- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok!
Csak egy általános kérdés: hogy lehet, hogy az alaplapom honlapján (B550 Aorus Pro) újabb Chipset driver van, mint az AMD honlapján?
2.07.21.306 vs 2.07.14.327Melyiket érdemes használni?
Köszönöm!---
-
rszp
aktív tag
Sziasztok!
Létezik esetleg Intel z490 chipsethez Win7 x64 driver?
Vagy ami megy vele de nem hozzá készült hivatalosan?Köszi
-
-
tasiadam
veterán
Udv
B85m hd3 v2 elbirna egy 4770-et, ha tuleli a kovetkezo 1 evet? Vagyis asszem hd3. Lenyeg, hogy 3 fazisu a VRM hutes nelkul es anyam netezik rola. Most 4150 i3 pusztul benne a durva workload alatt.
Nem latom ertelmet annak h sok magos ryzen, tularazott APU vagy 2 magos APU-ra csereljem, ami ugyan ezt tudja. Masik platformra foleg, mert akkor ram csere...[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
nagyúr
válasz tasiadam #72607 üzenetére
Üdv !
Ezzel a hűtési megoldással biztosan.
Gondolom nem render a cél meg egyéb 100%-os CPU kihasználtságot generáló progik.
Feltéve, ha nem kerül egy vagyonba, akkor érdemes beledobni.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
tasiadam
veterán
válasz jokeph #72608 üzenetére
Ha 50 ezerbe keeul akkor is olcsobb, mint egy komplett platform csere :D amigy nem renderre van, de menne melle videokartya a VP9 miatt, mert a VPU nem tamogatja. Meg neha en jatszanek rola, ha evente 2szer ott jarok.
-
nagyúr
válasz tasiadam #72609 üzenetére
Igazából megértelek.
Bár az 50k egy non-k i7-ért azért pofátlan nagy ár, szerintem.
Pont ezért nem vettem sosem i7-7700k-t, pedig bitang CPU alapon is, de használtan is 80k magassága még most is, ami azért gyenge poén, enniyért van i7-8700k is használtan.
Esetedben inkább az az izgalmas, hogy az s1150-es lapok eléggé kikopóban vannak, és ha behal, egyre nehezebb lesz pótolni az idő előrehaladtával.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
tirszin
senior tag
Egy Ryzen 3600-at szeretnék picit tuningolni úgy, hogy csökkentem a feszültségét, mert az Msi B450 lap által adott fesz 1.4V, de 1.2-n is stabilan megy a 4 GHz.
A gond csak az, hogy fél nap probálgatas után sem tudtam úgy belőni, hogy ne csökkenjen a számítási teljesítménye pusztán attól, hogy csökkentem a feszültségét.
Az offset-el volt talán a legrosszabb.Persze szeretném azt is megtartani, hogy idle módban ne fix magas frekin és feszültségen járjon, hanem szabályozza vissza magát. Bár ahogy láttam, pár Wattal fogyaszt csak többet, ha 3.9 GHz -en van fixen, 1.2V-on. De a lényeg, hogy még így sem tudtam azt a teljesítményt kihozni belőle, mint amikor a vcore-t alapon hagyva, 80 fok fölé fűti magát.
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
tasiadam
veterán
válasz Top cat #72612 üzenetére
Ez csak egy pelda volt. 25-30ert van xeon e3 v3, vagy sima 4770. A 4670 is eleg lenne de plusz 10 ezerert 2x annyi szallat kapok. De lehet hogy hamarabb meghal a lap, igaz sosem volt hulyere hasznalva. Jovore ha birja, akkor kap egy i5ot, vagy i7-et. Az a gaz, hogy a celeron 2 magja is eleg volt, es hirtelen nagyon keves lett netezni is win10 alatt
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ezzel a kérdéskörrel írnék most ide (ide lettem átirányítva), hátha valami pontosabbat tudtok rá írni. És itt a folytatás, további kérdésekkel. Alaplap: Asus P5QSE2.
Röviden pár lényegi kérdés: ebben a lapban a PCIe csatlakozón (ami a hivatalos oldal szerint 2.0-ás) működne ez a portbővítés megfelelő sebességgel? Ill. hogy ezekhez a kártyákhoz a kiegészítő tápellátáshoz jó egy Molex->SATA power átalakító, nem okozhat e ez gondot? Mert a tápomon nincs elég SATA power csati.
Köszi!
-
Qtya123
őstag
Üdv!
A napokban jelent meg új BIOS a B550 Tomahawk laphoz.
Az új BIOS esetén viszont nem lehet bekapcsolni a Secure Boot opciót. Nem bootol vele a gép, csak ha a Secure Boot ki van kapcsolva. (NVME SSD-n van az OP rendszer)
Valami nem tetszik neki a Secure Boot kulcsokkal. "violation invalid signature"Az összes korábbi BIOS verzióval tökéletesen működik. Találkozott valaki ilyennel akár a Toma, akár másik alaplapnál?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Giii
senior tag
Helló!
Havernak van egy b150m-k inteles lapja.Szeretne SSD-t rendszernek de a BIOS beállításoknál nincs olyan lehetőség ahol be lehetne lőni az AHCI-t.Mi a teendő ilyenkor?AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
hobizoli
nagyúr
válasz tasiadam #72609 üzenetére
a 4770 50k-s aran veszel egy Athlon 3000G-t egy A320 mATX deszkat meg 2x4GB DDR4 RAM-t es egy SSD-t
csak netre siman elegvagy ha arc vagy, akkor kinai X79-s mATX deszka Xeon E5-1620v2 (4c/8t 3.7GHz) es 2x8GB DDR3-1866 az ali-rol es egy SSD... ez is 50k-bol megall
mondjuk ebbe kell vmi kepgenerator is[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
tasiadam
veterán
válasz hobizoli #72625 üzenetére
Nem lennek sokkal eroebb az a320 lappal sem, annyira papir azoknak is a VRM-je. Most 4150 i3 csucsul benne, ami most igy eleg. De ha keves lesz, akkor i7 4770. 30ert mar lattam. 8gb ram van benne, az is eleg. Es a 4770nel a 2400G se sokkal nagyobb ugrade, es pluszba ki kell fizetni a lapot es a memoriat is.
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
A WiFi-vel rendelkező alaplapok, amikben Bluetooth 5.0- is van, azok tudják az Aptx-et? Vagy honnan lehet megtudni, hogy milyen tömörítést tud?„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Reorx
tag
Sziasztok,
Van nekem egy MSI Z390 A PRO lapom amit meg egy 9600k-hoz vettem de most nagyon jo aron kaptam egy 9900k-t.. Utana neztem es azt lattam, hogy ez a lap mar karcsu egy ilyen procihoz de gondoltam ha mar van probalgatom egy kicsit. Jatek alatt minden kerek, stabil, 60 fok fole nem megy a hofok ( drp4 60 foknal kapcsol 100%ra). De gondoltam, mivel a jatek nem kihivas neki megnezem prime95-el, hogy hogyan birja a terhelest es az elejen szepen szaladt fel a hofok 86ig, (leghutesnek kell ido mire leveszi a hot a procirol) aztan elkezdett merseklodni es 2-3 perc alatt beallt 62-64-re a cpu package is meg a MOS is. Majd ilyen 10 perc korul elkezdett nagyon felszokni a fok es vegul 12 percnel allitottam le a stressz tesztet 96fok cpu package-nel es 99es MOS-nal. Nem igazan ertem h mi tortent de nem is vagyok penge lapokbol, van valakinek otlete h miert szaladt igy meg amikor mar beallt elotte a hofok?Msi z390 a pro
I9 9900k
2x8gb ddr4 g. Skill ripjaw 3600
Corsair rm650x -
Nestor16
senior tag
Hali.
Egy másik téma.
Adott egy MSI B450M Gaming Plus alaplap, amin van 2 db LED csatlakozó is. Ez nekem új, hogy már ilyen is van rajta.
Ki szeretném próbálni, legyen egy háttérvilágításom. Milyet vehetek bele? 5050-et ír a manual, azt hiszem sima fehér is elég lenne, de ha színes az se baj. Viszont nem szeretnék rá sokat költeni. Esetleg Aliról is vehetem, kaphatok linket? Köszönöm.Üdv, Dávid
-
Beba Snake
aktív tag
Ha minden tökéletesen fut amit használsz, a hőmérséklet is jó és egyébként elégedett is vagy, akkor ne kínozd prime95-tel. Jobb a békesség.
Azért szaladt meg, mert prime95-ös terheléshez gyenge a hűtőd és 10 perc alatt durván átmelegszik. A VRM sem szereti a stressztesztet.
[ Szerkesztve ]
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
Yszapos
tag
Sziasztok! Adott egy Gigabyte B450M DS3H típusú alaplap. Ezt az SSD-t szeretném beletenni, kompatibilis vele a csatlakozója?
-
Reorx
tag
válasz Beba Snake #72630 üzenetére
Ja, én is erre jutottam, ha normál használ mellett tökéletesen elég a lap, akkor valójában tökéletesen elég a lap
Csak kíváncsi voltam hátha valaki tudja-e, hogy miért volt az, hogy szépen beállt egy hómérsékletre aztán egyszer csak elszabadultak a számok... De gondolom egyszerűen hosszútávon kevés volt a 4 fázisú vrm a 9900k-nak és ennyi.
-
Exodius
őstag
Kedves mindenki!
Egy Asus B85-Plus ([link]) alaplap southbridge vagy northbridge hőmérsékletét akarnám megnézni.
Csak azért kérdezem, mert tervezem az újrapasztázását és kíváncsi vagyok, mennyit változna a hőmérséklete, hiszen 7 éve nem nyúltam hozzá.Melyik rendszer-monitorozó írja ezt ki? HWiNFO-ban nem találom sehol.
-
senior tag
Sziasztok!
Van egy GA-H81M-D3H alaplapom, aminek a cpu foglalatából hiányzik egy pin. Ábrán meg néztem, elvileg egy RSVD pin hiányzik, utána olvasva azt találtam, hogy nem olyan fontos. Egy G1820-val próbáltam ki, természetesen se kép se hang. A lap valamiért olyat produkál, hogy a bekapcsoló gombot sokszor kell megnyomni, hogy bekapcsoljon (táp csere meg ilyenek volt). Hiányzó pinre gondoltam hogy az a baja, de kétlem, mert cpu+ram nélkül is ezt csinálja. Ezt mi okozhatja ? Illetve megéri még vele foglalkozni ?
-
pckrizis
tag
Szia!
Irod, hogy allig lehet elinditani a lapot, ha elindul akkor sincs kép valamint egy láb is hiányzik a CPU foglalatból. Elég valószinű, hogy ez a lap kuka!
Nem hinném, hogy ezzel megéri foglalkozni, ha más baja nincs akkor valószinűleg a hiányzó láb okozza a problémákat. -
senior tag
válasz pckrizis #72638 üzenetére
Sajnos nem tudom hol volt, volt e előtte baja, mert én így kaptam. Valami biztos nem kóser vele, mert még a CMOS clear se működik. Hiába van össze zárva egy jumperrel, akkor is bekapcsol, plusz hiába kötök rá egy hangszórót, semmi csipogás, semmi, szóval lehetséges hogy tényleg kuka.
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Alaplap: ASUS MAXIMUS VIII GENE.
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy fejhallgatóm amin RGB világítás van , nem szabályozható.
Ha kikapcsolom a gépet akkor világit a füles, este nagyon zavaró.
Biosban hol tudom kikapcsolni, hogy leállítás után az USB pot ne adjon ki 5v-ot.
Vagy jumperrel állítható ?
Energia gazdálkodásnál is találtam valami állítási lehetőséget.[ Szerkesztve ]
-
GalaHU
őstag
Alaplapot, procit és memóriát cseréltem, összerakás után BIOS-ig eljut a gép, de a régi konfigból átmentett SSD-ről nem bootol be a Windows, pedig mind a 2 slot-ban kipróbáltam Mi lehet a baj?
Régi: MSI Z370 Gaming Pro Carbon, 8700k
Új: MSI MAG Z490 Tomahawk, 10700k
Az SSD: Samsung NVMe 960 EVOA BIOS-ban a Storage-ek között AHCI módban látszik az SSD (igaz "96"-nak látja, de lehet hogy nincs több hely), helyes a mérete is, de BIOS NVMe SSD Self tester már azt írja hogy not supported.
Ha berakok egy Win10 bootlemezt akkor arról elindul a telepítő, de nem akarom letarolni az SSD-t ha nem muszáj...
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #72615 üzenetére
Erre senki? Tudom ez egy elég régi alaplap, de talán hasonló portbővítést csinált már valaki...
Legalább a Molex->SATA Power átalakítós kérdésre tudnátok valami biztosat? Csak ha ilyen bővítőkártyát vennék, nem szeretném ha megsülnének az USB-s winyók, amiket rádugok.[ Szerkesztve ]
-
pckrizis
tag
válasz SunMount3r #72644 üzenetére
Tehetsz USB3 bővitőkártyát a PCI-E foglalatba, erre találták ki, USB 3 -as sebeséggel fog múködni, amennyiben USB 3.0 -st veszel. A kártyán van az USB 3.0 -s chip.
Átalakitót nyugodtan használhatsz, ez minimális áramot fogyaszt, semmi gond nem lesz. Esetleg annyi, hogy ne a legolcsóbbat vedd meg. -
Sixkiller6
őstag
üdv, vmi egészen bizarr dologba futott bele egy cimbora.
vadonatúj msi bazooka lap, új i3 10xxx proci, új konfig
amint belép a biosba, az az alábbi dolgokat produkálja és lefagy; de a windows szépen felment és hasít, egész éjszakás prime tesztet végignyomja, pörög ahogy kell. ha nem nézne bele a biosba semmi jelét nem mutatná hibának a vas.
az összes bios-szal kipróbálta, volt tápcsere, vga nélkül, alaplapival ugyanez, gariban kicserélték a lapot, és az újjal is ez van!
csak a samsung tv marad. nadehogy? hdmi kábelen visszazavar a tv? úgy hogy lefagy a bios és csak a bios ui máűs nem, és kínai karaktereket mutat?
bármi tipp?
- no es importante -
-
nagyúr
válasz Sixkiller6 #72646 üzenetére
Üdv !
Ez aztán pöpec.
BIOS-ban van mód a kijelző felbontásának állítására ? FHD és valami más felbontás között ?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Sixkiller6
őstag
válasz jokeph #72647 üzenetére
Nem igazán, de itt van némi plusz infó
Nem tok random omlik.szabalykovetoen.
Biosfrissites utan tok szabalyos. 3 masodpercig. Utana raszemetel a kerdesre hogy milyencpu hutom van
Utana 3 kattintasig megy a menukben, de mar nem frissit, mogotte marad a regi screen
Utana a valtozok eltunnek es jonnek a kinai karakterek
Aztan fagy
Ez volt az elso indulas
Masodik ugyanez, hűtőkérdés nélkül, de már csíkos. Harmadik resetre csak fejléc és fagy
És marad is bios frissitesig/resetig- no es importante -
-
senior tag
válasz Sixkiller6 #72648 üzenetére
Az amúgy érdekes hogy windowsban semmi baj. Gondolom nincs kéznél másik 10. Genes cpu, aztán azzal kipróbálni, bár kétlem hogy ez lenne a baja.
[ Szerkesztve ]
-
tirszin
senior tag
válasz Sixkiller6 #72646 üzenetére
A tv-t nem nehéz kiszűrni. Nincs egy monitor kéznél, rátenni azt?
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOODRAM DDR4 4GB 2400MHz (GR2400D464L17S/4G)
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest