Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djxp01
senior tag
-
varmi2
nagyúr
válasz djxp01 #79498 üzenetére
Ha az a kérdésed, hogy fog-e bootolni arról az ssd-ről, akkor a válasz az hogy nem. Tárhelyként működni fog, de boot eszközként nem. ÉS teljesen felesleges ez az ssd ebbe a környezetbe, pénz kidobás.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
djxp01
senior tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy egy Asus Z87 Sabertooth alaplap mellé egy 980 Pro 1TB + Axagon PCEM2-S PCI-Express - NVME M.2 adapter kombó működőképes lehetne együtt? Illetve milyen sebességet produkálhat az összeállítás Win 10 alatt?
regisztrált: 2005-07-05
-
ooszi
senior tag
Sziasztok szeretnék segítséget kérni, adott egy Asrock H570m-ITX/ac alaplap.
Na most az alaplap rendelkezik kettő darab M.2 foglalattal, én raktam bele 2 darab nvme ssd-t 2280-t, de sajnos csak az egyiket látja, pontosan amit a M.2 foglaltba rakok, az M.1-t nem látja, be lépek a biosba és ott is csak az egyiket látja, szerintetek ez beállítási probléma, vagy alaplap hiba, nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is, képpel illusztrálom.BY ooszi
-
VIPowER
őstag
válasz jokeph #79491 üzenetére
L5420
Nincs kéznél másik, ezért sem akarok ezzel nyűglődni.
Viszont letöltöttem a legújabb 1.90-est, és a fájl dátuma 2012.06.05.
Szerintem ebbe nem oldottak meg ilyesmit, leírásba sincs ilyesmi.Marad a 4830-as egyelőre. (bár ez eleve jobb kártya mint a 440-es, de hajtott a kíváncsiság)
Kösz a segítséget. -
nagyúr
válasz VIPowER #79490 üzenetére
Pontosan melyik Xeon van benne ?
Kockázat nincs nagyon, leszeded a frissebb dátumú BIOS-t bele lehet kukkantani hogy benne van e a szükséges microcode, illetve a jelenlegi BIOS is lementhető flash előtt, pláne ha van kéznék egy eredetileg is támogatott CPU.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz VIPowER #79486 üzenetére
Üdv !
Ha nem a legutolsó BIOS van rajta, megér egy próbát a feltevése, sok dolgot meg szokott oldani, többek közt VGA támogatást is.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
VIPowER
őstag
Sziasztok.
Adott egy Asrock G31M-GS lap amiben jelenleg egy HD4830-as van, jól is működik.
Ki akartam cserélni egy GeForce GT440-re, ezzel viszont egyik kimeneten sem ad képet. A kártya tesztelve másik lapban tökéletesen működik.
Lehetséges hogy nem kompatibilisek valamiért? -
Sly189
senior tag
Sziasztok,
vettem egy dedikált kártyát, Rx580.
HDMi kábelen keresztül használnám, TV megjelenítőm van. A BIOS-ba nem tudok egyszerűen belépni, mert ha rányomok a billentyűzeten bootolás közben, akkor egyik HDMI kimeneten sem hajlandó képet adni. Ha nem nyomok semmit betölti a Windowst, de sokára ad jelet a HDMI-n.
Friss windows10 install, friss AMD Adrenalin, friss BIOS.
Config: AMD 5600X, MSI B550 Tomahawk, 2x8GB, Msi Rx580 8GB Gaming X, Hisense 55U8QF
Bios verzió gyári ahogy a tchup oldalán ellenőriztem GPU Z-vel.
Korábban volt iGPU processzorom, azzal betudtam lépni a BIOS-ba. -
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok,
PRO B660M-B DDR4 lapba kellene memória.
Ez kompatibilis vele?
Kingston FURY Beast Black 2x8GB DDR4 3200MHz memória (KF432C16BBK2/16)
XMP vel fog csak 3200-on menni ugye?
Köszi!Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
nyikszi
őstag
-
-
fede94
tag
Sziasztok, az lehet az alaplap hibája, hogy egyszer csak elment a hang az asztali gépemen? Hangszóró, fejhallgató tesztelve más gépen, ezek jók.
Alaplap típusa: Gigabite AB350M-DS3H V2 -
Starchm
őstag
-
pintyesz
senior tag
válasz Starchm #79469 üzenetére
Köszönöm,ezt láttam én is, csak azt hittem valami hiba van a mátrixban
.....
Más...
Asrock Z490 Extreme4 lapon van 4 diagnosztikai led.
Fentről lefelé
CPU
DRAM
BIOS
VGA
Nos egyik reggel, nem indult a gép, a 4 LED közül a CPU és a DRAM világít, de nem indul a gép, csak pörögnek a ventik.
Egyáltalán kell világítania egy lednek is?
Ötlet?Format C:...YES or CONTINUE? :))
-
varmi2
nagyúr
válasz Veleczki77 #79472 üzenetére
Hogy jutna el a biosig? Ahoz hogy a biosig eljusson, olyan cpu kell ami jó a laphoz. Vegyél b450 lapot, vagy legalább második generációs cpu-t.
-
varmi2
nagyúr
válasz Veleczki77 #79470 üzenetére
Az x570 chipset nem támogat első generációs ryzent.
-
Veleczki77
csendes tag
Sziasztok! Adott egy TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI) alaplap, amibe egy Ryzen 7 1700 került. El sem hajlandó indulni... elképzelhető hogy kompatibilitás probléma miatt, mert így még nem jártam és tanácstalan vagyok. Köszönöm!
-
pintyesz
senior tag
Üdv!
Az lehet, hogy egy Asus PRIME H470-PLUS lapban nem megy egy i7-11700?
Egy TUF GAMING H470-PRO-ban meg igen?
H470 mindkettő...[ Szerkesztve ]
Format C:...YES or CONTINUE? :))
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
MSI B550 Tomahawk laphoz felrakta valaki a legújabb BETA Biost? fTPM Stuttering miatt raknám fel, mert nálam is jelen van a probléma.
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
A gépem:
Gigabyte B660 GAMING X DDR4 Intel Core i5-12400F CPU Samsung 980 PCIe 3.0 NVMe M.2 1TB és két 1 TB vinyó van még és 500W OCZ táp.A gondom az, hogy új telepítés után (ami az ssd-re került) a windows alatt nem látom csak az egyik hdd-t. A biosban látszik mind3 háttértár. Mi lehet a baj?
Thx!
W.Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
nyikszi
őstag
válasz MZsoltee #79437 üzenetére
Csak ma tudtam elmenni a prociért. Végül Ryzen 5 4500-at vettem. Miután megrendeltem, utána találtam ezt a posztot:
Ebben írják, hogy az újabb procikat támogatja az én alaplapom is a 6042-es Bios-szal. Ennek ellenére előbb hűtő nélkül kipróbáltam, de szépen bebootolt.
Procik:
Ryzen 7 5800X3D
Ryzen 7 5700X
Ryzen 5 5600
Ryzen 5 5500
Ryzen 5 4600G
Ryzen 5 4500
Ryzen 3 4100B350 -
PRIME B350M-A 6042
PRIME B350-PLUS 6042Annyi volt, bár lehet itt már szóba került, hogy az elején kiírja: "We detected a new processor, which will change the data/structure of the storage space for firmware TPM"
Megoldás a "Y" (mondjuk nálam "Z")-re kellett nyomni és kész, de csak ha nincs a bitlocker bekapcsolva!
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
nagyúr
-
Bossp
addikt
Sziasztok!
Adott egy ASUS Z9PA-D8C alaplap 64 GB DDR3 RAM és 2db XEON E5-2690 v2 processzor. Az alaplap egy hete olyat produkál hogy ha benne van a CMOS elem nem bootol. Eleme cserélve lett. Ha resetelve van elemmel egyzer elindul majd ujraindítás után ismét nem bootol többet. Elem nélkül megy. Valami ötlet esetlg hol lehet a bibi?"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
nonsen5e
veterán
Aki próbálta, milyen tapasztalatok vannak x370 lapba helyezett 5xxx Ryzennel?
Gondolkozom egy 5600-on, mert kezd egész jó áron lenni, és elvileg egy hónapja az Asus Prime Pro-m is megkapta hozzá a támogatást végre.Kell valamire figyelni? Nagyon visszafogná valami más a teljesítményét? Közeljövőben a Vega-t is cserélném valami rx 6800-7700 félére.
D4: hunPH, nonsense#2596
-
codec
senior tag
válasz Markzion1983 #79451 üzenetére
Simán! Nem egy ilyenhez volt szerencsém. Chiftec tápról viszont még nem hallottam, hogy bármit is elintézett volna.
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
MZsoltee
veterán
válasz Markzion1983 #79451 üzenetére
Mi a pontos konfiguráció? Én inkább tápra gyanakodnék.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Markzion1983
csendes újonc
Sziasztok!
Előfordulhat egy olyan hiba, hog, az alaplap teszi tönkre a videókártyát? Gigabyte B150 - HD3P. Az elmúlt majd egy évben, 2 kártya is meg adta magát. Igaz nemvoltak újjak már Gtx 760 és Ati Hd 4800. Van esetleg valami teszt amivel ez kiszürhető lenne. Mert most szeretnék egy új VGA -t venni, és kár lenne ha az is csak pár hónapig menne.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
amol
addikt
Sziasztok! Mi lehet az oka annak, hogy egy bizonyos alaplap-táp kombináció nem működik? A lap -szó szerint- bármilyen más táppal elindul és a táp is meghajt bármilyen más alaplapot.
GA-B85M-D2V
I3-4160
BQT E6-450W
Bekapcsoláskor nyiffan egyet a táp és leáll, majd újra próbálkozik.
Nincs semmilyen plusz fogyasztó.A tápot kipróbáltam ugyanezzel a procival egy másik B85-ös lappal, egy Z97-es lappal 4690K-val, két AM2+ lappal, és egyikkel sincs semmi gondja
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz konci79 #79444 üzenetére
Átlag és gamer user semmit (ssd esetén), de ha már van pl. renderelés, akkor számít.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
Sly189
senior tag
Sziasztok,
m.2 NVMe PCIe gen4-es SSD-t vettem, az alaplapom MSI B550 Tomahawk, ez elvileg tudja, viszont a CPU az AMD Ryzen 5600G - ami csak PCIe gen3.
Emiatt félgőzzel működik az SSD gen4-em?
Ha kicserélem a CPU-t 5600X-re, akkor működni fog teljes sebességgel? -
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #79435 üzenetére
Sata 0-n volt
Kicseréltem a kábelt, remélem nem lesz más gondja
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
nyikszi
őstag
-
Doky586
nagyúr
válasz enginev3.0 #79428 üzenetére
Mind a 8 ugyanaz a gyártó, ugyanaz a méret, ugyanaz a széria?
-
Werkly
őstag
A PCIe slotnál mekkora a normál fölvett teljesítmény? Azt tudom, hogy max. 75W. Ha viszont ez alatt van játék közben (61W) az abnormális vagy sem? Gondolom nem csutka 75W-on kéne lennie monitorozó program alapján? Kösz!
-
Starchm
őstag
válasz enginev3.0 #79430 üzenetére
szeriaszamot lehet kiirja a program ugye eszkozkezeloben/lemezkezeloben, biosba belepve meg mutatja h melyik porton mi van.
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #79428 üzenetére
Annyi biztos hogy alaplapra van kötve, nem kártyára
-
enginev3.0
félisten
Van 8hdd a gépben, és 2 pci sata bővítőkártya, honnan tudom meg, hogy pl a J meghajtó melyik Sata-ra van kötve?
-
senior tag
válasz #24845312 #79425 üzenetére
Hát látnia kellett volna.
De amint el lett indítva a telepitő, egyből ott volt, és aztán nyomtam rá egy formázást.
Kiléptem a telepitőből, és egyből látta a HDSentinel is és az eszközkezelő is.
Nekem is fura de megy ez a lényeg.Lenovo Ideapad Gaming 3, Lenovo Legion GO handheld,IPhone 15,Xbox Series X
-
senior tag
válasz #24845312 #79409 üzenetére
Na rá jöttem hogy mi a megoldás.
Windows telepitővel, egyszerűen csak formázni kellet mert volt valamilyen rendszer rajta.
Valószínűleg amikor meg vettem nem volt formázva előtte, de most már rendesen megy.Lenovo Ideapad Gaming 3, Lenovo Legion GO handheld,IPhone 15,Xbox Series X
-
Csajto
csendes tag
Sziasztok! Most vettem egy mini itx alaplapot, a gyártói honlapon nincs feltüntetve, hogy a házventi 4pines csatija hány W teljesítményt tud leadni. Jelenleg sorolva 4db 120mm venti van rákötve, kb 5,5W a maximális teljesítmény. Jelenthet ez problémát hosszú távon? Sajnos csak egy csatit adnak a háznak, van még egy a CPUnak és egy az AIO pumpának, gondoltam rá, hogy 2-t átdugok oda, csak ki lehet vezérelni valahogy.
-
palfitom
félisten
válasz jokeph #79420 üzenetére
"Használok napi szinten csúcs i3-mas CPU-t ami 2c/4t (i3-7350k)" - Tudom
Elhiszem. A 9. gen előtti ht-s prociknak nem tett jót.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
nagyúr
válasz palfitom #79419 üzenetére
Használok napi szinten csúcs i3-mas CPU-t ami 2c/4t (i3-7350k), de utóbbi időben feltűnt (pár W10x64 build upgrade után, hogy hiába megy 4,8 GHZ-en, bizony a natív 4 magos i5-7600k még 4,2 GHZ-en is "folyékonyabb".
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
palfitom
félisten
válasz Marchello19 #79417 üzenetére
Egy rövid ideig én is vadásztam normális áron Z-s lapot és K-s i3-at, de mivel nem találtam lapot, ezért felhagytam a projekttel. Bár sok értelme nincs manapság egy 4 magossal bíbelődni, de a fun-faktor meg lehet vele (én is csak azért terveztem ilyet), sok sikert hozzá!
Szerintem sincs gond a szakszerűen javított lábbal.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
nagyúr
válasz Marchello19 #79417 üzenetére
Üdv !
Az OC mindig lutri, garancia nincs semmire. a 2 gen-el korábbi i5-7600k-m pl. bírta csúcsban a 4,9 GHZ-et, napiban a 4,8 GHZ-et, 1,4 Volt körüli Vcore-al Z170 OC Formula lapban, 140-es CM Nepton AIO hűtéssel és nem delidelt - ennek eredményeképpen p95 alatt hőlimitre futott, de hát nem p95-el játszom. Végül visszanyestem egy baráti 4,7 GHZ-re, ehhez elég volt az 1,32 Volt Vcore és jelentősen hűvösebb maradt. Nyilván, ha delideltetném, jobb lenne.javított pin: valszeg nem lesz vele probléma, pláne ha minden megy rendesen, a lap bőven elég a 9350 kitiprásához VRM szinten.
Socket pin kiosztásból meg lehet lesni hogy a javított pinnek mi a funkciója (ha van neki).RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Marchello19
tag
Sziasztok!
Overclockoláshoz vettem egy Asrock Z370 Killer SLI lapot, mert jó áron volt. Van vele valakinek tapasztalata, hogy mi hozható ki vele egy i3-9350KF-ből? Delidelés folyamatban van, utána pedig AIO víz lesz rajta, szóval hűtési problémákkal nem fog küszködni.
A lapon egyébként egy foglalat pin javítva lett szakszervizben, előző tulajdonos elgörbítette(?). Profi munka, hibátlanul üzemel az alaplap, viszont ez kihathat a teljesítményre?[ Szerkesztve ]
-
Psychopeti
senior tag
Sziasztok! Ez a gép tényleg csak ennyi processzort támogat? Vagy csak én néztem rosszul?
Veriton M4640G
Köszi a választ előre is.Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
nyikszi
őstag
Kösz, igen, ezt láttam is, de ott csak az 5602-esnél írnak processzor támogatásról, ami lassan két éves firmware Már nagyon bánom, hogy nem MSI alaplapot vettem anno, azok bezzeg meg tudták csinálni a processzor támogatást. Na mindegy, most már így jártam. Soha többet Asus (router is az utolsó volt, amit tőlük vettem), ha ennyire lesz@rják az embert, van másik. Mondjuk az AMD (feltétlen firmware frissítés, mert különben coki van) is és a MS (Windows 11) is elmehet a sóhivatalba ezekkel az újabb és újabb követelményekkel. Lehet megint inkább Intelre váltok 3,5 év múlva. Még nézegetem a hardveraprot, hátha belefutok egy Ryzen 3600-asba, amin még van egy kis garancia és normális áron adja az illető (ma reggel fél 8 körül valaki feltette egyet, de 10 körül néztem, akkor már jegelve volt )
#79405 Scorp2011
Értem én, de a franc akar kiadni annyi pénzt, amikor nem játszok. A legtöbb erőforrást max videószerkesztés szintjén eszik a PC, meg nagy néha a Fiam F1-ezik és erre maximálisan elég még most is a B350 alaplap, meg egy Ryzen 3 2200G, egy RX 570-es VGA-val megtámogatva. És nekem senki ne mondja, hogy 3 év után már nem frissítik a szoftvert, mert minek, vegyen másikat az ember. Veszek, de nem ezt a márkát. Lassan jobban kijövök egy új alaplapból, meg egy újabb prociból, mint vegyek egy Ryzen 3600-as procit (mondjuk a forint árfolyama nem jó irányba megy ilyen szempontból ).''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
IB_
újonc
Sziasztok!
Van egy Asus PRIME Z370-a típusú lapom amin játék közbe lekapcsoltak az USB bemenetek egy kivételével! Ezek a portok azóta csak 3.2es eszközöket érzékelnek mást nem. Volt win újratelepítés, driverek felrakása, bios frissítés de semmi eredménye. Valakinek valami ötlet?
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne:
MSI MAG Z690 Tomahawk lap + I7 12700K proci. 2db 12V EPS csatlakozót kíván az alaplap, de a tápomon csak 1db van. Jól gondolom, hogy 1db csatival is működni fog? Tuning nélkül persze.
Köszönöm! -
senior tag
válasz Doky586 #79406 üzenetére
Jó reggelt
Akkor le irom hogy mit szeretnék valójában.
Nos az egyik HDD amin adatok vannak, azt szeretném cserélni, így maradna benne 1 terrás és 2 terrás.
De úgy nem tudom meg oldani hogy mindkettőt ki vegyem mert azon is vannak programok telepitve így ezt a megoldást kell választani.
De amint lesz rá lehetőség, ki veszem mindegyiket és csak a 2 terrás megy a gépre.3.fajta programot raktam fel, egyik se látta.
Biosban ott van, jelzi hogy kap áramot.
Egyedül a Windows nem látja, tegnap ezzel szenvedtem szinte egész délelőtt, hogy valami eredményt lássak.
És igen van olyan port, ami le van tiltva,és ott is kipróbáltam az de ott alapból BIOS se látta.
Azon kívül az összes látta, ami szabad volt.Lenovo Ideapad Gaming 3, Lenovo Legion GO handheld,IPhone 15,Xbox Series X
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Van egy Asus B350 Prime Plus alaplap. Vajon ebben a Ryzen 3 4100-as proci elketyeg?
Ezen az oldalon van felsorolva pár B350-es alaplap ami kezeli, csak egyik sem Asus Az Asus honlapon van májusi firmware frissítés, de nem írnak semmit processzorokról Azt hiszem, ha ezt nem oldja meg az Asus egy firmware frissítéssel, akkor a továbbiakban soha nem veszek Asus terméket. Egy 3 éves alaplap ne legyen már elavult, a fenébe is
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel D945GCLF2D Mini-ITX
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest