- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- PLC programozás
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DroneZ
aktív tag
válasz
Starchm #63849 üzenetére
Jól értem tehát, amennyiben az _1-es slot-ot választom, felismeri PCIE-nek és x4 módban működve, megjelenik a Windows-ban új meghajtóként, SATA portok tiltása nélkül? Nekem ez volna az álom
mod: kipróbálni egyelőre nem tudom, mert megy a másolás, felkészülve a legrosszabbra.
-
DroneZ
aktív tag
Szép napot kedves fórumtársak!
Lehet bárgyú kérdés, de nekem nem egyértelmű, pedig kerestem, de az alábbi kérdésre konkrét választ sajnos nem találtam.
Adott egy Z370-es chipset-es alaplap (Maximus X Hero), amibe most kaptam egy Samsung 970 EVO NVMe M.2-es SSD-t. A könyv szerint az M.2_1 használata esetén SATA módban kilövi a SATA 1-es portját, M.2_2 használata esetén (ami csak PCIE 3.0 x4 módot támogat) pedig letiltja a SATA 5-ös és 6-os portjait.
Ami számomra nem egyértelmű, az az, hogy ha az M.2_1-es slot-ban használom az SSD-t PCIE 3.0 x4 módban, akkor is használhatatlanná válik az 5-ös és 6-os SATA port? Arra nem tér ki, hogy mi történik akkor, ha az M.2_1-es slotban szeretném használni PCIE 3.0 x4 módban.
Elég fontos volna, mert tömve vannak a portok.
Csatolok egy képet, ha esetleg rosszul vagy értelmezhetetlenül írtam volna valamit.
Köszönöm a segítséget előre is.
-
core i7
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #63846 üzenetére
Jézusom hát ez meg ,hogy
Ég a pofám
Már azt se tudom mi akart leni a rabon de gondolom valami ilyesmi csak 1 sablon kép amit netről szedtem ,hogy mutassam mi a probléma
Ez van amikor szabadságon van az ember és délben kell
-
-
varmi2
nagyúr
-
core i7
addikt
Sziasztok az lenne a kérdésem ,hogy adott 2 ugyanolyan x58 alaplap
és egyiken ezekre akondenzátorokra S35 másik alaplapon S37 van írva ,hogy az ilyen gyártási sorozatszám lenne? Ha igen melyik lehetett a hamarábbi? az S35?
-
tigasz
csendes tag
Szervusztok!
ASUS H110S2 miniSTX alaplapom van és passzív processzor hűtést szeretnék (Arctic Alpin 12). Mit kell állítanom, hogy a BIOS ne kérje mindig a ventilátor működését?
Előre is köszönöm a választ! -
C. s.
addikt
válasz
jokeph #63835 üzenetére
Köszi szépen!
A bolt ezt írja:
Interfész: PCI Express x1(Azt hittem, hogy a PCI és a PCIe között csak annyi a különbség, hogy a PCI lassabb. Szóval nem.
)
A hangkártyánál ezek szerint már nem számít, hogy hányadik aljzatba rakom? Akkor majd a VGA-tól távolabb keresek neki egy szép fekvéső lakást.
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #63832 üzenetére
Sejtettem, valami efféle lesz. Összeverekednek az EDID azonosítóval, nem tudom szebben írni.
Áh, Powerstrip, jó kis progi, 10 éve nem használtam legalább.
Nem lehet valahogy megtudni, pontosan milyen felbontás/frekvencia párosok vannak a TV EDID-be megadva ?
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #63827 üzenetére
Naná.
Bár nem értem, miért nem megy FHD-n a DSUB csatival... többet tud FHD-nál felbontásra.
Gondolom ez a TV gyengesége.
Monitornál röhögve megy az FHD D-SUB-on.
1600*1200-as a játszógatós gépem monitorja 20"-os, a HD5670 VGA-m D-SUB-al volt csatlakoztatva, most R9 380 a VGA, előszőr DVI-I - D-SUB átlakítóval ment, most meg DVI-D-vel van csatolva, de én nem érzek semmi difit (vagy csak szar a szemem.
)
-
C. s.
addikt
válasz
varmi2 #63829 üzenetére
Köszönöm szépen!
És melyikbe kell rakni a hangkártyát?
Azt leírja a lap kézikönyve, hogy a VGA a PCIE2-be megy, de a hangkártyáról nem szól. Választható marad egy PCIE és egy PCI. A többi valami rövid, azt hiszem, A2 aljzat. Bár a hangkártyának is eléggé rövid a csatlakozós része... Nem is tudom.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Egy ASRock Z370 Pro4 lapban rendesen el fog férni egy Sapphire RX 580 Nitro+ 4GB VGA és egy ASUS Xonar DSX hangkártya? (Már megrendeltem, de még lehet módosítani.) Aljzat szerintem van, de nem tudom, hogy a hely is elegendő-e közte.
-
válasz
jokeph #63821 üzenetére
Viccelszbolondozol ugye?
A DSUB analóg szar jel, hiába digitalizálom, az marad. Nem az a lényeg, hogy nincs csak hdmi bemenet a céleszközön, mert van rajta d-sub, csak szarakodni kell vele, nem engedi fullHD-ba, rosszak az időzítések, nem tölti ki a keretet, tehát nincs meg a pixelek tökéletes illesztése, és ami még nagyon fontos: nem megy át rajta hang, csak a jack kábelen, amivel valamiért 40-esen kell hajtani a tv-t miközben ugyanehhez a hangerőhöz hdmi-n elég a 10-12.
Digitális képet és hangot akarok közvetlenül juttatni a tv-re. Lehet jobb lenne egy krómkaszt. -
-
denko
senior tag
válasz
jokeph #63820 üzenetére
SSD-t használok only. SATA-val van táplálva, Újrahúztam a winfost biztonság kedvééért, hogy minél gyorsabban kiszűrjem a SW problémát.Hát kicserélem még a SATA kábelt, proba szerencse, ramokat is helyén változtatok...
táp az örök barát fxf 550,Eddig nulla panasz volt rá.Nekem is valami kontaktos táphibának tűnik, csak hol szűrjem le -
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #63813 üzenetére
Üdv !
D-SUB - HDMI átalakító kábellel esetleg ?
Az Asrock lapra rakott IGP (nForce 6 series) picivel gyengébb a Gigabyte-ra (nForce 7 series) szereltnél.
-
jokeph
nagyúr
Üdv !
Olybá tűnik, hogy a megadott hibakód alapján ez energiaellátási-probléma.
Nézd át az összes csatlakoztatást, kiváltképpen a háttértárét, mert olyan mintha kontakt-hiba lenne a tápellátásban. HDD a háttértár ?
Amúgy ez egy elég vérbő lap, FX8xxx alá is rendben van. (mérsékelt OC-val is).
Táp milyen ?
Sata/molex (amelyiket használod) tápcsati nem laza bedugva a háttértáron ?
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
#69059072 #63809 üzenetére
Valami nem tetszik az alaplapodnak.
Első körben a biost visszaállítanám alaphelyzetre, ha utána is ezt produkálja, szétkapnám a gépet, egyesével egyik ram ki, majd vissza, megint bekapcsolás, ha megfagy, akkor leállítás, másik ram ki majd vissza megint bekapcsolás, ugyanezt meg lehet csinálni a VGA-val is. Ha 1-nél több ramod van akkor megpróbálhatod azt is, hogy csak 1 modullal indítod el a gépet. Ha minden rendben megy, akkor újraindítást is megnézhetsz, hogy rendesen elindul-e ismételten. De akár a tápkábeleket is újracsatlakoztathatod, bár nem kellene hogy ilyen problémája legyen.Nekem is pont egy memória megadta magát rokon gépében. ideje elbúcsúznia az lga775-től neki is.
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Itteni Ajánlásra vettem egy alaplapot (használtat) GA-970A-UD3P (rev. 1.0)
Beköltöztem 2 napja, viszont azóta az tapasztalom hogy naponta kb elszáll a gép (kikapcsol magától egy pillanat alatt). Semmi jelét nem mutatva a hibának, annyira hogy ideje sincs minidump fájlba irniWindows event manager megezt mondja:
rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
kulcsszó: (70368744177664),(2)
Mi a tököm lehet ez, rossz alaplap bekötés, rossz memoria /proci kezelés? vagy alaplap alapból szar lehet?
SW hibára nem gyanakszom, probléma akkor lépett elő: stream-et néztem, vagy nagy rar file kicsamogolásnál. -
-
MeroM
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #63813 üzenetére
X2 hoz szerezz vmi vgat amin van hdmi
-
Sziasztok!
Szereztem két gépet:
1.:Gigabyte GA-M68M-S2P AM3 alaplap és Athlon II X2 245 proci
2.:Asrock ALiveNF4G-DVI és Sempron 3000+, ezt az alaplapot szeretném használni az alaplapi DVI kimenet miatt multimédiásnak.
Kérdésem, hogy előbbi proci semmiképp nem tud menni utóbbi lapban, még valamennyi butítással sem? Nem merem kipróbálni, meg ne süljön valami az inkompatibilitás miatt, de elvileg pont nem jó, mert egyik csak AM2 a másik AM2, AM2+ és AM3, de azon meg nincs DVI kimenet.
Másik ötletem, hogy szerzek a cpu support listről valamit, pl A64 X2 6000+, ez kb ugyanaz az erősség. -
balintka
addikt
válasz
Szabikaa20 #63808 üzenetére
Ezt én is szeretném tudni
. De szerintem elég az egyik. Tudja valaki?
Nekem Be Quiet Pure Rock van rajta.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Van egy MSI Z370 Gaming pro carbon alaplapom és a mai nap arra lettem figyelmes hogy újratelepítést követően nem működött a mikrofon. Hozzáteszem eddig ezt nem használtam, de még az USB-s hang keltő is torz robot hangot adott ki. Ha bedugtam egy headset mikrofon csatiját az alaplapba akkor szinte statikus zajon és valami motyogáson kivül semmit se rögzitett a rendszer, a hang viszont kiválóan szólt. Leszedtem az msi oldaláról a legutóbbi audio drivert felraktam és egyből helyreállt a rend, a mikrofon is tökéletesen szólt. Nem értem, a windows 10 gyári drivere hibás vagy nem jó? Azért is érdekelne a dolog mert a windows 10 amit alapból feltesz mintha tisztábban és hangosabban szólna mint az amit az msi honlapjárol letöltök az alaplapom letöltési régiójából. Ennek hangja tompábbnak és dinamikátlanabbnak tűnik, kicsit halkabb is. Mi lehet ez?
-
luci@85
tag
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Anulu79 #63802 üzenetére
Úgy nézem rossz manual linket adtam. Ez a megfelelő: [link]
Akkor kell, ha neked szükséges javítások vannak benne. Instabil működés, ilyenek, hibajavítás. Vagy, ha új eszközök támogatásához kell, mint most a 9. generáció processzorok megjelenése miatt. Egyébként ami jó, azt nem kell megjavítani. Manapság a legtöbb új lapban dupla bios van, amennyire tudom. De a harmadik generációnál is volt ilyen-olyan recovery funkció. Pl. telepítő CD-ről automatikusan helyreállított, de ez nem 100% biztosíték, szóval arra nem hagyatkoztam volna. Most biztonságosabbnak gondolom. -
Anulu79
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #63801 üzenetére
Köszi!
Amúgy van értelem frissíteni a bios-t? -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Anulu79 #63798 üzenetére
Ha be tudsz lépni a BIOS-ba a Del gombbal, akkor az EZ mode -ot választod F7-el. Akkor már látszik a képernyő bal sarkán az M-Flash fül, ami a frissítéshez kell. (Direktbe választhatod azt a Ctrl+F5 kombinációval a Manual szerint.) Be kell majd tallózni az előzőleg letöltött frissítő fájlt. Simán beazonosítható az eszköz. Manual PDF 61.old
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen program, ami...?
- PLC programozás
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest