Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rushty
őstag
Melyik magyar celeb bújt a héten elő?
-
Aláírásban lehet valahogy sortörést csinálni? Tehát hogy az aláírásom mindenképp 2 külön sorban jelenjen meg.
-
HawerKing
őstag
Sziasztok tudja e valaki hogy miért nemlehet megvásárolni az xbox áruházban egyik GTA 4 verziót sem????
-
ph2012
senior tag
A Tyson Fury boxmeccset melyik csatornán adták? Mikor ismétlik? Köszi.
-
törölt tag
válasz
EmberXY #38577 üzenetére
Emberem! XY-onom!
A Win10 állandóan változó lelkivilágát, amit rosszul fizetett barna bőrű indiai vendégmunkások és kazánfűtők barkácsolnak vég nélkül és ész nélkül, azt sokkal nehezebb kiismerni, mint a ViaSat3-on végignézni az Észbontók 8 évadát röhögés nélkül.
Talán nem is tőled, hanem Gáspár Győzikétől és Evelyntől kellet volna tanácsot kérnem ezen ügyben, mert vagy előrébb lennék, vagy mélyebben, mint Pilátus a krédóban.
Eastman kollégának pedig nagy riszpekt
, mert ritkán szól, de akkor olyat, hogy még a kínai nagy fal is ledől. ?
A p.csába... Lehet, hogy miatta vannak a migráncsok?
-
rushty
őstag
Jó játszottak a focistaink ma?
-
törölt tag
válasz
krizmo_ #38570 üzenetére
- krizmo_ : köszönöm mind a figyelmeztetést, mind a fenyegetést. Sörözzünk majd egyszer valahol!
- Cs1csó : az állandóan változó (és egyre negatívabb irányba) szabályok azok, amik bántják az ember lelkét. Az állatkínzást is büntetik, a mentális emberkínzást miért nem?
- EmberXY : a saját gépemen, a családtagjaimnak és a szomszédasszonyomnak létrehozott user profile-okról van szó. A funkció valamelyik tökönrúgott Win10 frissítés óta szűnt meg. A gép és a Win10 egyébként tudja, hogy én vagyok a gazda.
Hmmm... Bár lehet, hogy ha mezei felhasználóvá minősítem a júzert, akkor talán menni fog. Kipróbálom.Anyway... úgy gondoltam, hogy ez egy barátságos és kötetlen hangvételű topik, ahová a humorból belefér az "early morning stand up comedy show" is... Elnézést kérek, hogyha én tévedtem.
-
EmberXY
veterán
válasz
#12516608 #38568 üzenetére
Hát változtassa meg az adott user a sajátját, azt hittem, ebben akarsz neki segíteni. Másét én sem tudom megváltoztatni, pedig lenne 1-2 ember, akinek szívesen megváltoztatnám néhány beállítását...
Aki meg a saját profilképét se tudja megváltoztatni, az ne használjon ilyesmit, csak a baj van belőle... -
törölt tag
-
Eastman
addikt
Azonnali fáradt gőzös kérdések órája,
én így szeretlek!
-
törölt tag
Izé... !
Hol a büdös tökbe tudok egy fényképet hozzáadni egy júzerprofilhoz a Win10-ben?
Előző win verziókban simán megtaláltam. Kell a júzernek, mert olvasni nem tud bakker! De a saját arcát még képes felismerni. (Látja magát reggel a tükörben.)
Kéne a loginhoz... -
törölt tag
válasz
Eastman #38563 üzenetére
Meghajlok a tudásod előtt, bölcs "kínai" kung-fu (panda) mesterem.
"Pultozást" én is csináltam 1-2 évig (egyemistáknak - között) a többit már csak a másik oldalon. "Kuplerájban" - a szó legszorosabb és legfantasztikusabb értelmében - még nem dolgoztam. Bár lehet, hogy a pénztárgéphez felvennének öreg pöcsös macának.Neked is és a tocsik jómunkásembereinek is kellemes és fantasztikus hétvégét kivánok.
Tüzijáték, Sziporka. Sorozatorgazmus! -
törölt tag
"Mégis itt picsogsz, hogy jaaaj, kiörölték egy beszólásomat." - Picsog a pöcsöm te nagy hülye!
Annyi hsz.-emet törölték már az elmúlt 15 évben, ha 100Ft-jával számolnám, akkor már 2 Bentley állna a házam előtt.Én mentálszadista vagyok, azaz szeretem gondolkodásra kényszeríteni az ostobákat és a szellemileg rest delikvenseket. Bedugom a fülébe a "bogarat" és hadd gondolkodjon rajt 3 hétig eredmény nélkül. De legalább 3 hétig fáj az agya az eredmény nélküli agymunkától. Na, ezt élvezem.
Máááá megen le lettem tiltva. Politikai hirdetéseket szoktam jelenteni faszbukon, de volt egy olyan aminek érdekelt a témája. Végig olvastam érdemes volt. Aztán a hozzászólásokban láttam az ordas föcsögést és nem tudtam megállni, hogy ne szóljak be.
Röviden ennyi a sztori.
Régen én mint a nemzetét féltő simán el tudtam dumálni és sörözni a hithű kommunista robbantómesterrel a Bakonyi Bauxitbánya Tröszttől, rohadtul nem értettünk egyet, de azt hogy "Feri bátyám! Iszunk még egy sört? - Miért ne kisfiam. A következőt majd én kérem." simán értette mindenki.
Na, ez hiányzik egyre jobban. Utálom a humanoid alkatú, 2 lábon járó biomechanikus droid tárgyakat, mert a legnagyobb hibájuk az, hogy kommunikálnak. Rohadt Retró véglény vagyok isten bizony. -
BiP
nagyúr
válasz
#12516608 #38553 üzenetére
Mindenki észrevette, hogy férfiből vagyok
Mégis itt picsogsz, hogy jaaaj, kiörölték egy beszólásomat.
Lépj túl rajta, de ha sarkosabban akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy lehet, hogy már nem vagy fiatal, de ideje felnőni.A cenzúráról mint olyanról persze lehet értekezni, ez egy érdekes téma, hol húzódik a meghúzhatatlan határ.
-
válasz
#12516608 #38553 üzenetére
10 éve is ez volt. Én is akkor regisztráltam, és akkor sem egymás sértegetése volt a célja a Facebooknak...
Az én környezetemben senki sem beszél így... Szerintem, az a szexi, ha egy férfi úriemberként viselkedik, nem szeretem ha valaki közönséges...
Mi számít fiatalnak? Van akihez képest te is az vagy. Csak mert idősebb vagy, nem biztos, hogy többet éltél...
-
-
törölt tag
válasz
inf3rno #38551 üzenetére
Na, pont emiatt a téma miatt beizzítottam a VPN szerver kliensemet, nehogymár az IP címemen rágódjanak a népek. Rágódjanak máson, de az legalább ne az enyém legyen, hanem a bábolnai méntelepé.
És most először " krizmo_ " -nak válaszolnék, a szoftveres-bot izékre a hsz.-em későbbi részében. :
Amikor regisztráltál elfogadtad a felhasználási feltételeket, amiket be is kell tartani... Élhetsz ellenvetéssel, de esetedben ennek nincs értelme, mert jogosan kaptad a büntetést. " --- Szart! Több, mint 10 éve regisztráltam, a feltételek folyamatosan és egyoldalúan változtak és változnak most is, nem véletlen az irgalmatlan mennyiségű per. Az idézett "megjegyzésem" egy férfias, baráti, macsó fricska amit értelmes emberek a következőképpen kezelnek: "Jóvanbakker hülyegyerek, igyál inkább még egy sört!" és röhögés.
Arról sajnos nem én tehetek, hogy mindenféle hisztériásan érzékeny, mimóza lelkivilágú - szexuálisan és politikai hitvallás alapján félrecsavarozott - fotelhuszárok bebődülnek és feljelentgetnek... na ez a mai társadalom szennye.
1984-ben egyetemistaként én be mertem a legrettegettebb kocsmákba is menni. Mindenki észrevette, hogy férfiből vagyok, nem pedig szarból. Erre macsó módon érzékeny vagyok.
Te meg szerintem fiatal vagy, és még nem érted a dolgot.---
Na, akkor a botokról - vagy szellemi botoxról:
Minden olyan cégnek, akárminek, weboldalnak, akik/amik foglalkoznak valakikkel/valamikkel van ügyféltörzse. (Tudom, mert banki számlavezető rendszer programozója voltam. Az egyetlen, a mindenható guru-)
Az ügyféltörzs mellé simán fel lehet állítani egy ügyfélminősítő adatbázist.
-Rosszat szólt? - Nagy fekete szőrös bunkó! - 1 nap eltiltás.
- Rosszat szólt megint? - Má megint egy Nagy fekete szőrös bunkó! - 2N+1 nap eltiltás.
- Rosszat szólt megint? - Dzsááááááá.. Cukkerberg dzsihád!!! Kitiltsuk! Megköpködjük! Minden weboldalon feljelentsük.
Bármikor össze tudom rakni az algoritmust, gyorsabbra, szebbre, gecibbre.Ez van. Ha már tanácsot adni nem tudok - mert nem hagyják - akkor mi a töknek az egész.
- -
válasz
#12516608 #38543 üzenetére
Amikor regisztráltál elfogadtad a felhasználási feltételeket, amiket be is kell tartani... Élhetsz ellenvetéssel, de esetedben ennek nincs értelme, mert jogosan kaptad a büntetést. Ha az utcán mondod ezt valakinek, szerintem ott is utolér a büntetés...
Ha sok ilyen tiltást zsákolsz be, egyszer végleg kiraknak... -
inf3rno
nagyúr
válasz
EmberXY #38548 üzenetére
Szerintem is bot csinálja és ha fellebbezel, akkor is bot bírálja el. Azért frankó mert még személyre is szabhatják, hogy kire mennyire érzékenyek, legalábbis sok esetben ez derül ki, hogy itt is kettős mérce van például politikai hovatartozás alapján, de gondolom más alapján is.
A csoportoknál vannak publikus csoportok is, nem csak zártak.
-
EmberXY
veterán
válasz
Eastman #38549 üzenetére
Ezért írtam, hogy egy specifikus csoportban történt, ahol ez mindenki számára egyértelműnek kellett, hogy legyen, hiszen többek között azt a filmet is kívülről fújja mindenki, ahonnan ez származik. Mivel ez teljesen természetes az adott közösségen belül, ezért életszerűtlen lenne (lett volna) az idézőjel használata. (Pl. egy "vicces képek" topikban is úgy kezded a kommentet, hogy "itt egy kép következik"? Ugyan már....)
És pont ezért gondolom azt is, hogy nem hús-vér ember jelentette és pláne nem a csoporton belülről (kívülről meg eleve nem is hiszem, hogy bárki olvasta volna, hiszen a csoportok bejegyzései általában a tagoknak jelennek meg, ha jól gondolom).
Kár is belemenni, mindenkinek igaza van, de nem jutunk előbbre. -
EmberXY
veterán
válasz
inf3rno #38547 üzenetére
Szerintem szubjektív a dolog, de azt se tartom kizártnak, hogy valami robot végzi már ezt is...
Engem egyszer a Bud Spencer, Terence Hill rajongói csoportban találtak be egy közismert filmes idézet miatt, aminek okát azóta se értem. [link]
Még ha máshol írom, azt mondom, valaki nem érti, OK, polkorrekt beszari névtelen feljelentős világ van, na de abban a csoportban, ahol ez 100 %-ban beleillik a környezetbe és egyáltalán nem üt el a napi tartalmaktól, nonsense, hogy ez valakit sérthetett volna, vagy félreértésre adott volna okot. Nem kizárt, hogy valami bot találta meg, aztán "intézkedett", nem tudom. De még csoda, hogy a TEK-et nem küldték rám, lassan azt is megérjük. -
törölt tag
Herr DokTor Professor Cukkerberget hogyan lehet tökön rúgni a pofakönyv cenzúrásái miatt?
Vegyem fel a Fidesz médiatanáccsal a kapcsolatot Facebookon keresztül? De ember, már megint le vagyok tiltva!Pedig csak egy macsó heccelődést küldtem egy delikvensnek: " Még lankadtan is nagyobb a pöcsöm, mint a te orrod." Erre a viccre már mindenki behisztériázik?
7 napot kaptam, az "egyeztető tanács" - lópikula - elérhetetlen. -
Inhouse
őstag
Leszeded a Youtube videót és átkonvertálod MP3-ba, az előbbihez vannak oldalak (van ami egyből MP3-ba menti, de sok a kamu), az utóbbihoz meg ingyenes konvertáló, pl. Format Factory, Audacity...
Vagy ha ez sem, akkor elég az Audacity, felvétel (Windows WASAP), majd elindítod a YT videót, közben más ne szóljon a gépen. A végén megvágod és MP3-ba mented. -
Met
nagyúr
South park, kicsinyuszi hophop dala nincs meg valakinek mp3-ban?
Google nem a barátom -
válasz
inf3rno #38520 üzenetére
Járok haza Veszprémbe. Éves Fejér és Pest megyeit mindig megveszem. Ez évi 10800 HUF. Ha mindig havit vagy 10 naposat vennék az jóval drágább lenne. Ha idén ezen kívül már csak egyszer mész Pestre pályán, akkor tíznaposat vegyél. Ha már háromszor mész összesen, akkor már érdemes a két megyeit megvenned. Ugye ezek január 31-ig jók. Jó dolog ez nagyon, csak ki kell számolni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Vakegérke #38529 üzenetére
Lehet, hogy ilyesmiről van szó: [link]
És mondjuk a következő lépés az lett volna, hogy begyűjti az adatokat rólad, pl hogy mi az ügyfélazonosítód, aztán utána felhívja valaki a szolgáltatód, hogy elhagytad a SIM kártyát, és hogy a másik SIM kártyára küldjék az üzeneteket ezentúl, amibe pl a banki biztonsági kód meg ilyesmik is beletartoznak. De lehet, hogy ez long shot, mert kell még hozzá a banki jelszavad is, hogy leemeljék a számládról a pénzt.
A másik lehetőség, hogy más lett volna az áldozat, és a te neveden lévő SIM kártyára irányították volna át a hívásait.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Vakegérke #38529 üzenetére
Jó, hát extrém példa, vesz egy ilyen feltöltőkártyás telot, aztán megbeszél rajta egy terrortámadást, utána meg megy a kukába. Jön a TEK, aztán elbeszélgetnek veled egy fejlövéssel, mert éppen a hagymát vágod és fegyver van nálad. Egy tök jó mozifilmet össze lehetne hozni, amikor a lelkiismeretes zsaru azután nyomoz, hogy mi történhetett.
Amúgy fura, mert úgy tudom a maffiának sok ezer ilyen SIM kártyát szednek össze, és nem hiszem, hogy egyesével ilyen 50 pénzes sikerdíjakkal, hanem inkább cégekkel szokták csinálni nagy tételben. Itt valami más lehetett a dologban, és nem is biztos, hogy a SIM kártya volt a lényeg.
-
Vakegérke
félisten
Egy érdekes történet, a végén a kérdés.
Mentem egy üzletbe vásárolni. Már majdnem odaértem, mikor leszólított egy kisebbségi férfi, aki normálisan volt öltözve, modora udvarias volt. Arra próbált rávenni, hogy vegyek neki telekomos SIM kártyát. Beígért 15 ezer Forintot, ha segítek neki. Mivel nem álltam kötélnek, emelte a jutalom összegét 20 ezerre, majd kisvártatva 30 ezerre. Mondtam neki, hogy telenoros vagyok és elköszöntem.
Megvolt a vásárlás, indultam haza. Mit ad Isten, megint leszólított a férfi. Na, neki telenoros kártya is jó, csak segítsek már, születésnapja van a fiának. Nemleges válaszomra immáron 50 ezer Forint jutalmat ígért be, és hangsúlyozta, hogy ennyi pénzért mások...
Nem szép dolog közbevágni, mégis megtettem.
- Azok mások, én pedig én vagyok. Nem kell a pénz, még 500 ezerért se veszek másnak SIM kártyát.
Elköszöntünk, boldog születésnapot kívántam a fiának, hazajöttem.Mi a frászt kezd valaki egy nem a nevére szóló szűz SIM kártyával, mire használ(hat)ja?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
krizmo_ #38522 üzenetére
Jaja.
Keresztkérdés. Vannak ezek a P+R parkolók. Nekem Veszprém - Budapest vonalán lenne jó valami; gondolom Budaörs, Kelenföld, ilyesmi. Szívesen leparkolnék és HÉV-eznék, ha ingyen van a parkolás, mert nincs kedvem a dugóban araszolni, és amúgy is már ki akartam próbálni ezt a megoldást. Egész konkrétan most a vadászati világkiállítást akarom megnézni, ami az M2 vonalán van, de úgy tudom mennek oda villanyos buszok is. Mit javasoltok, hol parkoljak, és mivel menjek?
-
customer114
őstag
Sziasztok!
Mit jelent az, ha egy hólánc 30-as, 40-es, 70-es stb.?
Vásárlás előtt vagyok, de google első oldal nem hoz ki infót.
205/55 r17-re kell.
Köszönöm
-
BiP
nagyúr
válasz
inf3rno #38518 üzenetére
Mi gyakran járunk Veszprémbe, ott gyakorlatilag nincs miért megvenni. Van Fejér megyei meg Pest megyei, az elég.
Ott érdekes szakasz van, Balatonvilágostól jobbra is, balra is a szomszédos megyékkel átfedésben van. Szóval attól függően, ki merre jár, a szomszédos Fejért vagy Somogyot kell megvenni (ami máshova is jó legalább), és a veszprémit el lehet felejteni. -
inf3rno
nagyúr
Ja nálunk izgi, mert fél centi autopályáért kellene megvenni az egész Veszprém megyés matricát. Sokan úgy csinálják, hogy kihasználják a Fejér megyés matricát és az első lehajtót és nem veszik meg. Most éppen annyira sokat nem járok BP-re a covid miatt, úh. csak heti vagy havi lesz. Jövőre veszek egy éveset, de még átgondolom, hogy mennyire érné meg.
-
BiP
nagyúr
válasz
inf3rno #38515 üzenetére
Az sajnos nem múló hóbort volt. Mondjuk azért előnye is van, mert így nem kell egész éves matricát venni azoknak, akik gyakran mennek, de csak szűk területen.
Na mindegy. Ha veszel, akkor a nemzetiutdij.hu oldalon vegyél. (máshol is lehet venni, de ez a hivatalos, felár nélküli.).
És ematricát vegyél, nem e-útdíj kell (utóbbi a teherszállításra vonatkozik).
[https://ematrica.nemzetiutdij.hu/]Ja, és itt vannak a térképek.
https://nemzetiutdij.hu/articles/article/uthalozat
Fontos infó: adott megye érvényessége a megyehatár UTÁNI első lehajtóig tart. (eredetileg a megyén belüli utolsó volt, de rájöttek, hogy úgy hülyeség)Sakkozd ki, melyik jobb, mennyiszer mész még idén stb.
adott időszakra vagy éves megyei, lévén már csak 3 hónap van az évből
(+1 hónap, mert január végéig érvényesek a megyei matricák). -
inf3rno
nagyúr
Autópálya matricáknál még van az a megyés rendszer vagy mi a rák, ami pár éve volt? Holnap kéne BP-re utaznom, de már semmi energiám utánajárni, hogy mi érné meg a legjobban. :S
-
ToBeY
nagyúr
megoldottam.
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Bekapcsolásnál a nod32 azt mondja trójai van a gépemen,de lefuthatva nem talál semmit
Valami ötlet,hogyan lehetne kiirtani?! [kép] -
I02S3F
addikt
Sziasztok! Olyan topicot keresek, ahol a téma a gazdaság (akár kifejezetten a magyar gazdaság) ! Van ilyen?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
philoxenia #38503 üzenetére
Ja, szerintem azért találták ki rá ezt a szót, mert összefügg a kettő valamennyire. Köszi!
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Egy kb 60 oldalas PDF-ből,hogyan lehet csak kb 3-4 oldalt kinyomtatni? -
inf3rno
nagyúr
válasz
philoxenia #38501 üzenetére
Értem, akkor csak nem tudtak jobb nevet kitalálni neki, és nem azonos a fizikából ismert fogalommal.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
inf3rno #38500 üzenetére
Alapvetően szerintem a vételi (és adáskori) jelerősség/erősítés mértéke amit jelez, mivel dB a mértékegység. Területre vetítve. Hasonlóan bármely elektromos rendszer hullámhosszfüggő vételi érzékenységére. Az elektromos hullámterjedés fizikai jellemzőinek figyelembe vételével. (frekvencia/tereptárgyak[anyagai])
Azaz készülékfüggő, (szabványon belül) függ az antennától a készülékedben, a mobiltoronyhoz képest elfoglalt helyzetedtől, stb. A tartózkodási helyedtől, (épületfalazat anyaga terepviszonyok stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest