Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
láttam a videót. de nem érdekel, elhiszed? sikerül megérteni?
Maximálisan. És amiről én vakerolok, azt megérted? Azt nem sikerül.
bt fejest használok sok éve, mert semmilyen füles nem marad meg a fülemben, és a kábel állandóan zavart. leszarom, hogy az apple miért vette ki. nekem nem kell, nem érdekel., hogy benne van-e vagy sem. nem érdekel, hogy az apple ezen mennyit nyer.
Az igazi konzumer hölgyeim és uraim. Ez itt a tutiság
Nem. nem állok az ajtóban, mert most készülök eladni az előző telefonomat (13) és teljesen hibátlan a gyári kábele. Nem érdekel más mit tapasztal, én az utolsó napig azzal töltöttem bő 2 évig, hiba nélkül.
Van egy Pro-m, volt egy pár szifonom, idebent is van pár tucat. Örülök neki, hogy te mit tapasztalsz. Én meg nem ezt. Akkor most kinyithatom a csipegetőmet vagy a nevem kuss?
Az, hogy te a munkád miatt mivel szívsz, meg miből mennyi kell, meg mi mennyi időt vesz el... én bevallom, önző vagyok és ez nem érdekel. Amúgy csináld órabérben, és akkor a szifonosok többet fizetnek, mert lassabban megy a meló.
Igen, ezt nehéz így üzemeltetésre kirakni sajnos. Úgyhogy kollektívan szívunk.
én meg azt próbálom beleverni a kobakba, hogy minden eset és ember más és más.
Én még olyat nem láttam, hogy bárkinek gondot okozott volna, hogy van egy fix szabvány ami mindenhol mindenkinek egységes. Ennek ellenkezőjét igen. Jöhet az ellenért miért okoz ez hátrányt a másikhoz képest neked, mint end-user.
nekem pl a töltő hogy lightning vagy usb-c, vagy hogy mennyi idő tölt fel, nem számít.
Kisebbség vagy, akkor ahogy reagáltál eddig reagálok én is így: teljesen mindegy te mit akarsz.
Spóroljanak. A töltőfej kihagyása már igen, köcsögség. Ez nekem 50-50 mert azzal tele volt a tököm, hogy nem tudtam egyszerre tölteni az eszközeimet, mert mindenhez olyan fejet adnak, amin egy luk van. Szóval csak a végső lökést adta meg. Így vettem egy olyan fejet amin van 2 sima usb meg 2 ub-c.
10k feláras volt az Airen a dupla dugaszos töltő. Csak fogtam a fejem ott is.
A 8gb rammal kapcsolatban is leírtam, hogy az említett modellben tényleg gáz. nem venném meg, mert lehúzás. ott nem lesz igaz az, ami a csatlkozóknál, ott megérezném a hátrányát, megérezném, hogy rajtam spórolnak, ezért nem veszem meg. ennyire egyszerű. lehet én gondolom egyszerűen, de én úgy nézem a dolgokat, hogy nekem az adott termék adott áron megfelel-e. Az nem érdekel, hogy ha engem nem érdeklő dologban szarabb, mint más akár olcsóbban is. de pl semmilyen apple kiegészítőt nem vennék, mert vagy nem felenek meg az igényeimnek, vagy sok fölsöleges dolog van benne amire semmi szükségem, vagy szimplán szar. ezért nem veszek tőlük se töltőt, se fülest, se tokot, se semmit. máshol kapok olyat, ami jobban megfelel az igényeimnek. teszek rá, hogy egy fosch minőségű FineWoven tok 30k, mert nem tetszik, nem felel meg az igényeimnek, még ha 5k lenne, akkor sem venném meg. De nem zavar, hogy a piacon van, húzzanak le vele mást, mint mondtam, önző vagyok.
Ezzel sincs gond. Csak kellene akkor egy párhuzamos világ, mert így viszont elb@szod a többiek buliját is közvetetten
Raymond: Pro-Pro lett rendelve, azért ekkora amatőrök nem vagyunk
-
gulupeti
senior tag
Ez egy régi példa volt, régebbi iPhone/Android telókat összehasonlítva. Tudom, hogy manapság már kb. egyik telefont sem lehet szinte memóriakártyával bővíteni, nekem személy szerint nem is hiányzik ez. A felhasználói élményt is aláírom, de véleményem szerint akkor is irgalmatlanul, pofátlanul túl van árazva, nvme ide vagy oda. Kíváncsiságból rá is néztem most a 15-ös alapmodell különböző tárhellyel szerelt verziónak árára: 128 gb 400k, 512gb 550k..
és ugyanarról a készülékről beszélünk.
-
DarthRevan
tag
Én úgy vagyok ezzel, hogy a pénztárcámmal szavazok, szerencsére senki nem erőlteti rám, hogy megvegyem amit nem akarok, marketingelhetik akárhogy. Aki meg megveszi, annak egészségére.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
titán
Megkevert a sok "Pro"
A MacBook Pro M3 nem ugyanaz mint a MacBook Pro M3 Pro
Egyebkent ha a kollega tenyleg 4 darab MacBook Pro M3-at vett 16GB RAM-al 2230EUR aron akkor gratula, mert ezt itt a lenyege az Apple arazasnak es ezert megy a szarragas a RAM-al. Ahelyett a gep helyett mar tobb ertelme lett volna a MacBook Pro M3 Pro-t venni 2500EUR-ert, ott tobb a port, jobb a CPU es a GPU es a RAM is 18GB.
-
joey04
titán
válasz
Tikakukac #91 üzenetére
láttam a videót. de nem érdekel, elhiszed? sikerül megérteni? bt fejest használok sok éve, mert semmilyen füles nem marad meg a fülemben, és a kábel állandóan zavart. leszarom, hogy az apple miért vette ki. nekem nem kell, nem érdekel., hogy benne van-e vagy sem. nem érdekel, hogy az apple ezen mennyit nyer.
Nem. nem állok az ajtóban, mert most készülök eladni az előző telefonomat (13) és teljesen hibátlan a gyári kábele. Nem érdekel más mit tapasztal, én az utolsó napig azzal töltöttem bő 2 évig, hiba nélkül. Az, hogy te a munkád miatt mivel szívsz, meg miből mennyi kell, meg mi mennyi időt vesz el... én bevallom, önző vagyok és ez nem érdekel. Amúgy csináld órabérben, és akkor a szifonosok többet fizetnek, mert lassabban megy a meló.
én meg azt próbálom beleverni a kobakba, hogy minden eset és ember más és más. nekem pl a töltő hogy lightning vagy usb-c, vagy hogy mennyi idő tölt fel, nem számít. Spóroljanak. A töltőfej kihagyása már igen, köcsögség. Ez nekem 50-50 mert azzal tele volt a tököm, hogy nem tudtam egyszerre tölteni az eszközeimet, mert mindenhez olyan fejet adnak, amin egy luk van. Szóval csak a végső lökést adta meg. Így vettem egy olyan fejet amin van 2 sima usb meg 2 ub-c. A 8gb rammal kapcsolatban is leírtam, hogy az említett modellben tényleg gáz. nem venném meg, mert lehúzás. ott nem lesz igaz az, ami a csatlkozóknál, ott megérezném a hátrányát, megérezném, hogy rajtam spórolnak, ezért nem veszem meg. ennyire egyszerű. lehet én gondolom egyszerűen, de én úgy nézem a dolgokat, hogy nekem az adott termék adott áron megfelel-e. Az nem érdekel, hogy ha engem nem érdeklő dologban szarabb, mint más akár olcsóbban is. de pl semmilyen apple kiegészítőt nem vennék, mert vagy nem felenek meg az igényeimnek, vagy sok fölsöleges dolog van benne amire semmi szükségem, vagy szimplán szar. ezért nem veszek tőlük se töltőt, se fülest, se tokot, se semmit. máshol kapok olyat, ami jobban megfelel az igényeimnek. teszek rá, hogy egy fosch minőségű FineWoven tok 30k, mert nem tetszik, nem felel meg az igényeimnek, még ha 5k lenne, akkor sem venném meg. De nem zavar, hogy a piacon van, húzzanak le vele mást, mint mondtam, önző vagyok.
-
hapakj
őstag
Ööö, azért tegyük hozzá az 5-8k memória kártya sebességben sehol sincs a beépített NVMe tárolóhoz képest. S ez nagyon nem mindegy az alkalmazások futtatása vagy mondjuk videófelvétel esetén. Ez a legfőbb ok, hogy nemigazán engedik a felsőkategóriás telefonokban a memóriakártyát, mert a felhasználói élmény rovására menne.
-
Tikakukac
titán
Azt én értem, hogy mit írsz, azt értsd meg, hogy átb@sztak a palánkon, de durván.
Úgy meg lett berhelve, hogy gyári lett a telefon, tehát gyári, nincs berhelés, gyári építés, ahogy az előd volt, meg nem mondod semmilyen szinten, hogy ez nem így jött ki. Mondjuk biztos nem nézted az ominózus videósorozatot vagyis a végén szerintem 1-be lett ez gyúrva. A kognitív disszonancia miatt érthető is ilyenkor.
Te nem csinálsz ilyet. Te vagy az aki az ajtóban állsz és hozod a szétfeslett kábelt, hogy akkor csere. Én meg rendelem ezt a méregdrága szemetet sorjában. Ugyanez bármilyen rendezvényen szintén fűszerezve azzal, hogy ide lightning kell, úgyhogy akkor kell még 1 típust tartani mindenhol és mivel fogyóeszköz magánban is, így küzdeni kell még az elbitorlással is.
Spórolni nem spórolsz rajta semmit, ezt próbálom itt végre beleverni a kobakba, hogy ahogyan a töltő elhagyása után sem nálad landolt a kedvezmény, úgy ennek a spórolásából se látsz te semmit. Te csak kevesebbet kapsz. És ennek tapsolni kell, sőt, kivéreztetni mindenkit aki fel meri hozni ezt. Karcos -
joey04
titán
válasz
Tikakukac #89 üzenetére
de, nekem igen. kevesebb luk, így kevesebb hiba, jobb a vízállóság, az meg, hogy valaki mit berhelt otthon, nem érdekel. plusz jobban is néz ki.
akinek nem egy irodát kell ellátnia pölö kábelekkel.
így van. nem csinálok ilyet. nekem a port arra kell, hogy töltsem, meg párhavonta lementsem a képeket. Teljesen mindegy a formája, típusa, sebessége. Örülök, ha ezen spórolnak, mert ez engem nem érint. Szerencsés vagyok. Akinek meg ez fontos, az vesz mást.
bár nekem 15 pm van, abban azt olvastam gyorsabb van. akkor duplán szerencsés vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Neked nem volt pozitívum, csak a gyártónak, leginkább anyagi oldalról. Ellenben mekkora arcvesztés amikor a "nem fér el, meg majd kaptok nagyobb akksit" duma után emberem fogja és megcsinálja otthon a "lehetetlen" feladványt full gyárira.
6-8 éves korom óta mocorgok ebben a témakörben, de addig és azóta se láttam annál bunkóbb és igazi tőről vágott gyökér kommunikációt, mint amit akkor mutatott fel az alma. Az, hogy pont ők és nem más, nos, külön pikáns ízt ad a dolognak.
Nyilván a port típusa annak nem zavaró, akinek nem egy irodát kell ellátnia pölö kábelekkel. Még a Sony akkuk is megtölthetőek type-c dugón már, gyakorlatilag a régen 3 fajta kábel és mellé 3-4 egyéb gyártói szabvány után a laptoptól kezdve a telón át az összes médiarögzítő vackunk etethető sortöltőkkel. Így, hogy végre kiverték a csatit az utolsó lángot tartóból is megvagyunk. Mindenki happy, üzemeltetési álomkorszak
-
Solten
őstag
Ha az Apple valaha elektromos autot gyart majd az o 100 km/h-s vegsebesseguk hasonlo lesz mas autok 200 km/h vegsebessegevel...
[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz
secretgarden #47 üzenetére
Az Apple mindig is ilyen sz@rrágó volt, az utolsó bőrt is lehúzni a felhasználókról, akiknek a java része természetesen még tapsikol is hozzá, hogy milyen jól jártak. Amikor a 64 gb-os telójuk került X-be, a 128 gb-osért elkértek pluszban 80 vagy 100 ezret? Ekkora méretű memóriakártyát meg akkor is kaptál már kb. 5 vagy 8k-ért (user szinten) és ugye ez jelenleg sincs másképp, a nagyobb tárhellyel szerelt verziók iszonyúan túl vannak árazva. Oled kijelzőt is elég sokára sikerült bevezetniük, vagy a 60hz-től nagyobb képfrissítést. A 12 Pro Maxban már oled volt, ha jól tudom, viszont a nagyobb képfrissítés fél millióért akkor még nem fért bele, miközben egy 150k-s telefon már vastagon tudta ezt 2020-ban. Félreértés ne essék, tudom, hogy minőségi termékeket készítenek, de az általuk folytatott üzletpolitika számomra messzemenőkig hányingert keltő. Tudom, nem muszáj megvenni, nem is fogom.
#56ddekany
Szerintem 2023-ban 8 gb ram már egy irodai gépben is csak csücskösen elég, Windows alatt legalábbis.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Hiba az van rendesen, most 4db M3 Pro-t kellett rendelni, mindegyiket ugye 16 gigával, mert a felhasználói élmény besz@rt a srácoknál, akik tervezgetni akartak mostanság már 8-on
Elhagyni a csatit amúgy tényleg jobb lenne, de akkor is úgy, hogy valami hasznos keletkezzen belőle, ne úgy, mint a jack csatinál, ahol... tudjuk mindannyian, hogy mi történt, évezred blamája és szánalomhalma
Ha a 60 meg a 120 között viszont alig látsz különbséget, az viszont gond.
Ha pedig geek rétegnek veszed a fejlesztőket és tervezőket stb. akiknek amúgy ez a sorozat szólna, akkor szerintem szemmel jóval nagyobb rétegnek kell magyarázkodni, nyilván van átfedés is, de a lényeg, hogy itt azért jellemzően nem Mancika túrja a CAD-et. Az én környezetemben nagyjából bármikor előjön ez, csak szemforgatás van vagy röhögés. Az Air tulajokat valóban nem érdekli. Akiket ez érint, ott pont, hogy tudják mibű van kivonva a zoxigén és gáz. Még mindig. Az ilyen jellegű magyarázatok, hogy 8=16 pedig csak ront a helyzeten.
-
Sinesol
veterán
Az a helyzet, hogy a felhasznalok legalabb 99 szazaleka tojik a szamhaborura, specifikaciokra, csak a felhasznaloi elmeny, hasznalhatosag szamit, abban pedig nincs hiba. Usb 2.0-n szeretnek lovagolni itt, de vajon kit erdekel? Mar töltesre is egyre kevesebbet hasznaljuk, az lenne a legjobb, ha lassan azt is elhagynák, biztos hasznosabb dolgokra is lehet hasznalni a helyét. 120 vs 60hz? Alig van kül, pont tökmindegy, kapcsoltam is ki, feleslegesen eszi az akksit. Magyarazkodni csak egy szemmel alig lathato nagysagu geek retegnek kell, a többieket nem erdeklik a szaraz adatok.
[ Szerkesztve ]
-
hunluki
senior tag
Ohh, elsiklottam efelett az apróság felett, sorry. Ez így tényleg gáz.
Viszont ha nem pro felhasználásról van szó ami tényleg zabálja a ramot akkor van benne igazság. Céges gépem ami ráadásul még desktop is 16 giga rammal ha ugyanazt csinálom rajta mint az airen akkor érezhetően komótosabb, valószínűleg erre gondolt a marketinges, de itt szerintem nem a ram lesz az ok hanem az egyszálas teljesítmény.De a lényegben egyetértünk, a 8 giga ram sose lesz 16 akárhogy marketingelik, ez bizony bullshit és 800k-ba már bele kell férnie a 16 giga ramnak. Pont.
-
hunluki
senior tag
1. Tényleg pofátlanság ennyi pénzért 8 giga ramos gépet árulni, az SSD is mókásan alacsony ennyiért, jó volna ha az alapmodell 16/512 lenne.
2. Kicsit több mint egy éve nyúzok elsődleges gépként egy alapmodell macbook airt és soha egyszer nem röccent meg, pedig napi 10-12 órát nyektetem és a melótól kezdve a 4k60FPS videószerkesztésen át a casual játékokig soha nem éreztem hogy lassú lenne vagy gond lenne vele. Hozzáteszem hogy max 10-15 perces családi videók megvágásáról van szó, semmi professzionális felhasználás.Ezen felül nem éreztem hogy lassulna akkor sem ha 50+ tabom volt nyitva safariban és ezekből raktam össze magamnak jegyzetet, 8-25 megás excel monstrumokat etettem vele gond nélkül, vagy épp képeket konvertáltam batchben többszázas nagyságrendben.
Szóval részben értem a felháborodást és rá is vágnám hogy az alma bullshitel, de a személyes tapasztalatom azt mutatja hogy ez bizony működik. Ha bele akarnék kötni akkor inkább a tárhelybe kötnék, én megoldom házi nextcloud-al a tárhely gondot, de kicsit komolyabb használatnál már szűkös lehet a 256 giga. Ettől függetlenül casual usernek valószínűleg elég, nekem most 130 giga szabad helyem van épp szabadon pedig nem igazán figyelek oda rá hogy takarítsak magam után, nextcloudra is csak a kész képek és videók kerülnek fel általában.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz
MasterDeeJay #71 üzenetére
Na ez találó hasonlat volt!
-
Victorio
aktív tag
Ez a szemlélet sikeresen implementálható a többi részegység felé is.
Jöhet majd a 32" monitor ami fizikailag csak 27", de annyira éles a képe, hogy olyan mintha 32" képátlójú monitort néznél. -
nexplo
őstag
Azért azt el kell ismerni hogy almás telefonban már nincs belépő szint mint droidban. Az almánál prémium árazásban kezdődik a dolog. Így joggal lehet elvárás a prémium minden kis részletben is. Hozzáteszem nem vagyok egyik oldal fan sem de ha megnézzük hogy mi mennyibe kerül akkor lehet egyfajta vonalat húzni hogy mi az aminek bele kell férnie az adott ársávnak megfelelő tudásba.
-
Este az asszonynak is biztos azt mondja otthon hogy ez ugyan akkora mint roccóé.
[ Szerkesztve ]
-
mferi87
csendes tag
Most mit van úgy oda mindenki.
Mindegy, hogy 8 vagy 16gb, 640k is elég bárkinek... -
Tikakukac
titán
Legalább ilyenkor méltóságban nem írnál be semmit vagy ha igen, akkor tennél bele valami tartalmat. De nem.
Coleman.B: A gyakorlati tapasztalat szerint (Merlint leszámítva) valóban így működik az iCloud-ból történő visszaállítás.
Gyakorlati tapasztalatom szerint kihagyjátok azt a részt amikor az icloudból szépen lecsorog minden a telóra, mert bizony még mindig nem Merlin csettinti rá az adatokat a telóra. De lehet én csinálom rosszul minden alkalommal.Úgy tűnik, nem vagy tisztában a gyártó termék-pozicionálási eljárásával.
Én egy prémium csúcsterméknek gondoltam a "belépő" iphone modelleket is, de akkor legyen így, legcsicskább, elavult technológiát tartalmazó, dzsunka szemétdomb kategória a 15 meg a max és akkor elfér benne az USB2.0 is type-c dugóval, jól meg lett pozícionálva így
Arcomat látnád ilyenkor, nem vagyok vallásos, de erősen Istentől kérek segítséget, mert ezen már csak ő segíthet.
A szavakon lovaglás, a széttaposása ennek csak ront a magyarázkodás-spirálban a helyzeten
Srácok, bele kell állni face2face mintegy rendes férfi és bevallani, hogy igen. Ez így szimplán baromi ciki. Vállalhatlanul gáz. Ennyi. Aztán lépni tovább.
-
E.Kaufmann
veterán
Mármint, hogy rosszul fogod?
Én azt érzem, túl erős lett az M1 (és túl drága nekik az előállítás, hogy meglegyen az elvárt árrés) és azóta ugyan vannak fejlesztések a SoC-on belül, de inkább próbálják visszafognia a lovakat és a költségeket, mert bizonyos szempontokból (pl teljesítmény/fogyasztás) még így is jobbak, mint a többiek. Az járt jól, aki annak idején megvette az M1-es gépét és még elégedett vele.[ Szerkesztve ]
-
Antosz
tag
Csak én érzem úgy, hogy a drága Apple mindent próbál kimagyarázni?
-
nexplo
őstag
válasz
CptAdamica #35 üzenetére
Ez gonosz volt
bár igaz
-
válasz
Tikakukac #48 üzenetére
Ja, be kell lépni és ott is van minden. A kettő között pedig Merlin a varázsló teszi be a biteket
A gyakorlati tapasztalat szerint (Merlint leszámítva) valóban így működik az iCloud-ból történő visszaállítás.
Jöhetnek a csúcstelók a 2.0-val.
Úgy tűnik, nem vagy tisztában a gyártó termék-pozicionálási eljárásával. A két alaptípus (iPhone 15 és iPhone 15 Max) kapott 2.0-át, a csúcs verziók (iPhone 15 Pro és Pro Max) pedig 3.0 verzióval szerelve érthetőek el. -
Danipicur2
tag
Az mellékes, hogy ennyiért Windows laptopoknál már a 32GB a standard, így azért gáz kijelenteni, hogy "hát, ilyen-olyan felhasználással olyan, mintha egy 16GB RAM-mal felszerelt WIndows PC-t használnál".
Ezt az M3-s Macbook Pro-t meg annak adták ki, aki hajlandó +70/120k-t kibxszni az 512GB-s Macbook Air 13/15"-hoz képest, mert gáz kimondani, hogy neki csak egy Macbook Airje van, mert a haverok Macbook Pro-val nyomjákVagy nem tudom, mert a Macbook Air sokkal olcsóbb, akinek meg valóban Pro kell, annak meg nem elég az M3 és a 8GB RAM.
-
ddekany
veterán
Párszor elhangzott itt (is), hogy 8 GB-val használja a Mac-et, és semmi gondja. De az PC/Windows téren is elég átlagos használatra, nem? Lehet én őrültem meg, de én ezt tapasztaltam.
-
Apollyon
Korrektor
Ezt is megértük, majdnem 2024 van, és egy prosumer apple termékvonal érkezett, amely már a gyárban a dobozába kerülésekor elavulttá lett.
-
Alaaf Pi
senior tag
-
zberkes
csendes tag
Akkor adok 400 ezret a Macbook Pro-ért. Az hasonló élmény lesz az Applenek, mint más gyártónak a 800 ezer.
-
-
Tikakukac
titán
Arról van szó, hogy sorban döglenek le ezek a romok, mennek gariba, valamilyen retard szoftveres bajuk van/volt/lesz, nem lehet backupot visszarakni, csak adatokat visszanyomni manuálisan, amihez a kábel qrva lassú. Elég érthető? Remélem igen.
Merlinnek onnan van köze hozzá, hogy egy fél milkás telefonra akármilyen noname legyen kábel fel és ömlenek fel a dolgok, ezeken meg vakarom a zacsit. És ez nem mai probléma, sok éve marha ciki, mostanra lett ultra gáz.
Nekem aztán mindegy ki és mit csinál, de ezt megmagyarázni ilyen árszinten 2023-ban nem lehet. Próbálkozást elismerem, de ezektől csak rosszabb lesz
-
hapakj
őstag
válasz
Tikakukac #48 üzenetére
Sajnálom, tényleg nem értem a usecased-et, de ha jól értem gariztatásról van szó. Ez esetben akkor én csinálok valamit rosszul és nem igazán volt még ezzel gondom.
Ööö, igen volt már rá példa, hogy iPhone-t resetelnem kellett, de kb újraindul belép és minden ott van. Amúgy asszem Wifi-n működik, Merlinnek és varázsláshoz ehhez nincs köze.
Amúgy USB 3.x-nek szerintem az ilyen Samsung Dex féle megoldásoknál van értelme, illetve, most hogy pár apple az Console grade hw-et pakol a telefonjaiba itt is jól jön ^^
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Igazából semmi konkrétumot nem írtál.
Ja, akkor amit írtam nem volt elég konkrét. Írj mailt mire küldjem a Meet meghívót és akkor majd nézed a csíkokat ahogy mozognak.
3 telefonról kellett adatot mozgatni? De miért? Járjátok a garikat? Hullanak az androidos csodák?
Valami fura betegség lehet az, amikor adott márkáról szóló hsz.-ben instant a konkurenciát kell ócsárolni tökre semmiből felhozva. Nem, az iSTYLE-ba hordom őket és nagyon mókás mikor a munkalapon sincs semmi és a szervizes kollégák se tudják megmondani mitől lesz full brick egy telefon. Na ez valóban csoda.
iCloud backup azért elég fancy. Új telefonnál nem kell semmit se csinálni csak belépni és minden is ott van.Ja, be kell lépni és ott is van minden. A kettő között pedig Merlin a varázsló teszi be a biteket egy csettre a chipbe. Öhöm. Jaaa. Vagy amikor a szerviz mondja, hogy bocsi, de backupot így ne tegyünk fel, mert akkor ez a mini is kuka lehet. Kéz széttesz, kábel feldug, adat manuálba fel.
Amúgy androidos oldalon sem magától értetődő az, hogy ha Type-C csatlakozó van rajta akkor nem USB 2.0-t implementál. A csatlakozó az egy dolog, az hogy vezérlő mit tud az megint más kérdés.
Jöhetnek a csúcstelók a 2.0-val.Tudod minek van még nem kevés licensz költsége? A légtisztítónak amit be kellett kapcsolnom, annyira szaga van ennek az újabb magyarázkodásnak is. Esetleg még a töltőhiányt kéne bedobni, hogy megmenekül ettől a Föld és szerintem beértünk, a teljes repertoárja feljött egy marketing/sajtóanyagnak.
-
secretgarden
aktív tag
Nem értem miért spórolják ki. Manapság +8GB RAM filléres dolog, pláne milliós tételben egy gyártónak...
-
Dr. Akula
félisten
"a vállalat szóvivője odáig ment, hogy 8 GB-nyi kapacitás az Apple gépekben valószínűleg hasonló más rendszerek 16 GB-nyi kapacitásával"
Megirigyelte a "640k ram mindenkinek elég lesz" sikerét?
-
hapakj
őstag
válasz
Tikakukac #43 üzenetére
Igazából semmi konkrétumot nem írtál. 3 telefonról kellett adatot mozgatni? De miért? Járjátok a garikat? Hullanak az androidos csodák?
iCloud backup azért elég fancy. Új telefonnál nem kell semmit se csinálni csak belépni és minden is ott van.
Amúgy androidos oldalon sem magától értetődő az, hogy ha Type-C csatlakozó van rajta akkor nem USB 2.0-t implementál. A csatlakozó az egy dolog, az hogy vezérlő mit tud az megint más kérdés. -
Tikakukac
titán
Ennyi, ha már tényleg totál védhetetlen egy veszett drága termékben egy olyan alapvető funkció, ami tényleg mindenben van ami megüti az 1 Deák árat, akkor az szimplán hülyeség azt' cső.
Melyik piackutatás dobta ki amúgy, hogy az emberek 99%-a nem igényel ilyesmit? Hasonló az imac pro talpnál már jött itt elő, ott is valami nagyon kacinfántos magyarázat volt arra, hogy amúgy miért is van ez jól és amúgy miért a vásárló akarta azt úgy. Arra sem emlékszem, mert azon is csak röhögtem már.
Tudok egy keveset, most 3 telefonról mozgattunk adatokat ide-oda. Pokoli szenvedés volt. Elég konkrét voltam? Járjuk a garikat rendszeresen, aztán wifin is megy a dolog, de ja, kéne a speed ha már a telók hullanak.
Ez így is mindennél jobban és pusztulatosabban gáz, ami talán gázabb, amikor ezt userek védik, úgy, hogy konkrétan a saját pénzükkel gyújtanak be a kandallóba. Minden további nélkül megteheti mindenki, ő pénze. Csak ne védjük a védhetetlent
-
hapakj
őstag
válasz
Tikakukac #41 üzenetére
Ez hülyeség. Te szívesen fizetsz olyan funkciókért amiket amúgy ki sem használsz?
Szerintem reális ha valami a userek 99%-a nem használ, akkor miért építenénk be?
Egyébként te konkrétan tudsz példát mondani mire használnád ki az extra sávszélességet, vagy csak lelki megnyugvást jelentene, hogy USB 3?Az lenne a gáz, ha a chip már alapvetően tudná, de mesterségesen korlátoznák.
-
hapakj
őstag
válasz
Tikakukac #38 üzenetére
Mármint miért? hogy csak USB 2.0 van benne és alacsony a sávszélesség? Igazából nehéz olyan nem professzionális usecase-t mondani amihez szükség lenne nagyobb sávszél és komplikáltabb vezérlő. Az iCloud, meg Handoff tökéletesen működnek. Kb sose használtam a portot töltésen kívűl másra, ha nagyritkán mégis nagyon nem korlátozott a sávszélesség.
-
NvidiaRTX
őstag
Az Ápül a technológia vicc kategóriája.
Ha milliomos lennék sem vennék soha ápült. -
hapakj
őstag
válasz
CptAdamica #35 üzenetére
Annak még egészen ésszerű technikai magyarázata is van. A base model ugye az A16 chipet kapta meg ami még az előző Proban volt, amin még csak lightning volt. A lightning sosem volt USB 2.0-nál gyorsabb és valszeg a A16-ban nincs USB 3.x vezérlő.
Viszont ha a következő generációs basemodell új chippel sem fog tudni USB 3.x-et az viszont már tényleg elég gáz.
-
Törzsúr
senior tag
válasz
tranceplanet #12 üzenetére
8 magos volt ténylegesen az, csak érdekes konstrukció
-
Tikakukac
titán
A legrosszabb, hogy ezt a userek is meg fogják maguknak mondani, hogy ja, hát 16 mert izé.
Én meg közben 20 rugóból bedobtam a 32 gigát a sajátomba és nem számolok semmit...
-
A 8 az új 16. Legalábbis ezen gondolatsor alapján...
-
zhit86
csendes tag
Engem a Tanú című filmre emlékeztet a dolog...
Apple user: Ez
Pelikáncitrom8 GB RAM!Virág elvtársApple marketinges:Narancs!16 GB!PelikánApple user:Citrom!8 GB!Virág elvtársApple marketinges: Nem nyitok vitát! -
opr
nagyúr
Haaaahahahaha. Várj, ezt komolyan gondolják? Aaaaahahahaha. Legjobb az egészben, hogy biztos vagyok benne, hogy ez vissza fog jönni a birkáktól.
-
kakuk.tamas
addikt
A Google nem ad drivereket. Max a Qualcomm, mivel az ő rendszerchipjük van benne.
És ez a Google legnagyobb baja, ezért próbálkozott/próbálkozik a Tensorral, mert ott tudnak normálisan optimalizálni.
Csak ott meg a tervezéssel és gyártóval (Samsung) van a baj.
Szóval ez olyan szitu, hogy lesz@rtak a nyolcadikról és gyorsan leszaladtak aláállni. De remélhetően lemossák magukról a dolgot.Szegény Googlenek nem akar összejönni, hogy ilyen szempontból felvegyék az Applelel a versenyt.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Na ja. Árban meg 32-höz!
-
kakuk.tamas
addikt
Bazd. Az Applenél olvassák a prohardvert.
-
lkandris
tag
Pixelt kell vinni, az nem laggol, ott a Google adja a drivereket (úgy tudom), felesleges szoftveres middleware nélkül. 4-esem van, az mennyi, 4 éves? Ez már akkor sem volt probléma.
Egyébként ez a "16GB-nak érződik a 8GB" addig szép, amíg csak az Apple szoftvereit használod (ha ott hihetünk nekik). Amint felteszel egy 3rdparty programot, ahol nincs erős memória optim, neadjisten memory leak van, vagy egyszerűen csak sokat eszik, ez a kijelentés érvényét veszti.
[ Szerkesztve ]
-
kvarc
tag
640kb mindenre elég lesz.
-
Straw
senior tag
Világ vicce, attól függetlenül hogy egyik OS esetleg jobban kezeli a RAM-ot másiknál, attól még a 8 pont a 16 fele, lehet ezt bárhogy magyarazni, a kettő sosem lesz egyenértékű
-
Sz.L.
aktív tag
válasz
Azt hiszem, ez volt az FX8xxx széria...
-
DarkChild
senior tag
Épp most jött ki egy összehasoníltó vidi az M3-as 8GB-os, illetve 16GB-os verziójával és arra a következtetésre jutott a srác, hogy a 8GB-os elváráson alul teljesít multitaskos felhasználás során.
Amikor elfogy a RAM, mindent ír az SSD-re és észrevehetően lassabb még a böngészőfülek közötti váltás során is, nemhogy a komolyabb feladatok elvégzése közben. Szóval nevetséges az alapkonfigot "Pro"-nak hívni.
Videó itt: https://www.youtube.com/watch?v=hmWPd7uEYEY[ Szerkesztve ]
-
JohnyX
tag
válasz
CptAdamica #11 üzenetére
+1 és még ebből dolgozik a VGA is,
-
hemaka
nagyúr
Ezt a futtatott programok is tudjak?🥴
-
dew28
aktív tag
válasz
#52931072 #14 üzenetére
Az apple Q4'2022 -ben kicsivel tobb, mint 7 millio mac-et szallitott. ennek legyen mondjuk a fele az, ami alap kiepites, tehat 8GB RAM. Ha a 8GB es a 16GB kozott $1 lenne a kulonbseg beszer aron, az akkor is $3.5M.. valoban, valoszinuleg minimalis egy ekkora ceg szamara, de ezekbol a minimalis dolgokbol lett ekkora.
-
Busterftw
nagyúr
Magical.
-
tranceplanet
addikt
válasz
E.Kaufmann #13 üzenetére
Köszönöm a pontosítást!
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #9 üzenetére
Amellett színtiszta fillérbaszás, minimális megtakarítás érdekében maximális kibaszás a vásárlóval. A pro jelző nem fér össze szerintem 2023-ban a 8 giga rammal, tulajdonképpen egy dzsunka játékgépet is 16 gigával raknék össze magamnak minimum. Egy szaros vga kártyát sem ajánlott ennyivel megvenni. Aki megveszi, csak megerősíti az almásokat abban, hogy tényleg mindent szart ránk lehet sózni.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Ott majdnem meg is volt a nyolc mag csak épp a lebegőpontos egységeken osztoztak páronként a magok, míg HT esetén csak az utasításdekódolás és regiszterek lettek megduplázva (mikor első újságcikkek megjelentek erről valami 10-15%-nyi plusz alkatrész igényt írtak a HT-hez)
Elhiszem, hogy hatékonyabb a MacOS de nem is a binárisokat hoznám példának, hanem pl különféle médiafájlokat, ami pont a szakterülete lenne ennek a családnak. Erről nincs valami teszt?
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
Ha jól emlékszem anno perbe fogták az AMD-t, mert rá merte írni a proci dobozára, hogy nyolcmagos proci. Közben négy magos volt, de nyolc szálon tudott dolgozni és hatékonyabb volt, mint az Intel HT technológiája. Egy füllentés volt csupán csak.
Majdnem nyolc magos, de mégiscsak négy fizikai mag.
-
CptAdamica
veterán
iMemória™
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
őstag
Egyébként egyetértek, hogy 8GB-vel is jó teljesítményt produkál. 8GB-s Macbook Air-emre semmi panaszom. Itt szerintem az a baj, hogy a Macbook Pro jelző miatt az emberek és én se úgy tekintenék rá, hogy belépő termék. Egyébként mitől annyival jobb mint egy M2-es Macbook Air? Újabb SoC-t + aktív hűtést nem hiszem hogy megér a felár.
-
fatpingvin
addikt
ennél nagyobb szemenszedett marketinges hazugságot még talán nem hallottam
öcsém ha betöltesz a 8 GB ramba 15 GB-nyi binary adatot akkor elhiszem neked. -
Peter Kiss
őstag
Hátha többet swappol majd az SSD-re, ami szintén forrasztott, aztán hamar megeszi a flash-t, lehet is másik gépet venni.
-
Sinesol
veterán
Nem teljesen légbőlkapott dolog, tekintve, hogy pl mobilos rendszer kapcsán egy 8GB ramos droid is laggol, miközben egy 4GB-os Iphone villámgyors évek multaval is.
Biztosan nem ok nélkül gondolták, hogy az elsőre meglepő 8GB is elég lehet a belépő MAC-be, gondolom tesztelték a dolgot és az elvárt minőséget ezzel is hozta. A felhasználókat amugyis csak a teljesitmény érdekli, ha az megvan, akkor pont mindegy a tech oldalakon mit sirdogalnak a PC felhasználók, akiknek nem mellesleg amugyis mindegy lenne.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
őstag
Nyilván hülyeség amit állítanak, de nekem van egy olyan tapasztalatom, amikor 3D-s szoftverünket próbáltuk beleszorítani 2GB-ba iOS-en és Androidon is. iOS-en kb munka nem volt vele, míg android mindenféle anomáliákat produkált, s közben az iOS kijelző felbontása magasabb volt, szóval több memóriát igénylő nagyobb rendet target textúrák voltak foglalva.
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
You're using your RAM wrong.
-
nexplo
őstag
Az én fizetésem is a nyugaton dolgozókhoz hasonló csak sokkal kevesebb
a hét vicce
Kéne csinálni egy könyvet ahol csak ilyen mélyen szántó nagy gondolkodók hatalmas kijelentéseit szednénk össze... elég vaskos kiadás lenne.
-
Itt most nem arról van szó, hogy a marketingesek "nem fejtik ki a valóság minden részletét", hanem konkrétan, nyilvánvalóan, és bizonyíthatóan hazudnak.
Szarkasztikusan persze lehet azt is mondani, hogy 8 GB-nyi memória tényleg hasonló 16 GB-hoz, már amennyiben ugyanúgy lehet villogtatni a státusszimbólumot a RAM méretétől függetlenül.
-
copass
veterán
azosztigen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat szóvivője szerint hatékonyabban használják a rendelkezésre álló erőforrást.
- Acer Aspire 7 A715-73G-565S vadiúj akkumulátor
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- iPhones 6S 64GB független GOLD / arany
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!