Új hozzászólás Aktív témák

• Laca 012

őstag

válasz Kitakat #6524 üzenetére

Nem rosszak, tegnap mielőtt rendeltem én is átnyálaztam a termékskálát gondolhatod.. :K

Azon a tényen kívül, hogy erről beszélgetni olyannak tűnik, mintha az arab emírségek csodaautóiról beszélnénk, hisz drágák és nehezen beszerezhetőek ezek is, azon kívül az NF9D az ami még hasonló paraméterekkel rendelkezne mint amit most rendeltem, csak a CPU fogyasztása 6,5W vs. 10W még ha a full fogyasztást vesszük is alapul, de a D2700 speedstep-et sem tud.. ezen kívül persze nagyobb órajel 2x annyi memóriát tudna kezelni és van egy HDMI-is rajta, ami szerver esetében jelentéktelen..

Az NC9K ugyan ez, csak lespóroltak 2 SATA csatit, meg a MiniPCIe Wifi helyét.
    Mindketőnél az asztali D-s proci ami nem szerencsés számomra..

Az NF9C már egész jó lenne, csak ott meg a második hálókártyát spórolták le.. Ez a beépített tápjával kb ugyanazokat a funkcionális elemeket tartalmazza, mint a GSEJT, csak pl. a D-SUB helyett már HDMI van, meg az IDE helyett 1CF+1SATA.. Valószínűleg mivel korszerűbb az N2800, azért gyorsabb lenne kicsit, de nem hinném, hogy égbekiáltó a különbség.. :N

Az igazi még mindig az N550essel az NC9C lenne, vagyis NC9C lesz is, csak a 3 variációból a legkisebbet sikerült ár-érték arányban elfogadhatóan megtalálni..

Végülis a GSEJT is mint szerver-router tökéletesen megfelelt! Ha az N270 elbírt mindent úgy, hogy ha az alapfeladatait látta el, akkor 800MHz-nél nem is lépett feljebb, akkor ez az N455 tuti bőven elég lesz.
    Ami nekem hiányzott a GSEJT-ből, az a 4db hotswap SATA, (ha nincs csatlakoztatva a másik két SATA-ra HDD vagy DVD író, akkor ne várjon, mint a GSEJT-nél az IDE-SATA átalakítóval)
    Szerver szempontból a Watchdog sem egy rossz pont, bár nem hinném, hogy bármikor is annyira túl lenne terhelve a gép, hogy szükség lenne rá..
    Ami még változás lesz, az csak annyi, hogy a GSEJT-re rá volt integrálva a PSU, ezen meg egy 90W-os Green PicoPSU lesz. (már meg is van egy ideje, csak eddig az Asus E35M1I-Deluxe ment róla)

Új hozzászólás Aktív témák