- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
opeter70
senior tag
válasz maxmax2 #30943 üzenetére
Ha jó hangzást akarsz, akkor nem fogod megúszni az ajtópanelt és ajtókárpit kivágást.
10 cm-ből egyszerűen nem lehet kihozni normális mélyközép tartományt.
Tudom, mert ugyanebben a cipőben járok én is.
A feleségem Suzukijába próbáltam jobb hangot varázsolni, de a gyári 10 centis helyre bármit is raksz, nagyon magasba fog húzni a hang.
Próbáltam bele minőségi komponens szettet is, de egyszerűen fizikailag kevés a 10 cm membránátmérő.
Koax hangszórónál pedig a magassugárzó még abból az amúgy is kicsi hasznos membránfelületből is elvesz sokat.
Ha mindenképpen ragaszodsz a gyári helyhez, akkor minimum egy AS MX 100-at javaslok, de ezzel sem lesz tökéletes a kick-bass tartomány. -
gabber01
addikt
válasz maxmax2 #31579 üzenetére
Milyen autó? Milyen zenét hallgatsz általában? Mi az elvárás? Mennyit tervezel összesen költeni az egészre?
Az jó hogy komponens szettben gondolkozol, az hogy 10cm-esben már kevésbé. Nagyobb nem fér el?Egyébként nem akarom reklámozni magam, de pont van egy eladó 9852RB-m (CS-n megtalálható).
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
opeter70
senior tag
válasz maxmax2 #31588 üzenetére
"Itt ajánlotta a fórumon valaki, hogy ilyen kis átmérőnél érdemes komponens szettet választani, és erre a szettre adott tippet."
Én voltam az, mert nálunk is van a családban Suzuki és ismerem a problémát.
Azt azért hagsúlyoznám, hogy bármilyen jó 10 centis hagszórót raksz is be, azokkal soha nem lesz igazi kick-bass tartományod.
A komponens szettet csak azért javasoltam, mert a 10 centis koaxiális szetteknél az amúgy is kicsi hasznos membránfelületből még elvesz a közepébe integrált magassugárzó és ilyen kis méretnél minden mm2 membránfelület számít.
Azért nagy csodát ne várj tőle, de ha nem akarsz fúrni, faragni, és vállalod a kompromisszumokat, akkor az MX 100 megfelelő lehet. -
gabber01
addikt
válasz maxmax2 #31588 üzenetére
Hát, ha nem akarsz változtatni az ajtón, akkor nincs sok alternatíva. Többet nem érdemes rá költeni, jó lesz az az AS, de sokat tényleg ne várj tőle, pláne elektronikus zenére. Ezen sokat dobhat egy mélynyomó az tény. Egy kis 25ös zárt ládában sztem neked tökéletes lenne, az Ignis nem egy nagy kocsi. Nekem volt egy szakadt membrános 25ös SAL nyomó, ha jól emlékszem 12l-es zárt ládában a puntomban és meglepően nagyokat ütött. Ehhez a szetthez amúgy nem vennék drága nyomót. Viszont azzal számolj, hogy a beépítésre is költened kell: kábelek, erősítő.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest