-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyyyyy
addikt
válasz
ArthurShelby #45666 üzenetére
Irány RED Car Spa és F_Zolee által írt módszert bevetni.
-
válasz
ANDROID??? #45665 üzenetére
collinite
Fusso (extra tartós) -
F_Zolee
nagyúr
válasz
ArthurShelby #45666 üzenetére
Aktív habbal áztatni aztán mosószeres lándzsával átmenni rajta.
-
ArthurShelby
addikt
Üdv!
Viszonylag még kezdő vagyok autótakarításban. Tegnap elég sokat autópályáztam így ebben a ködszitálós időben mocskos lett a kocsi, mivel tudnám leszedni?
[kép] [kép]
Nem kell hogy csillogjon, mivel most is sokat van használatban, egyből hasonlóan koszos lesz. Elég ha csak szimplán lecsapatom egy mosóban, vagy először aktív hab, aztán öblítés? Mi az ajánlott?Eléggé látszik, hogy a légáramlatok, vízfolyás/víz út milyen/merre megy.
-
ANDROID???
addikt
Autófényezésre, felnikre és ablakokra mit használtok?
Viasz? -
válasz
MasterMark #45663 üzenetére
műanyagokra CarPro Perl vagy Koch Chemie PSS Plast Star-t így használd
nagyon kevés kell belőle, ahogy a videón is láthatod
CarPro Perl hígítási arányait a flakon megtalálod
tiszta felületre kb 2 havonta alkalmazod -
MasterMark
titán
válasz
Dluinet #45662 üzenetére
Köszi szépen.
Ilyen műanyag ápolóból mit ajánlanátok? Ezeket érdemes azokra a műanyagokra is, ahol pl az öv bekötési pont van, vagy az ülés oldalán a műanyag burkolat?
Illetve a középkonzol, rádió, váltókar körül, stb. azok is műanyagok, sajna elég csúnya lett ilyen kazánlemez ezüst, azzal lehet valamit csinálni? Akár egy ilyen tisztítás + ápolástól is jobb lehet?
-
válasz
MasterMark #45660 üzenetére
Ha már tisztítod, akkor többet tettél, mint az autósok 95%-a.
Szoktak rá ápolószert is rakni, ahogy a videon is láttad, ezzel csökkentve a műanyagok öregedését, meg fényt is ad neki és mélyebb (telítettebbek) lesz a műanyagok színe.
Egyes ápolószerekbe antisztatikus anyagok is vannak, hogy csökkentsék a por lerakódását, és az anyagba jutását. Így legközelebb könnyeb lesz tisztitani is.
Szilikon csak mély színeket ad neki, ráadásul az összes port megköti. Ezért szilikonnal soha nem ápoljuk a műanyagokat, gumikat. -
válasz
MasterMark #45657 üzenetére
-greenstar jó tisztításra, ápolásra és műanyagok kezelésére nem jó. De a műanyagok ápolása és kezelésé előtt meg kell őket tisztitani.
-Hígítás:
Hatóideje: max. 5 perc
Csak felhígítva javasolt használni
Felhasználási javaslat:
A szennyeződéstől függően:
Jármű külső és motor tisztítása: 1: 5–1:30. Használja a teljes felületen, röviden hagyja hatni a szert, majd alaposan öblítse le nagynyomású vízsugárral.
Jármű belseje és textiltisztítása: 1:10-1:20-ig. Egy nedves kendővel törölje vissza vagy egy nedves/száraz porszívóval szívja vissza.
Műhely és ipari padlók esetén: 1:40 - 1: 120
-hígításhoz használhatsz sima csapvizet, de ha nagyon kemény nálatok, akkor ioncserélt víz is elegendő -
jozsi252
veterán
Lehet kapni fúróba fogatható körkefét amivel szintén nagyon szép eredményt lehet elérni. Csak nagyon fontos hogy kényes anyagnál vigyázni kell, vagy inkább nem is kell használni, vagy ha mégis akkor a legpuhább verzió kell. De egy autószőnyeget vagy a kocsiba a padlókárpitot ha nem kényes annyira akkor szépen meg lehet tisztítani vele.
Írtam is róla pár sort -> https://prohardver.hu/tema/autoapolas_karbantartas_fenyezes_frissitett_1/hsz_28547-28547.html -
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #45451 üzenetére
-
Drughi
addikt
Üdv!
Külföldről behozott autón a szélvédő belső felén van vagy 3 matrica. Elég régóta ott lehet, bele van "égve" 10 perc kapirgálás után feladtam...
Mivel lehetne leszedni??
-
válasz
jozsi252 #45651 üzenetére
Köszi a részletességet, meg az őszinteséget
, elengedem akkor mindegyiket dologt, főleg ha inkább csak a szívás van vele.
Eddig is takarítottam, ecsettel, lószőrös kefével, meg mikroszálas törlőkkel.
Tetőből nem a felső kárpitra gondoltam, hanem cabrio szövettetőre, mondjuk azt egész jól lehet takarítani a megfelelő spray tisztítókkal, meg impregnálóval. -
7Sony7
addikt
Srácok, a beige szövet (plüss?) ülést megfogta a kék farmer. Házilag mivel lehet kiszedni belőle?
-
jozsi252
veterán
Megmondom őszintén én tuti nem mennék bele. Ha azt mondanád hogy üzletszerűen kellene mondjuk kozmetikához, akkor azt mondom hogy érdemes mindenképp venni. De így pénzkidobás lenne szerintem.
Nagyon jó szerek vannak amik alkalmasak arra amit te szeretnél. Mondjuk zsanérok és környékét én Koch GS-el szoktam plusz körecsettel, ahogy a motorteret is ezzel a megoldással szoktam takarítani.
A szőnyeget illetve más szövet dolgot ha esetleg valamivel összebaszom ami szinte soha nem fordul elő, akkor Chemical Guys Fabric Clean + kárpitra való kefe + mikroszálasok.
A tetőt meg én nem merem megcsinálni, mert félek hogy elengedne a ragasztás. Azt nagyon óvatosan kell, néha még a tapasztalt emberek is megszívják a tető takarítását.
Én ezeket használom mikor szükség van rá.
Bár hozzá kell tenni hogy a saját kocsim napi szintű munkába járásra használom, plusz mellette ide oda ismerősökkel eljárogatok, szóval semmi extra igénybevételnek nincs kitéve, vigyázok nagyon rá kívül belül. A családi autóval más a helyzet, inkább ott használom pl a Fabric Cleant.Én elengedném a helyedben a tornadort mert nélküle is nagyon szép munkát lehet csinálni, de te döntésed. Annyira nem nagy összeg az ebay-es linken lévő, bár ennek ellenére szerintem pénzkidobás lenne.
Kompresszort viszont szárazolásra én nem használnék még vízleválasztóval sem. Nem hinném hogy mindent fel tud fogni.
Amit használnék az ez -> BLO AIR-GT Car Dryer
Ez a tuti, persze az árát emészteni kell azért.Én GYEON Bathe + -t használok ami szerintem a világ egyik legjobb autó samponja, és ahhoz képest hogy csak egy sima sampon, nagyon jól dobja a vizet. Ez mondjuk kell hozzá hogy egy ilyen BLO AIR jól működjön, mert ha nincs bevonat a kocsin akkor kicsit hosszabb idő egy ilyennel a szárazolás.
-
Rendo84
senior tag
válasz
grizlisandor #45646 üzenetére
Én is ilyesmivel szoktam szilikon olaj, vagy glicerin (a kettő talán ugyan az), de gondoltam kipróbálnám a gumiápolót ami esetleg jó lehet. Talán valaki csinálta már és jó erre is...?
-
ANDROID???
addikt
Érdemes felnikre fújni? (nyáriakra)
-
szabi325
tag
válasz
BigBlackDog #45647 üzenetére
Igen ez (igazából még jobb is mert 15mm az orbit mozgás bár ennyiért el is várható h jobb legyen
) Igen a szivacsok mind tépőzárasak, amit még ajánlok hogy a 125 ös tányér mellé vegyél egy 75 öst is ( itt gondolom ez is vmi spec flex lesz ) a kisebb helyeken vagy ahol ível a karosszéria könnyebb vele dolgozni.
-
BigBlackDog
veterán
-
Gaborkik
tag
-
válasz
jozsi252 #45642 üzenetére
Igen olvastam korábban is, hogy mit javasoltok itt a fórumon.
2,8kw és 8 bar-on tud 120l-t (Black tools, klasszisokkal olcsóbb is mint az Einhell)
Szóval karcsú lesz akkor, de ennél nagyobb meg alapvetően felesleges is lett volna, arra a mennyiségű használatra amire nekem kell egy kompresszor.
Engedjem el akkor, vagy vegyek egy ilyen olcsó Tornador másolatot azzal a tudattal, hogy lehet sokat nem tudok egyszerre dolgozni vele?
Sok kárpitom amúgy sincs, elöl van két lábtér, meg egy szövet tető, meg egy pici csomagtartó, illetve a motorteret lenne jó így tisztítani még. -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
A kerék gumiápolót mennyire célszerű használni az ajtóknál lévő gumicsíkokhoz, amire az ajtók záródnak? Télen mikor fagyok vannak és nyitni kell segíthet rajta valamit?
-
jozsi252
veterán
A szívó résszel nem nagyon kell foglalkozni, ami fontos lenne számodra hogy x bar nyomáson percenkét hány liter levegőt képes kinyomni magából.
Itt van egy picivel átlag feletti teljesítményű 50l 2200W-os kompresszor -> Einhell TE-AC 400/50/10 V Kompresszor
Szívóteljesítmény 400 l / perc
Kimeneti teljesítmény 0 270 l / perc
Kimeneti teljesítmény 4 bar 210 l / perc
Kimenő teljesítmény 7 bar 155 l / percTehát ez pl 5 bar környékén kevesebb mint 200l-t tud nagyjából. Tőlem is szokták kérdezgetni privátba, illetve itt ott hogy mit tanácsolok tornador-hoz, és akkor mondom hogy végtelen mennyiségű levegőt.
Ameddig ez nincs meg, nem lesz vele jó dolgozni.
-
válasz
jozsi252 #45639 üzenetére
Belinkelem, úgy egyszerűbb eBay. Vannak kételyeim... szóval nyugodtan mondjátok, hogy ezt inkább ne.
Feleslegesen polcon lévő kacatot nem szeretnék, csak azért mert "töredék" áron van.
Megpróbálom lemérni a kompresszort szerintem - akár csak stopperrel, mert nem igazán van rajta ilyen adatlap és a neten se egyértelmű. 350l-t írnak szívó oldalra, szóval kétlem, hogy elég, ez a légszállítás inkább a két dugattyús 100l-es tartályos behemótoktól elvárható.
Mondjuk a 3-dik generációsra tornadorra azt írjak, hogy 4,5 báron kell tudni 270l-ert, ez kevésbé hangzik szörnyűnek. -
-
jozsi252
veterán
válasz
Varshi #45634 üzenetére
Ezért nem használom a kefét, mert alapból is karcol, de így hogy tiszta sár és azt kened tovább, sokkal rosszabb lesz az eredmény.
Nyáron sokan használna kefét de nem lehet kikerülni mert a sok olajos retek ami a kocsin köt ki, a nap szépen rászárítja, nincs az a érintésmentes mosás ami tisztára lehozná.
De késő ősztől kora tavaszig amikor nincs meleg és hideg párás idő van, közel se köt rá annyira a kosz, szóval bőven elég neki egy magasnyomású vegyszeres mosás, és még így is nagyon szép lesz az eredmény.Petyyyyy
Pedig nem hiába vannak sorba a gombok... de hát valakinek nem jut el a tudatáig.Az egy dolog hogy én mondjuk kihagyom a kefés mosást meg hideg vizeset valamint a forró viaszt, de bárki kezd bele nagyon fontos hogy az első programmal kezdjen és az uccsóval érjen véget a mosás.
-
Sziasztok!
A tornador koppintott termékekről van valami tapasztalat, van értelme?
Van esetleg javasolt kipróbált termék, esetleg beszerzési forrás?
Kompresszorból csak egy egy dugattyús 50l-esem van 2,8kw, szóval nem biztos, hogy elegendő levegőt tud, de egy utángyárottat bekockáztatnék azért, ha érdemes.
Köszi!
u.i illetve ha levegővel akarom lefújni a vizet a kocsiról, akkor valami szűrő javaslat, amit közbe kell iktatni, hogy tiszta legyen a kifújt levegő? Valami ilyesmi: [link] -
jozsi252
veterán
Mikor bejön ez a szarabb idő akkor a kocsim nagyrészt nem itthon mosom, hanem önkiszolgáló mosóba szoktam elvinni. De szigorúan csak az első meg utolsó programot használom ami a magasnyomású mosás vegyszerrel, plusz a lágyított vizes öblítés.
Nemrég szembesültem vele hogy aránylag új autók miért néznek ki úgy ahogy kinéznek.
- Mindenféle öblítés nélkül emberünk kefével jól átdörzsölte a sarat
- Következő programba leöblítette az 1. számú programmal amivel kezdenie kellett volna
- Majd a harmadik volt utána a sima hideg vizes öblítés (nem lágyvizes).
És igazából ennyi volt. Szegény kocsi [kép] -
szabi325
tag
válasz
BigBlackDog #45629 üzenetére
Hali, én ezt vettem nemrég kezdő gépnek plusz hozzá egy kék, narancs és zöld chemical guys padot, és menzenra 400,2400, 3800 as pasztá. Fekete BMW-t és sötétkék Volvo-t políroztam vele fel itthon.
Ha innen vennéd én várnék november végéig mindig van Black Friday 15% os kedvezménnyel , árban szerintem még mindig olcsóbb mint bármi ami itthon kapható.
Amúgy én excenterest javasolnék neked is ,mert azzal nehezebb elmelegíteni a lakkot, meg sötét autó se lesz olyan könnyen hologrammos. -
AnnB53
újonc
válasz
Gaborkik #45622 üzenetére
Bocsi, párszor már kérdeztem én is, csak eddig nem találtam rá választ, a lotus külső ápolótermékeiről mi a véleményed? Törölköző (ez nekem mondjuk nagyon bejött), gyorswax, ceramic spray, zsírtalanító spray, valamelyik samponja?
Illetve metál fekete az autóm, gyurmázni gondoltam, de eddig azt mondták nekem kozmetikában, hogy metálfeketét csak úgy szabad gyurmázni, hogy utána polírozod. Igaz ez? -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Polírozáshoz milyen gépet javasolnátok? Még nem volt kezemben ilyen eszköz, de szeretném megtanulni komolyabban használni (eddig kézi polírozással "játszadoztam" csak). A karosszéria fényezett részein (fényezett műanyag és fém elemek), lakkfekete műanyag elemeken is szeretném igénybe venni. Eddig olvasottak alapján Flex gépeket nézek, de a méretről, illetve, hogy excenteres, vagy rotary kell, nem tudok dönteni. Előre is köszönöm a segítséget!
-
FireFox1996
őstag
válasz
dejvid8 #45618 üzenetére
Évek óta tőlük rendeltem az ilyen célra való termékeket. Az előző autómon a nagyobb fényezés javításához is onnan vettem, színre keverve tökéletes. A mostani Volvomhoz is onnan rendeltem a kőfelverődés javításához szüksséges cuccokat, szintén gyári színre keverve, és tökéletes. Nem a bodozba kértem a festéket, hanem a sprayban, mert ha nagyobb területet kell lefújnom, azzal könyebb, és ki tudja, hogy mikor kell. A Spray-ból ki lehet fújni kisebb adagokat egy kupakba, és onnan a megadott ecxyettel lehet javítani a foltokat. Szóval részemről ajánlott, főleg a szín azonossága miatt is.
A 2K lakknál figyelni kell, hogy ha aktíválod, akkor 8 órán belül kell használni, utána bekeménykedik, és már nem lehet használni a maradékot, ezért van itthon nekem pluszban 1K, azt bármikor tudom használni. -
Tompie
őstag
Sziasztok!
Nem tudom itt kapok e rá választ, tudtok nekem ajánlani jól bevált autós hordozható mini kompresszort ajánlani persze ami ésszerű áron van.
Köszönöm -
David891
csendes tag
Sziasztok
Tanácsot szeretnék kérni belső ápolásra mit érdemes használni bőr/műanyagra.
Kinek mi vált be?
Most nézelődve neten látom a lotus cleaningnek van belső ápoló szettje.Ez mennyire ajánlott?Esetleg más szerek? -
polonic
félisten
válasz
dejvid8 #45618 üzenetére
Én is így javítottam a kőfelverődéseket. Nyilván nem lehet megcsinálni tökéletesre, de legalább nem látszanak a fehér pöttyök.
Egyébként én márkakereskedésben kértem javítófestéket. Az emlékeim szerint olcsóbb is volt ennél. És egy tubusban volt a szín, a másikban a lakk. -
dejvid8
őstag
Sziasztok!
Házilag, szeretném kicsit rendbe tenni az autóm fényezését. Egy sötétkék (Ocean Race) Volvo V40 2015-ről van szó, és főleg a motorháztetőn van néhány apró kavicsfelverődés nyom, illetve ahhoz hasonlóak. A legnagyobb max 2mm-es nagyságú.
Ezeket mennyire tudnám ezzel a fényezés korrektorral javítani?
Persze tudom hogy 100%-osan nem lehet, a cél az hogy ne legyenek olyan kirívóak azok a fehér "pöttyek", valamennyire eltüntetni őket.
Gyári színkód alapján kevertetném ki hozzá.
Van erről tapasztalat, vagy létezik ettől jobb megoldás házilag?Köszi előre is a válaszokat!
-
2ozzmexy
senior tag
Sziasztok! Ecstar tisztítószer termékeivel van valakinek tapasztalata? [link]
https://ecstar.hu/
Bogároldót, Kárpittisztító és Sampon érdekelne nagyon, mert azokat kaptam most ingyé. -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
KC PSS-t hogy érdemes használni?
kéderekre, fényezetlen műanyag elemekre használnám
mennyi ideig hagyjam száradni stb...előre is köszönöm
-
Vibalazs
tag
Hali!
Elkövettem azt a hibát, hogy nem megfelelő folyadékkal takarítottam a szélvédőt. Gyakran bepárásodott és nehezen jött le. Ezért gondoltam veszek olyan folyadékot ami segítségemre lesz. Clin-t választottam.
Fátyolos, csíkos és ha velem szembe jönnek ilyen olaj foltos. Ezt kb. 1 éve használom.
Mivel lehetne eltüntetni, és utána mivel lenne érdemes takarítani?
(Ablakozós ruháim vannak hozzá) -
erik365
senior tag
Sziasztok!
Ablakra van valami jól bevált termék a RainX helyett?
Valamint a Colonite 476s mehet lámpára is?
Köszönöm. -
FireFox1996
őstag
Karosszéria fóliát használ vki a kritikus helyeken? pl. ajtó küszöbnél. Melyiket érdemes venni?
Ezekről van vkinek tapasztalata, tapadnak rendesen a kasznira? [link] -
válasz
AnnB53 #45603 üzenetére
Amikor átöblíted a vödörben a koszos mikrószálas mosókesztyűt, akkor a kosz a vödör aljába leülepszik.
Ha ebbe a vödörbe beledobod a mikrószálas mosókesztyűt, akkor az aljáról felszedi a koszt.
Ezt egyszerűen megakadályozhatod, hogy nem dobod bele a mikrószálas mosókesztyűt a vödörbe, hanem csak egyszerűen a vödör szélére teszed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- Kuponkunyeráló
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest