Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
Egen csak ha most elveri minden pénzét egy kraftos vázra és ráteszi a retek kitobit akkor meg majd jól nem érti hogy ilyen drága géppel miért ilyen fosok a képek.
A váz egy jó dolog mert egy jó vázat jó használni. Két tárcsa pl nagy előny tud lenni ha valaki nem csak idiot módban használja.
De inkább üvegre költsön. Én elhiszem hogy kompaktról jőve hihetetlen de az üveg sokkkkkkkkal értelmesebb pénztemető mint egy váz. Pl Hacsak nem iszonyat fontos a gyors sorozat akkor a 7d minek pl a 60dvel szemben? A különbözet egy üveg ára vagy vesz egy 550d-t amiben hót ugynaz a szenzor mint a7d/60dben és ott a különbségből már egy igen bivaly üveget is mellérakhat.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Degeczi
nagyúr
(én is azt írtam: Adobe LightRoom)
D300-ra próbából tettem föl különböző Kodak és Fuji utánzó Picture Control készleteket, nem tudom kisebbeken mennének-e
(Picture Control, így a dolog lehetősége megvan minden mai Nikonon, csak az egymás közti kompatibilitás kérdéses. Ezt nem tudom, mert úgyis csak JPG esetén lenne jelentősége, azt pedig nem használok. Neked sem célszerű, mert a helyszínen, a kamerán biztosan nem tudod ideálisra belőni milyen legyen egy ennyire speciális beállítás, csak otthon, a nagyjából szín- és kontraszthelyes monitoron. Ha pedig a csak JPG-ben lövöd a képet, utólag minimális esély marad helyrehozni ha egy ilyen beállítás nem jól jön ki - pedig egyébként a képpel rögzített pillanat fontos lehet. Ezért mindenképpen RAW az ajánlott, és utómunkával elérni a különleges hatásokat) -
Degeczi
nagyúr
valamelyest lehet trükközni bármelyik, utóbbi években megjelent Nikonnal, az ezekhez hasonló nevű Picture Control-ok letöltésével - de távolról sem tökéletes eredménnyel
kellően jó eredményt csak RAW-ban dolgozva, és a feldolgozó programhoz (Lightroom, vagy Nikon Capture NX) készített szerkesztési lépésekkel lehet elérni, magán a kamerán reménytelen
-
Segnior_Barthez
senior tag
A Pentax K-xben van szűrő bőven:
• B&W
• Sepia
• Color (18 type)
• Soft (three-level amount adjustable)
• Illustration (Pastel/Watercolor)
• HDR (3 type)
• Slim (+/- 8 level amount adjustable)
• Brightness (+/- 8 level amount adjustable)
• Toy Camera
• High Contrast
• Soft
• Star Burst
• Retro
• Miniature*
• Fish Eye*
• Extract Colour
• Base Tweaking*
• Custom*
Továbbá a Scene modok... a fentiek pedig skálázhatóak 3-4 lépésben.https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
rumos14
nagyúr
3 tök különböző gép:
-csúcskompakt
-belépő cserélhető obis gép
-ultrazoom kompakt.szóval ez így kicsit nehéz lesz. ha az a célod, hogy minél kisebb méretű géppel DSLR minőségű képeket készíts, akkor nézd meg alaposan az Oly E-P szériát (főleg E-PL1), a Pana GF1-et és a Sony NEX-3 és NEX-5-öt.
-
S e t h
nagyúr
Én sokáig szemeztem a Pana GF-1-el, de végül anyagi megfontolásból az Olympus E-PL1 mellett döntöttem.(ezek mikro négyharmadosak, cserélhető az objektív).
Nem akartam kompromisszumot kötni a képzaj miatt és bár az elején bridge gépet akartam, hamar rájöttem- a fórumon lévől segítségével - hogy nem ez az amit akarok.
A következő héten jön meg az Oly, kiváncsi leszek mennyire váltja be a hozzáfűzött reményeket.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Szten Márs
nagyúr
A Panasonic G1 nem kompakt és nem is bridge, az egy cserélhető objektíves, micro-fourthirdes gép. Ennek megfelelően tényleg DSLR-es képminősége van.
Az, hogy CCD, vagy CMOS, ne érdekeljen, egy adat, és annyi. A képek minőségét inkább a géppel készült tesztképek nézegetésével mérd fel, ne egy adat nézegetésével a specifikációban.
-
Szten Márs
nagyúr
"....neked nincs olyan amire rávágnád, "hogyha ezek a kritériumok akor ezt".."
Akkor mondtam volna. Nem véletlenül azt vágtam rá helyette, hogy ilyen nincs. Az előttem linkelt Canon G11 úgy nézem kompakt viszonylatban teljesen korrekt gép, a Sony R1 meg zseniális volt, csak annál méretben ugyanott vagy, mint egy DSLR-rel, szóval nem hiszem, hgoy az kell neked. A G11 megfontolandó lehet.
-
Szten Márs
nagyúr
"összegzésképpen: profi DSLR miőségű fotókat szeretnék egy kompakt, v. bridge tipusú géptől"
Nem hogy ilyet nem fogsz kapni, de még olyat sem, ami ezt fényévekre meg tudná közelíteni. Kis érzékenységen is feltünően nagy a különbség egy kompakt/bridge és egy DSLR képe között, nem is kicsit, magasabb érzékenységeken pedig egyszerűen összehasonlíthatatlan a kettő.
Kicsit bővebben: nemrég szétnéztem a magasabb kategóriájú bridgek/kompaktok között, nézegettem tesztképeket és már alacsony érzékenységeken is nagyon kemény mit művelnek. Teljesen kiábrándító volt, mondjuk én nem kacsintgatok kompaktok felé, hogy személyesen nekem számítana, de ettől még nem volt szép látvány, szó szerint és átvitt értelemben sem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest