Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laca 012

őstag

válasz ambipur #6150 üzenetére

tehát grafikus felületen indítok egy rendszer->adminisztráció->Calibrate Touchscreen -t ekkor fehér képernyőn egyenként végig kell tapogatni azt a 4 pontot amit kirajzol.
    Amikor végez, már jól működik a touch panel, de még ő maga nyit egy terminált és ott írja ki azt amit bemásoltam.

Amit eddig tapasztaltam:
    Ha újraindítom a gépet, akkor ugye az Y tengely ismét fordítva működik.
    Ekkor vagy indítok újra egy kalibrációt, vagy ha nyitok egy terminált és akár sudo nélkül bemásolom a kalibráló program által kiírt sort:
    xinput set-int-prop "eGalax Inc. USB TouchController" "Evdev Axis Calibration" 32 106 1997 1750 101
    egyből jól működik.
    Ami érdekes számomra, az az, hogy csak a gépen nyitott terminal-ban fogadja el a parancsot, ha SSH-n keresztül írom be, akkor Unable to connect to X server üzenetet dob vissza és nem "javul meg". Próbáltam betenni az init.d-be futtatható scriptként, de onnan induláskor akar lefutni, amikor még a grafikus felület nem töltődik be, ezért látom, hogy ugyanúgy Unable to connect to X server üzenetet dob, mint amikor távolról próbálom beírni..
    Szóval szerintem valami olyan file-ba kellene beilleszteni ami a grafikus felület indulása után fut le..
    az /etc/X11/Xsession fájlba próbáltam bemásolni, de azzal sem oldódott meg. :(

Új hozzászólás Aktív témák