Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- OLED TV topic
- Akciókamerák
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LG LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
csaabz #24205 üzenetére
[I]"Mi a legjobb program videokártya hőmérsékletének mérésére?
(Nvidia)"[/I]Ilyen nem létezik. A mérendő rendszerrel önmagával mérést végezni nem lehet, legfeljebb indikálni valamit. Mérni hőmérővel lehet. Kijelezni pedig a GPU-Z a legjobb, mert pici, és megbízható.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
norbi19884 #24206 üzenetére
Szia.
Egy CF híd elég, mert csak 3 kártyához kell kettő. A 460-as gigabyte táp már lehet, hogy szűkös lesz, a 2900 széria nagy étvágyú.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Rolee DSLR #24114 üzenetére
Nagyobb feszültségtűrésűt, ha a kapacitása ugyanakkora, ráforraszthatsz, ha a hely elég neki. A nagyobb feszültségű típusok legalább ugyanolyan alacsony ESR mellett tudnak hosszabb élettartamot, mert a névlegest kevésbé megközelítő értékeken használod. Bátran mehet a 10V-os kondi a 6,3V-os helyett. De csak ha tutira low-ESR.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Gülümaci #19611 üzenetére
VGA hiba, ahogy fentebb is, jól mondta a kolléga. Azon belül is konkrétan VGA RAM. Ha garis a kártya, akkor vissza kell vinni hamar-hamar. Ha nem garis, akkor DOS alatt lemented a BIOS-át, megszerkeszted, hogy kisebb órajelen menjen a RAM, és akkor visszaírod bele. Több esetben megold(hat)ja a problémát.
Nem 100%-os továbbá, lehet, hogy csak ideig-óráig hoz megoldást, mert a memória tovább hal, de az is lehet, hogy végleg jó marad.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #19600 üzenetére
Szia!
Én első körben nem keresnék hűtést, hanem szétszedném a ventilátort, kibontanám a csapágyháznál, tengely kivétel után pedig megzsíroznám, majd vissza mindent!
Olaj az tilos, csak jobban kimossa. Ez sokszor segít, egy próbát mindenképpen megér, és ahogy kívánod, nulla a ráfordítás összege.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Marci6p #19553 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, valamiért hibás a kártyád szenzora, és irreális (511 Celsius) hőmérsékletet vél látni. Ekkor mivel a gyári 135 fokos maximumot túllépte, letilt. Hiába nincs annyi, ha fals eredményt érzékel. Én egy BIOS frissítést csinálnék, mert nagy valószínűséggel szoftveres a gond. Ha nem tudod szakszerűen elvégezni, akkor kérj meg valakit, aki meg tudja biztosan csinálni. Ha ugyanis elrontódik, akkor az garanciavesztést okoz. Ha semmiképpen sem juttok dűlőre, akkor inkább vidd vissza gariba, gondolom még van rá gari, hiszen új kártya.
Volt már olyan eset is, hogy csak konkrét alaplapnál jelentkezett a hibajelenség, mert hibásan olvasta a kártya low-level buszát.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. [link]
Mutasd meg kérlek, hol van benne az azonnali csere. Vagy mutass rá jogszabályt. Esetleg, ha ezek nem mennek, akkor ne állíts valótlanságokat. Köszönöm.
További kérdések és észrevételek itt történjenek.
Másrészt a hozzászólás tárgyát képező VGA valóban memóriahibás lehet.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
<.RicHarD.> #19448 üzenetére
Neked sehogy, az a lap, ami a tulajdonodban van (konfigodnál), csak a PCIe 1.1 szabványt támogatja. De nem kell aggódnod, ez teljesítményben semmi hátrányt neked nem okoz...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Hello!
Egy alaplapba ha két, különböző (vagy akár egyforma) VGA-t teszek, valamint mindkettő PCIe csatolófelületű, akkor azok működnek-e egyszerre?
Tehát nem CF, nem SLI, hanem négy független monitorkimenetet biztosítva?Előre köszi, HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kisza25 #17561 üzenetére
Ezt a hozzászólást megkérhetlek, hogy értelmezd nekem? Én magyar vagyok, tudok is magyarul, de három nekifutásra sem sikerült.
ha jól tévedek VGA 1900*1200támogatja a DVI,HDMI még fejlettebb,tehát mindegyik jó full HD-hez
Itt leírod, hogy 1900*1200. De hogy ez a VGA-ra vonatkozik, vagy a DVI-re, azt a rosszseb sem tudja. Illetve tudja, mert tudom, hogy a DVI-re akartad, de a mondatszerkesztésből nem derül ki. Amúgy pedig 1600*1200 akar az lenni.
ha DVI-t alakítasz át HDMI-re csak a hangot nem tudod azon kivinni a tv-re
tehát a FULL HD-t nem, csak HDMI-n lehet használniHa csak a hangot nem lehet átvinni, akkor minden mást át lehet. De akkor miért hozod fel a következő tagadást, hogy a Full HD-t sem lehet, mert az csak HDMI?
Nem értem...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok.
Világ életemben ATI kártyám volt, ismerem a viselkedésüket, mivel lehet tuningolni (ATi Tool, ATi Tray Tools, Riva Tuner stb.), és hogyan. Most kezembe került egy MSI GeF 7950GT, melynek 550/700MHz az alapórajele. Az ATi Tray Tools nem indul, ugyebár csak ATi kártyát támogat. Az ATi Tool nem ismeri fel rendesen, pedig a 0.27-et használom. A Riva Tuner az látja, viszont az ATi kártyáknál általam megszokottól eltérően nem hardware-level overclocking opciót engedélyez, hanem detektálja a ForceWare-t, és driver-level overclocking választható. A beállításokat le kell "tesztelni", csak utána fogadja el. 100-100MHz emelés a magon, RAM-on, és ő már nem találja biztonságosnak, holott egy fia szemetelés sincs. Csináltam továbbá voltmodot, kicsit feljebb tekerem, és ő akkor sem találja biztonságosnak. Joggal feltételezem tehát, hogy valami driver-beli korlátozás ez. Kérdezném tisztelettel tehát, hogy:
tudtok-e valami olyan tuningolási lehetőséget az nVidia kártyákhoz, amely nem ütközik driverben található felső határba?
Köszi: HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok!
Radeon X300 PCIe kártya.
110nm-es GPU csíkszélesség.
325MHz GPU órajel.
1,25V GPU feszültség.Voltmoddal ezt a kártyát 601MHz GPU órajelen történő stabil működésre sikerült rábírnom! Ehhez 1,6V lett a GPU feszültség.
Mit szóltok hozzá?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Passzív hűtésre az alumínium nem rosszabb semmivel, mint a réz. A hőmérsékletekről: lehet, hogy nem ártana egy 5V-ról járatott 12cm-es ventit is betenned, hangja szinte nulla lenne, de a levegőáramlás nagyon hasznosnak is bizonyulhat, amit okoz.
Az én X1900XT-m papíron a 120°C-os GPU hőmérsékletet is elviseli, egy 6800-nál is ehhez hasonló értéket láttam a VGA BIOS-ban. Saját véleményem azonban az, hogy jobb 90°C alatt maradni.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Igen, elég. Egy 350MHz-es RAMDAC még 2048*1536-os felbontást is meg tud hajtani, a tieden asszem az van, tehát nem lesz gond.
Amúgy valóban: HD felbontású, tömörített video lejátszásakor ne várj csodát. Egy nagy tömörítési fokú film a procit lehet, hogy két vállra fekteti. Az MPlayer megoldást hozhat, sokak szerint kisebb a prociterhelése, és jobban kihasználja.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Neee!! Ezerszer ki lett már vesézve, több topikban is, hogy ha nem kell másnak a RAM, akkor a Vista prefetchel. Magyarul berakosgatja a memóriába azt, amiről azt hiszi, hogy te használni fogod, és akkor gyorsabban indul. ha 4G RAM-ot pakolsz a gépedbe, annyit eszik meg, a futásához meg nem szükséges 1G RAM a Vistának. Megjegyzem, a Linux is benyalja a RAM-ot...
Félreértés ne essék, attól Dr.V.ker-nek javasolt a 2G mennyiség.
HGyu
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest