Hirdetés
Aktív témák
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy hatalmas problémám a gépemmel: lefagy (bővebben lent)A konfigurációm:
Processzor: Intel Core i5 2500K
Memória: Kingston HyperX 8GB (2x4GB) 1333MHz DDR3 CL7 Kit
Alaplap: Asus Sabertooth P67
Merevlemez: Western Digital Blue Caviar 1TB 7200rpm 32MB cache SATA3 (WD10EALX)
Videokártya: Asus HD6970esetleg még szükséges infó:
Processzor hűtő: Alpenföhn Matterhorn
Tápegység: Cooler Master GX 650W
Op. rendszer: Win7 64bitA problémám:
Szóval nemrég (május elején) vettem és raktam össze. Először próbának feltettünk egy 32 biteset (ez volt kéznél). Utána 64 bitesre „lecseréltük” a rendszert (particionáltuk, majd formáztuk, ahogy kell), minden szükséges progit feltettünk rá (beleértve játékokat) és lefrissítettük. Az első 3-4 napban tökéletesen üzemelt, majd a rendszer nagyon lassan kapcsolt be. Másnap, mikor indítottam, már el sem akart indulni, majd végül nagy nehezen beindult 5 újraindítás után. Mikor betöltötte a rendszert akkor sem volt még minden rendben: az alapprogramokat (böngésző, start menü(!), akármi csak nem játék) szintén alig akarta beindítani. Ha egyáltalán megnyitotta, akkor pedig pl. az oldal betöltése közben fagyott meg (kiírta, hogy a mozilla nem válaszol), mind1 mit veszünk mindenben megállt jó fél percre.
A játékokról ne is beszéljünk! Hiába, hogy az is az első napokban szépen ment. Az is ugyanúgy megállt (nem lehetett normálisan játszani vele).Nem sokkal utána visszaküldtem garira a vinyót, amely most érkezett egy hete meg.
Kicserélték (írták meg láttam is).1 hete felraktam rá egy Win7 64bit-et és a programokat. A játékok közül még csak 2-t raktam föl. A telepítés napján nagyon gyors volt. Amikor fent volt rajta minden újraindítottam 3-szor.
Gyönyörűen ment.Másnap megint lassan indult. Elkezdődtek a problémák újra.
Mikor ma beindítottam, arra lettem figyelmes, hogy hirtelen hangos lett (elkezdett a max.-on forogni a videokarinak a ventije. Mivel nem hagyta abba kénytelen voltam a restart gombot nyomni (ilyen már volt 1-szer csak nem írtam). Aztán kezdte, a fent felsoroltakat.
Még valami: volt olyan is, hogy 2-3 napig tökéletesen ment a gép a vinyó csere előtt. Utána megint fagyott. (az újjal még nem sikerült még ilyet tapasztalni, mert vagy 5 napja van üzemben.)
Kék halállal is nem 1-szer leállt. (amikor a VGA drivert frissítettem, bejött a kék halál,
hála ennek újra kellett rakni a drivert).Nem tudom, hogy mit csináljak ezért kérném segítségeteket.
Minden ötletet várok!
Köszönöm!
Aktív témák
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple II, kompakt Macintosh javítása
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD