Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
liszi70 #12924 üzenetére
Azért troll, mert az is egy szakmai topic, s aki ott írkál, annak semmi köze a szakmaisághoz, ellenben hatalmas lendülettel tud mindenkit lehülyézni, akinek eltérő a vêleménye. Pont magad mondod: az eltérő véleménynek el kéne férnie. Ott nem fér el, s aki folyamatosan eltérő véleménnyel van ( és nem minősít embert, hanem őt minősítik), az kap bannt.
-
törölt tag
A lényeget megírtátok
-
törölt tag
Kammerer kérésére, az Ő mondatai:
Kammerertől:
"Ezt most kaptam, emiatt nem reagálok a topikban.
"A hozzászólási jogosultságodat 6 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 20 nap) a következő ok miatt..."
Tehát a Prohardver Fórumról való amúgyis elhatározott végleges távozásom előtt már nem lesz módom lancerboy hangdobozát sem tárgyalni a topikban." -
törölt tag
válasz
denesdr #12719 üzenetére
A hangszóró fekvenciájának ingadozása nem akusztikai váltás, semmilyen váltás hanem történés, megfogsz egy kibehúde hangszórót, megméred és aztán módosítod ezt a frekvenciát,változtatsz rajta váltóval és pont. Nem tudaz akusztikus váltást alkalmazni, mert a hangszóró sávhatárolt xar, ami lekonyul, mint alkoholista Pista bácsi bajsza a sodrófa alatt. Ne szajkózd már ezt a sületlenséget, amit olvastál valahol, mert már a szomszéd macskája is az ereit rágja, peig csak feleannyiszor mondtam neki ezt a fantáziafogalmat, mint ahányszor te leírtad.
Van történés, és azt változtatjuk váltóvql. Elektromossal. Akusztikai váltó nem létezik, se gyakorlatként, se elméletként, se sehogyse. Ennek emlegetése már horrorisztikus trollkomédia, csak már hányingerem van ettől a baromságtól.
Másodsorban valóban nem diytopic ez, de a diy hozzátartozik a hifihez a valós fogalmakkal és gyakorlattal, ami nem az akusztikai váltás szajkózása.
Harmadsorban megmegyek és megetetem a Vandersteen interjús idiótát a krokodilokkal, nehogy kitalálja a mikrofónikus idiótizmus akusztik realist hanghullámot, amit aztán te elolvasva jössz és elárasztod a Vandersteen sületlenséggel abtopicot fáradhatatlanul.
Ismétlem: évtizedek óta elvolt a hangdoboz gyártás az akusztikus váltás elmélet emlegetése nélkül. Milliónyi doboz született ezen kényszerelmélet ( frekvencia menet, sávszélek, illesztések, impmenet stb méréseredmények) összesíteni kívánt korcselmélet nélkül. Teljesen felesleges azt is gondolnod,hogy itt senki nem érti azon dolgok valós részét, amiket beleszősz az akusztikusváltás (rohadjon már meg ez a szó) magyarázásába.
Fogadd el, hogyez atopic nem akarja látni a Vandersteen baromságát.
Köszönöm. -
törölt tag
válasz
denesdr #12639 üzenetére
Az elektromos váltási rend az általad akusztikus váltásnak nevezett gyűjtőfogalmadat befolyásolja ( frekvencia és impedancia menet). Elsőre ezt megméred, tervezel ennek függvényében váltót, aztán megméred a kapott eredményt, azaz a freki és impmenetet. Van emellett még teendő, de akusztikus váltást nem tidsz csinálni azon egyszerű oknál fogva, hogy ilyen nem létezik. Akusztikus jellemzőket mérsz egy adott helységben, s ahhoz igazítod a doboz váltóját, doboz méretét és újra mérsz. Nem kever senki bele olyan fogalmakat egy doboz készítésébe több fogalom összemosásával, amit évtizedeken át nem kevertek ide dobozkészítők. S mégis készültek dobozok. Hihetetlen mód.
-
törölt tag
válasz
denesdr #12626 üzenetére
Tudod, az a furcsa, hogy szinte sehol nem lehet olvasni egy opyan területen az akusztikus váltásról ( ami tömény fogalomzavar), ami évtizedek óta ontja magából a tapasztalatait, termékeit, te pedig olvastál pár helyen erről, és próbálod megetetni a nagyérdeművel, hogy márpedig de. Hát én értem, hogy páran látták Istent, aki sárkupacból gyurmált világot, de ettől még nem lettem megrögzött katolikus.
-
törölt tag
Elég komoly összeget fizetnék azért, ha az akusztika szót kitörölnébvalakiba köztudatból..nem tudom miért jutott ez eszembe
-
törölt tag
válasz
denesdr #12545 üzenetére
Figyelj...én meddő ostoba vagyok a hangváltó-hangdoboz építés terén...de azt hiszem, fogalomzavar van nálad. Van egy hqngdoboz hangszórókkal. Ezt megméred, frekvenciaátvitelt mérsz ugye elsősorban ( minden más mellett). Beraksz egy hangváltót, innentől a hangváltó és a hangdoboz együtt csinál egy frekvenciamenetet (és minden mást), az együttes hanghatást ( hangdoboz-hangváltó- hangszóró) nem akusztikai váltásnak hívod, hanem frekvencia menetnek ( meg mást másnak), de akusztikáról a hangdoboz környezetét nézve lehet emlegetni ( lehallgató helység). Akusztikai váltás nincs, van hangváltó, annak van hatása a hangdobozra ( amiben van csillapítóanyag, merevítők, hangszórók, mipöcsöm), s ennek eredményeit méred. Nem lesz elsőrendű akusztikai váltású doboz semmiből, mert ez mérhetetlenés érthetetlen fogalom.
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #12498 üzenetére
Új nyomtatott áramkör kéne, mert szétégették, szétbarmolták kontakthiba keresés miatt, s nem biztos, hogy csak ennyi a baj. Ketten is ugyanazt mondták, rejtett hiba van valahol. 3* javították, összesen 70 ezer környékén, utolsó javítás után 2 hétig ment...elég volt belőle.
( Ha valami hülyeséget írtam, akkorbocsánat, igyekeztem pontosan idézni a Tompival megbeszélteket).
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #12482 üzenetére
Amiket Kammerer elsorolt (egyébként eszem ágában nem állt lecserélni), döntöttem úgy, hogy a TMP audio Classic és Triton hibridjeiben használt végfokra váltok. Ugye ezek a hibridek csöves előfokkal rendelkeznek, s A osztályú Hitachi Mofset fégfokot tartalmaznak. A Magnum dobozában, Magnum trafójával készül az utód. Érdekességképp a kapcsoló is megmarad ugyanúgy, a tápkábel ismarad direktbe kötve, s biztosíték sem lesz az új végfokban ( Tompi sem szereti
), másféle védelem lesz benne, de az jóval kevésbé szól a hangba. Rca csatlakozó lesz, ellenben az előfoknál kikerül az rca dugó és aljzat.
-
törölt tag
válasz
Dißnäëß #12448 üzenetére
Van JBL a háztartásban, 2 verzió is, a 3-as jobb a 2-esnél. Kb sose akarom azt hallani, egyszerűen idegesít a mosott dübögés, ami abból jön. Semmennyire sem tudom élvezni a hangját. Marshall Killburnt vettem (remélem helyesen írom), árban jobb a JBL-nél, hangban pedig messze magasan köröket ver a JBL-ekre. Sokkal szebb magastartománya van a JBLtől, a mély pedig sokkal ércesebb, felüdülés a JBL-hez képest ( és még nem is tuningoltam, nademajd..
). Ha teheted, hallgass meg egy Marshallt, érdemes 🙂
-
törölt tag
válasz
#03969024 #12380 üzenetére
Még annyit írnék, hogy láttam a hangváltóalkatrészeket. Nekem ugye volt Superior Zcap, aztán lett helyette Alumen. Az alumen annyira természetesen tolja bele a magassugárzót a hangképbe, hogy konkrétan nem tudom megkülömböztetni a középsugárzótól a tónusa miatt..a rézjantzenkondi " rezes" hangú volt (az Alumenhez képest). Amit írnak az Alumenről a honlapján, az igaz, nem csak marketing. Szóval az Alumen jó választás, kár hogy nem tudsz a magassugárzódhoz is azt tenni.
-
törölt tag
válasz
#07400704 #12374 üzenetére
Én 6 mm-ben gondolkodom ( nemtudommikorleszmeg), az egy középút a felhasználók döntései között (2.5-10mm). Megyek majd még hallgatózni..illetve megyünk
lancerboy: drótot belülre ugyanazt tegyél, mint kintre (a logikája ennek elég egyértelmű). Csatlakozó...sokan élnek vele, áldásom rá, a banándugó sokkal több rosszat visz a hangba. Mindenesetre csatlakozó aljzattól se sajnáld a pénzt, mert annak a hangja is számottevően borzalmas tud lenni. -
törölt tag
válasz
Dißnäëß #12221 üzenetére
Váltót én kívülre pakolnám nagyon sok időre, meg még azon is túl, a hátfalon rlférne akár utanként külön is, így kellően távol lehetnének az alkatrészek egymástól, lehetne árnyékolni mumetal-lal pl, és rezgéscsillapítanék is akár szilikonpogácsákkal a váltó és a doboz között, a fenti dolgok mellett a finomhangolás is könnyedén mehetne. A külalakra adva aztán kaphatna ez a váltó egyetlen hátoldali fedlapot...
-
törölt tag
válasz
Hieronymus #11849 üzenetére
Nézd meg egy 12"-os vinyl lemez oldalanként a legjobb esetben 22 perc zenét képes tárolni.
Egy 4,7"-os CD 74 perc zenét (650MB adatot) tárol egy oldalon.
Hogyan jön ki neked, hogy az analóg megoldásnak kevesebb helyigénye vagy sávszélessége?
Nos, ez a hasonlat azért remélem számodra is abszurd...
Az lp sokkal több infót tartalmaz egy oldalon, mint a cd, , az, hogy hány perc zene fér egyikre, másikra, érzékeltethető egy dsd-vel, ami közelít az analóghoz, s egy dsd formátumú szám 240 MB kiterjedésű ( van ettől nagyobb is, de ez sem tartalmaz annyi infót, mint az analog), miért nem ehhez hasonlítod az lp-t? Mondhattál volna mp3-at is, abból 16 órányi ráfér egy cd-re. Analóg a hangszalag is, a 90 perces kazetta jóval kisebb a cd-nél...és a kazetta is folyamatos infó...szóval ez a hasonlatod nagyon nem helyénvaló.
-
törölt tag
válasz
#01758976 #11809 üzenetére
Nos, talán ez belefér:
Engem nagyon zavart a csörgővisszhang, mély terén is nagyon rossz az akusztika, ez a kettő az alátétes állapotban rányomta a bélyegét az élményre. (sweetpontra értve), túl sok volt számomra ez miatt a magas,ami szintén ezmiatt szinte mindig szólt. Tehát nem a rendszered a gyenge. A rendszered hihetetlen jó, nagyon tud zenélni, a sok magas ellenére is tud (amit ugye az akusztika csinál). Ha az akusztika rendbe lenne, akkor tudnék szerelmes lenni a hangba nálad, annak ellenére, hogy alapjában más az ízlésem ( Porsche vs Ferrari). Ugyanennekba jelenségnek tulajdonítom a színpadkép visszafogottságát, egyszerűen a csörgőhang oltja ki a finom lecsengéseket. Muszáj valamit kezdened vele, könyörgöm, légyszi, akarooom..!
Ha megsimizied a rendszert fejlesztésekkel, akkor keresek legközelebbre szőnyeget és vastag sötétítőt és viszem magammal, amíg hifizünk, addig elviseled, ha sokkolóval beszéllek rá, akkor is
A páromnak tetszett az élmény, jobban viselte a magastartományt nálam, annyit mondott, hogy a nagyobb felbontású zenék jobban álltak a rendszernek.
Úgyis megyünk majd sűrűbben ezután, hallgatózunk még -
-
törölt tag
válasz
#01758976 #11674 üzenetére
Értem, amit mondasz, valóban hányingerkeltő. Ha van más, ami ilyen minőséget tud, mint a Tidal ( kezelhetőség, ár, választék, hangminőség), menni kell oda, nem kell a Tidallal foglalkozni, rothadjon meg a zemehallgatókat hülyítő fajtája. De ha nincs, akkor az se érdekel, ha unikornis patáját reszelik rá a felvételekre, akkor is a Tidal marad.
-
törölt tag
Most olvastam végig az utolsó 20 hsz-t, és megfogalmazódott bennem egy kérdés.
Mielőtt kipattant ez az mqa balhé, előtte sokqktól, nqgyon sokaktól hallottam, hogy mennyivel jobb az mqa. Meg mennyire jó a Tidal. Most, hogy kiderült eg, adag kaki, mi válltozott? Nem trollkodás, csak én akkora nagyívben xarom telibe, hogy mit próbálnak megetetni a néppel hájend formátummal és emkuá dacokkal ködösítve, mint ide Nagykáta. Családi csomaggal évi 8400 pénz...szól, sok zene, ennyi. Nálam eddig dem a Tidal volt a főcsapás, hanem a letöltött zenék, de jútubtól jobbnak tartom a Tidalt. -
-
törölt tag
válasz
fererencz89 #11489 üzenetére
Nincs baj a kételkedéssel, pl a smirglipapír hatását én sem tapasztaltam még ( majd folytatom, ha lesz mivel). Abban viszont kételkedni, amit leír valaki, nem szerencsés. Ha azt állítja, hogy egyforma volt a két felvétel körülménye, akkor nincs okunk kételkedni benne. Sok ilyen jellegű kísérletet végez, kérdés, miért hazudna? Le is írta a körülményeket...azután lehet szerintem kételkedni, ha valaki elmegy oda, és nem tudja megismételni ezt ( gondolom az ismétléssel nem lenne baj), akkor lehetne kételkedni ( ha félre értettem a mondandód, akkor bocsánat). S ugye nem arról van szó, amit te megemlítesz, nem egyéni hangulatról, hanem két felvétel van összehasonlítva.
-
törölt tag
válasz
hosszu #11484 üzenetére
Csatlakozom kammererhez: követem a blogod, és hasonlóképp kammererhez, én is örülök a jelenlétednek. Üdv
Ha lesz alkalom, lesz más kísérletedről is írás, beszélgetés, most azért ez lett megemlítve, mert ez a legaktuálisabb téma, másrészt a másik topikban erről beszélnek. Itt is akadnak kékgyöngyön nevetők, elférnek, de nem mindenki az.
Remélem sokat fogunk elmélkedni -
törölt tag
Pro-kontra. A padló felől érkező rezgéseket távolról sem erősíti fel egy dobozra rátett plussz súly opyan mértékben, hogy a dobozalátétezés ne tudja elvezetni, hiszen akkor a kúpok, tüskék teljesen hatástalanok lennének a 60 kilós dobozoknál, míg a doboz stabilitását megerősíteni a tizenkilós dobozoknál jelentős előrelépés, pont, ahogy sok gyártó él os ezzel a gyakorlattal. Tehát a tömegnövelés sokszorta jobb hatású, mintsem említésre méltó legyen a a tüskékre nehezedő súly káros hatása. Eleve nem ezen az alapon működik a tüskék rezgéselvezető képessége, amit próbálsz példaként állítani, nem attól függ a dobozalátétek hatékonysága, hogy hány kiló nehezedik rá.
-
törölt tag
válasz
Mathiask #11421 üzenetére
Kihallható különbséget hoz, simább, tisztább lesz a hang, nem véletlen, hogy teszteken is dicsérik, remek elcsatoló. De ugyan olyan mértékben tud hatni, mint egy elcsatoló a készülékek alatt, ami mádnál kerámiagolyós akármi, vagy balsafa vagy kutyafüle kékre festve: azaz az elcsatolás hatása nincs olyan mértékű számomra, hogy meg tudjam könnyedén ítélni. Egy ic kábelcsere sokkal nagyobb hatású. Ismerve rendszerem, meghallom a különbséget, de ezek nem ég és föld jellegűek, erre igyekeztem rámutatni. S mindezért arányaiban sokat kell fizetni, hogy kicsit jobb legyen a hang, máshol meg sok munka, szívás eredménye egy kis javulás ( pl a tápdugók elhagyásának hatása is kicsit jobb hang hatású, a fiam ezt nem hallotta meg, a készülékalátéteket igen). Viszont ha a tápdugókat vissza szerelem, elhagyom a LiquiPads-ot, együtt a kettőnek már van nagyobb hatása, amit vaktesztelve is megmondanék ( kevesebb dinamika mellett pontatlanabb lecsengések, stb).
Ezért szoktam mondani, hogy egy változtatást önmagában vizsgálva nem érdemes nézni, a rendszer egységét a változtatások összessége határozza meg.
Disznész: az Entreq is egy utolsó utáni lépés max ( meg a lottóötös utáni). Az elcsatolás hatékony, kérdés, ki hogyan, mennyiből oldja meg. -
törölt tag
válasz
Dißnäëß #11417 üzenetére
Nem biztos, hogy kell. Van, ami alá nem kell, nálam a LiquiPads 4 ha ki lenne véve a cuccok alól, nem biztos hogy észrevenném. Ezek nüansznyi vjavulások nagyon sok pénzért, ha a szilikon alátéteim helyett dac cseréjébe fektettem volna félszázezret, azt észre venném biztosan ( vagy nem, de az még biztosabb, igyekeznék nem oldalra lépni). De ugye mindent össze dobva nézem ( amik együttesen érhetnek fel egy dac vagy erősítő cserével) már qzt mondom, hogy ha egyszer végigérsz, akkor a kiegészítőket használva minden eszköz használatakor profitálsz. Rossz hasonlattal élve: ha van egy kocsid, akkor a zárt, fűtött garázs még kényelmesebbé teszi a kocsi meglétét.
Kúp és kúp között kell reálisnak lenni, nem adni sokezret ugyanazon acéltüskékért.
Ja, senkinekse nincs igaza👍🤫 -
törölt tag
válasz
fehér_ember #11415 üzenetére
Álltalában igyekeznek egy alapszintű minőséget minnél kevesebből megcsinálni ( piacgazdaság). Aztán otthon eldönti mindenki, hogy az mennyire jó. Sokan használnak pl gumit, mások kifejezetten kerülik. Olyan ritkán létezik, hogy a gyártó megoldása mindwnkinek jó. Nem mindig rosszabb az olcsóbb, ilyenkor fokozottan igaz: a hifi próbája a hallgatódzás.
-
törölt tag
válasz
Dißnäëß #11411 üzenetére
Egyikőtöknek sincs igaza. A hifista a legigényesebb zenehallgató! A hifista a zenehallgatást helyezi célba, a kütyüb.zik cserélgetnek ész nélkül ( lépkednek oldalra), a wuduzók a kísérleteikkel vannak elfoglalva ( és nagyon ritkán élvezik a zene hallgatást, hogy mi a wudu? Pl az, hogy a szomszéd szobában nem kék a fal és emiatt másképp szól a zene..teszem hozzá, másik szinten volt a másik szoba a beszámoló szerint, na ez a szint már 8-ik dimenzió számomra) és vannak a normális, fejlődò emberek ( haraso, tapaizo, ide sorolnám magam is, csak én más úton fejlesztek ragaszkodva a meglévő cuccaimhoz), s én, haraso, kammerer, tapaizo, lancerboly, dgyuri stb. Élvezzük a zenehallgatást, csak igényesebb minőségben akarunk hallgatózni! Ide sorolhatnék sokakat még, de azok annyira utálják a sznob és wudus hifistákat, hogy emiatt lemondanak a hifista jelzőről ( pl te is, Dorian, fapaci is sokszor jelezte, hogy ő nem hifista, holott nagyon is, különben nem hallgatna hifi szemléleteken alapuló legendákat). Vannak keveredések a fogalmakban, s ez solszorosan ráteszi a bélyegét a fórumos beszélgetésekre is.
-
törölt tag
válasz
Dißnäëß #11399 üzenetére
Az alkatrész tisztaság a minél kisebb torzításokat jelenti, mondjuk ide sorolnám a színezetlenséget is, ami ugye véleményes. De mellette jön még a mikrofonia csökkentés, elektromos zajok csökkentése ( pl a trafók árnyékolása nagyon sokat jelent). A többi dolgot vagy nem próbáltam még, vagy nem hallom hatását ( pl csiszoló vászon jelenleg semmi hatással nem bír nálam, ferritgyűrűk mindenhol lekerültek, mert ártanak, mások ódákat zengenek), a tilitolizós résznél még nem tartok, nem is igen fogok, mivel nincs ilyen jellegű cuccom, kérdés az, hogy aki hall válltozást ( pontosabban: akik), azok " bugoznak", vagy csak fejlettebb, tisztább rendszerük van?
Egyébként irigylem azokat akiknek annyi idejük és energiájuk van, hogy ilyen szinten kísérletezzenek a rendszerükkel, én legszívesebben vennék egy alap rendszert 50 milláért oszt jó a gyári.. -
törölt tag
válasz
Dißnäëß #11397 üzenetére
És ha érzékenység helyett a rendszer tisztaságáról beszélünk? Minden rendszer érzékeny minden változásra. Kérdés, hogy van e olyan tiszta az építése, van e annyira torzításmentes, hogy kihalld belőle ezeket a változtatásokat? S ha van ennyire tiszta ( egységeken belüli alkatrésztisztaságokra is gondolok), az a tisztaság miért baj? Elhagysz vagy lecserélsz egy pár dugót és meghallod a változást, vagy nem hallod meg...melyik a jobb?
Szerk: nem kötekedés, beszélgetés. -
törölt tag
válasz
Dißnäëß #11350 üzenetére
Hitachi tranzisztoros végfok, csöves még nem járt nálam. Tompi csinálja majd, de még nagyon az elején járunk a részleteknek. 50 voltos táp oldalanként. Amiről lemondtam Magnum végfok is ilyen volt ezeknél a paramétereknél. Majd meglátom, hogy mi lesz.
Észre vettem, hogy kevés a jó minőségű dsd. Sajnos.
Szerk: toppingból a ds70 a kiszemeltem...egyszer, talán. Varsányi nagyon dicséri a Core Femto24 usb-vel... -
törölt tag
válasz
Dißnäëß #11346 üzenetére
Eddig nálam a dsd a nyerő (128-as). Az volt a legjobb hangú. De nagyon vegyes a kép, mert mostanra érek el odáig, hogy a legjobb mellé a kellemésség is társul. Sok anomália volt a rendszerben és sok dolog még kipróbálásra vár ( pl a trafók árnyékolása vaslemezzel nagyon sokat hozott), s ez a dsd-vel sokkal jobban kijött, mint flac vagy cdrip anyagokkal ( vagy empéhárommal).
Sajnos megint stop van, a végfokom többedjére meghibásodott, ezért lemondtam róla, most TMP műhellyel csináltatok egy új végfokot ( olyat, amit a Classic, Triton cuccaihoz használ), utána tudok majd fejlődni tovább ( készülékeken belül alkatrészek árnyékolása, kábelemelők használata, stb). De egyenlőre a dsd megmaradt jobbnak. -
törölt tag
válasz
#71562240 #11307 üzenetére
Azért írtam amit, mert ezeket a dolgokat többé-kevésbé olvastam már tőle vagy másoktól. Amiket írt, azon dolgokkalntöbbé-kevésbé találkoztam, hatásokkal, elvekkel, igyekszem a rendszert is az Ő okításai alapján ( s persze a Veled való beszélgetések alapján) alakítani, ezekről ugyebár tudsz is, én vártam volna egy olyan dolgot, aminek létjogosultsága ma már megkérsőjelezhetetlen, de a régi hifibe való beültetése még mostanában kezd kiformálódni: azaz a digitális lejátszás, nagyfelbontású zenéklel való tapasztalat, stb. Ilyesmit igyekeztem volna elolvasni.
A hifi felett nem járt el az idő, sőt, azt hittem, alig vannak hofisták...francokat, egyre többfelé szembesülök velük. Darvas felett sem járt el az idő, csak megismertem a hifi alapköveit, változatosságát, s másra számítottam mondandójának lényegét tekintve.
Van pár kapaszkodó máshol ( ugye egyre egyértelműbb, hogy a digitális jelfolyam mennyire analog problémákkal küzd-küzdött, s a dacok mennyi téves irányba mozdultak el, stb), jönnek a mostanra megérett dacok és lejátszók, pc-k, amik kezdenek jó áron szerepelni, van sok ígéretes fejlődés, bőven van forradalom ezen a téren, azt hittem ő is ezirányban nyilatkozik majd. De talán ezután lépeget még errefelé. -
törölt tag
https://longkft.hu/audioblog/darvas-laszlo-az-elektroakusztika-nehany-hianyzo-fejezeterol/
Darvas összefoglalója. Friss. -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #11236 üzenetére
Unom, hogy ferdítesz és már hazudsz is. Sokszor belemagyarázol olyat a mondandókba, ami nem igaz. Nem hordok le minden gyári elektronikát, sehol soha nem tettem de a csúsztatásaid, és az önérzetes felháborodásaid ellen beszélni pont olyan, mint a bizonyos huszár harca a szélmalom ellen. Fehér ember dobozát se szóltam le, pusztán a hangváltó alkatrészek és a vezeték minősége volt az, ami számomra "kritikán aluli", ugyanis azok a legolcsóbb ellenállások ( tekercseket nem tudom, ahogy a kondikat sem, de ez is mellékes). Nem azért a legolcsóbb, mert az a legjobb, de neked qrvára mindegy, hogy mit indokol meg az ember saját tapasztalatára alapozva, neked csak annyi számít, hogy valaki mer szólni a 100 forintos ellenállásra, hogy vegyen helyette 800 forintos Jantzent, ha soros ágban van. Furcsamód te b.szod a fajtád megint, míg Fehér emberrel váltottunk oda-vissza 2 hsz-t.
Unalmas és erotikus a stílusod meg az értelme a mondandódnak ( b.ssza az agyam).
Elegem van a folyamatos trollszintű mocskolódásból. Annyi szakmaisággal fórumozol, mint egy döglött hintaló és qrvára unom.
Röviden: hanyagoljuk egymást, mert unalmas vagy. Remélem megértettük egymást. További kellemes húsvétot ( csak hogy szalon is maradjon).
Ui: bocsánat mindenkitől a bunkó stílus miatt, csak elegem lett a dgyuri színműjéből és kikívánkozott. További szép estét mindenkinek. -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #11232 üzenetére
El kéne engedned ezt a személyes támadás minden, ami eltér a te véleményedtől, mert nagyon unalmas.
A többi csúsztatásodról meg még feleslegesebb beszélgetni.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #11227 üzenetére
Még mindig két külön vélemény ( vagy több) leírhatóságáról kéne szólnia ennek a topiknak, nem arról, hogy egymást győzködjük.
Ismerjük egymás érveit, nézeteit, ha mind egyforma utat járnánk a hifiben és egyféle dolgot szajkóznánk, akkor lehúzhatnánk a rolót.
Kammererrel rég nem értünk egyet a hifiben, mégis tiszteljük egymást a másféle nézeteink ellenére. Elfogadjuk, hogy a másiknak más a véleménye, mégha nem is értünk egyet.
Ismétlem, kammererrel nem pendülünk egy húron, pusztán most nagyjából ( ha figyelsz, most sem teljesen) egybeesik a mondandónk.
Szerk: azt meg senki nem mondja, hogy sz.r a rendszered, csak az eltérő véleményeket ne vedd személyes támadásnak. -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #11208 üzenetére
1 hsz lett kicserélve a négyből dobozonként. Ha feljebb lépek házon belül, ugyanezek a hangszórók vannak benne. Akkor minek?
Ennek a tuningnak pont ez a lényege, amit leírtál: józan paraszti ésszel megvalósítható. Otthon, magadnak.
Megnézed az alkatrészek adatait, olvasol teszteket, érdeklődsz, beszélsz másokkal és kicseréled az alkatrészeket. Nem munkaórásan számolsz.
Ez, amit csináltam, csak a gyártók smucigsága, spórolása miatt rosszabb hangminőség kijavítása.
A magassugárzó kicserélése pedig azért kellett, mert az is olyan volt, mint a hangváltó: kritikán aluli.
Örülök, hogy tetszik neked a doboz, hallgasd sokáig örömmel. ( ahogy annak is örülök, hogy vissza tértél)Ozzy: a magassugárzó cseréje nekem volt szükséges a 18 kHz körüli torzítás és kiemelés miatt. Ez nem jelenti azt, hogy minden tuning driver cserével járna, én lentebbi szinttel kezdtem, így megúsztam a középkategóriás driver szettet 120 ezerből, mások többet fizettek ezért).
Összességeben azt kell mindenkinek látnia, hogy minnél feljebb mész egy-egy gyártó termékpalettáján, annál több "jobbhangú" alkatrésszel találkozhatsz ( vasmagos tekercsek, elkók elhagyása, olcsó ellenállások elhagyása, jobb minöségű vezetékek, driverenként külön szekszionált hangváltók) Gyártók is csinálnak ilyen jellegű tuningot, mert milliókat akarnak kapni a dobozaikért ( kapnak is), és nem csak jobb driverekkel, dobozokkal operálnak. Miért kéne kifizetni a gyártóknak és a viszonteladóknak a többszörös pénzt? Nem hiszek benne, hogy a sok gyártó csak minket néz és a legcsodástökéletes mérnöki műremek alkotásokat adják minden apró részletben, m8nt ahogy a 100 forintos kerámia ellenállást sem azért teszik oda, mert az a lehető legjobb dolog a világon azon a szent helyen. Mindegy, hogy ProAc, vagy Zu, vagy Focal vagy Canton..komoly üzletpolitika van az egyik oldalon.
Dorian: a saját szabadidő egyik legkedvesebb időtöltése a hifizés, amit így tudtam a legjobb értékre válltani. -
törölt tag
Akkor mondok kivételt: 2× építettem át a hangváltót, a gyári csapnivaló hangú volt az elsőhöz képest, pártízezres költség, nagyon korrektül kezdett szólni. Aztán beleborítottam egy vödör pénzt és ismét szintet lépett (jantzen waxcoil, alumen, soros elko helyett fóliakondi, stb). Ha a minőségibb alkatrészek nem hoznak javulást ( a minőségibb vezetéket is ideértve), az nem az alkatrészek, nem a tuning hibája, hanem a dobozé! Van olyan doboz, sok, ami rossz minőségű driverekkel rendelkezik, abba kár pénzt beleölni. De a csúsztatás, hogy ez csak kamu és rosszabb lesz a tuning után a doboz, az egyszerű általánosítás.
S tudod az se lenne baj, ha rendszert néznél, nem csak a hangdobozt kell tuningolni, hanem a teljes rendszert, mert a tuningolt doboz jobban megmutatja a rendszer hibáit, mivel a hangváltó hibái ( és sokszor a vezeték hibái) nem szólnak bele a hangba. Egyik legnagyobb javulást pont a hangdoboznál lehet elérni.
Megint jelzem, hogy tapasztalat, sok munkaórám és sok kínlódás, sok pénz befektetése mondatja ezt velem. Nem csak a dobozaimat tuningoltam, hanem a teljes rendszerem. Minden perc és minden fillér megérte ( kivéve a ferritgyűrűket). Offba teszem, mert nem vitaindítónak szántam, hanem ellenpéldának. A jóslás emlegetése pedig a tuningolással párhuzamosan szimpla butaság: tények vannak, logika van, tesztek vannak ( pl kondenzátorokról, tekercsekről, stb) meg van az is, mikor valaki csak kicserél tudás nélkül pár dolgot és nem jó...na ezek nem tekinthetők tapasztalatnak ( az én tuningom sem a saját tudásomtól lett sikeres, kammerer segített). Sok emberrel beszéltem, akik tuningoltak, hasonló tapasztalatuk van, mint nekem.
Tehát jósnokok kergetése helyett tapasztalatszerzés: a középkategória alján keresgélt dobozok belépő szintű dobozainak hangján nagy valószínűséggel lehet javítani minőségi alkatrészek és vezeték cseréjével. -
törölt tag
válasz
fehér_ember #11186 üzenetére
Kammerert keresd, az én tudásom kevés az övèhez képest, az én tudásom csak az én dobozaim átalakítására alapul, neki van sokkal nagyobb tapasztalata
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #11181 üzenetére
Kammerer álltal értelmezhető szinten kb 40-60 ezer között lenne (sejtésem szerint), ami jó szint és hálás lenne a dobozod. Nekem 250 ezerbe került ( kammerer szerint nem ésszerű befektetés volt, számomra az, megépítettem kammerer tanácsai alapján, aztán még locsoltam bele pénzt). Ha a kondikat megtartod, ami középszint, s csak a tekercseket cseréled soros ágon, plussz az ellenállásokat soros ágon,, akkor is sokat nyersz. Ugyan olyan értékűekre cserélni természetesen. Ha tudod az alkatrészek adatait, akkor a Jantzen (vagy Mundorf, de az általában drágább) cuccai között találsz pl ellenállásoknál 800 ft/db áron jó minőséget. Kammerer segített nekem is.
Dgyuri: ha jó a hangmemóriája, akkor nem kérdés. Beszámolód alapján neked is jó, azaz neked sincs szükséged tesztelni ( nekem sincs szükségem rá). A hang simább lesz, selymesebb, precízebb lesz a doboz térleképzése a minőségibb alkatrészek miatt. -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #11176 üzenetére
Szerintem az. De ez azt hiszem, számodra nem mérvadó, nem akarok újabb vitát kirobbantani Veled, nem ez volt a cél.
Fehér ember: nem vitatja senki, hogy jó dobozok azok a dobozok, csak lehet sokkal jobb is, az a hangváltó is sajnos vissza fogja a dobozokat. Gyári állapotban is szerethetők, de lehetnek jobbak is, ami a felső kategóriás dobozokra jellemző hangminőséget jelenti. Nem bántásképp, vagy kritikaként mondtam amit, hanem figyelemfelhívásként: jó az úgy is, de sokkal jobbá teheted a hangváltó és kábel tuningjával. Ennyit próbáltam mondani, nem többet. -
törölt tag
válasz
fehér_ember #11174 üzenetére
A Tarát is kínszenvedés volt beszerelni. 3 utas, 4 hangszóró...a dög takarítsa el. De meglett.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #11165 üzenetére
Én tényleg ilyeneket cseréltem le, ez a hangváltó kritikán aluli hangminőséggel rendelkezik, a vezeték meg szintén...izé. A vezeték nálam ugyanaz dobozon belül, mint kívül. Nem bántás, hanem a saját gondolkodásom, nagyon sokat áldoztam arra, hogy ne ilyen legyen és rengeteget hozott hangminőségben. Megértem, aki nem foglalkozik ezzel, m8nd3nkinek van egy útja
-
törölt tag
Egy kis érdekesség elektron és kábel ügyben.
A fémekről tudjuk azt, hogy nagyon sok szabadon elmozdulni képes elektron is van bennük. (szabad elektronok) Ha egy fémdarab sztatikus elektromos mezőbe kerül, (a közhiedelemmel ellentétben a külső elektromos mező megjelenik a fém belsejében is, mintha ott sem lenne a fém), akkor azt a mezőt érzi a fém minden egyes töltése. Nyilván a szabad elektronok el tudnak mozdulni (és el is mozdulnak) a rájuk ható erő következtében. A fém egyik felületén negatív szabad elektronok jelennek meg, az ellentétes oldalon az elvándorolt szabad elektronok hiánya miatt pozitív töltés jelenik meg. (az atommagok kompenzálatlanul maradt pozitív töltése) A töltések (szabad elektronok) vándorlása (átrendeződése) nyilván addig tart, amíg a fém belsejében a külső elektromos mező és a fém felületén megjelenő töltések által keltett elektromos mező eredő térerőssége átlagosan nullává nem válik mindenütt a fém belsejében. Ez közel fénysebességgel bekövetkezik. A fémben levő szabad elektronoknak elenyésző része elegendő ahhoz, hogy a felületre kiülve a fém belsejében átlagosan nullára kompenzálja a külső elektromos mezőt. A fém belsejében továbbra is ott van szinte az összes szabad elektron, de (makroszkópikusan vagy átlagosan) nem mozog mert az eredő térerősség nulla. Ha ez a fém darab egy vezeték, és a külső elektromos mezőt a vezeték két végére kötött (konstans feszültségű) elem pólusainak pozitív, illetve negatív töltései hozzák létre, ugyan ez a jelenség játszódik le. A felületre szinte fénysebességgel kiülnek a töltések, de most a vezetéknek a telep pozitív sarkához kötött végéhez (végének felületére) érkező szabad elektronokat a telep beszippantja így a fém belsejében nem tud nullára kompenzálódni a térerősség. A vezetéknek a telep sarkaival nem érintkező felületére kiülő töltések elektromos mezeje és a telep sarkain levő töltések által keltett elektromos mező (homogén anyagú vezeték esetén) a vezeték alakját követő "homogén" elektromos mezőt alakít ki a fém (vezeték) belsejében és az ott lévő szabad elektronok konstans (átlag) sebességgel fognak mozogni (áramlani) a telep pozitív sarka felé. Az elektronokra ható konstans nagyságú erő ellenére az elektronok átlagos mozgása nem lesz gyorsuló mozgás, mivel egy átlagosan konstansnak tekinthető fékező erő is hat rájuk. A szabad elektronok áramlása relatíve lassú. Általában pár tized milliméter/szekundum. Összefoglalva a következőt mondhatjuk. A vezeték két végere kapcsolt telep hatására a szabad elektronok egy igen kis hányada (szinte fénysebességgel) kiül a vezeték felületére és szorgos pásztorkutyák módjára tereli a vezeték belsejében levő szabad elektronokat konstans átlag sebességgel a megfelelő irányba. Ez maga az elektromos áram. Az, hogy a felületre közel fénysebességgel kiülnek az elektronok azt jelenti, hogy szinte egyidejűleg indul be az elektronok áramlása a vezeték teljes térfogatában akkor is, ha a vezeték több száz kilométer hosszú. Ha a vezetékre kapcsolt telep feszültsége nem állandó (váltakozó feszültség) a felületre kiült töltés mennyisége természetesen változik, követve a telep feszültségének változását. Amíg a feszültség változás nem túl gyors lényegében érvényes ugyan az a kép, amit a konstans feszültségű telepre elmondtam. Néhány ezer kiloherz frekvenciáig tekinthetjük egyenfeszültségűnek a telepet. Ettől nagyobb frekvenciákon már kell számolnunk az elektronok véges átrendeződési sebességével (Telegráf egyenlet) Az biztos, hogy az 50 Hz hálózati frekvencián és a hang frekvencia tartományban (20-20.000 Hz) is érvényesek az egyenfeszültség esetére fentebb leírtak. Ez azt jelenti, hogy az 50 Hz hálózati frekvencia esetén a szabad elektronok lényegében nem mozdulnak el a helyükről (~ 1 mikrométer) hiába "folyik" akármekkora áram a vezetékben. Ez a "kis" elmozdulás (1 mikrométer) azért az atomok méretéhez képest jelentős elmozdulás, mintegy 10000 atomátmérőnek felel meg. A felületre kiült töltések előjele viszont másodpercenként 100-szor változik. Nem az történik, hogy a felületen levő elektron átmegy a másik felületre, hanem az elektron felhő, mint egész mozog úgy jobbra - balra úgy, hogy hol a vezeték egyik hol a másik oldalán "lóg" le valamennyi negatív töltés. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Eugene Roe #10620 üzenetére
Ezek a mérések kb arra jók, mint a kenyérnek a grammra mérése: oké, megvan egy kiló, de ebből nem derül ki, hogy milyen az íze.
-
törölt tag
válasz
Dißnäëß #10093 üzenetére
Én nem kételkedek bitperfekt azonosságban. Csupán kérdés, miért másabb a végeredmény a hangszóróknál, ha nem wifin, hanem lankábelen kapja a Tidal az anyagot...vagy miben módosul a nullaegyek sokasága, ha más a közvetlen router, vqgy épp van alatta- körülötte valami...s nagyon fircsa számomra, hogy elektromos áram nélkül nincs se digit, se analog jel, mégiscsak az analogra hatnak azok a zavarok..szóval nem kételkedek, csak bennem vannak kérdések, amiket nem tudok megmagyarázni, nem is akarok magyarázni...
Szerk: brutálisgyorsan sokat írsz -
törölt tag
válasz
fehér_ember #10085 üzenetére
A lényeges, hogy a szilikon hatott. Barhogyan, de hatott. Ha fakockát, vagy fém, golyó és kerámiát használná, az egyik valószínűleg pozitívan hatna, s emiatt nehéz a hifi kiszolgálása. Nemegyszer olvastam olyat, hogy a készülékek és kábelek 25 %-ban felelősek a jó hangért, a többi pont a kiszolgálástól függ ( alátétezés, EM szűrők, tápkondícionálás, zavarszűrés a hf dobozban, akusztikai kezelés, megfelelő hanganyag használata, tuningtrükkök, stb). S egyre inkább rájövök, hogy ezek összessége mennyire azt adja, ami kell...de majd írok beszámolót, ha végére értem.
A napokban jutottam el oda, hogy befelé forgatva hf dobozokatsokkal jobb a rendszer, mint valaha bármikor párhuzamosan, pedig eddig csak párhuzamosan tudtam hallgatni.
Mathiask: csak logikai magyarázatként említettem, amit. A router és lan kábel és egyéb emlegetése még nagyon misztikum, így arról azok beszélnek, ahol pl a Zsolnai tányér az erősítő tetején pihen.
Egyébként de, igazad van, nincs általánosság, annyi van, hogy minden lehetőséget meg kell vizsgálni, többször is, mire valaki kimondhatja, hogy nála nincs válltozás. Félreértettelek kissé, de kb ugyanazt akartam mondani, amit Te is, bár én azt feltételezem, hogy minden, ami egy adott pillanatban részese a zenelejátszásnak, az befolyásolható különféle dolgokkal, és ez befolyásolja a végeredményt. -
törölt tag
Az ic kábel tesztelés után (amiben a Kondo réz győzött a Wireworld ezüst ellen) kezdetét vette az usb kábelek harca.
Ma hoztam el TMP műhelyből egy usb réz kábelt, amit Tompi csinált. Nem mondta, miből van, van. Azt mondta, jó minőségű az alapanyag. Nem sokat használta, ezért adok neki egy hetet ( vagy akár kettőt is), hogy elnyerje a hangját.
Így bejáratatlanul a tónus mélyült, nincs annyi lecsengés, viszont a mélytartomány dinamikusabb lett és egyben több is. Nincs konkluzio, majd bejáratás után, ez csak egy pillanatnyi észrevétel.
Eddig a Chord Silver usb ment, ami ezüst angol kábel.
1-2 héten belül elkészül Tompinál egy másik usb kábel is, az Mundorf kábelből lesz gyártva, aztán az is be lesz járatva...ilyen kábelt még nem csinált, ez egy új fejlesztés, mondtam, szívesen járatom, tesztelem...ezek után fogok nagytesztet csinálni a Chord és a két TMP kábellel. -
törölt tag
Én Pc-ről hajtom meg a letöltött zenéket, és a Tidalt is. A master felvétel rosszabb, mint a flac a JRiver 26-al. Hallgatható a Tidal, de a minőségibb hang rendre a letöltött zenékkel van. Tegnap egy közeli ismerőssel teszteltük ezt...detto ugyanez volt a véleménye.
-
törölt tag
válasz
#01758976 #9840 üzenetére
Gyere. Komolyan. Mi is járunk pesten hamarosan, meglátogatunk.
Holnap jön a TMP-s usb réz kábel.
Rendbe raktam a készülékalátétezést, a készülékek sincsenek egymáson, végső meghallgatás lett.
A Kondo lett a jobb. Hosszasan behallgattuk a beégetett ezüstöt, ami napok óta a rendszerben van. A kondó pár trehánysága ellenére is jobb, mint az ezüst. Talán csak nyersebb, őszintébb, pár helyen torzul a zenékkel, az ezüst viszont a Kondohoz képest folyt, a Kondo valóságosabb, részletesebb, dinamikusabb, Benkőék zenéje fantasztikus vele, Zorán is, satöbbi is...szóval a régi bamba japán réz elverte ( nem csak nálam, más is így hallja) Wireworld ezüstöt.
Minnél zavarmentesebb a rendszerem, annál jobb a réz. Másnál nem tudom, hogy működik.
Ennek egyébként örülök is, mert a Kondot könnyebb lesz direktbe forrasztani.
Szóval gyere, hallgatózzunk 🙂✌ -
törölt tag
válasz
fehér_ember #9805 üzenetére
Az ipari kontaktjavítók olajszármazékokat is tartalmazhatnak, ami rontja a hangot. Rajta hagyni nem szabad, át kell többször is törölni, bár egy részük elpárolog. (Erre írtam, amit). Sajnálom a radiátoros témát. (Használj hifi minőségű radiátorokat, amik nem engedik ki a viuet
pardon
). Bútorgörgő helyett esetleg 10 centis márvány vagy bükkfa alátét kocka? Bútorgörgő ritkán van hifi hangú..🤔
-
törölt tag
válasz
#01758976 #9790 üzenetére
Konkrétan: olyan a hatása, mintha jó minőségű ic kábelt tennél be a rossz helyett. De ettől is jobb. Akkorát tisztított a cucc a hangon, ami miatt csak bólogattam: ja, ez így jó hang, ennek meg ilyennek kell lennie.
Ugye köztudott, hogy az egész hifim direktbe akarom kötni minnél több helyen, nem hagyni felesl3ges csatlakozókat. Nos, ennek a cuccnak a próbája is ezt erősíti: ha nincs csatlakozó, nincs probléma.
De visszatérve...qurvajó a hang 🤗
Fehérember: legalább az alkohollal takarítsd á. Azok a löttyök olajosak!
Lancerboy: figyelek, csak nagyon láma vagyok a projektedhez, messze magasan túlnyúlik rajtam minden szinten. De nagyon örülök, hogy belevágtál -
törölt tag
válasz
fehér_ember #9785 üzenetére
Kipróbáltam. Jobb a rendszer. Összehasonlíthatatlanul jobb. Voltak komolyan dzsuvás részek. Nem tudom, hogy a kence összetevője, vagy csak a kosz, oxid eltávolítása miatt lett e jobb, de jobb lett.
Ez nem beszél olajos akármiről. Szó sincs ilyesmiről.
Te tudod. Az oxid maradhat a csatlakozóidon, meg egyéb kosz is? Nekem mindegy 🙂
Legalább tiszta kontaktsprayt, ami csak tisztít (van olajmentes verzio), azt próbáld meg, nem kell varázsszer..s csak jótanácsnak szánom. Alkohol is jó, csak az ugye gyorsan párolog, s ugye kár a gőzért..😂
Viaskodnak a kábelek...nagyon viaskodnak és harcolnak egymással. Maci hol vagy, húzd meg dobd ki, vagy mivan..🤣😥.
D3 hamarosan véget ér a küzdelem, sz3rdán jön réz usb TMP-től, aztán hajrá🙂👍 -
törölt tag
válasz
#07400704 #9775 üzenetére
Igen, az.
Haraso: az anyag ugyanaz, könnyebb a sprayt bejuttatni a nehezen elérhető helyekre.
Ozzy és haraso: az elem olcsóbb, a 10 db 9 voltos 2500, a 20db 1.5 voltos elem 900 pénz. Van kimustrált akku is, azt is kipróbálom (6 voltos motorakku). Az és akkor és addig marad, amíg hallhatónak ítélem és javulast hoz. -
törölt tag
Próbálkoztatok már "virtuális föld" használatával? Én ma elkezdtem, bekötöttem 5-5 9 voltos elemet (a negatív pólusukkal közösítve) a végfok hf kimenetének negatív pólusába. Nakamichi banándugókkal ( még jó, hogy van bőven). A hatása: pontosabb hangok. Nem ég föld különbség, de kis jóságot hozott. Kicsit természetesebb, kicsit jobb ( hallható a változás). Várni kell egy-két órát.
Ja, 250 ft/db elemet használtam, kínai occsót.
Szerk: a drót cat6, állítólag érdemes jót használni. -
törölt tag
válasz
#03969024 #9741 üzenetére
Ellenállások terén érdemes lehet grafitot választani, nem hallottam, de dicsérték már páran, akik használják.
Ma kipróbáltam az Isotek bejárató lemezét.
A rendszer elkezdte vissza nyerni a hangját, de az Isotek ezt nagyszerűen megoldotta, felgyorsította. Fantasztikus a hatása! A gitárhangok végre megkapták a pendítés felhangjait, a a tér újra széles, de megfogott, határozott és tiszta lecsengésű, előjött a színpadkép, de az eddigitől szebben, pontosabban, érdemi mélységet kapott a hangkép. Szóval nagyjól siker van. -
törölt tag
A sima nyomtató kábellel is meglesz a folyamatos adatátvitel, pattogás nélkül. Ettől függetlenül a Chord Silver usb kábellel játszva sokkal jobb a hangminőség.
Megvolt az újabb teszt az IC-k terén.
A Kondo egyszerűen jobb a Wireworld Platinum Micro Silver Reference. Valószìnűleg az fog maradni. -
törölt tag
Végre zenél a rendszer...sok hónap után, Haydn él, a Jazz örök, az élet szép
Nagyjából bejáratódott a rendszer, jelenleg ismét a Kondo van rca-nak... Sok finomítás lesz még, de már örömmel ülök a rendszer elé..majd 5 hónap után -
törölt tag
válasz
fehér_ember #9706 üzenetére
Eddig nálam az van, hogy a réz az elő- végfok közé kell, ott az ezüst nagyon zavaró, az ezüst viszont jobb az előfok előtt. Mindez a meglévő kábelekkel igaz. Kapok kölcsön majd ezüst Wireworldből készült usb-t, s igyekszem rezet is keresni usb- ből is...de csak a bejáratott rendszernél hozom meg a végleges döntéseket.
-
törölt tag
Van előrelépés.
A hf vezeték oxidált részét eltávolítottam, a hangdobozokba direktbe lettek kötve, az erősítő oldali végek be lettek futtatva forraszanyaggal. Volt a magasok előtt soros ágon 1 Ohmos ellenállás, ezeket kiszedtem (kammererrel egyeztettünk erről).
Ezek után vissza raktam az ezüst Wireworld-öt.
Eltűnt a torzítás minden tartományban,teresebb lett a rendszer, nyitottabb, mint a Kondoval. Amit hallottam előzőleg, az az oxidáció volt..pont, ahogy anno a Kondo oxidált dugói miatt szívattam magam.
Most az ezüsttel megy a járatás. Aztán majd berakom megint a Kondot. Nem bánnám, ha a Wireworld nyerne a dac-előfok között, akkor a Kondoból készülne usb kábel hárásó tanácsa alapján...
A rendszer még mindig árnyéka önmagának, hallani a 4 hónap kihagyást. Remélem 1-2 hét és rendbe jön. Sem a jazz, sem a komolyzenei felvételek nem hozzák a korábbi szintet. A Tidal már hozza a kívánt szintet, ott is hallani a több, részletesebb mélytartományt. Ami hang van, az sok dologban több a réginél, dinamikában megveri a régebbi rendszer hangját ( természetesség és részletesség marad el).
A másodrendszernek is alakul a hangja szépen, meglepő hangokat tud kiadni. Ott is készülök jack-rca vezetéket csinálni az LG telefonhoz.
Folyt köv. -
törölt tag
válasz
#01758976 #9669 üzenetére
Az ezüsttel ment heteken keresztül, meg migabi is használta. (A 68, ha balgaság, mert korán volt, akkor bocsánatkéréses, majd átolvasom, hogy mivan)
Ozzy: be lesz forraszanyaggal futtatva a teljesen friss drót, dugót nem teszek rá, a forraszanyag így is megvédi, a banándugó csak felesleges akadály 🙂 -
törölt tag
A pc és a cédé is jelfeldolgoz és továbbít is egyben, tehát átvitel is történik, ez a kijelentésed értelmezhetetlen. A tárolóról átvitel történik (stream esetén vagy hdd, cd lemez, stb a dacon is túl, aminek a túloldalán az analog hang túr). A cédé és a pc, azaz a digitális lejátszás végeredménye analog, pont úgy, mint a teljesen analog lánc esetén, ahol a lemezjátszó önmagában értett hangminősége pont annyira értelmezhetetlen, mint pc és cédé esetében, de a cd és pc és társai esetében is pont úgy befolyásolható a lejászás hangminősége a hangdobozokat nézve, ahogy lp esetén is, tehát ez méginkább értelmezhetetlen megfogalmazás. A digitális és az analog ugyanúgy elektronikus jelfeldolgozás, bármennyire szeretnéd azt sugalni, hogy nem, s ugyanúgy befolyásolható a hangminőség, amit ugyanott, a hangban tudsz leellenőrizni teljesen analog lánc esetén és digit-analog lánc esetén is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest