Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Dell notebook topic
Aktív témák
-
kajty
csendes tag
hi
Ez regi auto, nincs benne ACC allas, de huztam egy drotot az ON allasrol, es az szinte ugyanaz.
Mas autokban ugy tapasztaltam, hogy ha kiveszed a kulcsot, valoban kikapcsol a radio magatol, de ha megnyomod a pwr gombot, visszakapcsol. Mert ha a sofor elmegy, a tobbiek kussolnak az autoban? -> szemetseg. De ezt nem lehet bekapcsolni, ha nincs benne a kulcs.
Viszont tegnap jatszottam vele ugy, hogy kivettem a radiot, es csak a drotokat nyomkodtam a csatlakozohoz, hogy semmi ne zavarajon: a radio csak akkor mukodik, ha mindket drotrol kap aramot. Ha csak az allando drot kap aramot, akkor a CD-t ki, be adja, de nem megy semmi (ora sem), viszont meg csipog, hogy ne felejtsem el levenni az elolapot.. Ha csak a kapcsolt er hozza, nem megy semmi sem, meg CD-t sem adja ki. Viszont ha megy a CD vagy radio, es akarmelyiket lehuzom, majd visszadugom, ugyanonnan folytatja, emlekszik ra, hogy melyik radioallomas szolt, vagy eppen hanyadik masodpercnel szolt a CD.
Tehat ugy nez ki, hogy en is jol kotottem be, meg a radio sem hibas. Mindenesetre hulyeseg, hogy igy mukodik. Marad az a megoldas, hogy allandora kotom be mindket drotot, es majd kapcsolgatom. :(((
Koszi az infot, es szoljatok, ha valamit rosszul gondolok. -
SeF
tag
Üdv!
Érdekes dolog:)
Az újabb autókban már 4 állású a gyujtáskapcsoló Off-Acc-On-Start
Igen ha a kulcsot az acc-ra fordítod akkor bekapcsol a rádió és a szivargyújtó is kap áramot:)
Nem tudom hogy van, de a garancia csak akkor érvényes ha szervíz, vagy villamossági szerelő szereli be. Ezt a használati utasítás végén feltüntetik, valamikor olvastam is:)
Ezt az acc állást mással nem tudod helyettesíteni, max egy külső kapcsolóval, ami adja az áramot addig amíg le nem kapcsolod. De ha biztosat akarsz akkor egy autóvillamossági szerelő ismerőst kérdezz meg, az a tuti, ő megoldást is tud rá.
Üdv: SeF -
kb
csendes tag
kajty vagyok
Akkor azt mondod, h nem is kell szolnia ha nincs kulcs a gy.kapcsoloban? mert az eleg gaz lenne. szerintem kellene mukodnie ugyis, h nincs kulcs de en be tudom kapcsolni a radiot. Egyebkent olyankor, amikor nincs gyujtas es nem kapcsol be a gep a cd-t ki be adja veszi, de semmi mas.]
az alkohol (sor) az emberiseg ellensege. aki megfutamodik az ellensegtol az gyava -
SAMYka
senior tag
Üdv
A két 12v bemenetből az egyik a memúria áramellátását bizosítja a másik a többi dolgot. Bármelyiket megszakítod nem szól a rádió, de ha a memóriáét szakitod akkor resetelődik az egész magnó. Ha a másik szálat szakítod akkor minden áramtalanítva van kivéve a memória aminek iszonyat kicsi az áramfelvétele /hamarabb merül le az aksi magától mint a memória áramától/ és mivel a memória önmagában semmit nem ér ezért nem fog szólni.
Ha valamit nem értesz szólj nyugodtan. -
kajty
csendes tag
hali!
Elegge ''egyeb hardver'', de ide irok, mert a hifi forumokon alig vannak emberek.
Szoval vettem egy uj Sony autoradiot. Ket tap kabelt kap, van egy allando es egy kapcsolt 12V bemenet.
A kapcsoltat ugy hivja, hogy ACC. A gyujtaskapcsolon nincs ACC allas, ilyenkor kell keresni valahonnan egy gyujtaskapcsoloval kapcsolt 12V-ot, ezt meg is csinaltam.
A problema az, hogy igy bekotve, ha nem adok gyujtast, akkor nem kap aramot a radio (elvileg kene, mert ha nem megyek az autoval, akkor is kene szolnia). A kapcsolt feszultseg tudtommal csak azert kell, hogy ha leveszem a gyujtast, akkor (majdnem) teljesen aramtalanitja a radiot automatikusan (nem kell kulon kikapcsolni), hogy ne meruljon le az akku.
Vezetekek rendben vannak, megmertem. Aki foglalkozott ilyennel, irja meg legyszi, hogy jol gondolom-e egyaltalan ezt a dolgot. Sehol sincs egyertelmuen leirva. A masik lehetoseg, hogy valami rossz a radioban, akkor viszem vissza, mert garis.
thx
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Kutya topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Politika
- Milyen alaplapot vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung QMRT 55 & Intel NUC Skull Canyon kioszk
- ELGATO Facecam MK.2 Webkamera
- Újszerű Asus Rog Ally Z1 Extreme 512Gb SSD+Ajándék tok!
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest