- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Anulu79 #63798 üzenetére
Ha be tudsz lépni a BIOS-ba a Del gombbal, akkor az EZ mode -ot választod F7-el. Akkor már látszik a képernyő bal sarkán az M-Flash fül, ami a frissítéshez kell. (Direktbe választhatod azt a Ctrl+F5 kombinációval a Manual szerint.) Be kell majd tallózni az előzőleg letöltött frissítő fájlt. Simán beazonosítható az eszköz. Manual PDF 61.old
- Glaz-doz-fhut -
-
Anulu79
addikt
válasz Glaz-dozfhut #63801 üzenetére
Köszi!
Amúgy van értelem frissíteni a bios-t? -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Anulu79 #63802 üzenetére
Úgy nézem rossz manual linket adtam. Ez a megfelelő: [link]
Akkor kell, ha neked szükséges javítások vannak benne. Instabil működés, ilyenek, hibajavítás. Vagy, ha új eszközök támogatásához kell, mint most a 9. generáció processzorok megjelenése miatt. Egyébként ami jó, azt nem kell megjavítani. Manapság a legtöbb új lapban dupla bios van, amennyire tudom. De a harmadik generációnál is volt ilyen-olyan recovery funkció. Pl. telepítő CD-ről automatikusan helyreállított, de ez nem 100% biztosíték, szóval arra nem hagyatkoztam volna. Most biztonságosabbnak gondolom.- Glaz-doz-fhut -
-
nagyúr
válasz jokeph #63800 üzenetére
(#63799) luci@85:
Lemaradt a link, ERRE a fórumra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
luci@85
tag
-
Szabikaa20
őstag
válasz balintka #63790 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Már itt van nálam...MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON lett és i5 8600K.Nem mindkét tápcsatit kell használni?A másik kerdés,látom neked 9600K van...Mivel hűtöd?Jöhet priviben is ha itt ez nem téma...Köszi!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Van egy MSI Z370 Gaming pro carbon alaplapom és a mai nap arra lettem figyelmes hogy újratelepítést követően nem működött a mikrofon. Hozzáteszem eddig ezt nem használtam, de még az USB-s hang keltő is torz robot hangot adott ki. Ha bedugtam egy headset mikrofon csatiját az alaplapba akkor szinte statikus zajon és valami motyogáson kivül semmit se rögzitett a rendszer, a hang viszont kiválóan szólt. Leszedtem az msi oldaláról a legutóbbi audio drivert felraktam és egyből helyreállt a rend, a mikrofon is tökéletesen szólt. Nem értem, a windows 10 gyári drivere hibás vagy nem jó? Azért is érdekelne a dolog mert a windows 10 amit alapból feltesz mintha tisztábban és hangosabban szólna mint az amit az msi honlapjárol letöltök az alaplapom letöltési régiójából. Ennek hangja tompábbnak és dinamikátlanabbnak tűnik, kicsit halkabb is. Mi lehet ez?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
balintka
addikt
válasz Szabikaa20 #63808 üzenetére
Ezt én is szeretném tudni . De szerintem elég az egyik. Tudja valaki?
Nekem Be Quiet Pure Rock van rajta.
-
veterán
Sziasztok!
Szereztem két gépet:
1.:Gigabyte GA-M68M-S2P AM3 alaplap és Athlon II X2 245 proci
2.:Asrock ALiveNF4G-DVI és Sempron 3000+, ezt az alaplapot szeretném használni az alaplapi DVI kimenet miatt multimédiásnak.
Kérdésem, hogy előbbi proci semmiképp nem tud menni utóbbi lapban, még valamennyi butítással sem? Nem merem kipróbálni, meg ne süljön valami az inkompatibilitás miatt, de elvileg pont nem jó, mert egyik csak AM2 a másik AM2, AM2+ és AM3, de azon meg nincs DVI kimenet.
Másik ötletem, hogy szerzek a cpu support listről valamit, pl A64 X2 6000+, ez kb ugyanaz az erősség.https://tinyurl.com/rasoapro
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Itteni Ajánlásra vettem egy alaplapot (használtat) GA-970A-UD3P (rev. 1.0)
Beköltöztem 2 napja, viszont azóta az tapasztalom hogy naponta kb elszáll a gép (kikapcsol magától egy pillanat alatt). Semmi jelét nem mutatva a hibának, annyira hogy ideje sincs minidump fájlba irniWindows event manager megezt mondja:
rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
kulcsszó: (70368744177664),(2)
Mi a tököm lehet ez, rossz alaplap bekötés, rossz memoria /proci kezelés? vagy alaplap alapból szar lehet?
SW hibára nem gyanakszom, probléma akkor lépett elő: stream-et néztem, vagy nagy rar file kicsamogolásnál. -
--HARDCORE--
senior tag
válasz #69059072 #63809 üzenetére
Valami nem tetszik az alaplapodnak.
Első körben a biost visszaállítanám alaphelyzetre, ha utána is ezt produkálja, szétkapnám a gépet, egyesével egyik ram ki, majd vissza, megint bekapcsolás, ha megfagy, akkor leállítás, másik ram ki majd vissza megint bekapcsolás, ugyanezt meg lehet csinálni a VGA-val is. Ha 1-nél több ramod van akkor megpróbálhatod azt is, hogy csak 1 modullal indítod el a gépet. Ha minden rendben megy, akkor újraindítást is megnézhetsz, hogy rendesen elindul-e ismételten. De akár a tápkábeleket is újracsatlakoztathatod, bár nem kellene hogy ilyen problémája legyen.Nekem is pont egy memória megadta magát rokon gépében. ideje elbúcsúznia az lga775-től neki is.
Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
nagyúr
Üdv !
Olybá tűnik, hogy a megadott hibakód alapján ez energiaellátási-probléma.
Nézd át az összes csatlakoztatást, kiváltképpen a háttértárét, mert olyan mintha kontakt-hiba lenne a tápellátásban. HDD a háttértár ?
Amúgy ez egy elég vérbő lap, FX8xxx alá is rendben van. (mérsékelt OC-val is).
Táp milyen ?
Sata/molex (amelyiket használod) tápcsati nem laza bedugva a háttértáron ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz rasotamas #63813 üzenetére
Üdv !
D-SUB - HDMI átalakító kábellel esetleg ?
Az Asrock lapra rakott IGP (nForce 6 series) picivel gyengébb a Gigabyte-ra (nForce 7 series) szereltnél.
[ Szerkesztve ]
-
denko
senior tag
válasz jokeph #63820 üzenetére
SSD-t használok only. SATA-val van táplálva, Újrahúztam a winfost biztonság kedvééért, hogy minél gyorsabban kiszűrjem a SW problémát.Hát kicserélem még a SATA kábelt, proba szerencse, ramokat is helyén változtatok...
táp az örök barát fxf 550,Eddig nulla panasz volt rá.Nekem is valami kontaktos táphibának tűnik, csak hol szűrjem le -
nagyúr
Még a sata adatkábelt akartam javasolni cserére én is...
Esetleg próbáld meg még azt, hogy lehúzod a power és a reset kapcsolók csatiját az alaplapról... a haldokló/kontakthibás mikrokapcsoló is tud szép dolgokat produkálni.
-
nagyúr
A megfelelő tüskepár rövidre zárásával.
Egy vékony fémdarabbal, pl csavarhuzó, stb.
Csak ne remegjen a kezed.
-
Lenry
félisten
összeraktam egy régebbi, Asrock H55M alaplapos gépet, HDD/SSD egyelőre nincs benne, de ez nem gátolja meg abban, hogy megpróbáljon elindulni valamelyikről...
ennyit csinál most.
hogyan tudnám neki elmagyarázni, hogy hagyja már ezt a francba?
CMOS reset voltGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
veterán
válasz jokeph #63821 üzenetére
Viccelszbolondozol ugye?
A DSUB analóg szar jel, hiába digitalizálom, az marad. Nem az a lényeg, hogy nincs csak hdmi bemenet a céleszközön, mert van rajta d-sub, csak szarakodni kell vele, nem engedi fullHD-ba, rosszak az időzítések, nem tölti ki a keretet, tehát nincs meg a pixelek tökéletes illesztése, és ami még nagyon fontos: nem megy át rajta hang, csak a jack kábelen, amivel valamiért 40-esen kell hajtani a tv-t miközben ugyanehhez a hangerőhöz hdmi-n elég a 10-12.
Digitális képet és hangot akarok közvetlenül juttatni a tv-re. Lehet jobb lenne egy krómkaszt.https://tinyurl.com/rasoapro
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Egy ASRock Z370 Pro4 lapban rendesen el fog férni egy Sapphire RX 580 Nitro+ 4GB VGA és egy ASUS Xonar DSX hangkártya? (Már megrendeltem, de még lehet módosítani.) Aljzat szerintem van, de nem tudom, hogy a hely is elegendő-e közte.
-
C. s.
addikt
válasz varmi2 #63829 üzenetére
Köszönöm szépen!
És melyikbe kell rakni a hangkártyát? Azt leírja a lap kézikönyve, hogy a VGA a PCIE2-be megy, de a hangkártyáról nem szól. Választható marad egy PCIE és egy PCI. A többi valami rövid, azt hiszem, A2 aljzat. Bár a hangkártyának is eléggé rövid a csatlakozós része... Nem is tudom.
-
nagyúr
válasz rasotamas #63827 üzenetére
Naná.
Bár nem értem, miért nem megy FHD-n a DSUB csatival... többet tud FHD-nál felbontásra.
Gondolom ez a TV gyengesége.
Monitornál röhögve megy az FHD D-SUB-on.
1600*1200-as a játszógatós gépem monitorja 20"-os, a HD5670 VGA-m D-SUB-al volt csatlakoztatva, most R9 380 a VGA, előszőr DVI-I - D-SUB átlakítóval ment, most meg DVI-D-vel van csatolva, de én nem érzek semmi difit (vagy csak szar a szemem. )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz rasotamas #63832 üzenetére
Sejtettem, valami efféle lesz. Összeverekednek az EDID azonosítóval, nem tudom szebben írni.
Áh, Powerstrip, jó kis progi, 10 éve nem használtam legalább.
Nem lehet valahogy megtudni, pontosan milyen felbontás/frekvencia párosok vannak a TV EDID-be megadva ?
-
nagyúr
Hát ha pci-e csatolós a hangkártya, akkor ne nagyon erőltesd bele a sima PCI slotba (ez az amelyiken az alaplap belseje felé esik a nutolás).
Ha ilyen csatolós a hangkártyád, akkor bármelyik rövid illetve az alsó hosszú foglalatba is kell hogy működjön.
-
C. s.
addikt
válasz jokeph #63835 üzenetére
Köszi szépen!
A bolt ezt írja:
Interfész: PCI Express x1(Azt hittem, hogy a PCI és a PCIe között csak annyi a különbség, hogy a PCI lassabb. Szóval nem. )
A hangkártyánál ezek szerint már nem számít, hogy hányadik aljzatba rakom? Akkor majd a VGA-tól távolabb keresek neki egy szép fekvéső lakást.
-
BogyóBP
addikt
válasz varmi2 #63837 üzenetére
Érdemes amúgy ilyen hangkártyával bíbelődni? Azért a Z370 Msi gaming pro carbon ba úgy láttam már elég komoly integrált van, mégis szemezek a creative sound blaster Z vel, de nemtudom van e értelme.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
-
tigasz
csendes tag
Szervusztok!
ASUS H110S2 miniSTX alaplapom van és passzív processzor hűtést szeretnék (Arctic Alpin 12). Mit kell állítanom, hogy a BIOS ne kérje mindig a ventilátor működését?
Előre is köszönöm a választ![ Szerkesztve ]
-
core i7
addikt
Sziasztok az lenne a kérdésem ,hogy adott 2 ugyanolyan x58 alaplap
és egyiken ezekre a kondenzátorokra S35 másik alaplapon S37 van írva ,hogy az ilyen gyártási sorozatszám lenne? Ha igen melyik lehetett a hamarábbi? az S35? -
varmi2
nagyúr
válasz core i7 #63842 üzenetére
Amik be vannak jelölve azok nem kondik, hanem tekercsek. És nem dátum kód az s35-37, hanem különböző tekercsekről van szó szerintem. Vagy különböző a beszállító, és másképpen jelöli őket. Esetleg az egyik helyettesítheti a másikat, ha épp nincs raktáron a gyárba.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
nagyúr
válasz varmi2 #63843 üzenetére
Szerintem is.
Márcsak azért is, mert elég gyenge a kép, de én Rxx-nek olvasom őket, ezek a VRM tekercsei.
-
-
DroneZ
aktív tag
Szép napot kedves fórumtársak!
Lehet bárgyú kérdés, de nekem nem egyértelmű, pedig kerestem, de az alábbi kérdésre konkrét választ sajnos nem találtam.
Adott egy Z370-es chipset-es alaplap (Maximus X Hero), amibe most kaptam egy Samsung 970 EVO NVMe M.2-es SSD-t. A könyv szerint az M.2_1 használata esetén SATA módban kilövi a SATA 1-es portját, M.2_2 használata esetén (ami csak PCIE 3.0 x4 módot támogat) pedig letiltja a SATA 5-ös és 6-os portjait.
Ami számomra nem egyértelmű, az az, hogy ha az M.2_1-es slot-ban használom az SSD-t PCIE 3.0 x4 módban, akkor is használhatatlanná válik az 5-ös és 6-os SATA port? Arra nem tér ki, hogy mi történik akkor, ha az M.2_1-es slotban szeretném használni PCIE 3.0 x4 módban.
Elég fontos volna, mert tömve vannak a portok.
Csatolok egy képet, ha esetleg rosszul vagy értelmezhetetlenül írtam volna valamit.
Köszönöm a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ
aktív tag
válasz Starchm #63849 üzenetére
Jól értem tehát, amennyiben az _1-es slot-ot választom, felismeri PCIE-nek és x4 módban működve, megjelenik a Windows-ban új meghajtóként, SATA portok tiltása nélkül? Nekem ez volna az álom
mod: kipróbálni egyelőre nem tudom, mert megy a másolás, felkészülve a legrosszabbra.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Óra topik
- VMware
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- alza vélemények - tapasztalatok
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Assetto Corsa Competizione
- További aktív témák...
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASRock h510 pro btc+
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs