- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Kezdetleges téma összefoglaló v0.1
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsento1
senior tag
Az 1/160 vagy 1/250 a vaku szinkron idő, azaz ilyen gyors záridőnél tudja megvilágítani a teljes szenzort egy villantással, és ez a vázak tulajdonsága. Hss ugye az, amikor pl. 1/500 záridőnél a zár lefutási ideje alatt többször villant a vaku, és így tudja kiszolgálni a gyorsabb zár mozgást.
A vaku villanási idejét úgy képzeld el, hogy állsz egy sötét metró megállóban, és beállítasz egy hosszú záridőt. Mielőtt odaérne a metró elindítod az expót közben minden sötét, mire odaér, a vakuval villantasz egyet, utána a zárad még nyitva van a hosszú záridő miatt, de fényed nincs, ezért az expó vége szintén sötét, de a metrót sikerült lefényképezni, mert volt egy pillanat amikor villantott a vaku pl. 1/2000 sebességgel, ezért is merevíti ki a képet.
Remélem jól írtam le kb. -
Speeedfire
félisten
Az a vaku szinkron idő. Jellemzően 1/160, vagy 1/200. Felette már a vaku nem tudja, ott kapcsol be a hss mód, ha van persze.
Az 1/800 - 1/2000, hogy annyi idő alatt tudja a teljes erőt leadni.
Pl tolsz egy 1/160-ast, de ő 1/2000 alatt végez már vele, a madarék időben meg vissza tölt.
Nem tudom, hogy így érthető e. Bár szerintem itt téged csak megzavart ez.De ha nem vagy annyira otthon ebben, lehet jobban járnál egy állandó fénnyel. Aminek lehet legalább az erejét állítani, ha a színhőt is lehet mégjobb.
Olcsóbban meg 2-4db ikea izzó cri értéke 90+, hozzá egy távirányító és kész is vagy. 10-15e ft-ból. És nem kell lemondani kb semmiről. -
válasz
Speeedfire #29697 üzenetére
Ezt olvastam, de azért köszi, viszont vélhetően nem értem ki a lényeget belőle!
Az rendben van, hogy a HSS nélkül is marha gyors, de rémlik valami olyasmi a stúdiós gyakorlatról (és ez lehet, hogy rosszul értelmezett infó, és ez visz félre), hogy az átlag stúdió vakuk mellett nagyjából 1/160-as záridőn érdemes fotózni, és amikor 1/250-en vagy 1/230-on próbáltam, a fele kép sötét maradt, ami ha jól emlékszem, a DSLR működési elvéből adódik. Ezért nem tudom hova tenni itt az 1/800-at.
-
Speeedfire
félisten
[link]
"A Godox MS300 egy klasszikus feszültségvezérelt vaku, nem pedig IGBT áramkörös, mint a mai akkus vakuk, és néhány gyors villanási idejű stúdióvaku szokott lenni. Ettől függetlenül az MS300 villanási ideje egészen gyors, legalábbis a gyári adatok szerint. Sajnos nincs olyan eszközöm, amivel meg tudnám mérni, így kénytelen vagyok a gyári adatokra hagyatkozni, ami 1/800s – 1/2000s. Látható, hogy nincs oltári nagy különbség minimum és maximum erő között, ez is bizonyítja, hogy nem IGBT vakuról beszélünk. És az is látható, hogy ezek igengyors villanási idők, összehasonlításképpen az IGBT vakuk jellemző 1/200s – 1/20.000s közötti értékével. Ehhez képest az 1/800s induló érték mondhatni bravúros. Értsd ezalatt, ha stúdióban vakufénnyel fotózol, a Godox MS300-at használva kisebb eséllyel fog bemozdulni a modelled, ha ugrál, táncol, mozognak a végtagjai, vagy libben a haja, anélkül, hogy bármiféle speedvakut, vagy HSS gyorsszinkront kellene használnod." -
Nézegetem az MS300-at, szimpatikus kis vas, de ha 1/800 az alja, és én teszem azt, 1/320-on fotózok, a szinkron különbségből nem lesz probléma, a zár mozgásából eredő árnyék a képen? Nemrég futottam bele hasonlóba, és ezért szeretem a HSS-t, mert ott tág határok között mozogva sincs gond ebből a szempontból, egyben nagyobb szabadságot is ad. Teszem hozzá, még csak most ismerkedek a stúdiózással, szóval simán lehet, hogy alapvetéseket nem látok át.
-
kacsento1
senior tag
Nem tudom mennyire vagy otthon a diy stúdió építésben, viszont hátha tudsz valami infót arról, hogy milyen anyagból szokták a házilag festett háttereket készíteni? Egyszer láttam valahol egy videót, ahol számomra úgy tűnt, hogy egy sima fehér lepedőt kezeltek le valami folyadékkal, és utána kezdték el hengerrel beszínezni. Ilyen praktikákkal van esetleg neked vagy bárkinek tapasztalata? Érdekelne a technikája.
-
Köszönöm a tippet, egészen szimpatikus eszköz, utánanézek ennek is! Ami miatt eredendően LED-et nézek, az a kvázi igénytelensége: nem kell a cső élettartama miatt aggódni, hogy véletlenül odaverem valahova, vagy csak melegen mozgatom, és emiatt sül ki, stb. A HSS mondjuk tényleg nem szempont, bár eddig minden cuccom tudja, és néha használom is. Az FV200-at is gyengének tartod? Az még lehet, beleférne nálam is a büdzsébe. Érdekes egyébként a kulcs szám kérdése, mert anno, amikor megvettem a pici TT350N-t, mindenki le akart róla beszélni, mondván, gyenge. Azóta eltelt másfél év legalább, és (bár kültéren csak kevésszer használtam) soha nem volt gyenge, sőt olyan fotós is meglepődött az erején, akinél az AD200 a leggyengébb vaku a készletben. Ami a kiegészítőket illeti, abban száz százalékig igazad van, csak sok esetben hely is kell például egy hungarocell lap tárolásához, ami nálam nagyon nincs sajnos. Emellett, az sem árt, ha viszonylag gyorsan össze tudom rakni a szettet, majd 1-2 óra múlva szétkapni, ez szintén nrm kedvez a DIY megoldásoknak.
-
.mf
veterán
válasz
mikrofon #29688 üzenetére
"Fénymérő szükségessége vitatható, nagyon is"
Fénymérővel sokkal gyorsabban és pontosabban be lehet állítani a fényeket. Költségtakarékossági okokból ki lehet hagyni, és nélküle találomra belőni a fényeket, de több idő lesz a helyes expozíciót és arányokat eltalálni.
"Stúdió esetén is meg van az ad200 vagy nagy testvére előnye"
Ha 200k a keret, abba a nagyobb bele se fér, az AD200 is elviszi a nagyját a maga 150k-jával, mellette alig marad a kiegészítőkre.
Timer: én lebeszélnélek az FV150-ről, hacsaknem a videó a fő csapásirány. Az elsősorban videós lámpa, ami szükség esetén vakuként is működik, de akként elég harmatos (belenéztem a mikrosatos tesztbe, 50-60 Ws az kevesebb, mint egy 60-as kulcsszámú rendszervaku, pl egy TT600/685/860 - azok 80~85 Ws körül vannak).
Házi stúdióba ott az MS300, 50k alatt van Mikrosatnál is - manuális, nincs TTL és HSS, de stúdióba ritkán kell, egész gyors a villanása, erős a beállítófénye, és ebben is van X rádiós vevő."jóval könnyebb így beállítani mind a technikát, mind a modellt, ha látod a fényt folyamatosan"
Igen, erre egy rendes modellfény / beállítófény már elég is szokott lenni, nem kell egy konstans fényű lámpa.
A konstans fényű lámpa nem helyettesíti a vakut, pl. nem tud "kimerevítést" csinálni, a stúdióban általában használt 1/125 mellett ha mozog a modell, konstans fénnyel könnyen lehet bemozdult, elmosódott."egy kis hobbi stúdió is marha drága mulatság, csak a passzív eszközök (állvány, derítők, boxok, stripek, táskák a szállításhoz, háttér és állvány, csipeszek és egyéb rögzítő elemek, boom kar)"
Sok dolgot lehet egy kis kreativitással vagy alternatív forrásokkal helyettesíteni (háttér méteráruboltból, ha nem kell szállítani, akkor háttérállvány, -tartó és -csipesz is kiváltható olcsóbban, boom kar se nagyon kell, snootot lehet barkácsolni, fehér derítőnek kiváló a hungarocell tábla ha valaki dobná ki, feketének pedig ha lefested a hátát, stb).
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Érdeklődnek hogy mi a véleményetek egy a Nisi close up ról.
Macrozni szeretnék és ez is egy opció lehet. -
Speeedfire
félisten
válasz
Teasüti #29672 üzenetére
Tőle még azért nagyon messze állok, de remélem pár év és sikerül közelebb lennem.
--------------------------------
Nálam akkor volt ilyen aura, amikor nagyon sokat húztam a HSL panelen. Ilyenkor annyit tudsz szerintem csak csinálni, hogy addig húzod csak, amíg nincs kontúr. Aztán PS-ben tovább dolgozol vele. pl nálam is anno a lámpa körül, meg a vállnál.
Lehet a dinamika miatt van, nem tudom. Igazából az átmenet eltűnik. -
válasz
mikrofon #29688 üzenetére
Csak az árától már nem messze van az FV150 (pláne Fomito-n) , ami az értelmes modellfény, és a vaku funkció miatt jobb lehet egy kezdőnek egy szimpla vakunál, szerintem. Én is az vagyok, és nemrég volt lehetőségem normális stúdióban tanulni egy picit, és úgy tapasztaltam, hogy jóval könnyebb így beállítani mind a technikát, mind a modellt, ha látod a fényt folyamatosan. Egyébként én is pont az AD200 és az FV150 között próbálok most dönteni, mert néha jó lenne a mobilitás. Mivel azonban már van itthon rendszervaku, és úton van a Godox S2 rögzítő, amivel bowensbe foghatom azt, inkább az FV150 felé húz a szívem.
Egyébként jól irta .mf, egy kis hobbi stúdió is marha drága mulatság, csak a passzív eszközök (állvány, derítők, boxok, stripek, táskák a szállításhoz, háttér és állvány, csipeszek és egyéb rögzítő elemek, boom kar) bőven 150k felett van, pedig mindent IS ebay+fomito párosról szerzek be, és nem high end cuccokról beszélek. Meg vennem kell egy normális állványt a nagy vaku alá, bármi is lesz az, na meg persze magát az eszközt.
Jó kis hobbi ez! :-D És még az IT a drága, a lóf@szt!
-
mikrofon
veterán
-
.mf
veterán
válasz
Lamros #29685 üzenetére
Kezdésnek inkább azt ajánlom, hogy gondold át alaposan a dolgot, és olvass még egy kicsit jobban utána, de ne csak a termékajánlókban, hanem vakuzási oktatóanyagokat... Mondjuk kezd a Strobist101-nal.
Az AD200 egy kicsi akkus mobilvaku - jó cucc, én is szeretem, de ha portré stúdió, akkor ott nem létszükséglet, hogy mobil legyen, lehet hálózaton is, olcsóbban kapsz erősebbet. Legyen modellfény funkciójuk. Főfény, segédfény, esetleg élfény/hajfény - ez már 2 vagy 3 db; és nem csak egy softbox, hanem stripbox, beauty dish, snoot, valamint pár derítő (ezüst, arany, fehérnek hungarocell tábla, meg fekete), ezeket is ajánlott még. (Na meg egy fénymérő sem ártana... de ezzel már bőven túl vagyunk a 200k-n). Ha nagyon szűk a keret, akkor 1 főfény + segédfény helyett derítőlappal lehet még trükközni
-
Lamros
újonc
Sziasztok, kezdő portré stúdiónak mit ajánlotok 200.000 környékén? Én ad200 pro+softbox kombón gondolkodtam, valakinek valami ajánlása honnan, milyet, mekkorát vegyek? Vagy van valami jobb alternatíva kezdésnek? Köszi szépen
-
ZephX
senior tag
válasz
Teasüti #29682 üzenetére
Köszi a választ. Én is erre jutottam magamban, sajnos inkább kiveszem a képet a nevezésből, ne ezen bukjon a többi kép. Csak szerintem nehéz életképet lőni, így hogy beleegyezés kell.
Lassú Víz: Természtesen igazad van, nem is teszek egyenlőséget.
De szerintem azért jelentős átfedés van a két halmaz között, és utcán elég jó életképeket lehet lőni. És persze családi ismeretségi körös fotót is lehet életképnek, úgy hogy ne legyen megrendezett. De véleményem szerint azért ezzel a GDPR korlátozással, jelentősen lekorlátoznak egy csomó jó képet. Persze nyilván a szervezői is védi magát, ahogy Teasüti is írja.
-
Teasüti
nagyúr
Jogos a felvetés.
Nem tudom MO-n ez hogy van, de mintha az rémlene, hogy eléggé ellehetetlenítették az utcai fotózást. Nem akarok nagy hülyeséget mondani, mert nem vagyok képben pár éve, de amennyire én tudom szinte majdnem illegális utcán embereket fotózni a közszereplők kivételével. De ezt nyilván a többiek tudni fogják, ha vki erre jár.
Ahol én élek ott pl. bárki készíthet rólad fotót nyilvános helyen és ugyan kérheted a törlését GDPR-re hivatkozva, de amúgy minden a képet illető jog a fotóst illeti. Itt a nyilatkozat meg azért fontos, mert komoly fizető ügyfél nem fog szóba állni veled ha csak fennáll a lehetősége, hogy a képen szereplők netán jelentkeznek és követelőzni kezdenek. Nyilván egy több milliós reklámkampányt ciki lenne lenőni azért, mert vki személyiségi jogokra hivatkozva törölteti magát.Vagy netán előáll a model és tartja a markát, ami szerződés/nyilatkozat nélkül nagyon is valós probléma lehet.
-
Teasüti
nagyúr
Vagy bekockáztatod és reménykedsz benne, hogy nem kérik a nyilatkozatot vagy az illető nem fogja látni kiplakátolva sehol. Ha egy random járókelő volt, akkor mi az esélye annak, hogy pont kiszúrja magát egy fotópályázaton?
Viszont a szervezők joggal kérhetik a nyilatkozatot publikálás előtt.
Különben ők is megüthetik a bokájukat, ezért szerepel ez a kitétel.Amúgy nem tudom milyen kivételek vannak erre. Blackbox kapcsán vagyok csak képben valamennyire az ilyesmivel, de ott az ügynökségek elfogadják a feltöltött anyagot hozzájárulás nélkül is. Van erre egy külön kategória, ami a szerkesztői használatra szól a médiában, gondolom hírügynökségekre vonatkozik stb. Viszont az ilyen "editorial" anyagokat nem lehet felhasználni kereskedelmi célokra. A fotópályázat lehet kereskedelmi célú használatnak minősül, ha ők meg publikálni és terjeszteni akarnák.
-
Teasüti
nagyúr
Szóval a nemzetközi jog úgy szól (fingom sincs a magyarról), hogy ha az illető felismerhető a képen, akkor kell a hozzájárulása. Ez sajnos olyan részletekre is kiterjed, ahol esetleg senki nem ismerné fel ő magát leszámítva. Szóval ha ő ránéz a képre és felkiált: "De hisz ez én vagyok!" - akkor kell a hozzájárulása.
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Ezt a kérdést feltettem egy másik csoportban is, de hátha itt hamarabb lesz rá válasz.
Egy fotópályázatos kérdésem lenne (Magyaroszrág 365). Van egy fotóm amit szeretnék életképek kategóriába nevezni, lehet nem nagy szám kép, de nekem tetszik. A probléma az, hogy van rajta személy akitől nem kértem beleegyezést.
És van egy ilyen kitétel "Kijelentem, hogy a fotón szereplő személyek hozzájárulásukat adták a felvétel elkészítéséhez és felhasználásához. (Nem szükséges az érintettek hozzájárulása tömegfelvétel esetén.)"
Szerintetek ez a kép elmegy, így vagy inkább ne is nevezzem?
[kép] -
Teasüti
nagyúr
válasz
olajecset #29673 üzenetére
Szokott lenni a - komolyabb - kamerákban vmiféle pixel mapping funkció, ami feltérképezi a pixelhibákat.
Amúgy passz. Még soha nem találkoztam életemben hibás pixellel semmilyen eszközön. Megjelenítőnél van erre pixelhiba garancia. Kameránál? Nem emlékszem ilyen kitételre egy vásárlásnál sem.
Forgalmazóval felveszed a kapcsolatot és megkérdezed szépen. -
olajecset
tag
Sziasztok!
Nem jártam még ezen a fórumon, nálam sokkal jártasabbakat szeretnék kérdezni. Lenne egy nagy gondom, mégpedig múlt héten vásároltam egy Olympus PL8-as fényképezőt és észrevettem hogy pixelhibás, négy fehér és két piros pixelhiba van a képeken. Internetes rendelés, elvileg 14 napom van összesen visszaküldeni. Ez gyakori hiba, előfordulhat hogy szaporodni fognak a képponthibák? Szerintetek most mit csináljak? Köszönöm! -
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29664 üzenetére
Húú baszki. Ez Jason Lanier liga már, amiben játszol.
-
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Vki el tudná nekem magyarázni mi történik itt az arcvonal körül?
Kisajtoltam az égboltból némi színt és lett egy második kontúr minden körül.
[kép]
Mi ennek a jelenségnek a neve? Mi okozza? Hogyan lehet javítani rajta? Retus?
A hdr halo az nem érdekes, az csak a maszk pontatlansága.
Köszi! -
Lassú Víz
addikt
válasz
https://prohardver.hu/tema/tervezo_es_alkalmazott_grafikai_beszelgetos_topic/friss.html
A fenti fórumon először próbálj meg keresni a tiédhez hasonló kérdést, ha nincs, kérdezd meg. Photoshop fórum összefoglalójában irányítanak oda minden nem PS spec. kérdést.
-
válasz
Azt a mindenit, amikor ilyet látok, akkor jövök rá, hogy mennyivel magasabb szinten űzik mások ezt a hobbit (vagy hivatást?), mint én. Brutál anyag, gratulálok! A 2567-es kép nálam favorit...
-
BoscoD55
tag
válasz
Én esküszöm, hogy egy összeszedett, tartalmilag is helytálló véleményt szerettem volna leírni, de véletlen rákattintottam a linkre, és a kérdést is elfelejtettem.. : D
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
agyalok hogy az elmúlt 2 év képeit egy könyvbe raknám. Ki mit ajánlana? Van köztünk olyan aki kiadványszerkesztéssel foglalkozik? A bestfotokonyvet néztem, elég jó áron van. [link]
A 20*27 vagy a 20*20 amin gondolkozok. Egyelőre ezeket válogattam ki maganak, nyílván tovább kellene még szűrni. A FF kislány lenne a borítón.
Van valakinek ötlete, tippe? Nem akarok sz*r anyagot a nyomdába küldeni. Előtte érdemes az összes fotót valamivel cmyk-ba konvertálni? -
hito
nagyúr
válasz
vihartigris #29661 üzenetére
Akkor nem is volt olyan nagy szerencsém
-
BoscoD55
tag
válasz
sandokanaa #29654 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget, örülök, hogy indirekt le tudtatok beszélni a Sony A7-ről.
A döntés végülis egy D7200-ra esett, amihez már csak egy Sigma 150-600 obit kell majd beszerezzek a jövőben valamikor, és akkor egy időre le leszek fedve. Aztán már csak ki kell várnom, hogy a Nikon Z vonala egy kicsit olcsóbb legyen..
-
-
sandokanaa
csendes tag
válasz
mikrofon #29657 üzenetére
Szépek, de ha az árakat összehasonlítod, akkor máris más sorrend lesz (nekem is tetszett volna a sony is meg a fuji is, még használtan is).
A másik problémám, habár még nem próbáltan élesben a MILC-eket, hogy nekem még a Nikonon is a kisujjam már a gép alsó részén van, néha alatta. -
mikrofon
veterán
válasz
sandokanaa #29656 üzenetére
-
sandokanaa
csendes tag
válasz
mikrofon #29655 üzenetére
Igaz és a súlya sem
, főleg ha ráteszel egy rendes 70-300 f/4.5-5.6 vagy 70-200 obit és kell a portrémód is kézből, akkor nagy segítség a markolat!
Erre nem fog kelleni borítás, mert kicsi a gép.
Az ár-érték arány pedig szerintem nem rossz, a tudása pedig fényévekkel előttem van még, de tanulok és gyakorlok. -
mikrofon
veterán
válasz
sandokanaa #29654 üzenetére
uhh ez azért nem Milc méret, főleg nem a markolattal....
-
sandokanaa
csendes tag
válasz
BoscoD55 #29651 üzenetére
Nikon + vintage obik:
[Nikon vintage obik]
[Átalakítás], ehhez azért kell kis kézügyességvagy [módosíthatóak]
[Átalakítóról] képek is.
Létezik Helios eredeti Nikon F bajonettel is pl.: Zenit MC Helios-81H 50mm f/2A D7200 + M42 obikkal van fénymérés és a fokusz is ellenőrizhető. Így lehet Aperture módban is használni és ha beállítod a Non-CPU lenses-ben, Exif is kezelhető (megszorításokkal
).
D7200 pl.: [link] [link] [link]
Felmentek az árakhabár az első kettőhöz markolat is van, és az sokszor kényelmes!
-
.mf
veterán
válasz
BoscoD55 #29651 üzenetére
Jaja, nevetséges, hogy a vintage obik ára hogy felszökött pár évvel ezelőtthöz képest, én is csak pislogok néha, hogy milyen árakat diktálnak egyesek...
A CZ 35 f2.4-hez már volt szerencsém, a Jupi 9-ről is már láttam-hallottam eleget. Ha csak egy MILC vázat akarsz az M42-es fixekkel játszani, talán már olcsón ki lehet fogni egy Sony A6000-t, egy fokkal jobban működik (kezelés, AF), mint az A7, de ezt is csak fenntartásokkal ajánlanám, továbbra is azt mondom, hogy jobban jársz, ha a meglévő Nikon obikhoz veszel egy Nikon vázat.
Akkuból, igen, kell vinni 1-2 tartalékot, de nem annyira vészes. Hétvégén voltam a Medves Fotós Maratonon, Z6 1-1 akkuval kihúzta a két napot (igaz, nem is vittem túlzásba a fotózást). De az is igaz, hogy az egy nagyobb akku - A7-tel volt olyan, hogy egész éjszaka koncerteket fotóztam 19-től f5-ig, a napkeltére már úgy kellett keresgélni, hogy a 4 közül melyik akkuban van még 1-2 képre elég nafta...Van végtelen Nikonon M42-es obival, de csak lencsés adapterrel, ami rontja a képminőséget.
A D700 egy jó kis váz volt, csak már sok a leharcolt, rengeteg expós; az AF-en is megmutatkozik a kora, ha sportot akarsz fotózni.
Az M50 viccnek is rossz volt, nem is értem, hogy merülhetett fel eldobni egy rendszert érte... Ha még nem hallottál rosszat róla, mondom: belépő vacak, szar kezeléssel, szar akkuidővel (nem tölthető vázban), szar videóval, zsákutca rendszerrel, amire x év alatt is alig jött ki obi a Canontól (van pár f-sötét zoom és összesen 2-3 fix, a 3rd party obikra leszel utalva), és csak idő kérdése, hogy a Canon RF-ből is kihozzon APS-C-t, és akkor az EF-M-nek reszeltek.
-
Rapid136
őstag
-
BoscoD55
tag
Köszi, remekül összeszedett válasz. Először kezdeném, hogy milyen M42 obijaim maradtak:
85mm f/1.5 Helios-40-2
35mm f/2.4 Carl Zeiss
Jupiter 9 85mm F2Elképesztő, hogy milyen áruk van most, de semmi pénzért nem válnék meg már tőlük. Bár, szerintem a vintage obik elég nagy része túl van árazva. Például ez a Jupiter obim is, azért annyit nem ér, mint amennyiért kínálják.
Az A7-ről, és sajnos a többi MILC-ről is olvastam, hogy elég sok pót akksival kell mászkálnia az embernek, mert pikk-pakk lemerülnek. Plusz, megmondom őszintén engem a videó funkció teljesen hidegen hagy, ha nem lenne benne az sem érdekelne
@Sandokanaa
Ha 150-ért fogok találni D7200-at, akkor szerintem egyből lecsapok rá, de eddig csak eléggé elvetemült áron láttam őket (inkább 180-190 környéke.Már kiolvastam az internetet, de még nem találtam olyan megoldást amivel lenne végtelen M42-es obikkal. Ha te tényleg birtokában vagy ennek az infónak, akkor kérlek ne tartsd magadban
Még egy kérdés, gondolom D700-akat szoktam látni nagyon olcsón. Arra gondolom, azért nem sok értelme van váltani, vagy igen?
@tvamos
Canonra nem váltanék, mert akkor az egész rendszert cserélni kéne, és akkor pénzben tényleg nem jönnék ki túl jól. Bár, azt meg kell hagyni, hogy az M50-ről még rosszat nem hallottam, plusz a Canon gépeken az ég az tényleg mindig kék, és a fű is zöld.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest