Új hozzászólás Aktív témák

• raidx
    őstag

Került hozzám egy D510mo lappal szerelt kis masina, hogy próbáljam kideríteni az alábi hibák okát.

1. Hosszabb ideig áram nélkül van, bekapcsoláskor lemegy az automata (20A)

2. Szintén hosszabb árammentesség után a Windows 7 nem tudja a hardvereket életre kelteni. A pulzáló színes valami után, mikor fekete képernyőre vált úgy is marad. Nem segít csak az áramtalanítás és újraindítás. Reset esetén minden marad a régibe. Log semmit nem tartalmaz róla.

3. Windows 7 nem tudja az alaplapi hálókártyát életre kelteni. Szintén párperces áramtalanítás (elaludjon az alaplapi led) utáni újraindítás segít.

Az esetek nem mindig fordulnak elő és nem egyszerre. Azért az elmúlt három napba már sikerült mindet megtapasztalni egyszer-kétszer.

Az 1.- esetében valami a táppal lehet. Nekem is ugyan az van és semmi baj vele (DH839 mATX DESK-TOP ház (fekvő/álló), 250W EATX).

Nagyjából a többi is egyezik,80 Gigás Seagete Barracude HDD, nem egyforma az ODD márkája és Ő 19" én 22"-os LG monitort használunk.

Ház csere után az én rendszeremmel is produkálta az automata lecsapást (1. eset).

Az én házamba is produkálta a 2. - 3. tüneteket az ő lapja.

Szóval tanácstalan vagyok, főleg a 2. - 3. résszel kapcsolatba. Mindkét alaplap a legfrissebb BIOS-szal rendelkezik. :F

A házak garija novemberbe járt le. Az alaplap még garis márciusig.

Új hozzászólás Aktív témák