg azt a képminőséget, ami szerinted rendben van. Nem tükröződik, de semmilyen részlet nem kivehető rajta.A fényerőt pedig fentebb írtam, nem hiszem hogy a képen lévő LED paneles csoda akár csak 800 nitet is tudna mini LED nélkül.
-
Reggie0
félisten
Es meg nem is kapja telibe, mert nem arra iranyul kozvetlenul, csak benne van a kepben. A jelenet se sotet igazan. Mutatok igazan sotet jelenetet egy matt feluletu samun, ami kozvetlen az ablaktol 20 centire van:
A nagy TN-n a tronok harca utolso evad legsotetebb jelenetet latod(fel vilag panaszkodott a sotetsegere es hogy nezhetetlen), balra mellette egy 42" filleres ocskasagot kikapcsolva.Sajnos az OLED-bol nincs matt es a fenyero is keves. Ezert vilagos nappaliba nem jo.
-
omfgk
veterán
Nincs az a fényerő ami a ilyenkor segíthetne. És ha lenne is ilyen, sötét jeleneteknél baszhatod ugyanúgy.
Az LG féle glossy coating arra van ,hogy a szoba többi részét ne lásd viszont a képernyőn.
Direkt vs indirekt fény.Be kell húzni a függönyt.
Ha akkor is problémás a dolog, na az lehet ,hogy plusz fényerő mellett megoldódna. De az ,hogy telibe kapja az ablakot, az nem az oled baja.És én monitorként használok egy OLED-et. Ablak mellett. Tehát nem mögöttem van az ablak hanem mellettem.
Vagy van a matt coating. Na az segítene ilyenkor valamennyit. És agyon is csapná a képminőséget.
-
niof
veterán
válasz
Dragon3000 #76 üzenetére
Nem veszem egynek, de egy kategória az én értelmezésemben. De már nekem sincs kedvem ezt tovább folytatni, annak ellenére, hogy értjük egymást, nem ugyanúgy vélekedünk ezekről a fogalmakról, hogy hogyan is kéne használni őket.
-
Dragon3000
nagyúr
A legkedvezőbb és legolcsóbb esetében ugyanúgy áll, amit írtál, így semmivel sem különb a kettő.
Ha én egy random termék esetén olcsó dolgot keresek, akkor nem a 600k-s kategóriában nézelődök, mert az minden, csak nem olcsó.
Sehol sincs írva, hogy olcsó, hanem, hogy a legolcsóbb ebben a kategóriában. Ha te a trabantok közt keresgélsz, akkor a legolcsóbb bmw is drága lesz a számodra, attól még igaz lesz, hogy az a legolcsóbb bmw. Az a gond, hogy az olcsó és legolcsóbb szavakat egynek veszed. -
Kansas
addikt
válasz
#53058560 #72 üzenetére
A QD-OLED-re gondolsz esetleg? A sima QLED az LCD, és mint olyan, valamivel természetszerűleg gyengébb az OLED-nél, legfőképprn HDR tekintetében, különösen sötét szobában.
Én QLED-ről váltottam LG WOLED-re, és hát nem volt akkora a wow faktor, mintha pl. IPS-ről történt volna a váltás.
QD-OLED és WOLED összevetésében a QD-OLED nyer több szempontból, pl. fényerő és színpontosság kapcsán, cserébe állítólag a WOLED-hez képest könnyebben beég.
Ezzel együtt az OLED messze nem tekinthető elavultnak, pláne, hogy alapvetően a QD-OLED is az...és hát a WOLED is fejlesztődik közben MLA-ra... -
iMaverick
addikt
válasz
#53058560 #72 üzenetére
Szerintem rosszul hallottad... A QLED a "sima" LED-es megoldás továbbgondolása, az OLED meg teljesen új utakon jár.
Ha nézel árakat, akkor ez szerintem elég jól látható is... (OLED még most is k. drága, QLED-es megoldásokat találsz elérhetőbb árakon.)
Saját példám: idén kitaláltam, hogy kellene egy vérfrissítés a 12 éves 40"-os Samsung-omon. Mivel az OLED "jobb", ezért ezen a vonalon próbáltam elindulni (2023. május), de elég gyorsan beleszaladtam az első pofonokba: a legolcsóbb OLED akkor egy 48"-os Pana volt valami 450.000Ft-rt... Hagyjuk.
Elkezdtem nézegetni QLED-et... Végül erre esett a választásom: Sharp 55EQ4EA
55", 230.000Ft. Igazából az Android TV-t leszámítva nincs vele bajom. (Az kimaradt, hogy ez már mind 4k-s).
-
törölt tag
az oled mar elavult ugy halottam a qled (samsung) a jo
ez igaz? -
niof
veterán
Nem tudom, én az OLED-eket nem láttam, csak boltban, polcon, de az fix, hogy mezei LCD esetén is ez a helyzet. 2 hónapomba (nem vicc) került, mire úgy be tudtam állítani a színeket, kontrasztot stb., hogy azt a 11 éves Samsungot csak megközelítse, amit váltott az LG NANO. Hiába néztem az RTINGS és egyéb tesztoldalak javaslatait az adott modellre, meg sem közelítette az eredmény az elvárt szintet. Az volt a legszebb, mikor nagyjából első körben sikerült belőni, hogy jött egy sw update, és úgy ahogy volt, hazavágta az összes beállítást, kezdhettem előröl. Akkor meg is fogadtam, ha még egy ilyen lesz, megy az apróra, és vagy visszatérek a Samuhoz, vagy kipróbálok egy TCL-t.
#51 peti85
Nem kell velem egyetérteni, csak nem értünk egyet, és én úgy gondolom, ahogy leírtam. Ha én egy random termék esetén olcsó dolgot keresek, akkor nem a 600k-s kategóriában nézelődök, mert az minden, csak nem olcsó.#52 Dragon3000
Ez max. részben igaz. Inkább az állhat mögötte, hogy ha mégsem a hirdetésben szereplő áruda adja a portékáját a legalacsonyabb áron, abból esetleg egy vérmesebb vevő ügyet is csinálhat, mert simán a vásárlók megtévesztése. -
ricsip
addikt
-
msp014
friss újonc
T. Prohardver, T. Hozzászólók! Szeretném megosztani személyes tapasztalatunkat az LG 55B3 tv-vel kapcsolatban: 6-7éve használtunk otthon LG OLED55B6J tv-t. Nyaralónkba tv vásárlást terveztünk és úgy gondoltuk, hogy a régi oled tv-t elvisszük oda és otthonra veszünk egy új oledet. Két héttel ezelőtt 400.000 Ft-os akcióban az Euronicsban vettünk 55B3-at. 3 napon keresztül próbáltuk eltalálni a képbeállításokat, már interneten olvastunk, néztünk ajánlásokat, hogy mit is lehetne kihozni a képből sdr, hdr beállításokban, hogy egyáltalán megközelítse a régi oled képminőségét. Nem sikerült. Visszalépés volt a tv nézés élménye filmeknél is, sportműsoroknál pedig egyenesen botrányos a 6-7 éves tv-hez képest. A helyi Euronicsban volt készleten OLED55C3-as. Visszavittük a B3-at 3nap után, a boltban segítőkészen oldották meg problémánkat és ráfizetéssel elhoztuk egy C3-ast. A képminőség összehasonlíthatatlan a B3 és a C3 között. A C3 olyan, amilyennek lennie kell egy olednek 2023-ban: nagyon jó. Drágább lett a tv vásárlásunk a tervezettnél, de újabb 6-7 éven át csak bosszantó lett volna a tv-zés a B3-mal. 400.000 Ft-ért nem szabad piacra vinni olyan oled tv-t mint a B3. Sőt semennyiért, de ez már az én személyes véleményem.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Neurotoxin #65 üzenetére
Én nem veszem észre a B2 és a C2 között a difit. Filmmaker módban ugyanazon beállítások mellett nagyooon hasonló a kép. Amúgy egyiksem szól.valami jól. A régebbi Samu Q80T-m jobban szólt. Viszont nekem Volt 48C1-em. Túl nagy volt gamingre/monitornak és ezért cseréltem 42-re. Namost az viszont igaz hogy sokkal fluidabb a menü a C2-n.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Quadgame94 #60 üzenetére
Azért az a minimális eltérés nagyobb fényerőt és jobb képfeldolgozó processzort (A7 vs A9) jelent a C sorozat javára, persze nem biztos, hogy ez valóban észrevehető, elképzelhető, hogy mindennapi használatkor észrevenném a C1-el összehasonlítva, de az már egy 2 éves model. Mindenesetre szuper, hogy a B3 is tud 120Hz-et. C2/C3-nál nem vagyok biztos, de C1-nél van mélynyomó is, igaz, lehet csak 55”-től felfelé..
-
Kornel
veterán
válasz
Dragon3000 #63 üzenetére
Szerintem neked nem megy okostojás, olvasd el mégegyszer, és próbáld meg értelmezni.
-
Kornel
veterán
Így felértékelődik a 340k-s 65-ös OLED TV-m ár érték arányban
Ez elég drága lett így legolcsóbb LG OLED-ként.
-
Quadgame94
őstag
Akkor 55", mivel 48 utan 55" van. B2 390 ezer. A2 felejtsd el. Philips 707/12 nem rossz 380 körül megy. Nekem.B2 van és imádjuk. C2 is van (42") és minimális az eltérés. Van egy bolt ahol 350 ezer a C2 55" (4k shop) nem tom mennyire megbízható. A többi 55" modell már 430 felett van.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
Dragon3000 #58 üzenetére
Kifutó, friss modell az nem számít, ne legyen használt!
Minimum 50” méretben.Ezzel már mehetek a TV-s topicba szerintem…
-
KD6-3.7
őstag
Melyik a legolcsóbb OLED? Tudja valaki? Márkától függetlenül.
-
A 600- as ár azért annyira nem olcsó.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Neurotoxin #35 üzenetére
Jó a kapcsolatunk
De mivel bekapcsol a screen saver nem zavar. Attól sohasem ég be, hiszen nem statikus.
-
ricsip
addikt
válasz
Dragon3000 #52 üzenetére
Játék a szavakkal. A konkrét abszolutértékek az egyetlen igazság. A számok nem hazudnak, szokták mondani. Az emberek azok akik hazudnak. Minden ilyen szubjektiv értelmezés gyönyörű táptalaja az átveréseknek.
Ezért borzasztó, h. minden újabb generáció egyre hülyébb a reál tudományokhoz (számok). A mindenkori hatalomnak is az a célja, hogy az összefüggéseket nem látó, nem értő, buta tömegeket neveljenek ki. Ennek egyik legjobb módja, ha a számokkal való gondolkodás helyett mindenféle kamu bölcsészkedős baromsagokat kezdenek tanítaninaz iskolákban.
A marketing "tudománya" meg a legjobb példa rá, hogyan lehet a számokat megerőszakolni, és teljesen fals hazugságokat kiferdíteni belőlük. -
niof
veterán
A legolcsóbb az olcsók közt a legalacsonyabb árút jelenti, mivel a többi olcsóra utal. Tehát nem helyes. A legkedvezőbb árú pedig lehet drága, ettől függetlenül. Nem én vagyok az, aki nem tudja értelmezni. Pontosan értem, hogy mit akart sugallni a cím, csak ez így nem váltja be azt, amit ígér. Mondom. Tessék megfigyelni a reklámokat. Nem véletlen, hogy a marketingesek ezt a kifejezést használják.
-
niof
veterán
Attól kedvező, hogy alapvetően az OLED technológiás tv készülékek drágák. Ezt kb. mindenki tudja. Mégis más azt olvasni, hogy kedvezőbb árú, mint hogy olcsó. Figyeld meg a reklámokat, egy csomószor használják a kedvező ár kifejezést, pont ezért, mert nem feltétlen olcsó az, ami kedvező árú. Ez ilyen egyszerű.
-
Kansas
addikt
OK, de te fogod elmagyarázni a következő trollnak, mitől kedvező egy 600e-s ár egy TV-ért... ugyanakkora hülyeség: ahogy a "legolcsóbb" se jelenti azt, hogy önmagában véve olcsó, úgy a "legkedvezőbb árú" se jelent önmagában véve kedvező árat. Vissza kell menni általános alsóba, és újra tanulni az összehasonlítás jelentését?
-
csizo13
tag
Nehéz a prohardveren olyan tesztet írni, ami megfelel a különböző színvonalat képviselő közönségnek.
Jönnek a természetellenesen mesterséges intelligenciák és szétkapják. -
persil
nagyúr
De azt ertsuk mar meg, hogy az olcso es a legolcsobb teljesen mast jelent. Hiaba keresel az olcso szora mas szinonimat, mert nem az a jelentese.
Ha holnaptol minden kenyer 5 millio forint lesz, kiveve a falusi cipot, ami 3, akkor az a legolcsobb. Teljesen mindegy, hogy amugy irrealisan kurva draga, az egyik mindig a legolcsobb lesz. Marpedig a fenti keszulek ebben az evben a legolcsobb lg oled. Ami annyit jelent, hogy az iden kiadott lg oledek kozul a tobbi, mind dragabb. Senki nem irta, hogy olcso. Semmi szukseg mas szinonimara.
-
ricsip
addikt
válasz
Neurotoxin #24 üzenetére
Petició:
https://www.change.org/p/dts-dts-x-passthrough-support-for-2021-2022-lg-oled-tvs?Úgysem lesz semmi belőle, hacsak 1000 helyett 100000 ember nem írja alá. Ami soha nem fog megtörténni amúgy.
-
niof
veterán
Értettem én, csak nem tetszik ez a kifejezés, hogy legolcsóbb. Lehetne mást találni helyette. Tudom, ez így a legközérthetőbb, mégis félrevezető. Szerintem sokan elfelejtik sok esetben, hogy a legtöbb átlagembernek egy 600k-s akármi minden, csak nem olcsó, és reálisan nem elérhető alternatíva.
-
nexplo
őstag
600K a legolcsóbb. És még pár éve arról álmodoztunk hogy az OLED szép lassan lecsúszik árban és elérhetőségben az LCD közleségébe... hát nem így lett sőt
-
Neurotoxin
őstag
Igen, így van és akkor még adjuk hozzá, hogy ez egyre rosszabb, mert a befektetők/menedzserek évről évre magasabb eladásokat, növekedést, profitot várnak el. Szinte nincs olyan szegmens, amiben úgy lehetne 20-30%-os növekedést elérni, hogy nem emelnek árat. A te gondolatod tovább víve, manapság már mindenkinek van TV-je, mobilja, kávédarálója stb, új eszközt csakis az általad leírt módon lehet értékesíteni..
-
niof
veterán
válasz
Dragon3000 #34 üzenetére
Lehet lovagolni a szavakon, meg a fogalmakon, de attól még nem lesz olcsó, csak nem olyan drága.
Neurotoxin
Hát sajnos igen. Teljesen egyetértek veled. De a fogyasztói társadalom eszménye miatt, hosszú távon kénytelenek voltak a minőséget lejjebb, az árakat meg feljebb tornászni a gyártók. Képzeld el, mekkora gazdasági problémát okozna, ha vennél egy TV-t (jó drágán), vagy egy kávédarálót, ami minden lehetséges igényt kielégít, és ez a projekt ezzel 25-30 évre le lenne tudva. Na ehhez képest baromi túlárazottan adnak el gyenge minőségű termékeket, amik relatíve hamar el is pusztulnak. -
Neurotoxin
őstag
válasz
Quadgame94 #26 üzenetére
Alapvetően én is azon az állásponton vagyok, hogy az eszközök legyenek értünk, ne fordítva. Nyílván túl van tolva ez manapság, leginkább a mobilok "akku babusgatásán" vagyok most kiakadva
Veszek egy eszközt 4-5k-ért és figyeljek arra, hogy hogyan töltöm.....
"De az hogy azért ne hallgassak spotyn zenét mert beég az már nagyon durva lenne " Van hangzatos OLED care, nekem is be van kapcsolva a Screen move, Logo brightness level, stb., de ha tehetem, nem hagyok rajta semmi statikus tartalmat, akkor sem, hogy tudom, hogy bekapcsol a tüzijáték (
). Lehet, hogy úgy érzed, hogy megcáfolom magamat, de nem érzem, hogy én vagyok az a közönség, aki parázik a beégéstől. Minden eszközömre odafigyelek, amennyire lehet. De, mindenki nyílván azt csinál, amit akar. Nem tudom, hogy milyen a kapcsolatod a feleségeddel, de az enyémre biztosan rászólnék, ha úgy maradna a Netflix....
"Átlag emberek heti 15-20 órát használják" Reális, aztán becsúszik hétvégén random 2x5 óra
@niof : A mai világban már egyre inkább bajban vagyok azzal kapcsolatban, hogy mi az olcsó, mi (lesz később) a drága? Azért általában kijön a matek...Próbálok hosszútávon gondolkozni, de rémisztő, hogy elektronikai dolgokért én is mennyi pénzt vagyok áldozni, csak azért, hogy az "áhított" minőséget megkapjam, amit már úgy érzek, hogy már egyre inkább csak placebó. Ha egy 600k-s TV-t egy lakás vagy egy új autó árához viszonyítok, akkor azért forgatom a szememet
-
niof
veterán
El sem olvasom. Eleve mekkora ferdítés azt írni egy 600k-s tv-re, hogy olcsó...
Egy 300k-s sem az, de még egy 150k-s sem. Nem olyan drága, de nem olcsó. -
Reggie0
félisten
válasz
Quadgame94 #29 üzenetére
Es ugyanez mennyi egy audio lejatszora? Toredeke lesz.
-
Reggie0
félisten
válasz
Quadgame94 #26 üzenetére
Ezzel csak azt ered el, hogy majd 4 evesen fog beegni es jol hopponmaradsz a garival.
-
Quadgame94
őstag
Ezek alap dolgok. Es ennek a 80% miattam van nem a TV miatt. Ha VA panel lenne nem csinálnék máshogy szinte semmit. Talan ritkabban kapcsolnám ki a monitort, de ennyi.
De az hogy azért ne hallgassak spotyn zenét mert beég az már nagyon durva lenne
ezt amúgy is a B2-n csinálom. Ami a nappaliban van. Feleségem sokszor úgy hagyja a Netflixet leallitva. Bekapcsol a kepernyovedo.
-
gulupeti
senior tag
válasz
Quadgame94 #26 üzenetére
"tálca elrejtve és nincs kint semmi ikon. Fekete minden háttér és a Windowson is van kep. kimelo"
Hát akkor tényleg nem bánsz babyként vele. -
Quadgame94
őstag
válasz
Neurotoxin #24 üzenetére
Kepernyokimelo bekapcsol. Én nem banok baby-kent velük. C2-met monitorként használom. Persze tálca elrejtve és nincs kint semmi ikon. Fekete minden háttér és a Windowson is van kep. kimelo. Ha beég akkor aktiválom az LG 3 éves beégés elleni gariját.
-
Bandeee82
tag
Szokásos copy+paste cikk. Lehetne a végén egy szekció, hogy a tesztelt tv esetében a kategóriájában milyen ellenfelek vannak még (jobbak, rosszabbak, stb...)
-
Neurotoxin
őstag
Rendben, kikapcsolt panellel már értem. Igen, valóban van panel lekapcs, bármely gombnyomásra visszakapcsolja. Viszont annyira megtévesztő, hogy volt már, hogy véletlenül rányomtam a kikapcs/bekapcs gombra. (Tudom, figyelni kellene a standby-ledet, de emlékeim szerint az is valahogy kikapcsolható menüből..)
@Quadgame94: A panel “védelme” szempontjából.
@wallace 234: Ez a DTS licensz-hercehurca valóban szánalmas, de a legfájóbb, hogy állandóan trükközni kell egy ilyen árkategóriájú terméknél. Van egy pár BD lemezem, de már nem akadok fel rajta, mert az Xbox SX átkonvertálja nekem a DTS hangsávot valószínűleg Dolby Digital-ba(?) és így szól ‘közvetve’ a TV (C1)hangszóróján. Ha meg végül tényleg visszarakják a natív DTS támogatást az új modellekbe, kicsit “vicces” hozzáállás lesz..
-
wallace 234
őstag
Fényerőben talán időközben visszalépések is voltak, hogy utána megint lassan elérjék a korábbi szintet és ezt "fejlődésként" lehessen szerepeltetni (határeset hazugság) a dobozon. Igen ez valóban így történt, hogy újításként újra eladják. De csak azért kezdték emelni ill előrébb hozni az innovációt, mikro lencsét mert közbe a Samsung elő jött a Qd oleddel. Ill viszont az ára az még mindig irreális főleg, hogy ez nem is evo panelt kapott. De van legalább van benne sport riasztás
de lehet van aki ennek is örül. Igen ez a DTS dolog is bizonyítja, hogy mennyire tudják a vevőket le húzni, hogy újra eladják. Kicsit vissza fogottan hiszen jövőre az lesz az innováció, hogy a tv saját hangján is lesz DTS.
-
Reggie0
félisten
válasz
Quadgame94 #21 üzenetére
Lehetni lehet, csak feleselgesen magas a TCO/uzemora-ja.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Neurotoxin #12 üzenetére
Mierr ne lehetne spotyzni TV-n lol miért ne mehetne a zene arról?
-
Quadgame94
őstag
Fényerőben és a panel is sokat javult. Nekem van C2 és B2-m is. 380 volt az 55" B2. Nagyon jó ár. Alapvetően helyedben csak akkor cserélnék ha C3-ra váltanál. És akkor vagy 5 évig nem kellene váltanod. C3 már sokkal komolyabb. Sokkal színhűbb és a Dolby Vision-t is jobban kezeli.
-
Dester31
tag
válasz
Neurotoxin #12 üzenetére
Persze. A tévére van állítva alapértelmezésben a hangrendszer (két erősítő is van), és ha nincs kedvem váltogatni a bemeneteket, elindítom egyszerűen a Spotit a tévén, a képet pedig kikapcsolom. Van olyan opció a power saving részben, hogy teljesen lekapcsolja a panelt, és csak valamilyen gomb benyomására kapcsolja be újra.
-
HXY
addikt
A címet olvasva már azt hittem hogy eljött a 200 ezer körüli 43"-os oledek korszaka...
Sajnos cslódnom kellett.
Na majd akkor 3 év múlva. -
ricsip
addikt
Fényerőben talán időközben visszalépések is voltak, hogy utána megint lassan elérjék a korábbi szintet és ezt "fejlődésként" lehessen szerepeltetni (határeset hazugság) a dobozon. Miközben 2 lépés hátra 1 előre történt a színfalak megett.
A B9 valszeg még DTS audio decodingot is tudott, amit aztán szó nélkül kiírtottak belőle 2020-ban. Szóval a 4 éves tv-d ebből is többet tud mint az utána jövők. Talán ebben a 2023-as évben visszahozták a DTS támogatást. De egy elbaszott csavarral: csak úgy a tv a hangszóróján nem hajlandó megszólaltatni, csakis külső HDMI-(E)ARC rákötött hangeszközön szólal meg bármi hang DTS esetben. Ráadásul mintha ez is csak a C szériától és felfelé lenne igaz, a belépő A és B esetben nem biztos h. ez a félmegoldás is ott van egyáltalán. Nem lepne meg ha valójában ezen a szinten mégsem működne a DTS továbbra sem, semmilyen módon.Later, LG Korea reportedly confirmed to FlatPanelsHD that all of its 2023 OLED TVs (including the LG C3 and LG G3) and the “QNED85 and up” will be able to decode the DTS, DTS:X, and IMAX Enhanced audio codecs.
-
Dester31
tag
Nekem a négy évvel ezelőtti B9 modellem van, szintén 65" méretben, leárazva vettük kifutó modellként 600e Ft környékén. Az OLED az OLED, max a fényerőn lehet emelni (szerintem), és így nekem nagyon hiányzik a tesztből az, hogy ez a négy évvel újabb modell miben több, mint az enyém vagy egy másik, korábbi, de hasonló kategóriájú modell.
Az enyém nem tud sportriasztást (ami engem teljesen hidegen hagy, mert hagyományos tévéadást alig nézek, sportból meg csak snookert), de az enyém is tudja a 120 Hz-et, G-Syncet, nézek róla Netflixet, Plexet, Youtube-ot, hallgatok Spotify-t.
Szóval úgy érzem, nem nagyon történt egetrengető innováció azóta. -
Neurotoxin
őstag
-
Kansas
addikt
Nekem az LG WebOS alkalmazáskínálatából keginkább csak a Steam Link hiányzik, de az nagyon...semmi kedvem HDMI-vel a PC-re kötni a TV-t, ahhoz túl messze is van meg nem akarom a Win desktopot se kitenni OLED-re.
-
peti85
senior tag
Az integrált hangrendszer meglehetősen átlagos, bár hibák nincsenek, azért a megszólalás messze nem hibátlan
Az a "jó" ezekben a prohardveres TV tesztekben, hogy 3 perc alatt át lehet olvasni, mert egy sablon az egész. -
omfgk
veterán
A C3 620k. +3% az a 20k.
Gondolom itt még lesz egy kis árkorrekció, mert így a B3 konkrétan értelmét veszti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk, megméregettük a 4K HDR panellel és a saját okostévé-rendszerrel felszerelt, 65 hüvelykes televíziót.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest