Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Ja oké. Én kb. mindenbe bele tudom látni a nempolitikát, de abba a hsz-edbe most nem sikerült. Tényleg szó szerint értettem, hogy ahány család, annyi szokás, annyi módon ajándékozzák meg a gyereket/családját. Ami nekem furcsa, másnak nem az.
A sajátlábon álló családnál meg gondolom más jellegű ajándékok dukálnak/elvárás, mint a pórnép egyszerű gyermekeinél.
-
válasz Borisz76 #47814 üzenetére
Természetesen ha a laptopot HDMI-vel rákötöd a TV-re , akkor az optikán kijön majd a hangja.
Pontosan erre gondoltam.
ChatGPT is közben igazolta ezt (TV és HiFi model is meg lett adva) és rendben lesz.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Borisz76
veterán
válasz MaxxDamage #47811 üzenetére
Lehet félre értem de a TV-t és a képen látható mini-hifit szeretnéd optikával összekötni ?
Mert az nem fog menni.....a hifi-n az az optika kimenet ...ahogy a TV-n is az van : kimenet.
Ha csak az a cél, hogy a TV-ből kinyerd a hangot és azzal a kis mini hifi cuccal hangosítsd, akkor az optikát bele kell vezetni egy audió konverter-be , ami optikából csinál 2.0 ( sztereó ) vagy 5.1 RCA kimenetet : [pár példa konverterre]
Természetesen ha a laptopot HDMI-vel rákötöd a TV-re , akkor az optikán kijön majd a hangja.
Ha nem így gondoltad, akkor bocs a belevau miatt !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Inhouse
őstag
-
Inhouse
őstag
válasz MaxxDamage #47802 üzenetére
Igen, de nagy a szórás a telefonoknál, hogy kihajtja-e a mögé kötött eszközt. Van amelyik igen, de az újabbak inkább nem, lehet, hogy halk lesz. Illetve olyan jack dugó legyen, aminek vékony az a része, ahol megfogod, hogy bele lehessen dugni, a telefongyártók néha érdekesen gondolják ezt.
Üdv Inhouse
-
De elvileg optikai kábel megoldja minden gondom és a TV-hez úgy csatlakozna a TV meg a laptophoz HDMI-n.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
coco2
őstag
@pjen
De inflálódik. Akkora a nyomás most mindenen, hogy talán egyedül a mobil elektronikához túl fontos ritka földfémek az elfogadhatóan "értékőrző" befektetés. Semmi más. Az arany sem.
@BiP
Itt nem politizálunk, szóval fogalmazzunk "tegyük fel" esetben. Tegyük fel egy mesebeli országban éppen újraépítik a nemesség rendszerét. Egy kisgyereket úgy nevelnek, hogy szolgálatban megöregedett emberek letérdelnek előtte. Szóval az a világ. Nem létezik olyan ajándék, ami "túl sok". Én arra gondoltam utalni. Meg arra, hogy ha hiszed, ha nem, egy mesebeli országban élünk
[ Szerkesztve ]
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Igen, van rajta.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BiP
nagyúr
Persze. Nálunk soha nem volt szokás, de ismerősöknél láttam, hogy régen volt ilyen.
Nem tudtam, hogy ez megmaradt-e. Bevallom, azt hittem, mára kikopott, változott annyit a világ, hogy már nem ragaszkodnak ehhez a régi típusú ajándékhoz.
Én speciel nem hordok ékszert, így egy ilyen "emlékkel", azon kívül, hogy egy fiókban őrizném.
Meg nem is értem. Egy bébi kap egy ékszert, alsó hangon 15évig nem is tud vele mit kezdeni. Lehet, hogy nem is fog neki tetszeni. (főleg, hogy addigra az a fazon simán kimegy a divatból). Szóval az egész módszer létjogosultságát nem értem.
Oké, régen az aranyékszernek értéke volt. anyagi és eszmei, sőt, kicsit túl is volt értékelve, de ma már nem akkora extra.
Na mindegy, ahány ház... -
Met
nagyúr
válasz MaxxDamage #47802 üzenetére
Ha van a hifin aux bemenet akkor igen.
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
"a telefon fejhallgató kimenetét össze kell dugni vezetékkel a hifi aux bemenetével"
Azaz Jack to RCA kábellel csatlakoztatható a telefon egy HiFi-vel?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Chromecast topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nintendo Switch
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Milyen notebookot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kiderült, hol fogadja Kína a TikTok-menekülteket
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P52s,15.6",4K UHD,i7-8550U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN10
- HP OMEN Gaming 16-wf1003nt - ÚJ 16" QHD GAMER notebook - i9-14900HX, RTX 4080 (12GB)
- HP OMEN 16-xf0777ng - ÚJ - 16" QHD GAMER laptop - Ryzen 9-7940HS, 32GB, 2TB SSD, RTX4070 (8GB)
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- OHH! Lenovo ThinkPad P15 Szép Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB