- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Logitech Z906
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Kicsit másfelöl közelítve meg a problémát:
Meg kellene nézni, hogy milyen típusú hang van a filmek alatt. Ha ugyanis valamilyen jobb minőségű ne adj’ Isten CBR hang, akkor én előbb azokat kódolnám át 4-es vagy 5-ös VBR-é. Ezzel szerintem megnyerhető a szükséges 20 MB.
B) terv.: a ha van stáblist az egyes részek végén, akkor azt is le lehetne csípni.
C) terv.: DVD túlírása
D) terv.: újrakódolás (erre a VDub Mod a legalkalmasabb) Egy bitrate kalkulátorral pontosan meg lehet adni, hogy milyen méretű legyen a film a végén. -
-
<Adamsky>
nagyúr
''...1,5gb-s file-t, 40 perces video...''
Aha, így értehtőAzt hittem, hogy a film 1-1,5h-s és egy vagy két CD-s.
Ez az 1,5 Gbyte / 40 perc nekem egy kicsit pazarlónak tűnik. Ezért sem értettem, hogy hogyan lehet 5 perc 200 Mbyte. Na, mind1.
Ha megy az angol, akkor nézz szét a doom9.net-en, mert nagyon jó leírások vannak fenn. Én is ott okosodtam meg.
A Premiere-t csak egyszer próbáltam, de nekem nem jött be annyira. Mondjuk a Vegas nekem azért állt jobban kézre, mert előtte sokat használtam a SoundForge progit (ugyanaz a cég). Tapasztalataim szerint egyik általam említett progi sem jeleskedik Xvid-be való mentésben. Megnyitni persze a Vegas asszem meg tudja az DivX/Xvid videókat, de menteni csak 1pass-ban. Az meg ugye nem az igazi. Ha szerkeszteni kell, akkor érdemes valamilyen jobb minőségű --- mondjuk MJPEG --- kodek-be menteni a szerkesztő progiból, és a tömörítést a VirtualDub-ra bízni. Szerintem.
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
Kizárt, hogy úgy csináltad, ahogy leírtam, mert akkor a codec beállításokhoz hozzá sem kellett volna nyúlni. Ilyenkor nincs szükség újrakódolásra, Te pedig azt csináltad.
Egyébként mekkora az eredeti film, és milyen hosszú?
Ja, vid. szerkesztésre nekem a Sonic Foundry (mostmár Sony) féle Vegas Video tökéletesen megfelelt. Van még ugye az Ulead VideoStudio, meg az Adobe Premiere az ismertebbekből.
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
Az is egy járható út, amit Faust írt, de én inkább ki szoktam szedni a hangot a videó alól, majd a tömörített audio sávot visszatenni.
1) Megnyitod a tömörítetlen videót.
2) Streams -> Stream list -> Save WAV (Ez nem feltétlen lesz WAV)
3) A kapott audio-fájlt letömöríted valamilyen progival
4) A tömörített anyagot pedig Streams -> Stream list -> Add -al hozzá tudod adni a filmhez
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPhone-t használók OFF topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen videókártyát?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Ingatlanos topic!
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.5TB HDD
- Katana GF76 11UG 17.3" FHD IPS i7-11800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- Bontatlan, régi, legális, szoftverek: Autodesk Maya, Lightwave 3D, Windows, Office, Norton, stb.
- Fujinon XF 50-140mm f/2.8 R OIS WR
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest