Új hozzászólás Aktív témák

• theporcupine

tag

Egy másik, lehet megosztó téma, ami pár napja foglalkoztat és kíváncsi lennék mások véleményére.
    Egyre több fine artnak titulált képet látok, ami tulajdonképen tetszik, jó a kivitelezés, Talán kicsit túltolt a retus néha, de ilyen festményre hajazó képeknél még el is lehet ezt fogadni. A problémám inkább elvi. Ez a jellegű képkészítés, értsd alatta a háttér, kiegészítők és ruhák ilyen használatát, a fotózás kezdetén divatossá vált portréfotózás elemeire emlékeztet engem. Ez üzletileg sikeres volt a maga korában, akkor még feketefehérben, esetleg utólag színezett képeken, de már akkor sok fotós elutasította, főleg nem tekintették művészetnek. Aki tanult fotótörténetet, az tudja, mire gondolok. Azért elméleti a kérdés, mert technikailag és tetszetősség szempontjából jó képek, de a fine art megjelölés meg a leírtak fényében elég ellentmondásos nekem. Persze, tudom, mondhatjuk, hogy teljesen mindegy, minek nevezzük, ez egy stílus és kész. Esetleg én értelmezem rosszul az elnevezést és a festményekre hasonlító kinézet miatt hívják így, mert amúgy (félve írom le), de kicsit giccs kategória.

https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/

Új hozzászólás Aktív témák