Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- AMD FX
- Világrekordot ünnepel az ASRock
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az AOC hordozható monitora megkímél az anyagi csődtől
- Vezetékes FEJhallgatók
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
PNEUM
aktív tag
Légyszives segítsetek!!
Van egy HIS9600XT-s kártyám, a gyári adat szerint 650Mhz-en kellene mennie a memóriának, de az ATITool szerint csak 620Mhz-en nem hibázik!
Garis probléma vagy sem? Szerintetek?
[Szerkesztve] -
HolloW
senior tag
válasz
Public Enemy
üzenetére
''Set Clock'' gomb ?

-
Public Enemy
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan tudom felhúzni az Atitoolban a frekiket. Mármint tom h a csúszkákat kell tologatni, de hogy tudom rávenni a videokarit h az új frekiket használja. Alapból 324/185-re állítja a proci +a ram frekijét. Feltolom a csúszkákat de nem tom melyik paranccsal alkalmazhatom. Ha újraindítom a gépet simán az alapbeállítást használja. Az atitool mikor elindítom írja ugyan h a 3.4 től magasabb (nekem asszem 3,9es) Catalistnál le kell törölni a clock lockot de hogyan? Hol? Ja a karim Gigabyte 9600-as(non pro)
(azért az nvidia karikat könnyebb húzni coolbits-el)
[Szerkesztve] -
thunder18
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem 1 Sapphire radeon 9800 PRo
128 MB os 256 bites memória nah ez nem lényeges
Az atitoollal meddig tudom úgy húzni hogy nem melegszik annyira fel és csak a gyári hűtést használom!!! -
ok köszi!
-
hi' ez a progi úgy megy ,hogy fogod belövöd startupba és akkor win indulásakor meghúzza a karit mindíg vagy vmi biost átír erre a sebkóra amit beállítasz?
-
rumkola
nagyúr
Sztem meg inkább próbáljátok ki az ATI Tray Tools-t.
-
LKW
aktív tag
Jó kis progi ez tényleg. Most próbálgatom.
-
al_age
senior tag
256 bit lesz = úgy értve annyit ír ki az atitool
''vannak olyan 9800se-k amelyeknél semmit sem kell bántani a hardveren, hanem elég egy bioscsere + persze omega driver''
Az összes 9800se ilyen.'' - téves, pl amelyik 128 bites nyákon van, az nem ilyen, abból élből sose lesz pro
omega drivert valóban elfelejtettem
engem csak az első mondat bosszantott, ha kijavítasz, hogy nincs igazam, azt is lehet normálisan, káromkodás nélkül tenni, ha a tudatlanságom miatt nincs igazam valamiben, de erre rávilágítanak, akkor azt én elismerem...
részemről is peace, vitát befejeztem
[Szerkesztve] -
Narancs
őstag
''256 bit lesz'' ?
Az vagy annyi vagy nem annyi. Az nem lesz...
''vannak olyan 9800se-k amelyeknél semmit sem kell bántani a hardveren, hanem elég egy bioscsere + persze omega driver''
Az összes 9800se ilyen. Ha átvágod azt a kis nemtom hányas hidat, majd fölteszed a PRO biost, akkor teljesen PRO lesz a kari, nem kell omega vagy softmoddolt driver sem, akár eladhatod 9800pro -nak is, senki sem fogja észrevenni a különbséget (márha ref pro nyákos és persze tökéletes a +4 pipe)...
B verzió, hogy nem kezdesz el mahinálni a GPU körül, és nem kockáztatsz a bios cserével, hanem csak fölteszed az omegát vagy softmodded catalystot és voilá, 9800se@pro karid leszen, márha hiba nélkül megy a +4 pipe.
''hanem elég egy bioscsere + persze omega driver''
Te csak bios cserét írtad, nem az omega drivert barátom, amit javítottam, amire te engem igazoltál...
Peace!
tSá! -
al_age
senior tag
kicsit kultúrálhatnád magad barátom
vannak olyan 9800se-k amelyeknél semmit sem kell bántani a hardveren, hanem elég egy bioscsere + persze omega driver
plusz azt írtam, hogy ha 8 pipeline lesz aktív és 256 bit lesz a memória sávszélessége akkor sikerrel járt
[Szerkesztve] -
Toness
őstag
Fel kell telepíteni. A tuningon kívül mégtöbb tuningra jó
van benne gamma/brightness/contrast ráerőltetés és HDD acoustic manager amivel a hdd-k zaját lehetne elvileg csökkenteni de nekem nem műxik úgyhogy ezúton szeretnék segítséget kérni ehez, van egy 80GB-os maxtor diamondmax 9 és egy samsung 160GB mindkettő 8MB kesses változat, de nem tudom bekapcsolni az acoustic managert 
-
hi figy ez az atitool egy telepítős progi vagy csak el kell indítani? jah és mire jó a tuningon kívül még?
-
al_age
senior tag
először itt nézz körül:
Bővebben: link
itt a kártyához le vannak írva alapvető dolgok, amik szükségesek ahhoz, hogy pro legyen az se-ből
ezek után ide menj:
Bővebben: link
itt van bios flashelő progi is és rengeteg bios
le van írva minden ami kell, nagyon fontos, hogy először a kártya saját biosát mentsd le, hogyha nem jönne össze a mod, akkor vissza tudd csinálni a dolgot -
al_age
senior tag
ha Nálad lesz a kártya akkor rakd fel rá a pro biost először
ezután felrakod a legújabb (asszem 0.0.23-as) atitoolt és a jobb alsó sarokban lesz egy settings gomb, arra kell rákattintanod
ezután fent a legördülő listából válaszd ki az overclockingot és az alatta levő ablakban látsz egykét dolgot, ami fontos az a ''Memory Bus Width'' és az ''Active Pipelines'' lesz
az elsőnek 256bitnek kell lennie, a másodiknak pedig 8nak
[Szerkesztve] -
D4v3
őstag
Valaki meg tudná mondani, hogy atitool, hogy képes megmondani azt, hogy 9800se képes 9800proként menni? (nincs nálam a kártya és atitoolt tanácsolták neten)
-
al_age
senior tag
ez nem az alaplap ''hibája'' hanem a videokártyáé, amit az alaplap beállításainál lehet orvosolni.
sok-sok 9600xt csinálja ezt, hogy csak 4x-es agp-n és fast writes nélkül megy - az enyém is ilyen volt
tehát ha berakod egy másik gépbe, ahol ugyancsak nem megfelelőek a körülmények számára, akkor ott is ezt fogja csinálni.
egy próbát talán megér
[Szerkesztve] -
WEBER
tag
az egyik barátomnak volt egyszer egy ti 4200-a az is ram hibás volt és hidegindítás után neki is szemetelt és fagyott de amikor már beizzott ( szó szerint ) utána már tökéletesen működött.
ezek rejtélyes hibák. a huzás és default beállítások ugye ugyanazzal a driverrel és húzóprogival voltak? -
Toness
őstag
Az miért van hogy alaphőfokon húzom a gpu-t 270 fölött szemetel. Lehúzom róla a ventit, borda jól ferforrósodik és megy simán 310 körül
A kártya egy Sapphire 8500LE -
Viszlát
addikt
Elolvastad figyelmesen amit írtam? Éppen az az érdekes a dologban, hogy felhúzva semmi gondja nem volt 2 órán keresztül, többször is néztem a ramhűtőbordákat, épphogy langyosak voltak. És nem én húztam fel, hanem az atitool...
Amikor visszatettem alapba, akkor kezdte el, rá egy-két percre...
Mod: ez a kari alapból megy 500/700-on, szal a 715 kicsit furi lenne. Ja és 2.5ns-os ramok vannak rajta.
[Szerkesztve] -
-
Viszlát
addikt
Sziasztok!
Hát nem tudom van-e értelme beírnom a gondomat, mert ahogy nézem, szinte mindenkinek csak gondja van az atitoollal, több-kevesebb. Velem a következő történt:
Gecube 9600xt-t vettem, ami alapon 500/350-et megy. Kártya berak, win reinstall, hogy minden fajan legyen, aztán driverek fel, softmod catalyst driver is fel, hogy menjen az atitool. Progi elindít, find max mem. Szépen elbattyogott 470!!-ig, nem ámítás, 470-ig, majd visszaszámolt és a végén beállt 470-re... mondom magamban ez kicsit sok lesz, legalábbis nagyon durva, hogy majdnem 500-on megy a kari. Ezért visszavettem 450-re, ami még mindig igen állatságos
3dmark03 lefuttat, kb egy óra battlefield és nfsu2, minden fullon hadd izzadjon, bár ennek a karinak meg sem kottyant a téma. Aztááán, kiléptem, mondom megnézem, hogy mit bír alapfrekin. Atitoolban load default (500/350). Nos ezután kisebb szemetelés, majd egyszercsak újrakente a gépet és restartkor már a boot képernyőn is szép függőleges fehér csíkok 3 oszlopban... innentől fogva kártya meghal, másik gépben sem jó... Mi lehet a gond????? -
róland
veterán
Használja még valaki ezt a programot?
9600-as mit kell bírjon? (non-pro) -
erdoke
titán
Kipróbálam a 0.21-es verzót. Majdnem gallyra vágta vindózomat...
Riva Tunerrel simán ment a 9800Pro-M 430/370-en, de az ATiTool mérése közben 387 MHz-nél szétesett a kép, és restart után nem indult el a Win csak utolsó jó konfigurációval.

Asszem, én hanyagolom a progit.
-
Draki
aktív tag
Nem tom nálam (9800pro) a gpu órajelét fokozatosan emelte 430MHz-ig aztán nem emelte tovább pedig nem észlelt hibát addig a pontig... Másnál is láttam, hogy ez a 430MHz egy bűvös határ az ATITool-nál.
(Egyébként a kártya 440MHz-en alaposan letesztelve stabil. Szvsz még efelett is stabilan menne, de annyira nem akarom széthúzni. Amúgy is csak FarCry alatt használom húzva.) Asszem még mindig a manuális teszt módszer a legjobb csak ésszel kell csinálni... -
Zsu_
senior tag
Atitoolt letöltöttem, felraktam.
A kérdésem az volna, hogy amikor rákattintok a Find Max Core-ra, illetve a Find Max mem-re, akkor az mennyi ideig fut?
Hagyni kell jóideig, és akkor lesz majd vmi ''végeredmény''?
-
Haok
tag
NAh utánanéztem...a fenti linken megkerestem , és elolvastam végig. KÖszi.
-
Haok
tag
hm...leszedtem a progit, abból hogy arra m1ek, hogy find max mem, find max core -ra kattintok abból baj nem lehet ugye??? /tehát kártya elszáll, stb./, nem szoktam tuningolni, deha egy kis állítgatással többet tok kihozni a kártyámból /veszély nélkül!!!/ az nekem yoo

És melyikkel kezdjem??? -
MarKoo
addikt
válasz
Travelos
üzenetére
Itt olvashatsz róla egy ismertetőt. Bővebben: link

-
Travelos
őstag
Kezd monológgá válni a dolog!
-
Travelos
őstag
Lehet, hogy valami felülírja a beállításaimat??
Valami más progi?
Mi lehet? -
Travelos
őstag
mindenkinek megjegyzi, csak nekem nem?
Valami gáz van akkor nálam! -
Travelos
őstag
Miért szaraxik?
-
Travelos
őstag
Hogyan érhetném el, hogy az ATI Tool megjegyezze a VGA órajelének módosítását, és ne kelljen minden újraindítás után beállítani?
-
Travelos
őstag
A Sapphire Radeon 9800Pro kártyámat tegnap felhúztam ezzel a progival!
378/338 a default
453/387 a húzott.
Lefuttattam vele a 3DMark03-at, meg a 2001SE-t is. Meg játszadozatm az NFS U-val egy fél órát.
Stabil volt!
Létezik ez, hogy 20%-al emelve a GPU-t stabil a rendszer?
Sajnos nem tudom milyen magos, mert még nem szedtem le a hűtőt, de a héten veszek rá egy Zalmant!!!
Létezik ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7300 Core i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xeon E5 1650 v3, 2680 v3, 2690 v3 processzorok
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi 14 12/512GB - Kártyafüggetlen, Fekete, ÚJSZERŰ - 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és milyen az a ref nyákos se? pl. expertvision 9800se vagy a sapphire 9800se és (az advantage?) powercolor 9800se vagy asus (van ilyen
van benne gamma/brightness/contrast ráerőltetés és HDD acoustic manager amivel a hdd-k zaját lehetne elvileg csökkenteni de nekem nem műxik úgyhogy ezúton szeretnék segítséget kérni ehez, van egy 80GB-os maxtor diamondmax 9 és egy samsung 160GB mindkettő 8MB kesses változat, de nem tudom bekapcsolni az acoustic managert 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)