Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
Ezt már megbeszéltük, olyan nappaliba lehet nem - vagy csak a direkt fény kitakarásával - ahol szemből direkt kapja a fényt a kijelző.
Akkor oda nem való TV. Van egy rendeltetésszerű használata ezeknek az eszközöknek. De fentebb írtam, hogy nekem nagyon gyanús, hogy ez hányszor is fordul elő az évben. Nekem egy B2-m van. Nyáron a nap 14 - 19 óra között olyan 30 fokos szögben a tévéhez képest besüt a nappaliba. Egyértelmű hogy sötétítek de nem a TV miatt hanem mert nyár van és odatűz a nap lol Ki nem sötételne be ilyet esetben? Milyen vesződésről beszél? Más hónapokban (Szept - Május között) meg alig kell sötétiteni, hiszen ősz-tél van és egy pici tavasz.
-
Reggie0
félisten
Sajnos rosszul gondolod es raadasul meg rosszul is ertelmezed a szamokat (tapasztalatod meg nyilvan nincs, kulonben elgondolkodnal azon, hogy vajon az elmeleted miert nem passzol a gyakorlattal. Egyszer probald ki, hogy elmesz mondjuk az alzahoz es megnezed, hogy ott melyikbol mit latsz a hulyere kivilagitott bemutatoteremben, meg az ablaktol sincsenek messze. Celszeruen nem ilyen borus/esos idoben, ugy izgalmasabb.).
Bujd tovabb az rtings-et ott megtalalod a fenyerovel kapcsolatos mereseket is. Kezdetnek olvasd el, hogy mi a kulonbseg a sustained es a peak ertekek kozott, valamit mit jelent az SDR es HDR. -
Reggie0
félisten
Sehol sem irtam, hogy minden oled tukrozodik jobban (vagy kevesbe), hanem NINCS MATT belole (monitornal mar kezd elofordulni), es mivel oled ezert az atlag fenyerot nem lehet felhuzni a tukrozodes ellensulyozasahoz. Ezert felejto vilagos szobaban.
Szivesen, orulok, hogy, ha nagyon nehezen is, de vegre megertetted mit is mondtam.
-
Reggie0
félisten
Akkor keresd elo az altalanos iskolai konyveidet es nezd meg, hogy a nem jo azt is jelenti-e, hogy minden mas jobb...
Raadasul azt irtam, hogy nincs matt, igy mar rogton utaltam arra, hogy a finishez is van koze es nem magahoz az oled technologiahoz."Ezt többen, többször megcáfoltuk itt, mégpedig tényekkel."
Nem cafoltatok meg, sot az altalatok linkelt rtings is azt allitja, hogy tukrozodik mindegyik kijelzo, meg fenykepeket is mellekelt hozza. A listabol egy olyat tudsz mutatni, aminel a jelenetben nincs tukrozodes es az tortenetesen nem oled(es raadasul inkabb azzal fugg ossze, hogy ez matt egyedul). De hajra mutasd melyiknel nem latsz tukrozodest a tablazatban a "reflection pictures" oszloban levo kepeken: https://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/reflections-screen-finish-matte-and-glossy -
Reggie0
félisten
Nem nyitottam ilyennel, ugy nez ki rossz az emlekezeted es/vagy rosszul ertelmezed a mondatokat. Ilyenkor olvass vissza.
Amugy ezt irtam:
"Sajnos, ha vilagos a szoba, akkor az oled helybol felejto."Ebben nem latom te hol olvasol olyan allitast, hogy "minden esetben" rosszabb es olyat hogy "minden esetben rosszabb, mint mas technologiak".
Nem mellesleg az LG E6(amirol betettem a fotot) is 0.6%-os erteket es 9.0 pontot kapott reflections-ra az rtingen...
-
Reggie0
félisten
Sehol sem irtam, hogy rossz, jo az, pontosan le van specifikalvan. Csak nem terjed ki az altalanos megoldasra, miszerint ha sok a tukrozodes, akkor a felhasznalo felveszi a fenyerot. Tehat a keszulek nyers parametereit tokeletesen tudjak merni vele. A hasznalati szokasokat pedig figyelmen kivul hagyja.
-
Reggie0
félisten
Hat engem megfogott az rtings paywall barmit csinalok, dobd melle az osszehasonlitasba a 2022 the frame-t es meglatod mi a kulonbseg a bevonatok kozott, amibol lehet szart rakni ips-re is, eg oledre is...
Ha megnezed a tesztjuk leirasat, hogy a TV-t nem veszik fel nagyobb fenyerore, hanem mindegyiknel sotet szobahoz konfiguralt beallitasokkal keszitik, igy nyilvan nem jon ki a kepeken az IPS nagyobb atlagfenyerejenek elonye.
-
Reggie0
félisten
Ebbol pont az latszik, hogy nem is erted mirol beszelunk.
Az, hogy az ips-re szarabb minosegu szurot raktak egy egyeni dolog, nem is ez volt a tema, hanem az, hogy ha nagy a kornyezeti feny es tukrozodik a cucc, akkor azt csak fenyerovel lehet vegul kompenzalni, valamint ha kozvetlen tukrozodes van, akkor matt(nem glossy vagy semi glossy bevonattal). -
Reggie0
félisten
Nincs itt vita, a fizikaja annyi, amennyit leirtam, akar erted, akar nem. Rtgins-nel legalabb ertik.
olednek sincs vegtelen kontrasztja a gyakorlatban, mert a kornyezo terbol vetul ra feny, amit valamilyen mertekben visszaver. Ezert latod, hogy hol van a kijelzo, akar kikapcsolt allapotban is es nem egy felismerhetetlen fekete teruletet, mint pl. vantablack festesnel latnal.
-
Reggie0
félisten
Olyan fenyero, amit ki tud adni magabol a keszulek. Nem figyelsz mirol beszelunk? A nem tudsz jobbat dolog nem jelenti azt, hogy nincs tobbre szukseg.
"Amit meg te hozol példának, ott a képen semmilyen sötét részlet nem marad meg"
Az nem igaz, hogy nem marad meg, hanem csokken. A kivulrol jovo feny visszaverodve es a kijelzoben eloallitott kijovo feny OSSZEADODik. Ez fog a szemedbe eljutni. Azaz a sotet reszek fenyereje megno, amihez kepest a vilagos reszek fenyereje kevesbe no. Elmagyarazva kontraszt=(Pvilagos+Preflektalodo)/(Psotet+Preflekatodo) Ha nincs reflektalodo feny es oledrol beszelunk, akkor a Psotet=nulla igy jon ki a kb. vegtelen kontrasztarany. Ha van reflekatlodo feny es elvarsz egy adott elvarhato kontrasztraranyt, akkor a fenti kepletbol levezetve Pvilagos'=kontraszt*(Psotet+Preflektalodo)-Preflektalodo mertekure kell novelni es igy a kontrasztarany nem valtozik meg. Egyszeru matek es fizika.
Szamszersitve ertsd: ha van egy fekete pixeled amibol 1uW jon minimum, egy vilagos, amibol 100uW jon, tehat 100 a kontrasztaranyod, majd erre a pixelre ravetol 5uW visszaverodo teljesitmenyu feny, akkor a fekete pixeledbol 6uW, tehat ahhoz, hogy 100-szor fenyesebbnek lasd a max ferehet mar 600uW kell, azaz 500uW-al novelni kell a fenyerot.Az oledrol pedig kozdutott mar, hogy a mindenfele energiahatekonysagi hulyesegeknek koszonhetoen alacsonyabb az atlagos fenyereje pl. az ips-hez viszonyitva.
-
Reggie0
félisten
Nyilvan kvantitativ osszehasonlitasra nem alkalmas, de kvalitativra igen.
Majd, ha lesz matt oled akkor lehet, hogy soteties nelkul is hasznalhato lesz, bar a fenyero azert igy is vissza van fogva egy barmilyen ips-hez kepest.
#87omfgk: Ha az ablakok nem lennenek vilagosak, akkor ajtonak vagy falnak hivnank, esetleg festmenynek.
"Úgy kell elhelyezni a TV-t és úgy kell ülni ,hogy ne tükröződjön ablak."
Ez nem minden lakasban adott. Nyilvan panel elonyben, ahol szobankent max egy ablak van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk, megméregettük a 4K HDR panellel és a saját okostévé-rendszerrel felszerelt, 65 hüvelykes televíziót.
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest