- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
válasz
Thunderzolee #44022 üzenetére
Na... Besz×rás..
Elindult a gépem.
Megy a BIOS is, mégsem az volt a baja.Bár most másik VGA van benn, nem tudom még, de lehet, h a VGA-m hibája okozta volna gondot?
Egyelőre elkezdtem lementeni az adatokat a C-ről, hátha új rendszer lesz a vége, mert pár dolog mintha nem úgy működne, ahogy kellene:
nem láttam az óra mellett a wi-fi ikonját,
tanúsítványhibát ír, és nem tudok csatlakozni Facebookhoz,
nem tud csatlakozni a Win a frissítésekhez,
nem tudom elindítani a Microsoft Security Essentialt,
Aida64 termékkulcsát újra be kellett írni,
sz'al ilyen apróságok, amiket nem értek.Úgyhogy felraktam, és elindítottam MBAM, SAS, Spybot, stb programokat, bár nem feltétlenül a legújabb verzióik voltak meg, és a frissítésekkel is akadtak gondok, eddig találtak már vagy 10 trójait, ill. egy ártalmas registry bejegyzést..
Nem értem az összefüggést, (lehet nincs is).
Ha végeznek a víruskeresők, visszarakom a VGA-m, és kiderül, h azzal volt-e a gond.De a műveleti memóriában, boot szektorokban nem talált vírust, csak a fájlok közt.
-
-
-
Na, megint itt vagyok.
Szóval a BIOS nélküli
alaplapomról lenne szó még mindig.
itcafe.hu/tema/azonnali_alaplapos_kerdesek_oraja/hsz_43880.htmlKipróbáltam a Q-flash-et is (end gomb a boot után), de az sem működik.
Esetleg egy cd-ről is bele tudnád flashelni, ha elindul a cd meghajtó boot után.
Nem indul, illetve elindulna, csak addig már nem jut el, h ilyesmit lehessen csinálni.Kipróbáltam ezt a fajta BIOS resetet is természetesen, vagy fél napig úgy hagytam, de semmi.
Ez a lap BIOS sérült lett (csak úgy magától), és ez vár rá?
hardverapro.hu/apro/alaplapi_bios_javitas_flash_programozas/friss.html -
válasz
batmab #43918 üzenetére
Épp ezt olvasom, de ez csak leírás, valamint számomra nem ez lesz a megoldás úgy nézem, inkább ez:
http://www.biosiras.hu/ -
-
Jesus..
sok gépen csináltam már egyszerű (hagyományos) BIOS resetet, nem ilyen bonyolult fajtát, de köszi a tippet, kipróbálom ezt is.
Ráadásul áldja az ég a giga mérnökeit, ezen az alaplapon a CMOS reset jumper tüskéi a PCI-Express port alatt vannak, így minden egyes reseteléshez ki kell szednem a VGA-t, mert nem lehetett volna lejjebb/akárhova máshova tenni ám azokat a kis érintkezőket..
-
válasz
Thunderzolee #43880 üzenetére
Továbbra is kérdezem, erre valaki?
Közben rákerestem a CMOS checksum error-ra.
Néhány helyen azt írták lemerült az elem.
Nos, tudtommal attól még a BIOS-ba bele kéne lépnie, de azért kicseréltem (van itthon még pár alaplap), de semmi változás.Valami BIOS hiány lehet ez, ha jól értem?
És mit lehet tenni ellene?
Vegyek másik alaplapot? -
-
-
Gigabyte P35-DS4 v2.1 alaplapom van.
Nem tudom bekapcsolni a gépet. :/
Post képernyő lefut, aztán amikor a RAID tömböt ellenőrzi, az is lefut, de nem megy tovább.
Ez fogad, amit bekarikáztam villog, de onnét tovább nem megy:Ctrl + alt + del-re fekete képernyőre vált, de újra nem indul a post sem.
Ha induláskor a post képernyő alatt a BIOS-t indítom el (del billentyű), akkor ugyanez történik, nem lép be a BIOS-ba sem, csak villog a kurzor ugyanúgy ahogy a képen van.Feltűnt ez a sor:
Mijez?
Ez normális?
Máskor is írta vajon ezt, csak eddig nem olvastam el figyelmesen?Csináltam clear CMOS-t.
Bekapcsolás után az alaplap logoja fogadott, majd képernyő közepén egy ablakban ez:Az "utolsó helyes állapot" az fekete képernyőt eredményezett, a gép ugyan megy tovább, de pár perc várakozás után megunván, inkább újraindítottam a gépet, de semmi javulást nem tapasztaltam.
Ez után mégegy BIOS resetet csináltam, akkor viszont a "default"-ot választottam, ugyanez történt.
Csináltam még pár BIOS resetet, (közben kivettem elemet is, visszaraktam, bár tudom, ennek semmi köze ehhez), szóval a resetek után az alaplap logóján mindegy, h melyik lehetőséget választottam (BIOS-ba belépés, boot menü, vagy csak simán tovább), mindig a fenti ablakot adta be először.BIOS-t mostanában nem frissítettem, tehát nem hibás BIOS frissítésről van szó.
A gépet alvó állapotban szoktam hagyni szinte mindig, időnként (mostanság egyre többször) volt olyan gondom, h nem tudtam felébreszteni sleep-ből, csak feketeség fogadott, ilyenkor (mivel a reset gomb kapcsolója rossz a gépházon, és ezt nem tudom használni), szóval ilyenkor a tápegység főkapcsolójával szoktam lekapcsolni, majd újraindítani, ami után aztán szokott is tovább menni.Bocsi, h kicsit hosszú lett, de próbáltam mindent leírni, h felesleges köröket ne fussunk felesleges kérdésekkel.
Sajnos csak a telóm van kéznél, nem tudok jobb képeket csinálni. -
-
Üdv!
Erre valaki?
itcafe.hu/tema/azonnali_alaplapos_kerdesek_oraja/hsz_34897.html -
válasz
Szlovi #34893 üzenetére
Tessék, remélem segít:
pantherproducts.co.uk/Articles/Motherboard/BIOSbeep.shtml -
Üdv!
Intel HM55 chipset milyen ramokat kezel max?
DDR3 1333-at is viszi?Nem találok róla infót Intelnél sem.
intel.com/products/notebook/chipsets/hm55/hm55-overview.htm
Értem, h a klasszikus értelemben vett FSB megszűnt a Core i családdal, de attól még tudni kéne, h a memóriavezérlő mit kezel maximum?
ark.intel.com/chipset.aspx?familyID=43181
A részletes specifikációs pdf-ben sem írják. :S
intel.com/Assets/PDF/datasheet/322169.pdfBár itt 1333-as ramok vannak hozzárendelve:
notebookcheck.com/Test-Intel-Core-i3-i5-i7-Prozessoren-Arrandale.html
Itt viszont ha jól értem a végkövetkeztetés az, h 1066-on megy csak:
tomshardware.co.uk/forum/intel-core-series-ddr3-1333mhz-hm55-board
Bár ez a procitól függ, ez logikus, de mi a maximum? -
-
Üdv!
A 925-ös chipset csak Pentium 4-eseket kezel, ugye?
Még a korai Pentium D-ket sem viszi.
Foxconn oldalán nincs supported processors lista. -
-
válasz
creed30 #33320 üzenetére
Nos, az a MOLEX csatlakozó ami eddig neked volt.
Az újhoz másmilyen kell majd.
Itt egy kép a kettőről: [link]Ez is az:
A SATA HDD-k másféle táp- és jelkábelt igényelnek.
Ahol a merevlemezt veszed, valószínűleg árulnak Molex-->SATA átalakítót is:
Meg SATA kábelt is, ha az alaplapodhoz nem adtak anno.
-
-
Sztem mindegyik jó, esetleg kérdezd meg itt:
http://itcafe.hu/tema/milyen_alaplapot_ilyen_arban/friss.html -
válasz
mar1boroman #33315 üzenetére
Hányas rev. az alaplap?
Am a Giga oldalán nem találtam a támogatott memóriatípusok közt, de ettől még lehet (valószínűleg), h megy benne.
-
válasz
creed30 #33313 üzenetére
A kézikönyve alapján van rajt két SATA csatlakozó.
Vehetsz hozzá SATA300-ast is, mielőtt megkérdeznéd.
-
válasz
mar1boroman #33289 üzenetére
Elsősorban a legújabb szériás Intel procikhoz ajánlják: Google
De idézek a cikkből:
"...ám fontos hangsúlyozni, hogy ugyanakkor AMD processzorokkal is remekül használhatók ezek az egyedek." -
-
válasz
Thunderzolee #27051 üzenetére
Kézikönyv lejött, átnéztem, de nem találtam benne a sípolások jelentését.
Am BIOS reset volt már?
Próbáld ki másik VGA kártyával, ha az nélkül nem sípolt, akkor ott (is) lehet a hiba.
Esetleg ecsettel söpörd ki a PCI, AGP, memória, stb. síneket, belehullhatott valami, ami most zárlatféleséget okoz. -
válasz
Lajos55 #27042 üzenetére
Úgy nem próbáltad elindítani, h először csak alaplap + proci + 1 memória + 1HDD, + VGA?
Próbáld ki hogy csak egyik ramot teszed bele, aztán másik slotba azt az egyet, aztán másik rammal is ugyanezt.
Sípolás memóriahiba (is) szokott lenni.Itt a lap manualja, de iszonyú lassan jön lefelé.
-
válasz
dokee78 #25212 üzenetére
Ez egy Foxconn Inferno Katana GTI alaplap P55-ös chipsettel.
Érdekes módon a gyári manualban nem említik meg, ráadásul valami kis fedőlap lehet a sloton, mert nem így néz ki az adatlapon a képeken. -
válasz
aram01 #25208 üzenetére
Inkább itt kérdezd meg:
http://itcafe.hu/tema/milyen_alaplapot_ilyen_arban/friss.htmlValószínűleg tudnak jobbat/más alternatívát ajánlani.
-
válasz
Vasinger! #25205 üzenetére
Először is a neten meg kéne nézni azt a fajta alaplapot, h valóban jelent-e meg hozzá új BIOS.
Meg hát BIOS-ban van egy olyan pont, ahol ezt ki lehet kapcsolni.
De nem tudom hol, én most nem a gépem előtt ülök.Másrészt elindulásnál belépve a BIOS frissítő menüpontba gondolom szintén tovább lehet menni rajt frissítés nélkül is:
http://szjanos.atw.hu/bios.html
Itt egy kisebb leírás, végülis ez is majdnem ugyanaz, az elején mutatja az "utat" a BIOS Q-Flash-hez. -
-
Hát nagy különbség nincs FPS-ben a 16×, és a 8× között, tehát h átrakod egyik slotból a másikba, és hirtelen feleződik az FPS, akkor ott valami nagyon nem jó.
De ha azt mondod, h rendszer felrakása után pár napig jól megy, aztán kezd el belassulni, akkor inkább valamilyen program/driver/VÍRUS lesz a hibás.
-
-
-
válasz
ququry #25198 üzenetére
Ez az?
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-42767.html#spbItt a kezelési útmutatója:
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-42835.htmlDriverek (max. XP-hez van támogatás):
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-42954.htmlCsak azt tudom javasolni, h az alaplaphoz menő csatit szétvágod.
Ez egy egyedi sorozat, úgy alakították ki, ha az éppen szükséges specifikációknak megfeleljen, ezért előfordulhat, h sajátos csatlakozói vannak a reset/power/HDD, SYS ledeknek. -
-
-
válasz
Hegyirabló #25172 üzenetére
Póbáld meg az alaplapos topicot, ott jobban képben vannak:
http://itcafe.hu/tema/milyen_alaplapot_ilyen_arban/friss.htmlEsetleg a gépösszerakós topic is jó még:
http://itcafe.hu/tema/milyen_gepet_vegyek_6/friss.html
ShellKretor épp ott van. -
-
-
válasz
csimav #25183 üzenetére
Nahát... egy őstag ne találta volna meg ezt az oldalt?
http://asus.com/product.aspx?P_ID=iDZQ9yNK2CbKW6Zv -
válasz
knapci #25178 üzenetére
Próbáld meg, úgy, h kiszedsz mindent az alaplapból, és csak egyesével rakod issza, illetve indítod el az alkatrészeket. Aztán amelyik alkatrésznél nem indul el, annál lesz a hiba.
De a konfigod részletes leírása még mindig erősen hiányos...Táp például milyen?
Ha új a konfig, nem vitted még vissza gariba?
-
Inkább itt kérdezd meg:
itcafe.hu/tema/milyen_alaplapot_ilyen_arban/friss.html -
válasz
Fundey #25167 üzenetére
Ezt olvasd el, esetleg kérdezd meg a hirdetőt, lehet Ő tud segíteni:
hardverapro.hu/apro/asus_supreme_fx_hangkartya_elado/hsz_1-50.html -
-
válasz
user12 #25151 üzenetére
Mi van még a lapban?
Memóriák?
Tápegység típusa, márkája, mérete?
Konfig többi része?
VGA?
Eddig működött a gép?
Nem leeht VGa hiba?
Mik a hibák, a kódok szerint, amiket kiad?
Másik alaplappal megy a többi alkatrész?Ez elég régi alaplap, nem hiszem, h valaki itt sűrűn találkozik ilyen hibával, ötletem nekem sincs, ha random összevissza dobálja a hibákat, akkor valami kontakthiba talán..
-
válasz
Kis Samurai #25140 üzenetére
Lehet az is csak a táp miatt volt, mi?
Nem tudom, én a helyedben elhinném, h a táp a hibás, és nem fognám rá a ramokra.
Esetleg egyenként kiszedegeted a memóriákat, és úgy használod a gépet napokig Teszteled). Értelem szerűen amelyik memóriamodul hiányánál nem fordul elő a hiba, az a ram hibás.Ezt meg olvasd el, lehet megérted mi a baja a Codegennek.
http://itcafe.hu/tema/melyik_tapegyseget_vegyem/hsz_1-1.html
Nem, nem csak szimplán sz×r és nincsenek benne védelmek, többről van szó.
A konfigod fogyasztása elérte azt a határt, amit a táp le tud adni.
A Codegen nem ad le annyit, amennyi rá van írva.
Azzal, h azt a HDD-t kicserélted, 5-8Wattal megnőtt a fogyasztása a gépnek, és ezzel elérte azt a határt, amit még leadott a tápod. Ugyebár a procit is tuningolod, meg a 4870 se az alacsony fogyasztásról híres.
Ha márkás tápod lenne, ami leadja azt a teljesítményt, amit ráírtak, akkor most nem lenne ilyen gondod, de a Codegen az jóval kevesebbet ad le.Ez van.
-
válasz
CheaterBandi #25139 üzenetére
Ha stabilan megy a gép, akkor nem kell neki plusz feszt adni.
Ha feljebb tolod a processzor órajelét (vagy az FSB-t), lesz egy pont, ahol már nem tudod feljebb tornázni, mert a gép nem indul el, illetve elindul, de aztán egyből le is áll (majd ezután indul csak tovább ismét).
Ez azért van, mert érzékeli, h "valami" nincs rendben, ezért visszaállítja a BIOS-t defaultra (alapbeállításokra), és ez után engedi csak az elindulást.
Na ilyenkor jön a képbe az, h adhatunk a procinak plusz feszültséget.
De csak fokozatonként természetesen.
Aztán vagy sikerül ésszerű fesz emeléssel beállítani egy nagyon magas órajelet, vagy nem. Mert lehet, h az FSBl növelése elérhető fesz emelése nélkül is, de az is lehet, h nem.Itt van egy topic a tuningról, asszem a legelső hsz-ban kifejtik a dolgokat.
itcafe.hu/tema/tuning_kezdoknek_szajbaragosan/friss.htmlEz pl. egy szénné feszelt (1.888V) E8500-as, majdnem 600-as FSB-vel:
http://images.netbag.hu/20090419/19254058178.jpg
Ez már nincs annyira meghajtva (1.672V) 526FSB:
http://kep.ivpicture.hu/6694.N.jpgA proci élettartama azt mondják ~100 év.
Tuninggal ez lecsökken 25 évre, extrém tuninggal meg 5 évre.
De azért ne öld meg. Az az E8500 azokkal a ramokkal abban a lapban 450-500-as FSB-vel is menni fog 9-9.5-ös szorzóval. -
válasz
Kis Samurai #25130 üzenetére
Tápegységet nem írtál a konfighoz. Milyen márka, és mekkora?
BIOS reset megvolt már?
-
válasz
Lipton #25121 üzenetére
Pontosan miket próbálsz állítani a tuning részen?
Csak az FSB-t emeled, vagy csak a szorzót próbálod magasabbra állítani (nem tudom, lehet-e egyáltalán, már régóta nem láttam Celeront közleről).
Nézegettem a manualjat a gépnek, a BIOS-ban elég sokmindent lehet állítani, esetleg csinálhatnál képeket, h miket állítgattál, aztán felöltöd ide, akkor többet tudunk talán.
Esetleg itt van a lap topikja, hátha ott többet tudnak:
itcafe.hu/temak/alaplap_chipset_ram/keres.php?sfor_all=asus+p5eRamok is húzva vannak?
Mekkora feszültségen mennek?Esetleg leírhatnád a proci, ram pontos típusát is, mert az adatlapodon egy másik konfig adatai szerepelnek.
Vagy van még ez a tuningos topic is:
http://logout.hu/tema/tuning_kezdoknek_szajbaragosan/friss.html
Az első hsz általában sokat segít.Link kérésre javítva
[ Módosította: Cathfaern ]
-
Videokártya csak az alaplapi van?
Esetleg csökkentett módban is használhatnád a gépet, ha úgy nem jön elő a hiba, akkor driver probléma okozza.
Hát igen, a gari is egy megoldás, csak hát akkor ott ők is elszüttyögnek majd vele, h próbálják reprodukálni a hibát, és a végén lehet, h visszaadják, h semmi baja..
-
válasz
CheaterBandi #25107 üzenetére
Az alaplap BIOS-ában Neked kell beállítanod a feszültséget, ha esetleg többet szeretnél adni a procinak a tuning miatt.
Tehát nem magától állítja be a BIOS; így olyan, h a lap "szétfeszeli" a processzort, nem létezik. -
válasz
Hegyirabló #25109 üzenetére
Hát igen..
Esetleg Kobian/Mercury-t még nem próbáltad?
-
válasz
Cimbooora #25117 üzenetére
Az alaplapon levő chipkészlet összesen 2GB ramot tud kezelni.
Mivel kettő foglalat van, ezért 2×1GB-ot.Maximum DDR1, 400MHz-es ramokat vegyetek hozzá.
[ Módosította: philoxenia ]
-
válasz
Cruncher #25104 üzenetére
Próbáld először csak az alaplapot, procival, aztán egyik ramot egyik slotba, másik slotba, aztán VGA-t is beletenni, stb így szépen sorban, előbb utóbb csak kiderül melyik alkatrész hiányánál tud elindulni a gép.
CPU-tápot nem felejtetted el rádugni?Mivel takarítottad ki? Levegővel kifújtad a gépházat teljesen?
Ha nem akkor tedd meg, lehet a ram sínbe valami belekerült (kosz), ha nincs levegő, porszívó is ki tudja szívni (jól irányítva), meg egy szép ecset is besegíthet.Táp milyen típusú?
BIOS reset is megvolt?
-
válasz
Angel1981 #25098 üzenetére
Komoly CF-hez olyan PCI-Express síneket használnak, amik mindegyike 16×-os.
Az általad kinézett ASUS lap nem ilyen:P35, P45, P55 inkább csak egykártyás rendszerhez való.
X38, X48, X58 való inkább a többkártyás rendszerekhez, ott vannak teljes értékű PCI-E 16×-os sínek. -
Szerintem kérdezd meg itt is, hátha ott vannak hasonló alaplap tulajok is:
itcafe.hu/tema/atom_klub/friss.htmlDe mi az a Realtec Boot Age? (Realtec boot agent)
Mi az a ZIP Emulation Type?Úgyértem ezeket mire kell állítani?
-
Próbáltál letölteni is hozzá drivert, vagy csak a Win7 amit felismert?
Mert külön drivere van a Win7-hez, ha esetleg még nem próbáltad meg azzal, akkor töltsd le. 64bit vs. 32bit-re is figyelj.Érdekes, mert nekem is ilyen lapom van, pontosabban ebbe a lapcsaládba való, én én is használok Win7-et, nekem felismerte automatikusan. Bár nem azt a LAN aljzatot használom, wi-fim van.
-
Nem ismerem annak az alaplapnak a BIOS-át, de én is arra tippeltem, h biztos bent hagytad: First boot: CD-DRIVE, Second boot: HDD, esetleg még a BIOS legelső oldalán a Floppyt úgy ahogy van tiltsd le. Nem elég csak a Boot sorrendet megadni, ha több eszközt is ki lehet választani bootoláshoz, onnét is ki kell venni mindent a HDD elől.
De lehet, h ezeket már megcsináltad.
Akkor nem tudom mi a baja. -
válasz
Hegyirabló #25088 üzenetére
Bekapcsolásnál látod a post képernyőn is, amikor kiírja a CPU típusát, RAM mennyiségét, utána azt is odaírja még, h DUAL CHANNEL.
Ha túl gyorsan továbblép, és nem tudtad elolvasni, a "Pause Break" bill.-vel megállíthatod a folyamatot, az Enterrel meg továbbengedheted a bootolást. -
-
válasz
Nagylajos_1 #25053 üzenetére
Én nem találtam sehol..
-
-
-
-
válasz
perczeg #18809 üzenetére
Elvileg működni fog, még dual channelben is a 4, de lehet, h nem.
Az alaplap saját topicjában esetleg erről többet tudnak mondani.
Értelem szerűen 4 darab egyforma (4×1GB), vagy inkább két darab (2×2GB) mindig jobb, mint kettő ilyen, meg kettő olyan.
Ha netán oda a dual meghajtás, akkor se aggódj, a dual channel nem dob olyan sokat a gépen, max 10%-ot. (Keress rá, ha nem hiszed.)
Vagy kiveszed a 2×512-t, 2GB is elég szokott lenni szinte mindenre. -
válasz
perczeg #18806 üzenetére
Nem tudom, majd jön valaki aki jobban ért hozzá, inkább a RAM-os topicban kérdezz rá erre.
Arra gondoltam, talán noti ram, de nem az, ez sima 400-as DDR1-es dual kit.
Mivel a Kingston inkább KVR-nek hívja a memóriáit, (ill. KHX-nek a HyperX ramokat), szerintem a KTA-ban az A betű csupán arra utal, h a Kingston gyárt gyártóspecifikus memóriát is, tehát ha bemész egy Apple boltba, h szeretnéd a memóriát bővíteni, akkor ott vehetsz Apple "márkájú" (valójában Kingston) ramokat, hogy tutira kompatibilis legyen az Apple géppel.
De ahogy elnézem ezeknek a ramoknak az árait, nem igazán értem miért ragaszkodsz pont ehhez a típusszámú memóriához.
10-12ezer itt a hardveraprón a használt 1×2GB-os kit.
A DDR1 úgyis sokkal drágább, mint a DDR2, én biztos nem vennék új DDR1-es ramokat. Ezek csak valamilyen baragadt készletek, és hát értelemszerűen ennyi az áruk. Meg hát az Apple ramokról tudjuk, h drágák, mint minden ami Apple.Tessék, ez, vagy ez. Olcsók, jók; nem kell félni a használt termékektől. Ylgram megbízható is, régebben is láttam már sokat apróhirdetős topicokban.
-
válasz
Attila14 #18803 üzenetére
Milyen BIOS van az alaplapon?
1.5-ös, 1,6-os, vagy 1.7-es?
Mert a lista szerint amit linkeltél (kábé középen van), az 5000+-os prociból két féle (valójában három, de a harmadik az szorzózár mentes, azt most nem kell ideszámítani) van, egyik 1.5-ös, másik 1.7-es BIOS-t igényel. -
-
-
válasz
CsiguszMaxim #18729 üzenetére
Te nem tudod mi az a SATA HDD vs. XP telepítő probléma ugye?
A Windows XP-be nincs integrálva SATA driver, ezért a SATA HDD-t IDE módra szokták állítani a BIOS-ban, hogy egyáltalán fel lehessen telepíteni rá az XP-t. Sőt, általában a default (alap) beállítás is ez.
A másik megoldás, h floppyn beadjuk XP telepítésekor a SATA(RAID) drivereket, mikor a telepítő kéri, h F6-al adjuk meg a más gyártótól származó drivert.
Esetleg nLite programmal készíthetünk saját telepítő lemezt, beleintegrálva a SATA/RAID drivert a telepítőlemezbe, így nem kell floppyval, esetleg USB-kulccsal idegeket őrölni.Röviden ennyi, de ha Googleval rákeresel SATA-driver-XP, vagy bármilyen hasonló szavakra, egy halom találatot fog kidobni, ahol sokkal részletesebben is el lesz magyarázva.
Valószínűleg ezért látja a géped IDE módúnak a SATA HDD-re feltelepített XP-t.
De valójában nem olyan nagy baj, IDE módban is jól működik a rendszer. -
válasz
fenyoman #18732 üzenetére
Én egy 40ezres processzort, 30ezres alaplapot, és 25ezernyi memóriát nem bíznék rá egy 3ezer forintos tápegységre. Trust, Codegen, Mercury... stb.
Beírod Googleba, h (gagyi) táp, vagy bármilyen hasonló keresőszót és elolvashatod miért fontos a jó tápegység. Kezdésnek ez is jó, de itt a Logouton is született már sok írás tápegységekről.
Sajnos az ember ott spórol ahol tud, de a tápegységen nem érdemes. Ha elromlik, könnyen lehet, h magával rántja az alaplapot, memóriát, esetleg mást is.
Kábé 10ezer egy normális márkás alap (450W körül) táp, ami 10-20 évig (garanciával) szinte mindenre elég, itt az aprók között használtat még olcsóbban is kapni.ps:
most nézem, ez az alaplapos topic, máskor inkább a tápegységes topicba. -
válasz
Strongkong #18719 üzenetére
-
válasz
cucclee #18710 üzenetére
Jajj, hát el tudod adni azt a 9600GT-t, nem?
Vagy elcseréled.
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartyak/pcie/listaz.phpEsetleg egy nForeceos-Inteles alaplappal működne a dolog.
-
válasz
cellpeti #18365 üzenetére
Ahha, értem.
Néztem a konfigod, ezért is furcsálltam, mondom egy LGA775-ös rendszerben nem hajolhattak el a proci lábai, lévén nincsenek neki, de így már világos.
Hát ha már párszor összeraktad, és semmi, akkor marad egy nagyon ügyes műszerész, vagy egy másik alaplap.Én a laptopomba egyszer egy csavart rossz helyre csavaroztam vissza, átcsavaroztam a VGA-n, meg is halt. Kicseréltem, aztán közben egy műszerész meg tudta forrsztani az átfúrt vezetékeket. Egyes emberek csodákra képesek.
-
-
-
Halee!
Kössz tegnap a későbbi válaszokat is.
Én a procira tippeltem, de akkor tényleg ennyit számít a ram.A kedvencek közé elmentettem régebben ezt azt, amit telepítéskor elfelejtettem elmenteni.
A doc. mappát nem használom, így ez nem meglepő.
Nos,az a problémám, h volt egy olyan linkem, ahol VGA kártyákat soroltak fel, ha jól emlékszem laptopokba való lista volt, valami mobil szócska is volt a link nevében, na és az a lényege, h alul voltak a szerényebb képességűek, a lista tetején meg a nagyágyúk. Ha jól emlékszem az alaplappal inetgrált VGA-k listája volt ez, de az a lényege, h ha olvastam valahol egy akármilyen számmal ellátott nVidia vagy Ati kártyát pl. laptop-hirdetésnél, akkor ebből a listából ki tudtam keresni, h az mégis hányadik helyen áll, tehát h érdemes e olyan laptopot megvenni, vagy nem. A lista felsorolás tartalmazta a fedélzeti memória méretét is (akár zárójelben a megosztottat), a pixelizék (vertex-shader) számát, ha jól emlékszem még a grafikus processzor típusszámát is talán még, h hány MHz-es a GPU azt is, vagy a memória hány MHz-en megy.És mindezt azért írtam ebbe a topicba, mert volt egy ilyen listám CPU-król is, ami tartalmazta a CPU nevét -asszem kábé csak a P4-től felfelé-(pl, Northwood, Prescott, Yonah..), tokozást, mekkora az L2 mérete, hány GHz-es, FSB mekkora, HT van e, a steppingek számát, a proc típusszámát, meg még volt pár rublika, mindre nem emlékszem, a későbbi prociknál a magok számát. Ez egy Inteles lista volt, és ilyen fekete háttere volt, zöld volt a táblázat "rácsozata".. és a legfelső sorban akár adott névre, vagy típusra lehetett szűkíteni a listát, szóval t×k jó kis link volt, de sajnos ezt is elfelejtettem elmentetni.
Nem tudja valaki miről beszélek? Jó lenne megint meglenne, hiába keresem goggleval különféle keresőszavakra, már unom keresgetni, úgysem fogom megtalálni...
-
Köszi a gyors választ!
-
Halee!
Az öcsém az én régi gépem használja, amiben IC7-es lapon 2.6GHz-es Northwood (L2: 512mb) proci van, nem HT-es, és 1×512 noname ram van (cl:2.5<---ezt megnéztem). Sata HDD; és egy FX5700-as videokártya volt benn, amit már kicserélt a Jézuska egy 7600GTre tavaly karácsonykor, úgyhogy szerintem a videokarival nem lesz gond.
Namost, az a probléma, h konkrétan a Worlid in Conflicot és a C&C:Tiberian Wars 3-at néztem nála, és az igazából nem akadt, csak amikor sok egység volt a képen akkor lassabban reagált pl. az egér tologatására a kép lassabban csúszott, tehát belassult kicsit a játék, és valóban egy idő után idegesítő, h építgetni még lehet, de csatázni már csak lassan..
Namost ugyebár kézenfekvő, h:
1. cserélni kellene a procit egy Prescottra, amiben az L2 1mega lesz, illetve 3 GHz vagy feletti legyen, és a HT se árt.
2. ramot kell még bele tenni, vagyis kicserélni 2×512-re, ha nem 2×1gigára.És azt kérdezném, h melyikkel kezdje a cserét, me én nem tudtam megmondani neki; én egyszerre túllennék rajt, de ő még nem keres, és anyu azért nem hagyja magát csak úgy megfejni..
Me lehet akkor ő összekapar egy procira valót, én meg mondjuk meglepem karácsonyra 2giga rammal. De ha itt azt javasoljátok, h előbb a ramot cserélje akkor úgy lesz, max keresek neki karácsonyra addig egy G1-es 3.4-es fullos EE P4-et.
Még egy pici kérdés, elég-e a 2×512, vagy inkább 2×1giga ram legyen?
(Bár mondjuk szerintem ő úgysem adna ki 20-25ezret 2 gigára; úgyhogy lehet megmarad a ram vásárlás nekem...)
Előre is kössz a válaszokat..
Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Windows 11
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Kerékpárosok, bringások ide!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest