-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Asrock B85M Pro4 alaplapom van
[link]
Kérdésem az volna, hogy ebbe az alaplapba be lehet szerelni M.2 es csatlakozású adapter kártyát ?
Ha igen akkor olyat is ami legalább 2db M.2 ssd-t tud kezelni ?
Ha ez így megoldható akkor ,ugyan úgy fogja tudni az írási, olvasási sebességet hozni ?
Köszönöm!! -
Starchm
őstag
válasz
SwissAirplan #74047 üzenetére
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok javasolni normális árkategóriába inteles 8 RAM slot-os alaplapot?
Köszönöm
-
steewcv65
őstag
Sziasztok
Memoriamon szeretnek egy kis tuningot ,de mi van akkor ,ha a memóriám chipjét nem tartalmazza a dram kalkulátor?
Jelen esetben :
Manufacturer: SpecTek
Ilyen opciót nem tudok választani....Tudnátok ebben segíteni?
Patriot Viper Steel 2x8gb 3000mhz cl16
Üdv -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok, Boldog Új Évet Kívánok!
Kicsit bonyolult talán a kérdésem.
Használom a gépet. Alvóba küldöm. Visszakapcsolom alvóból, ezután előlapi USB 3.0-ba bedugom az ősrégi kompakt kamerámat, és nem ismeri fel. Pontosabban látja, csak adatot nem tudok írni rá. Ugyanebbe az előlapi USB-be bármi mást bedugok (pendrive, HDD) hibátlanul működik. Hátlapiba dugom az ősrégi kamerát, ott is működik. Ráadásul csak pár napja csinálja. Mi történhetett? Másolási sebesség gond nincs.
Köszönöm!
-
Starchm
őstag
-
imotrepus
aktív tag
válasz
zekk007 #74040 üzenetére
Intel® Core™ i5-2500K Processor
6M Cache, up to 3.70 GHzMemory Specifications:
Max Memory Size (dependent on memory type) : 32 GB
Memory Types : DDR3 1066/1333
Max # of Memory Channels : 2
Max Memory Bandwidth : 21 GB/s
ECC Memory Supported : Noén meg eddig tökre azt hittem, hogy proci függő a dolog!!
-
zekk007
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem remélem tudtok nekem segíteni. Adott egy Asus P8H61-M LX3 PLUS R2.0 alaplap legfrisebb bios-al amiben lecseréltem a régi 2x2gb Kingston DDR3 1333Mhz ramokat egy 2x4gb Crucial Ballistix Sport DDR3 1600 mhz ramokra. Namost a problémám az lenne hogy ugyan úgy 1333Mhz en mennek az új ramok a gyári 1600mhz helyett.... Pedig van az uefi biosban egy AI Tweaker ablak ahol be lehet állítani hogy 1600mhz menjen azaz gyári értéken de ujtaindítás után nem bootol be a gép csak ki-bekapcs után jelzi hogy Overlock failed s csak akkor indul el ha visszaállítom 1333mhz-re... Ugyan ez a XMP beállításokkal. A vicc hogy a bios SPD menüben felismeri rendesen a ramokat...
Láttam hogy többen is jelentkeztek ezzel a problémával tehát nem egyedi az enyém viszont érdemleges választ sehol nem találtam... Már kipróbaltam Bios resetet,régebbi Bios visszatételt de ugyan ez a probléma... Pedig csak a gyári tényleges 1600mhz szeretném használni nem pedig húzni mert ugye azt is lehet a Biosában egészen 2200mhz ig a 1600mhz pedig csak gyári érték. Olvastam ugyan ilyen problémával posztokat sőt ugyan ez a probléma jeleztkezett akkor is másoknál mikor 1066mhz ről upgrade-tek 1333mhz re de csak a régi frekvencián ment nekik ugyanezzel a hibajelenséggel... Segítségeteket előre is megköszönném remélem tudtok megoldást én elég amatőr vagyok e szinten...
-
Ereshkigal
őstag
BÚÉK!
Asus Z87-A alaplapomon elhalálozott az 1-es SATA port. Szerencsére azon a WIN10 SSD-je csüngött, így csak az omlott össze, érdemi adatvesztés nem történt. Kell további porthalálozásoktól tartani? Tudok valamit tenni? Lehet valahogy tesztelni a SATA portokat?
-
Selynelar
aktív tag
EGÉSZSÉGBEN ÉS VRM-BEN GAZDAG BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNOK MINDEN FÓRUMTÁRSNAK!
-
gezatata
aktív tag
válasz
varmi2 #74031 üzenetére
Akkor ha egy nagyon energia éhes processzort tennék a lapba akkor kellene a +4 pin.
Semmi tuningot nem fogok alkalmazni sem most sem később.
Ha így hagyom 8+4 el semmiben nem fog többet nyújtani mintha csak a 8 pin lenne egyedül ? Értem ez alatt a stabil működést, bizonyos alkatrészek élettartamát. -
$p@rr0w
őstag
válasz
batyuska100 #74028 üzenetére
Igen jól hangzik, csak egy doboz ömlesztett használt cuccal került hozzám.
De amúgy most így adtad az ötletet az rgb alapján lehet hogy az fx-8350 wraith hűtőjéhez valók ezek...? Mert az is volt a csomagban. Ránézek...
-
$p@rr0w
őstag
Sziasztok ez a két kábel elvileg egy alaplaphoz volt, és az egyik csatlakozót felismerem hogy az alaplapi usb kivezetésre való de a pici csatik és a másik amin felirat sincs fogalmam sincs mi lehet:
[kép] [kép] első kábel egyik-másik fele
[kép] [kép] ez pedig a másik kábel amin az a látszólag alaplapi usb csati van -
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
Van egy asus B550 alaplapom amin a CPU 4+8 pinen kaphat áramot.
A tápomhoz volt 2 db 8 pines kábel CPU megjelöléssel, igy bedugtam a 8as és 4es csatlakozoba is az áram forrást.
De ma mikor nézegettem az alaplap kézikönyvet akkor fel merült bennem a kérdés, hogy kell e mind a 4 + 8 csatlakozokba áram vagy elég csak az egyik. De melyik?
A proci rysen 5600x. Remélem nem terheltem túl árammal semmit.
Előre köszönöm szépen a választ. -
varmi2
nagyúr
válasz
Süni 1985 F #74021 üzenetére
Akkor vedd ki a cpu-t és nézz alá, lehet el van hajolva pár érintkető a foglalatban.
-
abdulka1
őstag
válasz
Süni 1985 F #74021 üzenetére
A processzor foglalat érintkezőit, nem nézted véletlenül?
-
abdulka1
őstag
válasz
RudiLicenc #74007 üzenetére
Szia!
A rossz illeszkedést okozhatja az is, ha nem megfelelő méretű alaplapi távtartót adnak a házhoz.
Anno a Spire Swordfin-ba, csak úgy tudtam belerakni a VGA-t, hogy a kártya hátlapi lemezét meghajlítottam, mert a gyári állapotában a csavar meghúzása miatt a kártya csatlakozójának a vége kiemelkedett a foglalatból. Végül ócska házakból sikerült összekukázni a megfelelő méretű távtartókat, és megszűnt a hiba. -
Acclamator
csendes tag
válasz
Acclamator #73989 üzenetére
Sziasztok a probléma még fennáll. Annyi előrelépés történt, hogy kivettem az egyik RAM-ot az A1 slotból és most a B1 slotban van. Ha kettőt teszek bele vagy csak az A1-be rakom akkor újra nem ismeri fel.
A proci egy i5-6500. A RAM pedig egy Hyperx Predator 3200Mhz 2X8 GB kit.
Most a BIOSban 2400 MHz van és 1.2V.
Lehetséges lenne, hogy a proci miatt van az egész gubanc, de akkor miért nem szűnik meg ha csak az A1 slotba teszem? -
peter889
őstag
válasz
Top cat #73356 üzenetére
Szia Kedves Top cat , Komolyan érdekelne, hogy mitől állhatott elő az a hibajelenség, amit orvosolt az, hogy a Win7 pendrive telepítőt rövid időre kihúztam majd visszadugtam?
Ez a pendrive-nak lehet a hibája? vagy minek?
És ezt a mágiát Te honnan tudtad?
Mert ezzel meg tudtam javítani a régi telepítésű Win7-emet, ami még tavasszal indíthatatlanná vált. Még egyszer köszönöm szépen.
Azért kérdezem, mert legközelebb szeretném elkerülni ezeket a problémákat.Igaz, amikor nemrégiben teljes rendszert (Win7-et )telepítettem erről a pendrive-ról, a Win7 rövid időn belül működésképtelenné vált. Talán az a gond, hogy egy noname, nem megbízható forrásból vásárolt pendrive. Vagy hogy a telepítőt a notebookomról készítettem, aminek rendszerén vagy 600 db. bad. szektor van. Nem tudom.
Aztán normális gépről készítettem telepítő DVD-t, és most lényegében rendben működik a telepítése, arról írok most. -
jokeph
nagyúr
válasz
Süni 1985 F #74014 üzenetére
Ahogy varmi2 is írta, lazítsd vissza.
Látom, ez 4 csavaros hűtő, és csak kulccsal lehet hozzáférni a rendes meghúzáshoz.
Javaslom, hogy így húzd le:
kézzel körbe meghúzod nagyjából egyforma erővel, aztán kulccsal elkezdesz ráhúzni de most már nem körbe hanem átlósan. -
varmi2
nagyúr
válasz
Süni 1985 F #74014 üzenetére
Lazitsd vissza egy picit a cpu hűtőt, és próbáld meg az A2/B2-be.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Süni 1985 F #74012 üzenetére
Feltételezem, a ram slotok tiszták.
Milyen CPU hűtő van feltéve ?
Olyan, mintha az egyik ram csatorna nem működne. -
jokeph
nagyúr
válasz
Süni 1985 F #74010 üzenetére
A2/B2-be volna a helyük papírforma szerint (2 modul esetén).
-
varmi2
nagyúr
válasz
Süni 1985 F #74008 üzenetére
Hova vannak téve a ramok, melyik slotokba?
-
Süni 1985 F
senior tag
Sziasztok!
Egy Z390 ASRock Extreme 4 lapban egy pár Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3K2/16 memória nem hajlandó csak Single chanelben üzemelni.
Ennek mi lehet az oka?
Biost érdemes frissítenem a legújabbra? -
Starchm
őstag
válasz
RudiLicenc #74005 üzenetére
Becsavarozod a hazba, akkor ott marad es mehet tovabb. Nyilvan legkozelebb legy ovatosabb.
-
Sziasztok!
Gyors kereséssel nem találtam rá, ezért megkérdezem. GIGABYTE B550M DS3H alaplapra próbáltam RTX 3070-et rátenni. Sajnos valahogy sikerült letörnöm a PCIe x16 csatlakozó kis műanyag pöckét, amivel ugye “zár” a csatlakozó. Kuka az alaplap vagy ez így használható?
-
Puffin
csendes tag
Sziasztok!
Most érkezett meg az új alaplapom (MSI MPG Z390 GAMING PLUS) új videó kártyával + processzorral és memóriával. A korábbi gépemen is a 120 Gb-os HyperX Fury SSd-t használtam a rendszer számára, most azonban már a Bios sem látja a meghajtót, egyszerűen nem találja, és mindenáron másik partícióra akarja telepíteni a Windowst. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma, hogyan tudom megoldani?
Előre is köszönöm! -
Acclamator
csendes tag
-
imotrepus
aktív tag
válasz
Acclamator #73989 üzenetére
Simán lehet BIOS probléma, több verzióban is benne van a DRAM kompatibilitás javítás!
Tedd rá a legújabbat!
Milyen proci van benne?
RAM nélkül szerintem nem lehet BIOS-t frissíteni, csak CPU nélkül, de ez is MB függő!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Fotók, videók mobillal
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest