- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Gaming notebook topik
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Computex 2025: nagyvállalatok felé is nyit az Adata
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
fery02 #51135 üzenetére
Tehát létezhet ilyen valóban, hogy valójában csak díszként funkcionál a touchpad mellett?
Olyan létezik, hogy megvan a rés az ujjlenyomatolvasónak a palmrest-en, de egy műanyag lapocska van ott, nem a tényleges ujjlenyomatolvasó. Biztosra úgy tudsz menni, ha lecsavarod a fenéklemezt és megnézed.
Nálam egy HP EliteBook X360 830 G6-nál (ez 13,3", érintős, de amúgy ugyanaz a generáció és termékvonal, mint a 840 G6) pont így volt. Utólag rendeltem bele ujjlenyomatolvasót.
-
donjohnson
addikt
válasz
fery02 #51135 üzenetére
van ilyen az eszközkezelőben?
ha igen, akkor csinálj egy fingerprint reset-et a bios-ban: [link]
itt a srác megoldotta magának a lap alján: [link]
illetve még ez az infó is jól jöhet:
"To check your BIOS for biometric support and enable it: Press the Power button to start the computer, and press the F10 key to open the BIOS setup utility. Under System Configuration, look for a Biometric Device option; if it exists, enable it. Press F10 to save this setting and restart the computer." -
RandomName
senior tag
válasz
fery02 #51135 üzenetére
Hülye kérdés.
Nem volt rajta esetleg linux?
Nagyon régen szívtunk azzal, hogy linux alatt pl wifi, bt ha kikapcsoltad az egyfajta bios hívást csinált, de magában a biosban nem volt menüpont arra, hogy visszakapcsold. És vissza kellett rakni a linuxot, vagy live rendszer kellett ahhoz, hogy visszakapcsold, és utána látta csak újra a win.
De ez kb Win8 idején volt inkább jellemző, mostanában azért nem hallottam ilyesmiről, de végső megoldásként ha nincs más én rápróbálnék..... -
Tim82
félisten
válasz
fery02 #51109 üzenetére
Lenovo Thinkpad T14s (Gen 2, Intel), T495, valamint HP EliteBook X360 830 G6, amiket használtam eddig a 45W-os Sjöss töltővel, szerintem elég hozzájuk. Mindegyik notiban U-s proci és integrált GPU van.
A 45W szerintem akkor nem lenne elég, ha pl. USB C-s portreplikátor/hub is lenne vele használva.
-
ricsip
addikt
válasz
fery02 #51109 üzenetére
Nos, ez a 45W inkább csak okostelefon gyorstöltés miatt jó, ha valóban 65W-ot kellene kivenni belőle, akkor tényleg nem biztos h. neked ez kell. Van más nem-ikea gyártónak ilyen 65W-os töltője, ami alkalmasabb laptopokat is meghajtani.
Valószínűleg a 45W-os is elviszi a laptopot, de pl. ha egy windows update elindul, vagy egy víruskeresés, az meg tudja növelni a fogyasztást, közel a felső határhoz. Bár ahhoz az is kellhet h. dedikált GPU is legyen benne.
Amúgy megveszed, aztán ha nem jön be, max. használod okostelefon töltőnek. Annyira nem drága szerencsére h. nagy veszteség lenne. -
ricsip
addikt
válasz
fery02 #51106 üzenetére
Fogja tölteni a 65W-os töltővel árult laptopot a 45W-os töltő is, bekapcsolt állapotban is, és kikapcsolt állapotban is. Viszont esélyes, hogy bekapcsolt állapotban a windows fogja írni h. pl. gyenge a töltő, sokkal tovább tart majd teljesen feltölteni. Illetve előfordulhat, h. ha használat közben a laptop fogyasztása a 45W fölé megy, akkor az akku-ból fogja kipótolni a hiányt. Ami még mindig jobb, mintha a 65W-ot a 45W-os töltőből akarná kivenni, ami így overload protection-re fut, és lekapcsol. Ha viszont az akku-ból pótolja ki a hiányt, azért az hosszú távon nem tesz jót az akku állapotának, mert sok ciklusnyi terhelést jelenthet, jobban igénybe veszi.
Én 65W igényű laptopot 45W-os töltővel úgy használok, h. a laptop kikapcsolt állapotában töltöm fel vele az akkuját, és utána akkuról használom tovább a laptopot, a kihúzott töltő pedig elrakva. -
ricsip
addikt
válasz
fery02 #51103 üzenetére
Az olcsóbb kábel az csak 5V-20V x kb 3A-ig jó. Ez amúgy arra is rá van írva a dobozára is, van lillhut-om és sittbrunn-om is itthon. Az a kó az ikea olcsó kábeleiben, h. a speed (usb2 v. 3) és a power delivery (60W vagy 100W) rájuk van írva egyértelműen. Míg a noname olcsó szaroknál (régen) csak tippelhettél h. vajon usb3-at tudja-e? Mert a 100W PD az alapból felejtős volt a cérnavékony vezetők miatt. Meg azt hatalmas betűkkel írták volna rajta a csomagoláson mindenhol, ha tudta volna.
Az 5A-t csak akkor adja le a tápegység a céleszköz felé, ha az USB-C kábelben van e-marker csip. Beépítve a csatlakozóba. Ezt elméletileg csak olyan kábelbe építheti bele a gyártó, amelyik kábel vezetőinek keresztmetszete ("rézdrót vastagsága") alkalmas 5 Ampert folyamatosan elviselni. Az átlag usb-c kábel ezért 3,25A-nél szabvány szerint megáll. Azt a legócskább kínai hulladék kivételével minden nem-túl-gyanúsan-olcsó-szar kábelnek bírnia kell hiba nélkül.
-
patesz
csendes tag
válasz
fery02 #32798 üzenetére
Nem biztos hogy nálad is működni fog mert én asztali gép és dedikált ATI esetén találkoztam hasonló hibával.
Nálam a következő oldalon található " AMD/ATI Pixel Clock Patcher " program segített. Gombnyomással lefuttatni, gépet újraindítani és megjelent a kívánt felbontás.
https://community.amd.com/thread/184222Egy próbát megérhet.
-
dugo_
veterán
válasz
fery02 #32798 üzenetére
Esetleg próbáld meg kézzel is hozzáadni, úgy mint itt, csak ne a frissítést, hanem a felbontást változtasd:
https://youtu.be/XLAKek2lHHsAhogy rágugliztam, a kártyának tudnia kéne a 2560x1600-as maximum digitális felbontást, azt viszont nem tudom, hogy volt-e olyan régi hdmi szabvány, ami nem enged át 1920x1080-nál többet. Ha sehogy nem megy, akkor csak erre tudok gondolni hibaként.
-
nahunn
tag
válasz
fery02 #32369 üzenetére
ebayes rendelésnél (is) benne van a pakliban, hogy használtat küldenek
amit vagy látsz rajta vagy nem, és hogy ugyanolyan hangot ad az azért van
mert ugyanúgy kopik el...
vagy rendelj egy másikat és nézd meg alaposan mielőtt beépíted vagy barkácsolhatsz bele
másikat is, de azért annak lehetnek buktatói, neadjisten vidd be egy szervízbe ahol vállalnak
a cserére garanciát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Linux kezdőknek
- Milyen program, ami...?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- World of Tanks - MMO
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Nők, nőügyek (18+)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest