Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
atitool 0.26 [link]
-
Vigneau
félisten
Nálam még az a fura, hogy a fenti keskeny sávban az órajel 575/1380, míg a csúszkákon 575/690. Lehet, hogy ez a duplázás tesz be a tuningnak? Végülis a progi igazán eldönthetné, hogy az effektív, vagy a sima értéket használja. Az Everest szerint is 99%-os a tuning a RAM-nál. No comment...

Ide egy jó és megbízható progi kellene, de nagyon gyorsan. -
aginor
veterán
Úgy látom sok baj van ezekkel a GeCube-okkal.

Nálam azért fura a dolog, mert ha mellékelt SmartDoctorral húzom, akkor 635/1540-et simán viszi, ha meg més programmal 1500-öt beállítok a ramnak, akkor kapásból csíkos képernyőt kapok, mintha a ramokat valami nagyon brutálisan túlhúztam vola. Na ez miért lehet?
Én valami szoftveres gebaszra gondolok. -
xlaci
senior tag
Segitsetek pls!
Ahogy tegnap irtam, az orajeleket 500/594-nek irja az x1950xt-men, lehet hogy ez csak 2d-s orajel, de en nem lattam sehol a ccc-ben hogy ez csak 2d-s lenne, es hogy mennyi a 3d-s (amugy ezt hol lehet megnezni?). Aztan csinaltam tezteket, 05 10981 pont, 06 5670 pont, ezek normalis pontszamok? Aztan felraktam atitools-t, a core-t elkezdtem feljebbvinni 500-rol, de mar 560-nal hibazott
Miert van ez, segitstek -
so
csendes tag
Sziasztok. Gondom lenne az atitollal. A gépemben egy 7900gs pihen és szeretném húzni, de a program nem emeli az órajelet. Elindítom a find max core-t de nem emel csak bevillan a set clock felirat és kész. Mi lehet a gond???
-
Vigneau
félisten
válasz
Komplikato
üzenetére
Nálad ez jól működik? Mert nálam a 6.11-es CCC-vel a frekikeresést megkezdve elsötétül a kép X1950PRO-nál.
-
Komplikato
veterán
ATITool 0.25 Beta 16pre8 - [link]
-
EQMontoya
veterán
a 0.25 beta 16os atitool elég LOL progi. Ha jól látom, önmagát ismeri fel futónak, és igy nem megy fel, mivel a régit uninstalláltam, de igy is please close atitool before continue hibaüzi jön.
szerk: LOOOL, a hiba orvosolva, win95 kompatibilitással futtatva felmegy...
[Szerkesztve] -
GS9 Miller
tag
válasz
Komplikato
üzenetére
Megvan! Pontosan 51.240,- ft volt. De megvan az összes többi részegység ára is.
Egy évvel később vettünk a hugomnak egy Club3D Ati Radeon 9600 XT-t ugyanott, az 42.490,- volt.
Elég láma voltam, hogy nem néztem még akkor utána...
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
GS9 Miller
üzenetére
Jézusom, ez biztos? Én akkor vettem nyár elején ugyanott 9500-ast (ami ugye gyorsabb) 35.000-ért. A 9600pro újkorában se volt közép felső kategória, hogy ennyi legyen, még az XT se ért ennyit.

Ha a típússzáma E-vel kezdödik, akkor nem cserélte ki senki ... -
GS9 Miller
tag
válasz
Komplikato
üzenetére
''Mondjuk ez a káryta boltban azért újkorában olcsóbb is volt sokkal az ''igazi'' Club3D 9600pro-nál.''
2003. október 14-én vettem a ''Bluefosh''-ban, és 51.xxx -ft volt. Még megvan a számla. Hát, nem mondanám olcsónak...
Lehet, hogy lerántottak, valaki ''belsős'' meg hazavitte a PRO-t? 
-
Komplikato
veterán
válasz
GS9 Miller
üzenetére
Ha a típússzáma E betűvel kezdődik, akkor az bizony a Value verzió, a GPU Pro órajelem megy, a ram meg ''sima'' 9600-os órajelén. Mondjuk ez a káryta boltban azért újkorában olcsóbb is volt sokkal az ''igazi'' Club3D 9600pro-nál. Normálisabb helyeken vagy benne volt a számlán a nevében, hogy Value Edition, vagy odaírták, hogy 400/400MHz.
-
Komplikato
veterán
ATITool 0.25 Beta 16pre6 - [link]
Ez most akkor új, vagy ugyan az a beta 16?
-
GS9 Miller
tag
Na, hadd osztom meg én is a tapasztalataimat.

A 0.25 beta14 és a 0.25 beta16 nálam hibázik. Felhúzza az órajelet 480 Mhz-ig, majd elkezdi visszavenni, de megáll 474 Mhz körül mindkettő, és lejjebb nem viszik, holott tisztán látszik, hogy a 3D objektum még erősen szemetes.
Ezzel szemben a 0.24-es hibátlanul leteszteli mint a magot, mind a memóriát. A gyári GPU érték 398 Mhz, és 459 Mhz-ig stabil, a memória 202.5 Mhz, és 254 Mhz-ig stabil. A teszteket 2x megismételtem, kb. 90 perc hosszan.
A kártya egy Club3D Ati Radeon 9600 Pro 128MB 400/400.
Igazából 400/600 -nak kéne lennie a legtöbb leírás szerint, de a dobozán szerepel valami ''Value Edition'', úgyhogy lehet, hogy valami ''gazdaságos'' kiszerelést kaptam...
-
Levin01
őstag
Sziasztok!
AZ Atitool 0.25 bet15 verziója van a gépemen. Kérdésem, hogy amit megállapít maximálisan GPU és MEMÓRIA órajeleket ez a progi, az mennyi biztos, hogy alkalmazásokban is stabil? VGA az Galaxy 7300GT 128MB DDR3 -
athomi
veterán
Érdekes, hogy find max. memory-nál a memória pont 338-ra megy fel 300-ról.
2.8-as samsung ramok. Gyári órajelei:380/300. Mintha kitalálta volna mennyin mennek a pro-k. Egyébként 380-ig is lehet őket húzni (hűtése nincs). Kizárólag 300-338 között haszn. a melegedés miatt. -
Ivan15
senior tag
Megnézi, hogy hol a maximum az adott beállítások mellett úgy, hogy (beállítás szerint) meghatározott időközönként/ideig melegíti a vga-t (elég stresszes teszt, magas értékekről indul, nagyon nem ajánlott sokszor ismételgetni)
VaniliásRönk #359: nem gond, akkor teljesen balra kell húzni a csúszkát, így nem tolerál hibát, és úgy nézi a maximumot. -
M@UL
tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére

-
athomi
veterán
Na igen...az nv5xxxsorozat is elég tré.
Viszont a mostani nv-k talán jobbak, mint az ati-k. -
zoolii
tag
Hello!
Mit csinál az ATi Tool-ban a Scan for Artifact?
Elindítottam, bejótt egy rózsaszín mintás négyzet, és a hőm. pedig felment hatvanra, majd leállítottam. Ezt kb. 3 percig hagytam.
-
athomi
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nem emeltem egy Mhz-et sem!
Sztem egy pipa lehet a hibás.
-
dorten
tag
válasz
várnarancs
üzenetére
Sajna 475/600 amit elbír, átkéne írni az ID -t 9600éra. Olvastam hogy driver nem engedi feljebb tornázni, ez igaz? Csak sajna nincs floppy meghajtóm, még a tápon sincs csati hozzá
Másrészt elvileg ezek a karik mennek 9600pro szinten, és néha 9600xt szinten is, az első igaz 
-
dorten
tag
Én Asus 9550 GE -m alapon 250/200 megy, én ebben a pillanatban 465/600 -on járok, ez 86% / 50% túlhajtás, gpuval még megyek feljebb

Egy Zalman VF700-Cu hűti (kicsit belekellet vágni egyik oldalába a rögzítőnek mert rálógott a kondira de házimod rulz
)
[Szerkesztve] -
-
M@UL
tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
mindegggy......ez is jó nekem,,,,de igazán ,,én már nem bízom az N-Vidia termékekben...az utolsó jó N-Vidia kártyám az eggy RIVA TNT2-es kari volt.....azután az összes N-vidia karim gázos volt,,,ezért kipróbáltam az ATI-t,,,vettem eggy 9600XT-t és sokkal jobban tetszett és jobban is müködött mint az N-Vidia kariaim....ezért vettem mostis ATI-t...

-
M@UL
tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
nem vagyok ati fan,,,hanem ehhez a karihoz jutottam hozzá olcsón

(7600GS-t tudtam volna még szrezni ami viszont ennél gyengébb)
és köszönöm a tájékoztatást
-
athomi
veterán
Nekem egy 9800se@pro.
Csak softmod mivel még van rá gari!
Mostanában egy-két játék alatt hibázik (pl.
OD2-ben de csak a stalingradi pályákon.
POP-The two thrones-ban a végigjátszás alatt csak egyszer hibázott.
Később lehet nyomok hardmoddot+bios cserét (csak ha nem súlyosbodik a helyzet). -
VaniliásRönk
nagyúr
Az X1650Pro (alias X1600XT) egy Inno3D 7600GST-hez képest se nem gyors, sem nem gazdaságos, csak ATi fanoknak ajánlott, de nekik sem melegen.

A problémádra pedig a válasz az, hogy abban a GPU-ban 12 pixel shader, 5 vertex shader, és 4 textúrázó van, semmi sincs letiltva benne sem software-esen sem hardware-esen, ez egy ilyen ''gyökér'' GPU, X1600Pro személyében volt hozzá szerencsém... oké hogy alig lassul a shaderektől meg szűrőktől, de ha már ezek nélkül is szaggat a game akkor szívás van kőkeményen.
-
M@UL
tag
jógos........
-
athomi
veterán
válasz
Telefunen
üzenetére
Hééé...nem olvastad el figyelmesen amit írtam!

''Az, hogy nem szoftveresen van letiltva attól még elképzelhető, hogy be lehet aktiválni azt a +4pipe-ot csak nem valamiféle progival''.
Attól, hogy lézerrel el van vágva még mindig van megoldás (csak kicsi az eséje).
De, ha azt mondod, hogy csak 12 van benne, akkor nincs is értelme beszélni róla!
Szal ennyi és legközelebb olvass figyelmesebben!
-
Telefunen
őstag
tood szoftveresen annyit tesz bios szinten, tehát amit te mondasz az mind szoftveres feloldási forma (progi, bios), a hardweres az amikor lézerrel van elvágva a chipen belül a dolog, na akkor nincs is mit tenni.. (egyébként az x1650pro-ban tényleg nincs mit feloldani, az egy 12 árnyalós vpu)
-
M@UL
tag
a #337-es hsz-emet roszul fogalmaztam....

-
M@UL
tag
én nemis szeretnék biost frissiteni meg hasonló...meg nemis vagyok a huzibállás meg kinzás híve,,,éncsak kiváncsi vagyok hogy ez az atitool hogy működik
-
athomi
veterán
válasz
Telefunen
üzenetére
Leszögezem: Én nem ismerem ezt az x1650pro-t!
Az, hogy nem szoftveresen van letiltva attól még elképzelhető, hogy be lehet aktiválni azt a +4pipe-ot csak nem valamiféle progival.
Esetleg a kártya megbabrálásával és egy bios cserével aktiválható, viszont akkor a gari elvész és még az sem biztos, hogy jó az a +4.
De ismétlem: Semmit nem tudok a kártyáról!
-
M@UL
tag
valaki segítsen nekem
... ATITOOLal hogan tudom aktiválni a pipákat és a vertexet,,nekem eggy Sapphire X1650Pro-m van AGP-s ami 12/5-ös,,,,és az atitool kiirja hogy 4pixel és 1 vertex aktiválható de nem tudom hogy hol és hogyan,,,,plz valaki segitsen...köszönöm...
üdv: M@UL -
Thrawn
félisten
Itt találtok újabb verziót:
[link] -
Nimda
addikt
Nálam se megy a 0.25 Beta 15...kicsit érdekes mert új verzióról van szó...
Én ebben az artifact-ban sosem biztam...(volt rá példa hogy nem állt meg ha hibázott)...általában nézegetem a teszteket,fórumokat,hogy a kártya mennyit bir max.és úgy állitom be...a szórás nem olyan nagy...nekem most jelenleg 600/441 48°C és stabil már hónapok óta...az is igaz hogy nem gyári hütövel...
Sztem az már hiba,csak a scan nem jelez idöben...bár 600Mhz-nél nem szabadna még hibáznia...a ramok szoktak igy viselkedni... -
Na bele is futottam az első problémába: nálam a 0.25 beta 15 egyszerűen képtelen a frekvenciák megváltoztatására: hibáa húztam akármelyik csúszkát bárhova, a Set clock megnyomása után visszaállt arra, amin járt.
Így visszaraktam a 0.25 beta 14-et. (még csodálkoztam is, hogy az atitool oldalán csak ez a verzió van a béták közül). Ezzel működik minden funkció.
Előző hozzászólásomra valaki?
Dchard -
Na én is beszálltam a legfrissebb (0.25 Beta 15) béta verzióval, x1600pro (256MB 128 bit DDR2) karival. Alap órajel: 500/400.
Most 600/432-n megy. Már több mint 10 perce fut az artifact scan, a kari stabilizálódott 55 fokon (hála a brutális méretű passzív bordának meg rajta a 8cm-s ventinek). Viszont néha (kb. minden percbe egyszer) megjelenik egy-két sárga színű pixel, majd el is tűnik, de a scan nem mondja, hogy hiba történt.
Kérdésem: ezt hibának kell tekinteni és ne tovább
Másik kérdésem: ha a PCIE slotnak a biosban több feszt adok, azzal lehet javulást elérni a húzhatóság terén?
Kösz!
Dchard -
Nimda
addikt
fasyrt:AtiTool 0.25 beta 15 [link] próbáld ezzel...
Fixed wrong memory clock on NVIDIA G7x
[Szerkesztve] -
fasyrt
őstag
Én innen vettem a bátorságot a használatához: [link]
Tuskooo: Deafult minden, és tom, hogy odáig nem mehetne...
[Szerkesztve] -
fasyrt
őstag
Segítsetek!

Van egy 7600GT-m, amit atitool-al szeretnék tuningolni. A probléma az, hogy az alap 560/700-ról elkezdem húzni a kártyát, de nem áll meg a húzásban! A GPU-t egészen 1200-ig hagytam, mondom ez itt valami hiba lesz, leállítás után pár másodperccel megfagyott az egész. Memóriánál ugyanez, ott 700@1400-ig hagytam, utána leállítottam...
Miért csinálja ezt velem?
-
Csapi007
veterán
Azt hogy lehet megcsinálni, hogy az ATIToll-t beraktam indítópultba így már magátol elindul, de a Default értékeket adja meg és nekem kell átállítani. Ötlet?
-
Csapi007
veterán
Hello
Van egy HIS Excalibur X1600Pro Turbo 128MB GDDR3 (587/1380)
Szóval ezt akarom 600/1400-ra húzni (nem kérdezd az értelmét, mert én sem tudom
), szóval honnan lehet letölteni és hogy kell használni ezt az ATITool-t? -
KrAt
veterán
válasz
RoryBraker
üzenetére
Helló!
Ez egy overclock progi, amivel húzni tudod a kareszod
Nem jó helyen vagy
[link] Itt kérdezd meg, itt tuti tudnak segíteni 
Üdv, és további jó fórumozást: Atesz
mod: nincsmit
[Szerkesztve] -
RoryBraker
csendes tag
Hali!
Valószínű ha végignéztem volna az össes hozzászólást ebben a kategóriában akkor választ kaptam volna kérdésemre, de ezt nézzétek el nekem legyetek szívesek (2900+ komment...). Szóval én most vettem egy ati kártyát és még nem tudtam megszokni a catalyst menüjét meg a beállításait. Nekem a tv-out-ot elég furán kezeli a kártya (fekete-fehér), nem tom mit lehetne még állítani régiót állítottam már (ha jól tom Mo Pal-D-be tartozik). Ja és ha klón üzemmódba rakom akkor a tv-n széesik a kép
.Szóval a tv-outtal kapcsolatos minden tudnivalóra kíváncsi lennék a catalyston belül!!
Előre is Thnx mindenkinek!
Üdv: RoryBraker -
Narancs
őstag
Srácok!
AtiToolal szeretném húzni a 9700Pro-mat, de 400Mhz-es GPU felett akockán kis zöld pöttyök jelennek meg. Ennek ellenére az atitool csak viszi tovább felfelé az órajelet, 420-nál már nagyon sok pötty jött de csak vitte följebb. Ennek így kell működnie? Félek elbassza a karit... -
Tomi 16
őstag
Hy!
Megpróbáltam felhúzni a karit de nem annyira engedelmeskedik.
450/700-ra húztam ez ment is meg el is tudtam menteni,csak egy idő után lefagyot a gép.
Ezért kénytelen voltam visszarakni alapórajelre.
Na de mindegy ...
Szerinted az a kártya már nem bírja annyira a tuningokat?
-
slake87
csendes tag
HALEEEEEEE!!!!
KIcsit megkésve de BUÉK mindenkinek!!!4 -
M@Db0Y
senior tag
Ezek a béták nektek mennek rendesen? Mert az én GTO-mal ugy tünik nem a legjobb

Csomo menü nincs meg(pl temperature monitoring,fan control,3d detection stb)!! Vki nem tudja mi lehet a baj??
A 0.24el minden megy jól! Probálkoztam regcleannel de úgyse ment az új verzió!

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 12T / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én valami szoftveres gebaszra gondolok.

OD2-ben de csak a stalingradi pályákon.