Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz fede94 #73099 üzenetére
Szét lehet (csak nem túl elegáns és szép megoldás), pl. vékony kis drótvágó fogóval, illetve a műanyagból ki lehet fűzni a negatív kábelt és akkor rá tudod dugni.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz fede94 #73097 üzenetére
A feketébe sehogy, az a TPM csatija. Csak mert látom, azt pirosítottad meg. eggyell mellette a fehér hátterű csatinál van a helye, ha tényleg egy kihagyással megy, akkor szét kell vágni a csatit.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
fede94
tag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni:
alaplapot kötök be tápba
alaplap:hogy mi megy felül az EATX12V aljzatba ez a kettő tippem van:
de csak a cpu 2*4 megy bele. a 6+2es Pcie ből pedig csak a 6-os. Nem világos hogy ezek kellenek-e nekem egyáltalán. A Processzor A8 3870 K integrált videókártyával,
Köszönettel, -
varmi2
nagyúr
válasz Rabbitf_24 #73091 üzenetére
Az m2_2 m.2 slot csak pcie azaz nvme ssd ismer. A wd green, meg sata m.2. Ha azt akarod, hogy működjön mind kettő ssd, cseréld meg. A felső támogat sata és nvme ssd-t is.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Rabbitf_24
addikt
Sziasztok
beújítottam egy Msi B550 tomahawk lapra. Egy Samsung 970 pro van az M2_1 slotban, egy WD green pedig az M2_2 sloban a lapon. Sajnos sem a bios, sem a Windows telepítő nem ismeri fel a WD meghajtót.
1 db sata3 vinyó is van benne, de az alaplap könyvét lapozva nem látok M2 és sata port ütközést.
Segítségeteket köszönöm előre is.
András -
varmi2
nagyúr
válasz senzaj #73086 üzenetére
Annyit jelent, hogy ha használod az m.2 slottot, akkor a sata4 -és 5 tiltódik. Illetve felesleges a samu 970 abba a lapba, mert csak x2 sebességen megy az nvme ssd. Bőségesen elég egy jobb sata, mondjuk egy wd blue, vagy crucial mx500, drágábban samu 860 evo, vagy ha minden képpen nvme ssd kell, akkor az A2000.
-
nagyúr
válasz senzaj #73086 üzenetére
Üdv !
Hátrányt nem jelent, ha nem kell a SATA 4, SATA 5-ös port én SATA expressz cuccod sincs bekötve.
Amúgy ez az SSD felesleges ebbe a lapba, mivel az M2 slotja igencsak korlátozott, nem lesz sokkal gyorsabb benne mint egy telivér SATA SSD, durván a névleges sebességének az 1/3-át fogja tudni benne.
Ha nem viszed tovább, nem érdemes beletenni.#73089: úgy már van/illetve lesz értelme.
[ Szerkesztve ]
-
senzaj
senior tag
Sziasztok!
Vennék egy M2 SSD-t, az alaplapom elvileg támogatja, gyakorlatilag ezzel a kikötéssel:
** The M.2 Socket, SATA3_4, SATA3_5 and SATA Express share lanes. If either one of them is in use, the others will be disabled.
Jelent ez valami hátrányt vagy nyugodtan vegyek bele? 2 db SSD van még SATA-n bekötve.
Asrock Z97 Extreme4 a lap és 500 GB-os Samsung 970 EVO lenne az alany. -
varmi2
nagyúr
válasz barca4ever #73084 üzenetére
Szerintem is a lap romlott el.
-
barca4ever
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni ! Adott egy alaplap asus crosshair formula V . Én ezt egy fx 9590-el használom. Eddig semmi komolyabb probléma nem volt de egyszercsak filmnézés közben megfagyott semmire sem reagált csak resetre. De azóta nem indul hanem már a legelején F.F. Code-t dob valamint sötét kép. Szokásos körök lefutva. Ramok ki be egyesével. Minden leválaszt visszarak, cpu ki újrapasztáz vissza, vga ki vissza. De ugyan az :/ van esetleg tippetek hogy mi lehet a baj? Én személy szerint arra gondolok hogy elköszönt az alaplap :(
Előre is köszönöm!Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket. (Bruce Lee)
-
bggmnd
csendes tag
Sziasztok!
MSI MAG Z490 Tomahawk esetén melyik a legjobb beállítás a ventilátorok esetén?
Alap esetben mikor bekapcsoltam akkor faxon pörögtek a ventilátorok. Amennyiben smart-ra állítom, akkor meg meg vannak adva értékek alapértelmezetten, de kb leállnak a ventilátorok, mert nem éri el a processzor azt a hőmérsékletet ami alap esetben be van állítva.
Korábban egy Maximus VIII hero lapom volt ami magától csinált mindent. Itt nincsen ilyen beállítás?Köszönöm szépen
-
bepken
veterán
válasz imotrepus #73081 üzenetére
csak én kombináltam túl szerintem a dolgot
az bizonytalanított el, hogy az első driver, amit telepíteni akartam ugye a LAN driver volt, na ezt valamiért sehogy se akarja telepítőből feltenni...osztottam neki telóról USB hotspot segítségével netet, és gyakorlatilag mindent meg is talált winupdate.köszi szépen!
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
varmi2
nagyúr
válasz BUZZLGHTYR #73079 üzenetére
FireWire csatlakozót ad, manapság már nincs igazából használatban, elavult csatlakozó.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
XIO2200(A) IEEE 1394a-2000 OHCI
ez az alaktrész mit tud? mire használják? -
bepken
veterán
sziasztok!
egy láma kérdésem lenne. tegnap este raktam össze a gépet, most csináltam meg a frissítést, a driverek telepítése folyamatban.
Gigabyte B460M D3H az alaplap, így a support oldalról szedegetem le a drivereket. az első érdekes dolog, hogy a LAN driver telepítésnél ezt a hibaüzenetet kapom:
gondoltam, rossz sorrendben csinálok valamit, és először a chipset drivereket kell telepítenem. na itt viszont megakadtam...mik is azok pontosan, amiket nekem innen mindenképpen telepítenem kell? [link]köszi előre is!
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
vazzav13
csendes tag
válasz Hintalow #73030 üzenetére
Szivesen máskor is!
Sajnos nem tudok segédkezni ebben a processzor kérdésben, csupán egy i5 3470, egy marék 775 ös procim, Ryzen 1500x, 3900x és egy i7 8700k van a birtokomban. 6. gen em nem volt még asszem soha! Sok sikert a keresgéléshez! Ha meg úgy van a kiváncsiságom erejéül bátran fogadom a PÜ-det hogy akkor mi is volt a megoldás Legjobbakat!Minden aminek kezdte van véget is ér! by: Mátrix
-
addikt
Sziasztok,
olyan gondom lenne, hogy megnéztem p2.60, p.280 és p3.0 biossal is már, a régebbiekkel mindig 100 vagy 0.2 tizeddel plusz/mínusz tért csak el a bus clock a 100-hoz képest. Aztán egyik nap csak így ránéztem és 98.2-őt írt a hwinfo, ekkor még a p2.80 volt rajta, ézért updateltem, majd downgradeltem is a biost, de ugyanúgy random minden indításnál változik, 99.5 felett még nem láttam. Természetesen fix 100-ra volt rakva, tehát nem szabadna ilyen mértékben eltérjen. Az én lapomnál, ha fixet állítok, akkor automatikusan eltűnik a menüből a spread centrum (default bios beállításnál is disabled egyébként). Szóval nem értem mi lehet az ok, ami miatt nem 100mhz a bclk. Valami ötlet? Esetleg ez garanciás probléma? Régen fixen jó volt, mert a cpu core-ra is 4200mhz-t írt (ugye azt is én fixáltam).
adatlapom ki van töltve.
[ Szerkesztve ]
-
Ha áramtalanítás után induláskor nincs kép, reset-et nyomva pedig az az üzenet fogad, hogy a default BIOS beállítások lettek betöltve, akkor gyanakodhatok arra, hogy 5 év után lemerült az elem a deszkán? Amíg áram alatt van a gép, nincs probléma, játék alatt sem, csak szokásom mindig lekapcsolni az elosztót, ha befejeztem mára, és tegnap már ez fogadott, és ma is.
A lap Asrock H97M-Pro4, a többi komponens valószínű lényegtelen, de i5-4460, 2x4GB Crucial BallistiX RAM, MSI RX570, FSP Rider 550 Silver.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Ace Ventura
addikt
válasz varmi2 #73063 üzenetére
Köszi, így megvan
Az ssd már látszik, a satát majd átdugdosom, hogy az is meglegyen.hobizoli, azt hittem ez egy fórum, és nem fáj, ha kérdezni jön ide valaki Egyébként Asrock lapjaim voltak mostanában, de csak ennél nem megy az 1-es foglalatba.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
hobizoli
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
válasz Ace Ventura #73061 üzenetére
Az a baj. Az csak nvme ssd kezel, tedd alulra a 860 evo-t. Ott jó lesz.
-
varmi2
nagyúr
válasz s7evcsenko #73060 üzenetére
A második.
-
Ace Ventura
addikt
-
s7evcsenko
addikt
Sziasztok.
Néztem ezt a lapot:
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS
Van ez a wifi6-os kiegészítő hozzá.
Ez azt tudja, hogy ha én kábelen ráviszem az alaplapra a netet, akkor ő ezzel képes wifi6-on szórni a jelet?
Vagy ez csak egy szimpla wifi6-ot tudó vevő, amihez egy wifi6-ot sugárzó router is kell?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
varmi2
nagyúr
válasz Ace Ventura #73057 üzenetére
Milyen ssd-ről van szóü, és melyik m.2 slotba tetted?
-
batyuska100
senior tag
válasz Ace Ventura #73057 üzenetére
Más oprendszer telepítőjével is próbáltad?
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Összeraktam az új konfigomat. Asrock B550M-pro4, ryzen 3 3100, és hyperx 2x4gb ram.
A gondom az, hogy sem M2 ssd-t, sem a sata vinyomat nem látja a lap. Uefi sem látja.Telepíteném a wint, de azt írja a telepítő, hogy nincs a windows számára megfelelő meghajtó.
Milyen beállítás van elcseszve?
KösziÜres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
-
ImACeltic
őstag
Hali!
Van egy Asrock B150m Pro4 alaplapom, amiben eddig volt 2x4 GB ram. Vettem használtan pluszba még két ugyanolyan ramot amit vettem bele a gép vételekor. Miután beleraktam a most vett ramokat, a gép nem indul, hallatszik ahogy indulni akar, de az is, hogy megtorpan pár mp elteltével, majd újrapróbálkozik, de nem megy tovább a folyamat, ezt ismételgeti amíg le nem állítom a bekapcs gomb hosszan nyomásával. Annyira korán megtorpan a gép indulása, hogy a monitor sem kapja meg a jelet, valamint az egér és a billenytűzet sem kapcsol be. Mi lehet a gond? Talán az "új" ramok vagy én baszhattam el valamit a ramok berakásánál? Továbbá nem tudtam még kiszedni a most berakott két ramot mert olyan a foglalat, hogy csak az egyik oldalát lehet lebillenteni. Legalábbis én így látom. Berakásnál is csak az egyik oldalt billentettem le és úgy be tudtam rakni minden gond nélkül.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
peu407
senior tag
Sziasztok, segítségre van szükségem. Adott egy MSI MEG Z390 ACE alaplap. Hogyan tudok a HDD-re ahci helyett IDE módot állítani?
-
bggmnd
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy MSi MAG Z490 TOMAHAWK alaplapot. Néhány kérdésem lenne a lappal kapcsolatban:
- 1.: A korábbi alaplapomon nem volt CPU_PWR2 csatlakozó. Ennek milyen jelentősége van? Sajnos vidéken van az alaplapom doboza amiben vannak a kábelek, így egyelőre csak a CPU_PWR1 csatlakozóba tudok kötni tápegységet. Használható úgy, hogy a CPU_PWR2-t nem kötöm be pár hétig?
- 2.: A ház hűtő ventilátorokat ráköthetem a PUPM_FAN1-re? Egy elosztóba kötnék mindent és az elosztót a PUMP_FAN1-be. Azért gondoltam erre a megoldásra mert az alaplap leírása szerint a CPU_FAN1 illetve a PUMP_FAN1 az ami PWM módot tud, a többi SYS_FAN csatlakozó DC módot tud. A ventilátorok BeQu!et Silent Wings 3 PWM-esek.
- 3.: Az M2 ssd-hez a hűtőn rajta van már a thermal pad leragasztva egy kék színű anyaggal (gondolom, hogy ne legyen poros). Ha ide nem rakok SSD-t akkor a ragasztó rajta maradhat a thermal PAD-on? (csak akkor húznám le a thermal pad-ról ha már meg lenne az új SSD)
- 4.: Kicsit mintha ragasztós lenne az alaplap széle. Ha rányomom az ujjam, akkor érzem, hogy ragad. Okozhat ez problémát?Köszönöm szépen a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
cszn
őstag
Sziasztok!
Asrock B550M Pro4-et vettem nemrég. Olyan jelenség van, hogy van amikor nem bootol a gép, csak pörögnek a ventik végeláthatatlanul. Aztán kikapcsolom, visszakapcsolom és megy minden gond nélkül. CPU és DRAM visszajelző ég amikor nem megy. Memória kompatibilitási gondra gyanakszom. Valakinek van tapasztalata ilyesmivel?
Köszi!
-
Cargo
aktív tag
Sziasztok,
Lenne egy éléggé "hunuser" kérdésem amire nem találtam neten választ. Amennyiben az alaplapon van 1 látványosan hibás smd kondi, de a gép ettől függetlenül hibátlanul működik, szükséges azt javítani? Mit okozhat egy ilyen hibás kondi a jövőben ha nem javítják?
nothing
-
hobizoli
nagyúr
válasz boozoo #73046 üzenetére
ahogy nezem, az egy elegge regi hangzsuga, meg az oldschool PCI csatis, nem PCIE, ami mostanaban hasznalatos egy ideje
mivel meg Win2000 driver is volt hozza, az meg elegge definialja az eletkorat
ha hasznalni akarod meg az uj 1200-s foglalatnal, akkor a 4xx chipsetbol pl ezen van meg PCI csati:
[link]
de ez a PCI dolog mostanra mar nagyon-nagyon kezd kivezetodni, en inkabb vennek mar vmi modernebb PCIE-s hangzsugat
vagy rajabb gamer headset-knek is szokott lenni sajat USB-s hangzsugaja, azt meg lehet hasznalni akarmivel IS
regebben fater dual Opteron-s gepeben volt egy Asus Xonar DGX, de az is boven 6-7eves technika mostanra
az eleg jol szolt, itt a Hardverapron szerintem biztos van joarasitvatöbb drón kell ;P
-
boozoo
tag
Sziasztok!
Új Asrock B460 alaplap, 4 PCIe slottal, amiből 2 hosszú 2 rövid. Az egyik hosszúba megy a VGA, de a másikra is azt írja az alaplap papírja, hogy az a 2. VGA-nak. Na már most, nekem van egy hangkártyám, ami ilyen hosszú PCI slotba dugható (ESI Prodigy 7.1 hifi) . Most egy Asrock P67 Extreme4 alaplap fehér PCI slotjában működik, ami gőzöm sincs, hogy hányszoros.
Fog (vagyis beledughatom) működni az új B460 lapban?Köszönöm a segítséget!
-
MeroM
senior tag
válasz gameresboy #73044 üzenetére
Amm mint az előzőnek elem ki vissza 1 db ram be es proba
Mivel a cpu ban van a memoriavezerlő nem 100% h menni fog egybol tobb rammal.
[ Szerkesztve ]
-
MeroM
senior tag
válasz gameresboy #73041 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Asus B85M-G alaplap egy Intel Core i3-4130-as processzorral, amivel működik is rendesen.
A procit cserélném, egy i5-4590-esre, de ezzel a lap nem akar működni, elindul a gép, de fekete kép.
BIOS (3602) frissítés megtörtént, CMOS reset is volt, de sehogy nem akar működni.
Olvastam a témával kapcsolatban és láttam is ilyen konfigokat, amik működtek.
Tudna valaki segíteni, hogy mit lehetne még megpróbálni?
Köszönöm!
Üdv,
GBoy -
MeroM
senior tag
[link] erre valaki tud esetleg választ?
-
imotrepus
aktív tag
válasz abdulka1 #73022 üzenetére
Oké! Köszi! Lenne egy még ennél is Lámább kérdésem!
Hol találom, hogy melyik BIOS verzió van rajta?
A POST közben nem írja ki és az UEFI Bios-on belül sem
bukkantam rá!! AsRock H61M-VS
Nincs Op. rendszer és ez miatt nem is szeretnéd telepíteni egyet gyorsan!Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
TBone
tag
válasz batyuska100 #73033 üzenetére
Stock intel hűtő volt, amire cseréltem, csak nagyobb hűtőtesttel, sima pattintós rögzítéssel. Létezhet, hogy ez így túl tudta nyomni az alaplapot a CPU foglalat környékén?
-
TBone
tag
Sziasztok!
Érdekes dolog történt: asrock h67m-ge/ht lap, i5-3470. Leállítom a gépet, mondom kicserélem a processzor hűtőt (egy régebbi lga775-ös, de a lapon van hozzá foglalat). Kapcsolnám be, semmi, meg sem nyikkan. Visszateszem a régi hűtőt (nyilván sok köze nem lehet hozzá...), semmi. Másik táppal próbálom, semmi. Mintha nem lenne áram alatt.
Bekapcsoló gomb kábeleit lehúztam az alaplapról, megfújkáltam visszadugtam, semmi. Felcseréltem a reset gomb kábelével, azzal se semmi, másik proci be, semmi.
Alaplap kuka? A hűtő cserélése közben pedig látszólat nem értem hozzá semmi érzékenyhez. Hogyan lehetne ezt kideríteni? Ötlet?(az alaplapban 8pin-es atx csatlakozó van, a tápon csak 4pin-es, de eddig gond nélkül ment így, nem hinném, hogy itt lenne baj)
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
MeroM
senior tag
Sziasztok adott egy ilyen lap: GA-Z170N-WIFI
ÉS adott ez a memória: [kép]Ahogy néztem ez ECC memória, amit támogat az alaplap, ECC nélkül.
Kérdésem: milyen 8GB os memóriát vehetek mellé? Non-ECC is működhet? vagy mindenképp ECC s kell?Válaszokat előre is köszönöm.
-
Hintalow
senior tag
válasz vazzav13 #73021 üzenetére
Szia,
Köszi, memóriából majd próbálgatok másikat is, de a bioson én is gondolkoztam, mert a leírás alapján valóban nem megy a 7-ik gen, csak újjabb biossal.
Viszont ha jól gondolom, akkor szereznem kéne a kipróbálás/esetleges bios frissítés erejéig egy 6-ik genes procit...Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
nagyúr
válasz vazzav13 #73025 üzenetére
Bocs, benéztem, valamiért a #73022-es HSZ-re koncentráltam.
-
nagyúr
válasz vazzav13 #73023 üzenetére
7. gen-t biztos nem, jó lesz az 3. gen-nek is (Ivy-Bridge).
-
vazzav13
csendes tag
válasz Hintalow #73010 üzenetére
Vaaagy! Most ugrott be. Mivel az alap Bios nem kezeli le az intel 7. gent így könnyen lehet, hogy csak a BIOS frissítés lehet a nyűge. A processzor után lestem nagyon válogatós ramok terén. De szerintem Bios update lesz a baj.
Minden aminek kezdte van véget is ér! by: Mátrix
-
vazzav13
csendes tag
válasz Hintalow #73010 üzenetére
Milyen RAM okkal próbáltad? Mert lehetséges, hogy attól mert nem ad hibajelet még nem tudja lekezelni a ramokat. Nekem is volt ilyen esetem, hogy 1600mhz es rammal tökéletesen ment a gép, de már ha egy 1333 mhz es ramot raktam bele nyilván más márkát lehet ez is volt gond. Akkor meg síplás hiányában sem indult el. Próbálgasd végig minden ram Slotot 1 ram modullal. Esetleg ha tudsz szerezz, vagy kérj kölcsön egy Kingstone ramot. Azokat általában kezelik ezek a deszkák. Az sem mind 1 milyen feszen vannak a ramok bizonyos alaplapnál. 1,5v 1600 as ramokhoz fasza de van belőle 1,6v on üzemelő is ami már nem minden esetben jó. Szóval a memória körül tekingess. Ja még egy olyat próbálj meg, hogy (proci) hűtő nélkül indítsd el a vasat rakd rá az ujjad és ha melegszik akkor az tuti kap áramot és kilehet lőni a Kondikat stb mint hibalehetőség. :) Bios elem kivét után integrált VGA val próbáld azon adnia kell képet.
Minden aminek kezdte van véget is ér! by: Mátrix
-
nagyúr
válasz zoli58 #73012 üzenetére
Üdv !
Azért egy másik táppal még meglesném.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
zoli58
tag
válasz batyuska100 #73013 üzenetére
Köszi, végigolvastam, abban az esetben az alaplap volt a hibás, és azt cserélték. Hát, ha ez van, akkor igazán nem hiányzott...
-
zoli58
tag
Sziasztok! Alaplap: Asus Maximus VII Ranger, Proc: I-74770K RAM: 2x16GB Crucial Ballistix táp:Enermax 750W
6éves, sokat megy, túlhajtva nem volt. Egész eddig gond nélkül ment. Ma indításkor elindult, majd leállt, bootolásig sem eljutva, majd magától megint indul, megint leáll stb. Alaplapon 58-as kódnál történik a leállás-indulás. Csinálta ezt egy darabig, próbálkoztam, aztán néhány "menet" után most már ennyi sincs, indításra felpörögnek a ventik, 00-s kód az alaplapon, és már áll is le, aztán indul magától, ameddig le nem kapcsolom a tápot. Mi lehet ez? Hol kezdjek keresgélni? Köszönöm! -
Hintalow
senior tag
Hát nem igazán jutottam semmire, más táppal is próbáltam, memóriákkal is, amik garantáltan jók, a processzort is ellenőriztem többször, nagyon röviden elindítottam hűtő nélkül is, ha esetleg az feküdne rajta rosszul, de semmi, nem sipol, a rajta lévő debug ledek sem jeleznek semelyik komponensre, hogy nem menne, csak éppen nem csinál semmit
itt vannak képek is, de nincs rajta szerintem semmilyen rendellenesség:[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Dugos
tag
Sziasztok!
Egy MSI B360M Mortar elbírhat egy i9-9900-al? Nyilván tuning nélkül, egy Be quiet pure rock slim-mel.
Köszi a segítséget!Üdv, D.
-
Hintalow
senior tag
válasz imotrepus #73007 üzenetére
CSak a 3 üres pin van, próbáltam már resetelni a bios-t jumperrel is, meg a hátul lévő cmos gombbal is.
Standby-ban marad a monitor, nem kap egyáltalán jelet. A processzort nemrég szedtem ki, eddig azt hasnáltam a saját gépemben (ezt a kisfiamnak csinálom)
próbálkozok az matatni akkorHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
imotrepus
aktív tag
válasz Hintalow #73004 üzenetére
Nem találtál rajta CMOS jumpert egyáltalán, vagy csak 3 üres PIN van?
Processzor és alaplap hiba is lehet ez, ha teljesen sötét a képernyő!
A monitor stand by-ban marad, vagy csak kép nem jelenik meg!
A proci tokozáson nem látszott semmi? Vedd ki, próbáld újra beilleszteni!
Figyelj, hogy a hűtőt ne nagyon feszítsd túl, az is tud ilyen tréfát!Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
Hintalow
senior tag
Egy msi b150m mortar
[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
válasz batyuska100 #73001 üzenetére
Nincsen rajta jumper egyáltalán, az jutott még eszembe, hogy egy i3 7100 procit futtatnék benne, lehet, hogy nem kezeli le alapjáraton? Ez okozhatna ilyen, hogy a post-ig sem jut el?
képeket délután lövök majdHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
addikt
Sziasztok.
Van a családban egy MSI B250M Mortar alaplap.
Túl hangos volt a gép így elkezdtem állítgatni a ventilátorokat.A lap tud PWM-et és Voltage Control-t is.
CPU fan + Sys fan 1/2/3CPU venti PWM-es, az rendben működik is.
Van ezen kívül még egy PWM-es venti és 2 sima 3 pines.A probléma ,hogy valamiért a vegyes működés nem igazán úgy megy ahogy kéne.
PWM ventit bedugom a Sys1-be. Sys2-be és Sys3-ba pedig a 3 pineseket.
Biosban beállítom ,hogy PWM vagy DC legyen.De valamiért a Sys3 ennek ellenére is maxon pörög. Hiába DC control, 100%-on pörög. Viszont ha a Sys1-et (ami PWM) átrakom szintén DC-be akkor a Sys3 megjavul és 7 Volton pörög. Mintha egymástól függenének a csatik. Sys3 csak akkor DC ha a Sys1 is az. A Sys1 pedig csak akkor DC ha a Sys2 is az.
Most cserélgettem ide-oda a ventilátorokat, csak egy módon jött ki a dolog.
Csak akkor tudom a 2db 3 pines-t DC-n járatni ha a Sys1 és Sys2-be dugom őket.
A PWM-est pedig a Sys3-ba.Ez mitől van? Alaplap doksijában ilyenről nincs semmi, elvileg minden csati tud mindent és külön-külön is...
Most megoldottam 1 órányi szarakodás után, de azért hátha tudja valaki ,hogy ez miért nem ment simán. Mert kicsit felcseszett ,hogy ilyen apró baromság nem megy egyből...
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest