Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
válasz varmi2 #79099 üzenetére
A fórumos haver nagyjából ugyanezt az autós hasonlatot írta, mint Te. Nem is állítom, hogy nincs igazatok, de úgy vagyok vele, hogy egyszer csak észrevettem, hogy állandóan spórolok mindenen, indokolatlanul, miközben negyvenkét éves vagyok, és lehet, hogy tíz év múlva bekrepálok, hullanak a rokonok, barátok körülöttem, sokszor ötven alatt. Azzal is egyetértek, hogy az Asus Magyarországon (bár én már Tajvanról is lepattantam) minősíthetetlen támogatást nyújt. De szerintem nekik ez az üzletpolitikájuk, és még így is jól megy nekik. Egyébként én meg az MSI-vel jártam így, hogy azt soha többet. Még is megszegtem ezt, mert a VGA MSI lett, és bár vannak vele gondok, ezzel most együtt tudok élni.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
varmi2
nagyúr
válasz Hegyirabló #79098 üzenetére
Értem amit írsz. És igazad is van. Én is megvehetnék bármilyen alaplapot, de nem fizetek ki pénzt feleslegesen. Nem veszek Ferrarit azért, hogy az utca végére járjak bevásárolni vele. Akkor vennék ilyen kocsit, ha ki tudnám használni. ÉS ráadásul az asus-al nem vagyok kibékülve.
Volt egy asus hangkarim. Sok éven keresztül elégedetten használtam. Majd jött egy újabb verzió a win10-ből, és hirtelen nem akart működni. Kellett volna egy új driver. Minden lehetőséget kipróbáltam, nem tudtam életet lehelni a kártyába. Utolsó lehetőségként felvettem a kapcsolatot az asus magyar képviseletével, hogy segítsenek. Adtak pár ötletet. De ezeket már előtte mind megcsináltam, eredmény nélkül. Vissza írtam nekik, annyi volt a válaszuk, hogy vegyek másik asus hangkártyát........ Ez után soha többet nem veszek asus terméket.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Hegyirabló
veterán
válasz varmi2 #79096 üzenetére
Köszönöm, tényleg jó. Láttam már korábban is, hogy neked vörös posztó a Dark Hero, valaki másnál ugyan ezeket a szavakat használtad rá. Van egy barátom, most már nem nagyon beszélek vele az életvitele miatt. Ő havi százezer forintot költ cigarettára és piára. Én azt gondolom, hogy ez a pénzkidobás. De ha pénzkidobás is volt, ez szerencsére még mindig az én bajom, bár marad mellette számlákra, ételre, nyaralásra, meg úgy alapvetően mindenre.
#79097 jokeph Király vagy, mint mindig! Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
nagyúr
válasz Hegyirabló #79095 üzenetére
Véleményem (saját izlésemet tükrözi ugye) az Asus BIOS-a semmivel nem bonyolultabb mint bármelyik másik gyártóé.
Mivel X570-es csúcs lapot vettél, végtelen +1 lehetőség van benne, amivel vagy molyol az ember vagy nem.#79098Hegyirabló: szívesen.
Asus CH VI Extreme lapomban (X370, E-ATX) annyi opció van a BIOS-ban hogy az életem is kevés lenne végigtesztelni, mégis megvettem anno mert jó volt az ár, utolsó példány volt anno akciózva 58k-ra.
És nem volt hiábavaló, 2 év alatt csak kihoztak hozzá egy hivatalos BIOS-t a Vermeer CPU-khoz (Ryzen 5xxx), idegen BIOS-al ment benne ugyan, de a szenzor rész java kuka volt.#79099varmi2: megértem a te álláspontontodat.
Utoljára az intelre rágtam be, wifi driver ügyben.
X470-es Giga lapban W7-el meghajtottam az 5600X-et, matattam 2 napig, és arra jutottam hogy az újabb Intel WIFI-hez az Intel csak és kizárólag W10x64-hez csinált drivert, még W10x86-hoz sem készített nem hogy W7x64-hez - és ez le van írva a gyártói oldalon is, hogy W7x64 supported, kivéve az intergált WIFI esetén.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
varmi2
nagyúr
válasz Hegyirabló #79095 üzenetére
Értem, jó neked. De kidobott pénz volt.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Hegyirabló
veterán
válasz varmi2 #79094 üzenetére
Szia!
Hát, ez nem válasz a kérdésemre, de ennek ellenére én válaszolok a te kérdésedre: azért vettem, mert mindenből a legjobbat szeretném, és mert megtehetem.
-
varmi2
nagyúr
válasz Hegyirabló #79093 üzenetére
És miért vettél új lapot? A b550 is jó lett volna.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Vettem Crosshair VIII Dark Herot Ryzen 5800X3D mellé. Fórumos barát szerint idegbajt fogok kapni a BIOS-ától a B550 BIOS-a után, annyira bonyolult. Mit gondoltok erről?
Köszönöm szépen!
-
palfitom
félisten
válasz gudpikcs #79091 üzenetére
A Windows energiasémában mire van állítva a minimális processzor teljesítmény?
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
gudpikcs
tag
Uraim
adott egy corei5-8600k
asus maximus x formula lapban
nemrég raktam egybe
az a kérdésem hogy a cpum 4100 on megy fixen
nem használja a automata mhz levételt hogy visszább vegye magát ha nem kell
ezt hol tudom állitani?
régen magát emelte és lejebb vitte..ez most miért lett fix 4100on?
f5el már probáltam optimálisra betölteni a beállitásokat de semmi.
bios igy nézz ki most .. -
Viperator
őstag
válasz SwissAirplan #79088 üzenetére
Miért nem vettél azonos memóriát?
Szvsz 1300-on fog futni az egész. (1-3 slotba 1300-as, 2-4 slotba 1600-os)
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Van egy H97 pro lapom , ddr3. 32 GB ig támogat!
Van 2x 8 GB 1300 Corsair és 2x 8 GB 1600 Corsair ddr3 as RAM om.
Van valami szerepe hogy hogy pakolom bele a slot-okba?Illetve lehet hogy az egyik 8GB 1300-as RAM kilehelte a lelkét.. érek vele valamit ha berakok ideiglenesen helyette egy 4 gigásat?
Köszönöm!
-
DuncanGhola
aktív tag
Sziasztok, valamiért sehol nem találok, pedig az SSUPD házba elkelne alaplap távtartó, viszont sehol nem találok olyat, honnan lehetne szerezni 20mm-es csavart?
Coca Cola, sometimes war
-
nagyúr
válasz Angel1981 #79081 üzenetére
CPU ledje nem világít a 4d hibakóddal együtt ?
Ramok egyesével próbálása/másik ramokkal megnézése ?
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
Angel1981
veterán
Sziasztok!
Lenni (nem) kicsi gond.
Van az ismertségi körömben egy elég drága konfig, kereken egy éve lett összeszeleve.
Három napja bekapcsolás esetén se kép se hang, alaplap "4D" üzenetet ír ki.
LED-ek világítanak, beleértve az anno konfigurált AURA színeket is, ventik forognak.
BIOS reset (van hotkey), grafikus kártya csere, RAM csere nem változtatott semmit.
Alaplapra gyanakszunk....
A konfig:
Alaplap: ASUS ROG Crosshair 8 Dark Hero
CPU: AMD Ryzen 5 3500X
RAM: Patriot Viper Steel 32 GB 3200 MHz
GPU: ASUS TUF 3060 RTX Ti
Köszi előre is! -
Márk
senior tag
válasz Werkly #79078 üzenetére
Használati utasítás, 24. oldal:
"These eight SATA3
connectors support SATA
data cables for internal
storage devices with up to
6.0 Gb/s data transfer rate.
* M2_1, SATA3_0 and
SATA3_1 share lanes. If
either one of them is in
use, the others will be
disabled.
* M2_2, SATA3_4 and
SATA3_5 share lanes. If
either one of them is in
use, the others will be
disabled.
* If M2_3 is occupied by
a SATA-type M.2 device,
SATA3_3 will be disabled"Az M2_1, Sata3_0 és a Sata3_1 megosztja a sávjait, hogyha ezek közül az egyik használatban van, a másik kettő letilt.
Az M2_2, Sata3_4 és a Sata3_5 szintén megosztja a sávjait, hogyha ezek közül az egyik használatban van, a másik kettő letilt.
Ha az M2_3 csatlakozóban Sata eszköz van használva, akkor a Sata3_3 letilt.
Magyarán szólva ha az M2_3 csatlakozóban PCIE eszközt használsz, akkor a Sata3_3 nem tilt le.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Werkly
őstag
Valaki fixen tudja, hogy Z370 Taichi lapnál ha van használva PCI-os NVME SSD akkor az tolt le SATA portot? Össze-vissza írogatnak külföldi userek e témában. Állítólag M2_3 portban ha nem SATA az SSD akkor nem tilt. Ezt valaki meg tudja erősíteni? Vagy a másik két M2 slot sem tiltana? Hisz SATA/PCIe gondolom mást "használ"? Kösz a választ!
-
Exodius
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-H97-D3H típusú alaplapom. Azt írja, hogy lehet M2-es kártyát belerakni, de akkor kiesik pár sata-csatlakozó."The SATA3 4/5 connectors will become unavailable when an M.2 SSD is installed."
Ezt azt jelenti, hogy nem az összes esik ki, csak a 4/5-ös vagyis 1-3-ig használhatóak a sata portok?
-
Gabe69
tag
Sziasztok
Van egy MSI B450 TOMAHAWK-om (nem max) most megy benne egy 3600-as proci és ki szeretném cserélni 5600X-re csak nem tudom milyen és mik a tapasztalatok a 7C02v1H7(Beta version) BIOS-al és ezzel a lap+proci párossal. Vagy nyugodtan vehetek bele egyy 5600x-et? -
New Life
aktív tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni, hogy a I3-6100 procihoz megfelelő lenne Asrock H310CM-DVS alaplap?
A gyártó honlapján csak újabb procikat (I3-8xxx és 9xxx) ad meg a támogatásnál. Visszafelé kompatilis, támogatja?Köszönöm szépen!
Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat.
-
Viperator
őstag
válasz jokeph #79069 üzenetére
Az első M2 slot (Ultra) az NVMe-é, rendszernek. A másik kettőt nem használom, különben kilővi a SATA-kat. 6 SATA van az alaplapnak, plusz teszek még max kettőt. 11 gen i7 CPU van benne.
És köszönöm az ajánlatot."Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
nagyúr
válasz Viperator #79068 üzenetére
Üdv !
Pár kérdés:
-jelenleg több mint 6 db SATA eszközöd van/több lesz ?
M2 SATA eszköz van jelenleg ? (M2_2-ben is M2_3-ban müködnek, de cserébe 3 db SATA portot kilőnek).
Mi a jelenlegi CPU és a rendszermeghajtó ?
M2_1 slotban csak NVMe SSD megy és csak akkor ha 11.gen core i CPU van benne.A 3 db x1-es pci-e slotra nem láttam korlátozást.
Megfelelne az x1-es bővítő, 2 portot nagyjából ki tud szolgálni átvitelre.
Pl. EZ. - minden szükséges SATA protokollt ismer, SSD is okés vele, tudja a TRIM-et is.[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
Szép napot, Urak!
Adott: Asrock Z590 Extreme alaplap (1 x PCIe 4.0 x16, 1 x PCIe 3.0 x16, 3 x PCIe 3.0 x1)
Téma: SATA bővítőkártya
Tudtok ajánlani jó SATA bővítőkártyát:? (elég 2 - 3 db SATA)
Ha beleteszem PCIe 3.0 x16 slotba, nem fog lefelezni a PCIe 4.0-t? Vagy inkább PCIe 3.0 x1-be érdemes? (ott sem fog lefelezni?)
Előre is köszönöm a választ!Üdv!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
varmi2
nagyúr
-
-
Werkly
őstag
Ha egy PCIe adapterrel hajtanak egy NVME SSD- M2 slot helyett akkor sebességben van eltérés vagy mindkét "bekötésnél" megegyezik? Kösz!
-
Ba cy lus
addikt
Sziasztok! Miközben használtam a gépet, egyszercsak se kép, se hang, mintha áramszünet következett volna be. Azóta a bekapcsoló gombra nem reagál. Hátul az Ethernet-csatlakozó világít, ellenben az előlapi usb-csatlakozóból nem jön áram. Kicseréltem a tápegységet, azzal is ugyanez a helyzet. Az alaplap amúgy egy 2-3 hónapos Asus TUF Gaming B560M Plus. Jól sejtem, hogy valószínűleg alaplap probléma?
-
arabus
addikt
válasz PsycHo88 #79058 üzenetére
Akkor csak ezek a jobboldalon. [link]
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
PsycHo88
senior tag
válasz arabus #79057 üzenetére
Köszönöm az ajánlást , végig néztem ezt a videót nekem egy kicsit ijesztő ez a bios
Össze vissza van minden kb mit a jelenlegi giga x690 gaming x lapon , borzalmas arról nem beszélve hogy ha beállítok egy adott feszültséget nem tudja tartani stabilan( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
arabus
addikt
válasz PsycHo88 #79053 üzenetére
Ha 5800X3D mellett döntesz akkor az X570 Taichi a befutó.
Nem sok lapon van külső órajelgenerátor de ezen van és az amúgy harmatos teljesitményhez jól jön.
Máshogy nem lehet húzni azt a procit.
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
-
jeni
félisten
-
varmi2
nagyúr
válasz PsycHo88 #79053 üzenetére
Gondold át, ne egy ssd miatt költs méreg drága lapra, mikor nem használod ki, ez az msi, mindent tud, amit tudni lehet manapság. 2 lan port, egy 1G és egy 2.5G port, vrm elvisz minden cpu-t, amit bele lehet rakni. Én tavaly akcióban harmic pár ezerérét vettem, de az 40-50k is jobb, mint a 90k. Ha meg még sem kapsz 5800x3d-t, akkor se költs 5950x-re, nincs értelme. Vagy egy sima 5800x vagy ha bőségesen túl akarod lőni, akkor 5900x. A maradék pénzt költsd másra.
-
PsycHo88
senior tag
válasz varmi2 #79052 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget !! Közbe körbe kérdezősködtem a nagyobb üzleteket az 5800x3d-ről hogy mikor lesz elérhető kb minden hol azt a választ kaptam hogy előre láthatóan nem lehet tudni
Minden esetre várok még egy kicsit és nézelődöm a lappal kapcsolatba pedig még gondolkodom !( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
varmi2
nagyúr
válasz PsycHo88 #79051 üzenetére
Kettőt adj el belőle, és duplázd meg a kapacitását, és még így is olcsóbban kijössz, mintha ragaszkodsz a 3 ssd-hez, és e miatt egy olyan laphoz, amit egyébként úgysem használsz ki.
Cpu-ban is fogadd meg a tanácsom a 5800x3d jóval jobb játékra, mint az 5950x. Ezt úgy írom neked, hogy nekem 5900x van, de nekem nem a játék a fő cél.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
-
PsycHo88
senior tag
Egytálételén nem ragaszkodom hozzá soha nem volt AsrocK lapom csak érdeklődöm , Eddig ROG lapokat használtam jelenleg sajnos egy giga lapom van , a rog lapokat nézegettem csak sajnos egyik-en sincs 3db m2 slot kivéve a ASUS ROG CROSSHAIR VIII EXTREME de azért nem vagyok állat hogy ilyet vegyek csak játszani
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
PsycHo88
senior tag
válasz varmi2 #79046 üzenetére
Semmi komolyra nem használnám ! Igazából csak játékra ,de szeretnék építeni egy komolyabb gépet , minden meg van már csak a cpu és a lap hiányzik
Külföldön élek és ahogy látom az árak nem egyeznek meg az otthon árral. átlagban 10-20e olcsóbbak a cuccok.
Tudom hogy ez nem az a topik nem szeretnék offolni de hátha tudtok segíteni vagy tanácsot adni, a Gépem komponensei ami már meg van .VGA: Red devil 6900 xt
Psu : seasonic focus gx 1000w
SSD : 2db Crucial P1 1TB 3D NAND NVMe PCIe M.2
SSD : samsung 980 pro
Ram : Team Group 8Pack Edition 32GB (2x16GB) DDR4 PC4-28800C16 3600MHz
ház corsair 5000D airflow
cpu cooler NH-D15 Chromax
Cpu amit szeretnék 5950x tudom nem játékra van de legalább sokáig elég lesz.Kb ehhez a konfighoz keresek Lapot .
-
jeni
félisten
válasz PsycHo88 #79039 üzenetére
A B550 Taichi újabb típus,picit jobban fel van vértezve a jövőbeli dolgokra.
pl.: 1G Lan helyett 2,5G Lan
A Wifi része jobb-e az passz.
Támogatás szerint u.a mint az X570 Taichi széria.
A CPU betápnál 2x8PIN csati van az X570.lapnál csak 1x4PIN és 1x8PIN táp csati van.
A ram tánogatását nem tudom van-e különbség? szerintem semmi.
Nekem a második X570 lapom van mert az első épen a BIOS-hoz kötődő hardver hibás volt a lap. Folyton felejtett mindent még az elemcsere sem oldotta meg,így gariban cserében kaptam egy zsír újat. -
arabus
addikt
Ha van benne dvga és annak a kimenetét használod automatice tiltja a lap.
Ha a gpuz-ben látszik és ki tudod választani akkor megy ha nem látszik akkor nem megy.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !
Valakinek van esetleg tapasztalata az ASRock Taichi X570-el esetleg a B550 Taichi ?
Érdekelne mennyire stabil pl a bios ,igazából minden érdekelne ezekkel a lapokkal kapcsolatban, egy 5950x et szeretnék bele rakni 32gb memóriával a ramokat szeretném húzni ..[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Szeretnem letiltani az Intel HD Graph-ot egy Z690 Strix-A-n, de sehol nem találom a biosban. Én vagyok ennyire vak vagy nincs rá opció?Mai nap már kétszer is VIDEO_TDR_FAILURE kék halál dobott a gépem és azt írják azt kellene le tiltani, de egyszerűen nem találom. Eddig ilyen nem volt és változni sem változott semmi, azóta hogy újra tettem a Windowst pár napja, de azóta már napok teltek el...
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Majkiii27
újonc
Sziasztok! elöször is a konfigom! asrock b450 hdv , Ryzen 7 2700x, corsair 2x8gb ram- geforce rtx 3060ti. a problémám az lenne hogy ha a biosban bekapcsolom az xmp 2.0 2993mhz re vagy 2666mhz re elinditom a játékot és egy bizonyos idő után kifagy a játék. próbáltam már kézzel beállitani az időzitéseket de reménytelenül. esetleg aki tudna és segitene megköszönném!
ramnak a pontos tipusa: Corsair VENGEANCE LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CMK16GX4M2B3000C15W -
Vesa
veterán
válasz scrtaft #79033 üzenetére
Értem, köszönöm!
Nálad sincs amúgy semmi infó a manualban erről? Mert nálam semmi. Ott vannak a lapon a pinek ahova dugni kell a kábeleket, ezt mutatja a leírás is, de pl. arról nem ír semmit, hogy magát a szenzort azt hova tegyük vagy mi értelme van. Akkor ezek szerint a ventiket szabályozza az itt mért érték alapján.
Noise szenzorról nincs infód véletlenül? Mert annak végképp nem látom át az értelmét. Ha pl. zajosak a ventik mert meleg van és ezt érzékeli, akkor annak nincs értelme, hogy a zaj miatt leszabályozza őket, mert azzal a szellőzést rontaná.A tudomány a valóság költészete!
-
scrtaft
tag
Hali
Nekem a termal szenzor a 4T vinyó aljára van odagumizva (alatta van egy 1T és az nos fűti a felette lévőt)
Ugye a HDD Sentinel méri a hőfokot de ha a termal szenzort használod akkor tudsz annak az értékével egy ventit vezérelni pl az alaplapról. Nekem egy kis extra hűtést csinál a ház elejében lévő 2 venti amiket ez a vinyóba dugott hőszenzor szabályoz. (korábban az NVME ssd-re volt rakva a szenzor de most akkora borda ment rá (Z590 AORUS Ultra) hogy nem kell továbbra) -
Vesa
veterán
Sziasztok,
Gigabyte z590 Vision-D alaplaphoz adtak két kábelt, amiről a manualban semmi infó nincs. Az egyik egy un. "Noise detection" kábel, ami a házon belüli zajt képes detektálni, de hogy ennek mi értelme van, arról semmilyen infóm nincs. A másik 2db thermal szenzor kábel, melyeknek az egyik végét a lapra kell csatlakoztatni, a másik végét viszont fogalmam nincs, hogy hova? Nyilván ezek hőszenzorok, de hova szokás őket tenni? Egyáltalán, van-e bérmi gyakorlati értelme ezeknek a kábeleknek? CPU/GPU hőmérsékletet ilyen spec. kábel/szenzor nélkül is tudunk mérni, akkor meg minek?
A tudomány a valóság költészete!
-
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok!
Mivel az alaplapra gyanakszom, talán ide megfelelő a kérdésem:
Egy ideje olyan problémám van, hogy a böngésző (többet is próbáltam) nem tölti be az oldalak 80-90%-át, a többit gond nélkül. Betöltésnél csak pörög, pörög, aztán kidobja , hogy az oldal nem elérhető, vagy csak 1-2 perc után több ráfrissítés után jön be az oldal. Azért gyanakszom az alaplapra, ugyanis van egy másik konfigom is és ott zökkenőmentes a netezés. Ezzel kapcsolatban valami ötlet? hálózati adapter meghibásodás, vagy valamilyen szoftver ütközés esetleg? Amúgy friss windows alatt is ugyanez a probléma...
A válaszokat előre is köszönöm!
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
törölt tag
válasz Hellboy2387 #79026 üzenetére
Rátolod a legfrissebb BIOS verziót és kész is vagy. Egy MSI B550-es lapra sokkal egyszerűbb, mint egy B450 MAX verzióra. (Az sem bonyolult.) BIOS flash-back buttonos lappal pedig teljesen idiótabiztos. Szinte megölhetetlen megoldás. 2-szer ment el a delej nekem BIOS frissítés közben és 5-ször fostam össze magam virtuálisan, hogy kinyírtam a lapot. Simán megy most is 3,5 év után. A lap már akkor is okosabb volt, mint én most.
Videó: borzalmas akcentussal nyújtják 15-20 percen keresztül azt, amit egy jelenleg kötelező angol nyelvtudással 2 perc alatt fel lehet fogni.
Muter macskáját fél év alatt be tudnám rá tanítani, a húgomat 30 ezer milliárd reinkarnáció alatt sem. (Brüsszeli EU bizottságos pénzügyi szakértő. Mindent elmondtam róla....) -
aktív tag
-
Márk
senior tag
válasz Hellboy2387 #79024 üzenetére
Itt. [link]
Az 5600G-hez a 7C56v17 verziószámú BIOS kell.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
aktív tag
Sziasztok, honnan tudom hogy kell e biost frissiteni a lapomon? msi mpg b550 gaming plus és egy R5 5600g processor még nem raktam össze, hol tudnám megnézni? Eddig intel gépem volt abszolut új a terep. Előre is kösz
Weboldalkészítés, gyorsítás, fejlesztés, költöztetés
-
djyuri
őstag
válasz pinnacle #79022 üzenetére
Ráengedtem az egészet. De már nem tudtam megvárni a végét. Indulnom kellett haza. Legelső írásomban bemásoltam az azonosítót.
De 126 cuccot talált,ami úgy 2,3 giga volt. És láttam köztük xeon és I7 drivert is. Ezekre hasonlított a google találat is. Szóval bizakodó vagyokAzért van az,mert nem engedett találni újabbat. Amit találtam,arra is azt írta ki,hogy frissebb van feltelpítve már.
Egyébként az alulfeszeléssel kész lettem ma. 0,104V-ot sikerült visszavenni,amin stabil a cinebench. Stabil volt meg 0,110-n is,de nem szeretem kihegyezni. Ez is 10 fokot jelentett. Így ott marad 70 fokon vagy alatta. Sajna ez gyári és nem delidelt. 14-15 fok van a kupak és a magok között. De újhoz ragaszkodik a stúdió. Viszont a gépházzal nem vagyok elégedett.... Egy csomó agyhalott lyukat kellett betapasztanom,mert gyakorlatilag belső keringtetésűek a ventilátorok,annyi hézag és átvehető lyuk tátong a gépházban. BE QUIET! - SILENT BASE 600
-
pinnacle
nagyúr
válasz djyuri #79020 üzenetére
Szia! Speciális, Nincsenek telepítve sem találja meg? Van még valami, talán francia driver kereső, lehet valaki emlékszik rá. Egyébként mi ez a Teljesítményszámlálók? Lehet a hardver topikjában tudnak segíteni. Ne felejts el Visszaállítási pontot létrehozni. Miért van neked 1.12.3 verzió, nekem 1.22.1 van. Itt is az van, a Lite-ot szedtem le.
[ Szerkesztve ]
-
scrtaft
tag
Sziasztok.
Gigabyte Z590 AORUS ULTRA alaplapnál történt valami.
Tegnap még gond nélkül ment a LAN csatlakozó ma valami baja lett.
képPróbáltam frissíteni a drivert azt mondta a Windows hogy minden frankó.
Letöröltem a drivert újraindulás után ugyan ez a helyzet.BIOS legfrissebb ami létezik, BIOS-ban kikapcsoltam a LAN-t aztán vissza nem történt javulás. (amikor kikapcsoltam nem jelent meg szóval a kikapcsolás működött)
Raktam vissza 7 nappal ezelőtti mentést amikor még csont új volt a Windows még csak a sima windows-os driverek voltak rajta ott ugyan ez a hiba.
Valaki ötlet esetleg? (BIOS korábbi mentés visszatöltve az sem segített)Előre is köszi.
-
N.Szil
tag
válasz Top cat #79010 üzenetére
Köszönöm szépen az észrevételt.
Beállítás megtörtént. -
nagyúr
válasz Werkly #79007 üzenetére
3. eset: csak akkor tiltódik ha az M2-es eszköz SATA típusú, ha NVMe (pci-e) akkor megmarad a SATA port használhatósága.
Az első 2-nél úgy van ahogy gondolod, ha teszel eszközt az M2_1 és M2_2-es slotba, a hozzájuk rendelt SATA portok nem lesznek használhatóak.
[ Szerkesztve ]
-
Werkly
őstag
Ezt, hogy kell értelmezni?
*M2_1, SATA3_0 and SATA3_1 share lanes. If either one of them is in use, the others will be disabled.
M2_2, SATA3_4 and SATA3_5 share lanes. If either one of them is in use, the others will be disabled.
If M2_3 is occupied by a SATA-type M.2 device, SATA3_3 will be disabled.Az első kettő esetben két SATA portot tilt le a harmadiknál csak egyet? Vagy rosszul gondolom? Kösz!
-
N.Szil
tag
-
nagyúr
válasz N.Szil #79002 üzenetére
Nem szükséges, maradhat benne minden (többször is megcsináltam így).
-
nagyúr
válasz N.Szil #79000 üzenetére
Üdv !
Innen sehová nem megy ?
Olyan mintha beragadt volna a BIOS frissítés menet közben.Amit tehetsz:
A lap leírása alapján csináld meg a BIOS frissítését BIOS_FlashBack módszerrel.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Bestbuy játékok
- Windows 11
- Gitáros topic
- AliExpress tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest