Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• kajty

csendes tag

válasz SeF #5 üzenetére

hi

Ez regi auto, nincs benne ACC allas, de huztam egy drotot az ON allasrol, es az szinte ugyanaz.
    Mas autokban ugy tapasztaltam, hogy ha kiveszed a kulcsot, valoban kikapcsol a radio magatol, de ha megnyomod a pwr gombot, visszakapcsol. Mert ha a sofor elmegy, a tobbiek kussolnak az autoban? -> szemetseg. De ezt nem lehet bekapcsolni, ha nincs benne a kulcs.
    Viszont tegnap jatszottam vele ugy, hogy kivettem a radiot, es csak a drotokat nyomkodtam a csatlakozohoz, hogy semmi ne zavarajon: a radio csak akkor mukodik, ha mindket drotrol kap aramot. Ha csak az allando drot kap aramot, akkor a CD-t ki, be adja, de nem megy semmi (ora sem), viszont meg csipog, hogy ne felejtsem el levenni az elolapot.. Ha csak a kapcsolt er hozza, nem megy semmi sem, meg CD-t sem adja ki. Viszont ha megy a CD vagy radio, es akarmelyiket lehuzom, majd visszadugom, ugyanonnan folytatja, emlekszik ra, hogy melyik radioallomas szolt, vagy eppen hanyadik masodpercnel szolt a CD.
    Tehat ugy nez ki, hogy en is jol kotottem be, meg a radio sem hibas. Mindenesetre hulyeseg, hogy igy mukodik. Marad az a megoldas, hogy allandora kotom be mindket drotot, es majd kapcsolgatom. :(((
    Koszi az infot, es szoljatok, ha valamit rosszul gondolok.

• kajty

csendes tag

hali!

Elegge ''egyeb hardver'', de ide irok, mert a hifi forumokon alig vannak emberek.
    Szoval vettem egy uj Sony autoradiot. Ket tap kabelt kap, van egy allando es egy kapcsolt 12V bemenet.
    A kapcsoltat ugy hivja, hogy ACC. A gyujtaskapcsolon nincs ACC allas, ilyenkor kell keresni valahonnan egy gyujtaskapcsoloval kapcsolt 12V-ot, ezt meg is csinaltam.
    A problema az, hogy igy bekotve, ha nem adok gyujtast, akkor nem kap aramot a radio (elvileg kene, mert ha nem megyek az autoval, akkor is kene szolnia). A kapcsolt feszultseg tudtommal csak azert kell, hogy ha leveszem a gyujtast, akkor (majdnem) teljesen aramtalanitja a radiot automatikusan (nem kell kulon kikapcsolni), hogy ne meruljon le az akku.
    Vezetekek rendben vannak, megmertem. Aki foglalkozott ilyennel, irja meg legyszi, hogy jol gondolom-e egyaltalan ezt a dolgot. Sehol sincs egyertelmuen leirva. A masik lehetoseg, hogy valami rossz a radioban, akkor viszem vissza, mert garis.
    thx

Aktív témák